נתונים מספיקים?

Mister Matrix

New member
שאלה בקשר לנתונים מספיקים...

שלום רציתי לדעת האם בעתודה לוקחים למשל במתמטיקה (אבל נכון גם לשאר המקצועות) את ציון בחינת הבגרות היבש או לאחר שכלול עם המגן? האם אפשר להגיע לעתודה גם אם אתה ב-4 יח"ל ולא 5? מה יותר שווה..85 ב-5 יח"ל או 95-100 ב-4 יח"ל?! אני פשוט עולה לי"ב וחושב אולי ללכת על מסלול העתודה

BugoK

New member
תשובה

בעניין השקלול - לוקחים את הציון המשוקלל עם ציון המגן. אני ממניח שכל עוד אתה עומד בדרישות הקבלה לאוניברסיטה, אתה יכול להיכנס ללימודים גם על 4 יח"ל. (אני לא בטוח, אבל אני חושב שאתה לא נדרש ל-5 יח"ל במקצועות הלא-מדעיים וגם ההנדסיים). לגבי מה יותר שווה - לדעתי, ה-85 ב-5 יח"ל. משיקולים של בונוס, ומשיקולים של למידת החומר שישמש אותך באוניברסיטה בתואר במדעים מדוייקים. נושאים כמו ווקטורים ומספרים מרוכבים - שלא נלמדים ב-4 יח"ל. התשובה הבאה מתייחסת ללימודים באוניברסיטת ת"א. אם אתה הולך ללמוד מתמטיקה ו\או מדעי המחשב - כמעט הכרחי לעשות 5 יח"ל במתמטיקה (אני חושב שאחרת, אתה אפילו מחוייב בקורס השלמה ל-5 יח"ל, ולעבור אותו בציון טוב...) המון בהצלחה!

Mister Matrix

New member
כעיקרון יש לי ....

יש לי בבגרות 85 וציון סופי (משוקלל עם המגן) יש לי 89 ואני ב-5 יח"ל עכשיו לטעמי זה ציון די גרוע כי זה מתחת ל-90 והוא לא מי יודע מה... השאלה אם לא היה שווה לי אולי לקבל את ה-100 בקלות ב-4 יח"ל בכל מקרה יש מועד ב' ונקווה לטוב

GilKramer

New member
אם הבנתי נכון...

את הציון שלך ב-5 יחידות כבר יש לך (89 זה לא ציון גרוע...), ואתה חושב לעצמך: "אם הייתי עושה 4 יחידות הייתי מקבל 100, אולי זה יותר טוב ממה שיש לי ב-5 יחידות". אז כפי שבוגוק הסביר לך, זה לא בהכרח נכון, ושנית: במקום לחשוב מה היה יכול להיות ב-4 יחידות בדיעבד (שלטעמי זה חסר טעם. מי אומר שהיית בטוח מקבל 100 ב-4 יחידות?), תסתכל קדימה ואם זה באמת חשוב לך, ואני מבין שזה חשוב לך, תוציא את האנרגיות שלך על ללמוד למועד ב' ולא על לחשוב כמה היית מוציא ב-4 יחידות. מה אתה אומר? גלעד.

לחמש יחידות יש בונוס של 25 נקודות

בשכלול של הציון הקבלה לאוניברסיטה בעוד שלארבע יש בונוס של 15 בלבד חוץ מזה שחמש יחידות מכפילים בחמש ולכן יש לו השפעה יותר גבוהה על הממוצע.

Cvoog

New member
על פי מה שאני יודע מוסיפים 25

רק בטכניון מכפילים ב1.3

סדר...

באת"א המטומטמים זה 25 נקודות ובטכניון זה באחוזים...רק שבטכניון זה גם נחשב ל-10 יחידות ולא ל-5. באב"ג זה בטח גם אחוזים. פייד!

מי שרוצה ללמוד בטכניון...

ויש לו 4 יח"ל,הוא חייב לעשות מבחן של הטכניון שמבחינתם מחליף את הציון ב-5 יח"ל. פייד!

ברצינות?

בכל מקרה,אם אתה רוצה להתקבל לפקולטה של מדמ"ח נניח(איליה) או לחשמל ולא לארכיטקטורה וכו',אז אתה חייב לעשות איזושהיא השלמה ל-5,ככה אמרו לי אנשים שרצו להתקבלעם-4,אבל אתם יודעים מה? אני מתחיל לחשוב שזה לא נכון...מעניין...בעצם אפילו לא נראה שזה אפשרי... אחרת מה משמעות הבונוס על 4 יח"ל אם גם ככה כולם משלימים ל-5? קיצר,מצטער שדיברתי שטויות. פייד!

Mister Matrix

New member
עוד הערה

אני עשיתי מועד א' 5 יח"ל 3/5 ויש לי ציון סופי 89 אני ניגש למועד ב' במטרה לשפר במידה וישאר לי הציון הזה,נראה לכם שזה יספיק לעתודה ולא ימנע ממני להגיע לעתודה?!

למעלה