סגירת המגרש עד להודעה חדשה!!!

סגירת המגרש עד להודעה חדשה!!!

רכשנו והצבנו תמרורים האוסרים כניסת אופניים למגרש הספורט. עשינו זאת כדי למנוע שחיקה מיותרת מהציפוי של המגרש ומהסימונים, וכן לשמור על בטיחותם של המשחקים. במסגרת הונדליזם המשתלט עלינו קולפו הסימונים של האופניים מתוך התמרורים. יש כאן זלזול בוטה וחצוף ברכוש הציבור, בכספו ובאינטרסים שלו ואנחנו רואים זאת בכל החומרה! עד שלא אקבל שני תמרורים חדשים או עד שלא תועבר אלינו תמורתם לא יפתח המגרש. ראוי לציין שמעשה זה מצטרף לסדרת מעשי ונדליזם וזה כבר לא משחק ילדים. כמו שכבר אמרנו בעבר המשטרה (חוקרי הנוער והשוטר הקהילתי) מעורבת בפרשיות הללו ועוסקת בחקירתן. לא נרפה עד שהמעשים יפסקו לחלוטין!

sagievri

New member
טוב מאד, לא לוותר ../images/Emo45.gif

יש פה איזה קומץ קטן שפוגע ברוב וצריך לשים לזה סוף.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif תיק במשטרה והריסת

העתיד לאותם אנשים תעשה את שלה. לא נתן לקומץ ונדליסטי להרוס לכולנו את איכות החיים!!!!

1גידי

New member
../images/Emo10.gifעונש קולקטיבי

זה לא במקום ולא מה שיפטור את הבעיה

אתה צודק בהחלט! :)

טוב שיש מבוגר בצד של הנוער גידי תגיד למה כולם צריכים להיענש על משו שעשה בן אדם או שניים? מה הקטע שלהם? מושי אשר סתם עושה את זה בשביל הדאווין הבזוי שלו

פרס למי שעשה את זה ועונש

למי שמשתמש במגרש ושומר. הדבר האחרון שמעניין את אותו עבריין מועד שהרס זה אם יתנו לו להשתמש במגרש. הוא ימצא משהו אחר להרוס. מענישים את מי שלא היה לו יד במעשה. וחוץ מזה תודה שמטפלים בגל הונדליזם הזה. זה בטח לא פשוט.

ronpel

New member
מכיוון שזה בוצע אתמול

בזמן שהיה בשימוש הנוער: עד לקבלת החזר כספי לתיקון השילוט המגרש יפתח רק למבוגרים בימים שמוקצים להם. בשאר הימים בינתיים ישאר סגור.

satr

New member
יש כאן עונש קולקטיבי לבני הנוער -

בני בן 10 והוא וחביו משחקים במגרש כל יום אחר הצוהריים . העונש לא פייר כלפייהם. יש כאן בעיה אין להם הרבה מה לעשות והמגרש היה פתרון מעולה , חבל שיש כאילו שלא אכפת להם .

איך יודעים שזה נערים?

מה? מבוגרים לא יכולים לעשות את זה? רק נערים... זה מזכיר לי כתבה שהייתה במעריב היו בטוחים שנערים הם הגורם לוונדליזם והתברר להם שאלו שני מבוגרים מתוסכלים אז למה לעניש אותנו?!

zemayesh

New member
יתרונות העונש הקולקטיבי

נושא שנוי במחלוקת- ובצדק. הבן שלי התקומם על העונש הקולקטיבי במיוחד על כך שילדים בכיתה ג' או ד' וגם אחרים שודאי לא היו שותפים למעשה סובלים על לא עוול בכפם. הסברתי לו שהדיון צריך להיות על בעיית הוונדאליזם ורק אחר כך על בעד ונגד עונש קולקטיבי. וגם שלדעתי העונש הקולקטיבי השיג את מטרתו כי בזכותו אנו מקיימם שיחה זו (בני ואני) בנוגע לבעיית מעשי הוונדליזם בישוב. שיחה שנתנה לי עוד הזדמנות לחדד מה מותר ומה אסור ומהיא (לדעתי) אחריותו כבן נוער בישוב הזה, להתריע ולנסות ככל האפשר למנוע מעשים כאלה. ובמיוחד, מדוע פגיעה ברכוש הנמצא ברשות הרבים (שיש לפעמים תחושה שכאילו לא שייך לאף אחד) ראוי שיתייחס אליו בדיוק כאל רכושו הפרטי. כי מכיוון שהוא חלק מהקהילה, הרכוש הציבורי הוא ממש גם שלו. נראה לי שהוא הבין, הסכים והפנים. לגבי יתרונות העונש הקולקטיבי, לא נראה לי שממש שכנעתי אותו. אולי כשיהיה הוא אבא ישנה את דעתו?!

