נתעסק קצת בדברים הקטנים

לא נראה לי...

לא נראה לי כי לליקוד בכלל ולביבי בפרט ממש אכפת משעון החורף ומאגרת התבטת. ודרך אגב, אני מניח כי התכוונת לשעון הקיץ דווקא, מה הבעיה עם שעון החורף? הוא תמיד היה קיים עד שבנג'מין פרנקלין המציא את שעון הקיץ... ועכשיו ברצינות - ציפי עדיפה על ביבי, ביבי משקר, ביבי חלש, ומה שהכי חשוב הוא לחיץ. קל להפעיל עליו לחץ. חסרון ממש גדול לפוליטיקאי.

המחבט

New member
הירוקים חתמו על הסכם עודפים עם קדימה

בתור אחד שחשוב לו לשמור את קולו ב"שמאל מרכז השפוי" (עבודה, קדימה, מרצ וכו') שמחתי לשמוע שהירוקים חתמו על הסכם עודפים עם קדימה. אני מתכוון להצביע לירוקים.

הסכם קולות עודפים תקף

רק אם מפלגה עוברת את אחוז החסימה. אם לא, הקול בכל מקרה הולך לפח. מה בדיוק שפוי בקדימה? זה שהם יצרו משמעות חדשה לביטוי "שר בלי תיק"?

המחבט

New member
אני יודע את זה

מן הסתם, הסכם עודפים תקף רק אם המפלגה עברה את אחוז החסימה. אולי אני נאיבי, אבל אני מאמין שמפלגת "הירוקים" תעבור את אחוז החסימה. אני בד"כ מצביע למפלגת העבודה, העיניין הוא שקשה לי עם העובדה שהקול שלי עשוי להכניס חדלי אישים כמו יורם מרציאנו, רלאב מג'אדלה, שכיב שנאן, עינת ווילף ושלום שמחון לכנסת.

עינת ווילף זה חדלי אישים? למה?!

גם אני לא משתגעת, בלשון המעטה, על כך שבעבודה יש משבצות משוריינות, אבל לשנות את התקנון של העבודה קשה לא פחות מלייצר לישראל חוקה... אז זה מה יש. אבל מה עשתה לך עינת וילף? כמי שיש לה נסיון רב עם פעילים "ירוקים", ככזו בעצמה, אני יכולה לספר לך שאלה האנשים האחרונים שאתה רוצה להכניס לכנסת. אידיאולוגיה יש בקילוגרמים, פרגמטיות אין בגרוש. זה שהירוקים והתנועה הירוקה לא הצליחו להתאחד רק מוכיח זאת, ובדיוק בגלל זה אף אחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה. זה לא רציני, ולא נראה רציני. אם אתה מרכז-שמאל, חבל שדווקא בבחירות האלה תזרוק את הקול שלך עבור מפלגות שפשוט לא שוות את זה. אנחנו אולי לא מחבבים וירטואלית אחד את השני, אבל הפעם אנחנו באותה סירה. אני פעילה כבדה למען בע"ח, מהמשוגעים לדבר, על כל הראש, וגם מרכז שמאל (בבחירות הקודמות הצבעתי לקדימה, עכשיו עבודה אחרי שנפטרו מעמיר פרץ לטובת אהוד ברק), ותאמין לי - חבל על הקול שלך לאחת מהתנועות האלה. הם לא יעברו את אחוז החסימה כי הם דפוקים שלא הצליחו אפילו להתאחד, וגם אם בטעות זה יקרה - הם לא ישיגו שום דבר מעבר לגמלאים. פשוט כי הם אפסים בפרגמטיות, אפסים. עשה טובה, תחשוב על זה.

המחבט

New member
אלה בדיוק האנשים שאני רוצה בכנסת

פרגמטיות ? אם פוליטיקאים היו פרגמטים, אז קדימה והעבודה היו מתאחדות. הבית היהודי והאיחוד הלאומי היו מתאחדות. המפלגות הערביות היו מתאחדות. מהנקודת מבט שלי הייתה מפלגת הירוקים, שקיימת כבר מ97 ופעילה בנושא הירוק באופן אקטיבי עם הישגים מוכחים, ופתאום באו חבורת הליצנים מ"התנועה הירוקה", עלו על הטרנד וכשראו שלא נותנים להם להיכנס לירוקים, הם פתאום רצים לבד. ועוד רצים עם מימד, שהיא מפלגה דתית הזויה, בראשות מלכיאור ההזוי שלא תרם דבר למדינה בכל שנותיו בכנסת ("יו"ר השדולה הסביבתית " זה תואר נחמד, אבל לא זכור לי איזשהו הישג ממשי שלו). אני משתדל לא להצביע לפי סקרים, אלא לפי המצפון שלי. מנקודות מבטי, התחום הסביבתי הוא הנושא שמטריד אותי בתור אזרח. בעיות מים, תחבורה, אנרגיה, זיהום אוויר- כל אלה הדברים שמטרידים אותי בחיי היומיום שלי בתור אזרח. קסאמים ? פיגועים ? אלה נושאים חשובים מאוד, אבל אין להם שום קשר לבחירות. למדינת ישראל יש מערכת ביטחון בעלת תקציב אינסופי, אז שמערכת הביטחון תטפל בבעיות האלה. העובדה שמערכת הביטחון שלנו בעלת התקציב העצום לא מצליחה לטפל בכמה משגרי קסאמים זו כבר בעיה לדיון אחר, הנקודה היא שהנושאים האלה הם לא אלה שעומדים כנגד עיניי שאני בא להצביע. גם אם הירוקים לא יעברו את אחוז החסימה, חשוב שהאזרחים יעבירו מסר שאלה הנושאים שחשובים להם ומעניינים אותם.

