נתונים מספיקים?

D a n n y b o y

New member
טוב...

דבר ראשון, יש המון מסלולים בצה"ל שדורשים קב"א>52: טיס, תלפיות, שחקים...וכו'. אם המצב הסוציו-אוקונומי משפיע על זה, זה לא הוגן וזה בפירוש אפלייה. דפ"ר מקסימלי הוא 90. אני לא חושב שיש באמצע, כלומר הכל מספרים עגולים: 40,50...80,90. אני חושב ש40 זה הכי נמוך.

bodas

New member
צר לי לאכזב

אבל אכן לקב"א משמעות בהליך הקבלה לעתודה... ארשית כל, לכנס מוזמנים רק בעלי קב"א 52, כולל, ומעלה. שנית, לא כל אחד שיגיש בקשה להתקבל לעתודה יקבל תשובה חיובית... להזכירך, היו פה הרבה שאלות על מלש"בים שטרם השלימו את הצו הראשון שלהם ולא נתנו להם להירשם לעתודה עד שיובהר מהו ציון הקב"א שלהם... ועדת המיון הראשונה עוסקת בנתוני הקב"א והפיסכומטרי. לקבי קצונה - גם עתודאים שלא יוצאים לקצונה ומקבלים דרגת קמ"אות מקבלים סמכויות פיקודיות של קצינים, ולפיכך גם הם צריכים לעמוד בסטנדרטים שצה"ל מכתיב לקצינים. אני אישית לא מכיר מקרים שבהם אנשים עם קב"א מתחת ל-52 יצאו לקצונה, אולי "החליקו את זה". בכל מקרה, הקב"א הוא לא נתון סטטי, הוא משתנה... על כל קורס שאתה עושה אתה צובר נקודות לקב"א, וגם לימודים באקדמיה מעלים את הקב"א, כך שתיאורטית, אם לצה"ל יש מצוקת כוח אדם, הוא יכול לקבל אדם עם קב"א 50 (אם יש לצורך העניין) ולאחר לימודיו הוא יגיע ל- 52 או יותר, בזכות הניקוד, אבל זה לא קורה הרבה, זה לא קורה בכלל... ל- LORD. הדפ"ר אכן גורם משמעותי בקבלה לעתודה. הוא אומנם רק אחד ממרכיבי הקב"א, אבל בוחנים אותו גם באופן פרטני. הרבה מעבר לזה אני לא יכול לומר (לא כי אני יודע ולא יכול לגלות, אלא כי אני לא יודע). ולמי שטען אחרת - מצב סוציו-אקונומי אכן משפיע על הקב"א (לחלוטין שלא בצדק לעניות דעתי), אבל בהחלט משפיע. בהצלחה!

בודס...

נדמה לי שזה ממש לא קשור. נראה לי שאין כל קשר בין קב"א לקורסים וכו'. מה שכן,אני יכול לברר עם חברה מאבחנת... פייד!

bodas

New member
עד כמה שידוע לי

זה כן קשור.... חברים שלי שסיימו קורסים במודיעין- הועלתה להם הקב"א.

D a n n y b o y

New member
שמועה...

שמעתי שתואר ראשון מעלה את הקב"א ל56. אני לא יודע אם זה נכון, זה לא נראה לי כל כך הגיוני.

ramil

New member
הוא כבר לא נחשב, אפילו לא לצרכי שכר

החל מחודש...

LordR

New member
אין דרישה לדפ"ר!!!

הדפר הוא אחד הנתונים שמהם בנוי הקב"א. לכן הדפ"ר בפני עצמו אינו קריטריון בשביל העתודה. הוא פשוט משפיע על הקב"א ולמי שיש קב"א 52 ומעלה יכול לנסות להתקבל לעתודה!

1234aaa

New member
הממ.

אם אני לא טועה יש דפ"ר מינימלי לקצונה והוא 60 או משהו כזה.. בגדול לעתודה צריך 52 וזהו (ללא הגבלת דפ"ר) בשביל קצונה אגב לשאול מופז יש 49 (!!!) והבחור הצליח לא רע

Starway

New member
שאלה קטנה בקשר לקבא...

אם הגעתי לקינן שפי, זה אומר שיש לי קבא גבוהה/שווה ל52? או שאולי רק בהמשך לוקחים את נתוני הקבא בחשבון? תודה מראש!

pl84

New member
אם בכלל התחלת

את תהליך המיון לעתודה - זה אומר שיש לך קב"א 52 או יותר. פאשה

A Show

New member
ומה בקשר לסוציומטרי?

הוא קובע אצל עתודאים. כי לנו בטירונות אמרו שאנחנו לא צריכים את זה באמת ושזה רק פורמלי. אבל תכלס, זה עדיין משפיע על יציאה לקצונה?

ramil

New member
למיטב זכרוני

הסוציומטרי שעושים בטירונות אכן מהווה מרכבי חשוב במבד"קים (מבדקי קצונה), אבל לעתודאים. יש בזה הגיון - למה לשפוט אותך על סמך משהו שעשית כמה שנים טובות לפני המבד"קים.

למעלה