נתעסק קצת בדברים הקטנים

the new L

New member
צריך להיות

איך הצבעה למרצ מקדמת את זה יותר מהצבעה לברק?

eman70

New member
קרא שוב את מה שהיא כתבה. זה לא רק שהיא מעדיפה

שביבי לא יהיה ראש ממשלה, היא חוששת ממה שיקרה כשהוא יהיה ראש ממשלה (ומעריכה, די בצדק, שזה מה שהולך לקרות). לכן עבורה ועבורי להצביע עבור מפלגה שאחרי זה תיקח את הקול שלי לאותה גועליצית ביבי-ש"ס-ליברמן, זה לא אופציה. אם מבחינתך זה בסדר שהקול שלך יגיע לשם - אתה מוזמן להצביע למפלגת העבודה. המ גורם לי לחשוב שברק יצטרף לממשלת נתניהו? כלום, חוץ מזה שכולם יודעים שביבי רוצה את ברק כשר בטחון, שברק מאוד מאוד מאוד רוצה להמשיך להיות שר ביטחון, ושבכל אחת מהכנסות האחרונות העבודה מצאה את עצמה בקואליציה עבור נזיד תיקים (שכמעט תמיד תיק הביטחון היה כלול בהם). וככל שיהיו לעבודה יותר מנדטים, כך הפיתוי להצטרף לגועליצית ביבי, יהיה יותר גדול. לכן דווקא אם אכפת לך מעתיד מפלגת העבוד,ה אסור לך הפעם להצביע עבורה. בהיא צריכה לשבת קדנציה אחת מלאה באופוזיציה. אחרת היא לעולם לא תצליח להשתקם.

the new L

New member
ברק דווקא הוכיח את ההפך ממה שאתה מייחס לו

קודם כל, בפעם הקודמת שהוא הפסיד בבחירות, הוא בהחלט לא רץ לממשלה, למרות שיכל לעשות זאת, אלא העדיף לעזוב את החיים הפוליטיים לכמה שנים. גם עכשיו, כשהוא נבחר ליו"ר העבודה, הוא כפה על אולמרט להתפטר בסופו של דבר, למרות שיכל להמשיך לכהן כשר הביטחון עד לתום הקדנציה.

eman70

New member
באמת כל הכבוד, שהוא ברח מהכנסת

ואפילו לא נשאר בשביל להעביר את מנהיגות המפלגה בצורה מסודרת, אלא רץ לעשות מיליונים, לא ברור תמורת מה בדיוק. וכל הכבוד שהוא זיגזג יותר משנה, והבטיח שיפרוש, ולא פרש, אחרי וינוגרד, ואחרי חקירה א', וחקירה ב', ורק כשכבר אי אפשר היה לסבול את הסירחון סוף סוף עשה מעשה.

בהחלט כל הכבוד לו

כל הכבוד לו על שבחר באינטרס הלאומי, ולא באינטרס של אנשים נטולי פרגמטיות, כמוך.

כי ברק יכול להצטרף לממשלה בראשות נתניהו

אני לא היחיד שאומר את זה ואף ברק מעולם לא הכחיש זאת... המפלגה היהודית-ציונית היחידה שבטוח לא תשב עם ביבי וליברמן באותה ממשלה היא התנועה החדשה מרצ! היא גם תהיה אופוזיציה לוחמת ותעלה אוסף של חוקים חברתיים כנגד נתניהו.

the new L

New member
קודם כל, קשה להאמין למרצ בהקשר הזה

משום שבפעם הקודמת שמרצ הצהירה לפני הבחירות שהיא לא תשב עם מפלגה מסויימת - מייד אחרי הבחירות התברר שהיא שיקרה לבוחריה, ורצה לשבת עם אותה מפלגה בקואליציה. שנית, התשובה שאתה מספק פה לא עונה לשאלה איך אפשר למנוע מביבי להקים ממשלה.

