שאלה לגיטימית והרי התשובה
הבת של אישי היא נערה בת 16. אני הייתי בקושי בת 20 כשהכרתי את בתו בת החמש וחצי של בן-זוגי. איך בחורה בת 29 יכולה להתייחס לנערה בת 16 כאל בתה? מה עוד שאמה של הילדה (שתהיה בריאה ותזכה לחיים ארוכים) עדיין בחיים. אני אוהבת את הילדה הזאת והיא יותר מחברה שלי, היא כמו בת דודה, אפשר לומר. אני גם בקשר טוב (אם כי פושר מצידי) עם אמה של הנערה. כאשר שואלים את הבנות המשותפות שלנו כמה אחים ואחיות יש בבית הן תמיד אומרות שהן חמש אחיות. גם הגדולה כל הזמן מספרת על אחיותיה הקטנות. בתקופה שכולנו גרנו בתל אביב התראינו לפחות פעם בשבוע, בסופי שבוע ולפעמים היא היתה מגיע גם לכמה שעות באמצע שבוע ובחגים היתה נשארת אפילו כמה ימים. אחרי שעברנו מתל אביב והבת נכנסה לתיכון בתנאי פנימיה כמעט ולא רואים אותה. בחופש הגדול מתוכנן שהיא תגיע מדי פעם לכמה ימים. היא הציעה לא פעם, ואף עשתה זאת, לקחת את הילדות, כל אחת בתורה, לכמה שעות של כיף. זה היה בתקופה שגרנו בתל אביב והיא יכלה לקחת אותן ברגל לדיזנגוף סנטר, לגינת משחקים, לסרט. אז אני מתארת מצב של אידיליה סביב הבת של האיש שלי, אבל היא לא הבת שלי ואני לא יכולה לציין את שמה אלא אם אבקש את רשותה ואת רשות אמה. אני מפרסמת תמונות של הבנות שלי ומשוויצה בהן והלוואי ויכולתי להשוויץ ביופיה ובכישוריה של הנערה אבל אין לי זכות לעשות זאת. ואחרי הכל, חתימתי היא אמא בריבוע - כי אמא לארבע בנות אנוכי. ואם אחרי התשובה הזאת יש למישהו שאלות ותהיות, מוזמן להגיב.