סגירת המגרש עד להודעה חדשה!!!

theoriginallg

New member
תגובה

סליחה אבל את מדברת פה על תקופות שונות לגמרי ודיי נמאס מכל ההשוואה שלכם המבוגרים לכשאנחנו היינו צעירים ואני גם דיי בטוח שבילדותכם לא כולכם הייתם תלית שכולה תכלת. זה שאת נותנת דוגמא של יש חצרות ויש חברים זה לא מספיק כי תכלס כאשר יש קבוצה הסיכויי שיהיה וונדליזם הוא גבוהה יותר מאשר כשיש אדם אחד או שניים. דבר נוסף תשימי לב כאשר יש תקופה של לימודים הילדים עושים פחות וונדליזם כי יש להם מה לעשות יש חוגים וכד' וגם עובדה שבמשרד החינוך רוצים לפצל את החופש הגדול לשניים כי לילדים משעמם והם גורמים לוונדליזם ותכלס בכל האזור שלנו אין דיי מה לעשות חוץ מהמגרש הזה.

ניסיתי להסתכל אבל אני לא מבינה את

הקשר בין ונדליזם לשעמום. ואבוי לנו אם נעשה את הקשר הזה, או שננסה לתרץ את המעשים בתרוצים עלובים כל כך. גם אנחנו היינו משועממים כשהיינו צעירים , גם לנו לא היה מה לעשות אז מה???

ronpel

New member
רק לידיעה

בחלק גדול מן המקרים בשבועות האחרונים מדובר בילדים גם מתחת לגיל 10 שפשוט לא מבינים את חומרת המעשה ורואים בזה סוג של שובבות. אני מתכוון לתאם עם מנהלת בית הספר, לקיים פעילות חינוכית בתחום בשנה הבאה. רונן

barco11

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד

חשוב מאוד להעלות את הנושא גם במסגרת בית הספר. אין כמו ונדליזם להעכיר את האווירה.

thmhe12

New member
ענישה קולקטיבית -מעשה שעבר מהעולם

רונן ! האם הועד יודע ליזום פעילות לילדים והנוער מעבר לסרטים ופתיחת מגרש כדורגל ?האם כשנבנה המגרש במטרה שיהיה מקום המשחקים העיקרי של הילדים והנוער לא היה מקום לחשוב שיהיו חריגות ותקלות הרי זה טיבעו של הנוער וילדים ?הדוגמא האישית שאנחנו נותנים לנוער שרק מבוגרים ישחקו במגרש בערב?סגירת המגרש מעודדת את הילדים והנוער להסתובב בחוסר מעש וליצר פעילות לאו דוקא חיובית .לדעתי היה מקום לכנס את הנוער ולהסביר באמצעות רכזת הנוער וליזום פעילות חיובית . האם הועד עודדפעילות התנדבותית בישוב ותגמל את הנוער?מה יהיה במהלך החודש הקרוב מה מצפים שהנוער יעשה? לא מדובר ביחידה צבאית עם אחריות קולקטיבית והשאלה האם יש לוועד סמכות פעול בצורה אגרסיבית ובוטה בגלל מס' של שובבים בני 10? איציק

ronpel

New member
ומה אתכם?

איפה היזמות של הנוער וההורים כדי לקיים לעצמם פעילות. לא יתכן שזה יהיה רק תפקידו של הוועד. אנו מוכנים לעזור בכל האמצעים הדרושים. אבל אם לא תקחו יוזמה אין סיבה שאנחנו נעשה זאת במקומכם. כאשר אנו משקיעים שעות כדי לקדם את הנושא והתוצאה היא שרק ל9 משפחות חשוב להגיע לדיון - אז הבעיה היא לא בוועד. הוועד משקיע המון כסף וזמן בנוער ומוכן להמשיך להשקיע אבל זה חייב להיות הדדי. יש כאן נוער נהדר שעוזר בכל הזדמנות וגם מנהיג את תנועת הנוער להשגים. חבל שיש כאלו שמקלקלים לכל השאר. סגירת המגרש היא תוצאה של שורה של מקרים ולא אחד בודד. זה התחיל בניפוץ חלונות המתנ"ס המשיך בזריקת אבנים הריסת הפסלים בכניסה חבלה במכונת השתיה כדבר שבשגרה הקמת רעש בשעות הקטנות של הלילה בסמוך לגינה. ועכשיו גם פגיעה במגרש. זה חייב להפסק. ואלו שלא שותפים למעשים חייבים לתמוך בנו במאבק הזה כדי שהמיעוט הנ"ל יבין שאנחנו (כולל הנוער) לא נסבול זאת יותר. אני בטוח שדנה וחגית ישמחו לקבל הצעות לגבי פעילות נוספת לנוער וישמחו לעזור. בינתיים הן מקימות לכם בית קפה יחד עם קבוצת הורים מתנדבים. רונן

1גידי

New member
אתם מתעקשים שלא להבין

למי שביצע את המעשים לא אכפת גם אם תסגור את המגרש לצמיתות. אבל מנגד למי שכן אכפת לא מגיע לו העונש. אין כאן מקום לעונשים קולקטיבים למרות הכעס הגדול זו לא הדרך.