satr

New member
אין כל ספק שכולם חייבים לקיים שיחה

כזו בביתם . אבל בואו נסתכל על הצד של בני הנוער הקטנים - מה כבר יש להם לעשות בישוב????? ורד

sagievri

New member
לא הגזמתם קצת??

מה זאת אומרת "מה כבר יש להם לעשות בישוב???" לא רוצה להישמע ביקורתית מידי לנוער או להוריהם, כי הילדים שלי קטנים ואני עוד לא בעניינים ואולי דעתי תשתנה כשהם יהיו בני עשרה. אבל אנחנו הרי לא גרים באיזו עיר מצוקה צפופה עם שיכונים בלי גינות. לכל אחד יש בבית גינה לא קטנה שאפשר לשחק בה, חברים באים אחד אל השני הביתה, יש גם שטחים פתוחים כמו השטח מול בית הספר, יש את היער. יש את רחבת הנוער, יש להם בית קפה, לא הגזמתם קצת? אמנם אני לא אוהבת שאומרים "כשאני הייתי צעיר...", אבל לא זכור לי שבילדותי היה לנו מגרש כדורגל או כדורסל מדוגם, שיחקנו בחצר הבנין שלנו ואילתרנו והיה נהדר. מה, לא גדלנו טוב? להיפך, היינו הרבה יותר מאושרים מהנוער היום שהוא כל כך מתוסכל. יש פה הרגשה שככל שתיתן יותר, רק יש עוד יותר דרישות וטענות. אני חושבת שהישוב חושב המון על הנוער ומנסה לדאוג לו במעט האמצעים שיש, ומה לעשות, אין פה תקציבי ענק. מאד מדאיגה אותי הגישה הזו של תחושת הקיפוח והמגיע לי והתסכול ומתוך זה הונדליזם. משהו פה בעייתי בבסיס, ואני חושבת שעל זה אנחנו כהורים צריכים לשים דגש, לא לבוא בטענות למה הנוער מקבל רק כך וכך שעות במגרש. מישהו חייב לנו משהו? מישהו פה לוקח את מיסי הועד ומכניס לכיס?? אנשים פה תורמים מזמנם ומרצם כדי לעשות טוב וחוטפים רק סטירות לחי. גם מתנדבים וגם עובדים. חבל לרפות את ידיהם.

golanzuk

New member
באמת הגזמתם!!!

מסכימה עם כל מלה ומלה של הכותבת. מרוב המחשבה: מגיע לי, לא חושבים : מה אני יכול לתרום לכולם. חומר למחשבה... חלי

זה רק אצל הקטנים מאמי

זה רק אצל הקטנים מתוקה ורואים שאת לא בעניינים כמו שאמרת אבל בגילנו לא באים כמעט אחד אל השני תמיד מחפשים מקומות ציבוריים

sagievri

New member
מדובר על מקומות ציבוריים

עד כמה שידוע לי, היער ורחבת הנוער הם מקומות ציבוריים, בית הקפה שאתם יכולים לקדם,וכך גם הרחבה מול בי"ס, וכך גם גינת השעשועים (בשעות סבירות), לא מספיק מקומות ציבוריים? הרי הכמות לא באמת חשובה, רק הרצון. להיות ממורמר ולילל לא יעזור לך, וגם לא להוסיף תגובות ציניות בפורום. תאספי את החברים שלך ותארגנו לכם פעילות.

למעלה