נתניהו נלחם בשחיתות

טשאפק

New member
שוב צריך לחזור?

הוא יכול היה לקחת מהם את הכוח ב 92, כשהיה בעלייה, או ב 96, כשהיה בשיא. הוא ידע יפה מה הולך שם.

Fasz

New member
ב-92 המרכז לא בחר את המועמדים

שיטת הבחירות הייתה אזורית, למעשה השינוי ונתינת הכוח למרכז הליכוד נעשה בתקופתו. בתחילת הדרך התהליך עבד, אך הבעיה נוצרה בימיו של שרון, עת בה החלו להיכנס גורמים מסואבים ולא נאמנים לדרך למרכז הליכוד בידי אריאל שרון וסובביו בכדי 'לחסום את ביבי'. משם, הבעיה החלה.

טשאפק

New member
הבעייה נוצרה בימיו של שרון

זו בדיחה מצויינת. בעיית השחיתות במרכז הליכוד היתה עוד לפני ביבי, והיא גאתה בתקופתו. מרכז הליכוד בחר את המועמדים, בשיטה קצת אחרת, גם ב 92. לא היו בליכוד פריימריס בקרב כלל הבוחרים.

Fasz

New member
בדיחה מצוינת?

דומני כי אין אני מכיר אותך, ועוד לא הגעת למעמד בו תהיה רעי ואחי לכמה מעשי לצים וצחוקים, כך שאם אתה סבור ולו לרגע קל של בורות כי אני אבזבז את זמני בישיבה ובהקלדת בדיחות והתפתלויות מטופשות בעבורך, אתה שוגה באשליות. כמה נחמד לעוות את דברי, הלא כן, מר טשאפק? אני טענתי שהבעיה נוצרה בימיו של שרון? לא. טענתי שהיא החמירה בימיו של שרון. הרי ברור לכל כי העסקנים והצ'חצ'חים היו במוסדות התנועה עוד לפני שרון, אך השפעתם גדלה כאשר הוכנסו אישים אחרים בדמותם למען ביסוס מטרותיו הפוליטיות של ה'אזרח הראשון' אריאל שרון, בעיקר על מנת לחסום מועמדים אחרים. מרכז הליכוד כולל נאמני דרך, אידיאולוגים ואישים משכילים רבים אשר נדחקו לשוליים בעקבות הדברים שעולל שרון למוסדות התנועה כתוצאה מכמיהתו לשררה, ורצונם של העסקנים בטובות הנאה. ב-92 שיטת הבחירות הייתה אזורית אם איני טועה, והשפעתו של מרכז הליכוד הייתה פחותה בהרבה. במצב אופטימלי אין רע בגוף כמרכז הליכוד אשר יבחר את המועמדים, באם תחתיו יהיו האנשים המתאימים, ואין כל יתרון בפריימריז אשר יתנו את הכוח לבחור בידי האספסוף. אני, לעומתך, מר טשאפק, יכול להתנחם בכך שהדמות המרכזית המובילה את מפלגתי מסוגלת לאיית את שמה, דבר אשר קשה לאמר בנוגע לעמיר פרץ.

טשאפק

New member
שטב פרצו לך לחשבון?

כי מישהו כתב קודם בהודעה שחתומה על ידך: "...אך הבעיה נוצרה בימיו של שרון, עת בה החלו להיכנס גורמים מסואבים ולא נאמנים לדרך למרכז הליכוד בידי אריאל שרון וסובביו בכדי 'לחסום את ביבי'. משם, הבעיה החלה" ובהודעה הבאה: "אני טענתי שהבעיה נוצרה בימיו של שרון? לא. טענתי שהיא החמירה בימיו של שרון".

Fasz

New member
פלפולי משפטים ומילים?

איש לא 'פרץ' לי לחשבון, ולא אסביר את העבר של הכינוי שלי שוב ושוב. אם תרצה, תוכל להצטרף לאסופת הכהניסטים בפורום משוב הדורשים את חסימת כינויי מדי יום. אני שמח שהבאת את הציטוטים הללו, אך הבה נביא את ציטוט מלא יותר: "בתחילת הדרך התהליך עבד, אך הבעיה נוצרה בימיו של שרון". כעת עליי לבאר את עצמי? ובכן, יצאתי מנק' הנחה על פיה אתה אדם בר דעת המבין כי לא ייתכן גוף פוליטי כמרכז הליכוד, כמו גם מרכז המפלגה שלך, שיהיה חף מעסקנות ומג'ובים- לכן, ההליך הדמוקרטי עצמו, עבד. תזכיר לי מדוע פרץ רצה להיפטר מקהלני ולמנות במקומו את מהרשק, אם לא התחייבויות עסקניות? יתכן והייתי צריך לאמר,"הבעיה הייתה חמורה יותר בימי שרון" או כל צירוף לשוני אחר על מנת להיות מובן יותר, עם זאת אני מאמין שהיית אמור להבין בעצמך בהתבסס על הגיון פשוט. אליבא דכלא עלמא, אריאל שרון הביא את העסקנים במרכז הליכוד למעמד של חברים בכת שלטת, וכיום אף עיתונאים רבים מודים בכך. דן מרגלית, בן כספית והרשימה מתארכת.

טשאפק

New member
../images/Emo6.gif

אתה מדבר על פלפולים? טענת ואתה טוען שוב שהבעייה נוצרה בימי שרון. כל מי שבעניינים יודע שהליכוד היה מושחת גם בשנים 92-99, שנותיו של ביבי, והוא לא עשה כלום כדי לעצור את הגל הגואה.

Fasz

New member
קרא את דבריו של דורון רוזנבלום

ב'הארץ' ועקוב אחר התנהלותו של שרון- שרון יצר את מרכז הליכוד כמפלצת המאיימת על כל חלקת הגינות במדינת ישראל. עסקנות תמיד הייתה במרכז הליכוד, כמו בכל גוף פוליטי פנים-מפלגתי בעל סמכות, אך לא במימדים אשר היו בימי שרון. זו טענתי. נתניהו שינה את המצב, ונתן למתפקדי הליכוד את הזכות לבחור. צעד אחד בדרך לנקיון התנועה, ועליך להיות הוגן מספיק על מנת לציין זאת. יש להדגיש כי אמנם החלטתו הייתה פופוליסטית, אך התבצעה.

נינטניהו פופוליסט.

כלומר - עושה מה שפופולרי באותו רגע. כשהיה פופולרי לחזק את מרכז הליכוד, הוא חיזק אותו באבואה בואה. כשהיה פופולרי לדפוק את מרכז הליכוד - הוא דפק אותו. את נינטניהו לא מעניינת השחיתות, את נינטניהו מעניין מה יביא עוד אנשים כמוך להסתכל עליו ולהגיד "תקום כשאתה מדבר על נינטניהו" וזה מה שמניע אותו, אז אל תזבל לנו בשכל שהוא נלחם בשחיתות.

למעלה