דברייך מאוד מקוממים

כהורה בישוב אני פשוט יושבת בכסאי ונדהמת. הורים איפה אתם ??? איפה האחריות שלכם לתעסוקת הילדים??? איציק היקר היעלה על דעתך כי בנך מרוב שיעמום ינפץ את הטלויזיה בביתך או יצבע את הקירות ויקשט אותם בנוצות??? התשובה ברורה, אז למה כשמדובר ברכושנו הכללי ?? "חריגות ותקלות" לדבריך זו הגדרה עדינה ובאמת מקוממת . אני מצטערת שדברי אולי ישירים אבל כל השאלות האם הועד וכו' צריכים להשאל קודם כל אצל ההורים. הועד מוכן להכל אבל אתם חייבים להרתם למשימה ולקחת אחריות על מעשיהם של הילדים וביחד עם הועד ואפילו עם תושבים אחרים ליזום וליזום וליזום ולא רק להעלות שאלות האם ולמה.

Rachel555

New member
מלחמת חורמה בונדליסטים - אני בעד -

אבל אני לא רואה הבדל בינם לבין אנשים שמשחררים את כלביהם בימים ובלילות ללא השגחה. זו גם עבירה על החוק וגם סיכון אמיתי לילדים ומבוגרים (אמהות פשוט פוחדות ללכת ברח' נחל מודיעין עם תינוק בעגלה בגלל הכלב השחור שקפץ שם על אנשים!) בנוסף לכך - זו הפיכת הישוב, סליחה, למחראה! מי שמשחרר את כלבו ללא השגחה יודע שהכלב, בסבירות גבוהה מאוד, יעשה את צרכיו ברחוב, על המדרכה, או על מפתן דלתם של שכנים (הכרות אישית). ולגבי הפקרת רכושנו - זוג סנדלים של בני, שהיו בסל עגלה בחניה שלנו למשך שעה "נעלמו", ולאחר מכן פגשתי סנדל אכול אחד בחניית שכנים שכלבם היה משוחרר תדיר. וזה לא המקרה היחיד. ומה עם הנביחות של כלב שעובר בחצות הלילה (בלי בעליו הישן שנת ישרים) וכל הכלבים "מברכים" אותו לשלום בנביחות רמות, ובדרך מעירים את הילדים והמבוגרים הישנים? למה לא מטפלים בנושא הזה באותה אסרטיביות ונחרצות? ולהבהרה: אני לא נגד כלבים, אפילו אוהבת אותם. הכלב הוא חיה מקסימה וחבר אמיתי שדורש טיפול והשגחה כל הזמן. חלק מהשכנים שיש להם כלבים מחזיקים אותם בבית או בגינה, ומטיילים איתם קשורים ברצועה עם בעליהם. וכשמנקים אחריהם - בעיני זה נהדר. חבל שהם מיעוט בישובנו. רחלי.

למושי האשר

הזלזול היחיד הוא הזלזול שלך!!!!! אתה מזלזל בילדים שרוצים לשחק במגרש (הילדים שלא עשו את הוונדליזמכלום) למה להם אסור לשחק במגרש? למה הם צריכים להעינש על על משהו שלא עשו? בווושה וחרפה מצידך!!!!1 העונש הקוקלקטיבי לא ימנע ונדליזמכלום זה רק יגרום לונדליזם במקומות אחרים

ronpel

New member
אתה טועה

כי אם לא נפסיק את התופעה הנ"ל לא יהיה לכם מגרש - כי בפעם הבאה ישברו את הסלים או ינסו לשרוף את אחד ממתקני המשחק בגינה הציבורית כמו שנה שעברה. היו הרבה ילדים במגרש בזמן שזה נעשה ויש גם ילדים שיודעים מי הרס את הפסלים בכניסה. אם ילדים אלו רואים שדברים כאלה מתבצעים ולא מבינים את חומרת העניין ולא נלחמים יחד איתנו בהפסקת התופעות הנ"ל אז כולנו נענשים. לישוב יש תקציב מוגבל - אם נבזבז את הכסף על תיקונים של מעשים אלו -לא נוכל לפתח דברים חדשים עבור כולנו כולל הנוער. לחץ חברתי שלכם על אלו שביצעו מעשים אלו יביא לסיום התופעה המאד מכוערת הנ"ל. אני מזכיר לכם שהמגרש שייך לבית הספר - ואם לא נשמור עליו אז יבוא יום שהנהלת בית הספר לא תאפשר לנו לפתוח אותו מחוץ לשעות הלימודים. במקום להלחם בנו - תלחם במי שהורס לכולנו. רונן

thmhe12

New member
האם מדובר במלחמה בנוער?

אם ידוע לך מי בצע את הונדליזים פנה אליו ישירות. הפטליזים שמוביל מהורדת מספר שלטים עד שריפת מתקנים מוגזמת ומהווה תעודת עניות למי שכך מעריך את הנוער ואת הוריהם ולמעשה כך רואה את הישוב!! מתי הרסו את הפסלים? מי אמר שמדובר בילדים ושהם מהישוב?