זה שאתה חוזר ואומר שברק יישב עם נתניהו

רק מוכיח שאתם לא באמת רוצים לשנות. מה רע שברק ישב עם נתניהו? כלומר מה רע לשמאל? לתומכי העבודה? אתה יודע, ליברמן לא חייב להיות אופציה אם העבודה בתמונה. תפסיקו ללכת עם הראש בקיר, תחשוב קצת על טובת המדינה ולא על טובת המפלגה. שלטון יציב, זה לא דבר שחשוב לך?

ממש אין שום סיבה להצביע דווקא למרצ

כלומר, אם תומכים במרצ ומוצאים אותה כתור המפלגה המתאימה ביותר עבורך, סבבה. אבל אין שום סיבה להצביע למרצ רק בשביל למנוע מביבי להרכיב את הממשלה, שכן כל מפלגה הנמצאת בגוש החוסם, זה שבטוח ימליץ על מועמד שאיננו ביבי להרכבת הממשלה, טובה לכך. קדימה, אגב, לא שם. אין שום דרך לדעת מה הם יעשו, וביבי לא יצטרך להתאמץ יותר מדי בשביל ליצר קרע מפלגתי שיפרק לה לחלוטין את הצורה - רק להציע לשאול מופז את תיק הבטחון...

יש בזה משהו, אבל המצב הוא הפוך בד"כ

ישנם לא מעט אנשים אשר הם בדעה של מרצ אך מצביעים ללבני או מפלגת העבודה בגלל שהם חושבים שזה ייקדם את הסיכוי שנתניהו לא יהיה ראש ממשלה... לא כך המצב! אותם אנשים יכולים להצביע להם למצוא אחרי חודש את הפתק שלהם באותה ממשלה עם נתניהו.

מי שמצביע קדימה אכן עושה טעות קריטית.

כי קדימה, אם לא תהיה מפלגת השלטון והליכוד כן, פשוט תתלכד עם הליכוד. אז, יהיה מדובר במתן קול לביבי, פשוטו כמשמעו. העבודה, גם אם תשב לשולחן המשא ומתן הקואליציוני יכולה להשיב דרישות (כי עבורה ישיבה באופוזיציה אינה מוות פוליטי, ההפך, לאחר נפילת ממשלת ימין צרה בראשות ביבי העבודה תנסוק מעלה. קדימה, לעומת זאת, תתאדה לחלוטין באופוזיציה), וגם אם תשב בממשלה (ולאור הערת הסוגריים אני מאוד בספק), יהיה לה בה כוח השפעה רב ותוכל להפיל אותה מתי שתרצה, פחות או יותר. למפלגה כמו מרצ, אין הפריוולגיה הזו.

גוש חוסם, אבל אין מועד ב' לבחירות...

ברגע שלביבי כבר יהיה את הגוש החוסם לא יהיה משהו שיימנע מברק ו/או לבני ללכת עם ביבי.

אבל אם ביבי כבר מרכיב את הממשלה

אז ביבי ראש הממשלה, והמשימה לחסום אותו נכשלה. קדימה אמנם תתאחד לגמרי עם הליכוד (כי אין לה קיום בפני עצמה שלא כמפלגת השלטון) ולכן למי שלא רוצה ממשלת ימין רחבה להצביע לה צריך שלא להיות אופציה, אבל מה זה כבר משנה אם מפלגות אלו או אחרות כן או לא נכנסות איתו לקואליציה? אני לא חושבת שהעבודה תכנס עם הליכוד לקואליציה בראשות ביבי, כי זה לא משרת את האינטרסים שלה כמפלגה. ממשלת ימין צרה לא תחזיק מעמד, ובבחירות שלאחר מכן העבודה תזכה ברוב גדול. עם זאת, ממש לא ברור לי שזה כדאי לנו שהיא לא תכנס. ברק או בוגי? ברק או ליברמן??? פשוט מפחיד בטירוף.

לכי להצביע!

מי שלא מצביע, כאילו הצביע למי שהוא לא תומך בו. זו חובתנו האזרחית להיות מעורבים ולהשפיע. מי שלא מצביע, שיסתום ת'פה אחרי זה.

למעלה