צר לי לאכזב
אבל אכן לקב"א משמעות בהליך הקבלה לעתודה... ארשית כל, לכנס מוזמנים רק בעלי קב"א 52, כולל, ומעלה. שנית, לא כל אחד שיגיש בקשה להתקבל לעתודה יקבל תשובה חיובית... להזכירך, היו פה הרבה שאלות על מלש"בים שטרם השלימו את הצו הראשון שלהם ולא נתנו להם להירשם לעתודה עד שיובהר מהו ציון הקב"א שלהם... ועדת המיון הראשונה עוסקת בנתוני הקב"א והפיסכומטרי. לקבי קצונה - גם עתודאים שלא יוצאים לקצונה ומקבלים דרגת קמ"אות מקבלים סמכויות פיקודיות של קצינים, ולפיכך גם הם צריכים לעמוד בסטנדרטים שצה"ל מכתיב לקצינים. אני אישית לא מכיר מקרים שבהם אנשים עם קב"א מתחת ל-52 יצאו לקצונה, אולי "החליקו את זה". בכל מקרה, הקב"א הוא לא נתון סטטי, הוא משתנה... על כל קורס שאתה עושה אתה צובר נקודות לקב"א, וגם לימודים באקדמיה מעלים את הקב"א, כך שתיאורטית, אם לצה"ל יש מצוקת כוח אדם, הוא יכול לקבל אדם עם קב"א 50 (אם יש לצורך העניין) ולאחר לימודיו הוא יגיע ל- 52 או יותר, בזכות הניקוד, אבל זה לא קורה הרבה, זה לא קורה בכלל... ל- LORD. הדפ"ר אכן גורם משמעותי בקבלה לעתודה. הוא אומנם רק אחד ממרכיבי הקב"א, אבל בוחנים אותו גם באופן פרטני. הרבה מעבר לזה אני לא יכול לומר (לא כי אני יודע ולא יכול לגלות, אלא כי אני לא יודע). ולמי שטען אחרת - מצב סוציו-אקונומי אכן משפיע על הקב"א (לחלוטין שלא בצדק לעניות דעתי), אבל בהחלט משפיע. בהצלחה!