כל אלה שבעד סגירת המגרש

נו באמת.. למה צריך שכל אחד יבוא ויגיד.. "חזק ואימץ" "לא לוותר" "תיק במשטרה" אולי לא תגזימו??!!! כמו שאמרתי יש גם מבוגרים שגורמים לוונדליזם!!!!!!! כמו מושי אשר שהציע את הרעיון הוא לא משחק במגרש אז מה אכפת לא? הוא רק מעניש את עצמו ובדרך את כולם!!! דעו לכם!!!!

ronpel

New member
שי אתה מוזמן לגשת עכשיו לגינה

ולטפל בקבוצה של 30 ילדים שעושים רעש ובועטים במכונת השתיה. אני קיבלתי על כך שיחה טלפונית כרגע של שכנה מיואשת שעוברת את העינוי הזה כל יום עד 2 לפנות בוקר.

ronpel

New member
אני מציע פגישה

של כל מי שאכפת לו ונראה איך פותרים את הבעיות האלו לטובת כולנו. הבן שלך מוכן לעזור לארגן זאת? אם כן - אז נתמין לחזרת דנה ממחנה הקיץ של התנועה ונעשה זאת. מה דעתך?

שי שורק

New member
סגירת המגרש - לבנת ושי שורק

מבלי להקל ראש בחומרת המעשה הנ"ל והאחרים (ואנחנו חושבים שאכן הם חמורים) רצינו להגיב על כל מה שנכתב כאן בפורום: א. ה"עליהום" וההתלהמות המילולית הזו לא נראית לנו כדרך הנכונה לפתור את הבעיה ובודאי ובודאי לא העונש הקולקטיבי. ב. חינוך הילדים לכבד את החוקים, את רכוש הזולת ואת ההתחשבות באחר מתחיל קודם כל בנו. אנו חייבים דבר ראשון לתת להם דוגמא אישית. הדברים אמורים גם לגבי ההתכתבות כאן בפורום וגם לגבי האופן שבו אנו מתנהלים כישוב, כקהילה. לדוגמא: נהיגה במהירות ובפראות בתוך הישוב (שזה בעינינו חמור לא פחות ואולי אף יותר מהשחתת רכוש - כי כאן אנו מדברים על החיים שלנו ושל ילדינו) , דוגמא נוספת היא הדוגמא של הכלבים המשוטטים כאן חופשי מפחידים ומלכלכים את הישוב, וכבר דיברו על זה וכתבו בפורום אין ספור פעמים ודבר לא נעשה ועוד כהנה וכהנה דוגמאות שמראות על כך שאנו המבוגרים לא מכבדים את עצמנו ואת האחרים אך מצפים מהילדים שלנו שיתנהגו אחרת. ג. כולנו זוכרים שגם לנו בתור ילדים היו מקרים שההורים (ולפעמים גם אחרים) כעסו עלינו.לא תמיד זה נעשה מתוך רצון להשחית. לפעמים זה נעשה בהיסח הדעת, בחוסר תשומת-לב, מבלי להבין את המשמעות של מה שאנו עושים ולפעמים אכן עשינו מעשים שלא ייעשו השאלה היא למה? כשהילד הפרטי שלנו מתנהג בצורה חריגה, אנו אומרים: הוא זקוק לתשומת-לב, משהו קרה לו, צריך לבדוק מה העניין, לדבר איתו אולי קרה לו משהו. האם לא ראוי שנשמע אותם ואולי גם נבין אותם לפני שנתרגז ונעניש? ד. ברור שהשעמום הוא לא תירוץ לשום וונדליזם!! וונדליזם לא מתקבל על דעתנו כמשהו שצריך לעבור עליו לסדר היום. יחד עם זאת, הנוער בישוב מסתובב בחוסר מעש!!! המגרש הוא כרגע הפתרון הכמעט יחיד שבו הילדים מבלים את זמנם,(וגם הוא מוגבל מכורח המציאות) אך לצערנו, למרות שניסינו למצוא פתרונות עם האחראים לעניין - אין שינוי!!! כמעט ואין פעילות חברתית\תרבותית בישוב לגילאים הללו. אם כבר קיימת איזושהי פעילות זה דרך תנועת הנוער שלא כולם מתחברים אליה - וגם זו שאלה שהגיע הזמן לתת עליה את התשובה - מדוע ? והשאלה הנשאלת: האם לא עדיף לדבר איתם?, לשאול מה כואב להם? ולהתייחס אליהם ולצרכים האמיתיים שלהם למרות שהם לא הרוב בישוב? ואולי דרך ההקשבה וההבנה , הקירוב והשיתוף והכוונה נכונה נצליח במה שרבים וטובים מאיתנו נכשלו? וכבר למדנו בהיסטוריה שרומא לא נבנתה ביום אחד .... לבנת ושי שורק

למעלה