אתה צודק בביקורת על הפיצול הלאומי

אבל קדימה והעבודה? קדימה זה סה"כ ליכוד ב'. זה שאתה לא מצביע לפי סקרים - כבר ראוי להערכה. ללא כל ציניות. אבל נסה לחשוב רגע, אתה רוצה אנשים *כמוני*(!!!!!!!!) בכנסת?

sa05r

New member
אין על מה להלבט

הסיבה לכך שאנחנו רושמים את הדברים דווקה כאן, היא שאין באטר הזה פורום של פוליטיקה ישראלית. לא שהיא שונה בהרבה מפוליטיקה עולמית, אבל בכל זאת. הבחירות קרבות וכולנו, אם לא כולנו אז רובנו, מתרגשים. אז בואו אנחנו נרגש אתכם עוד יותר. קודם כל מי זה אנחנו? אנחנו קבוצה פוליטית. מי ששכח או לא ידע פירוש המילה "פוליטיקה", שמגיעה אלנו משפה יוונית עתיקה, הוא "רב-הבטי"- "politikos". אז יש לנו הרבה הבטים, גם על הפוליטיקאים ישראלים. האמת שרצינו להגיד לכם היא שלכל מפלגה במדינת ישראל יש גם חבר טוב בצד הפלסטיני. לא נדבר כאן על כל מיני מפלגות שוליות, אלה על מפלגות "עבודה", "קדימה" ו"ליכוד". העניין הוא פשוט מאוד. אירגון פת"ח הוא חבר טוב מאוד של מפלגת "קדימה". לפני שמפלגת "קדימה" נוסדה, פת"ח היה חבר של מפלגת "עבודה". פת"ח עבר לחסותה של "קדימה" כאשר כמה כרישים פוליטיים עזבו את מפלגת "עבודה" בניסיון השתלטות על מפלגה הצעירה אחרי עזיבתו של אריאל שרון מסיבות בריאותיות. בדומה לכך אירגון חמא"ס נוסד ושאר בחסותה של "ליכוד". לכרישים הפוליטים שלנו ומנהיגים פלסטינים ישנם עניינים משוטפים רבים בתחומי הטרור שמתבצע כלפי שני העמים. ועניינים המשוטפים עוד יותר גדולים הם בתחומים הפיננסיים. כרישים הפולטיים שלנו וחברייהם הפלסטינים קשורים זה בזה בכסף ודם כמו שעבריינים קשורים אחד בשני בעולם התחתון, רק שכאן מדובר בכסף ובדם רבים הרבה יותר. "אופרת יצוקה" הייתה אחת הדוגמאות הטובות להשתקפות מיליטנטית של מלחמה בין שתי מפלגות "ליכוד" ו"קדימה". ב"אופרת יצוקה" "ליכוד" בעזרת חמא"ס ניסה להראות חוסר יכולת בטחונית של "קדימה" בזירה צבאית. והוא הצליח, טילים עדיין נופלים בדרום. מצד שני "קדימה" יכלה למוטט את חמא"ס, אבל לא עשתה זאת כי ברצונם להשאיר את האימות על אש קטנה, כדי שלנו לאזרחים פשוטים תהיה סיבה שוב לבחור ב"קדימה" בתיקווה שיסיימו אולי אחרי הבחירות. אם לא שמתם לב, שר הבטחון נמנע מלפרט את מטרות המבצע. למה? כי לא היו מטרות צבאיות, אלה מטרות פוליטיות. אם אין מטרות, אז גם לא ניתן למדוד הסגים. "לקבוע סדר בטחוני חדש", כך ענה שר הבטחון אהוד ברק בהקשר למטרות המבצע. אבל גם לילד בכיתה א' ברור שזה קישקוש ודמוגוגיה. זאת לא מטרה אלה קונספציה לנוסח חופשי. כך לא קובעים מטרות! דוגמאות נוספות הן שתי אינטיפאדות ומבצע "חומת מגן" . אותן לא נפרט, כי מי שהבין אותנו ואת הרעיון שעומד מאחורי דברינו בעצמו יפתח את הנושאים. בטח תשאלו מה הוא היגיון שעומד מאחורי זה? הם רוצים בכך שאזרח הפשוט ירגיש שהוא זקוק להגנה. השאיפה שלהם היא שאזרחים פשוטים ירגישו כילדים מוכים מאוחדים תחת מצוקה אחידה. זאת הדרך הנהגה יחידה שאותה הם יודעים. הם שכחו שמדינת ישראל צמחה מתוח רעיון ציוני. כל המנהיגות שלהם מבוססת על פחדיו של אזרח הפשוט ולא על יכולת להנהיג מתוח רעיונות משוטפים של אזרחי מדינת ישראל. שם מאחורי חלונות הגבוהים הם נלחמים על כיסאות בכנסת. אומרים לנו שמשם הם יקדמו את העניינים ורעיונות שלנו, אבל למעשה משם הם יקדמו עוד חלום בלהות הבא שאיליו נתעורר בבוקר שאחרי יום הבחירות.

למעלה