תפוז - לא תוכלו לחסום את האינטרנט
הנהלת תפוז, האינטרנט הוא המקום הכי חופשי שקיים מבחינת חופש דיבור, בדיוק כמו בשיתוף הקבצים: סגרתם את הפורום הזה? יקומו 10 פורומים אחרים. אתם חושבים שאנחנו צריכים את השרת שלכם? לא עולה כסף לפתוח פורום באלף מקומות אחרים היחידים שמפסידים פה הם אתם, הפורום פופולרי ואתם מרוויחים יפה מהפרסומות מאלפי סוגים שרצים מול העינים בתפוז. אני יכול להבין את עמדתכם. אתם לא רוצים להיות אחראים לילד בן 13 שנכנס לפורום ולמד מה עושים ואיך, ואז תוכל להיות תביעה נגדכם. לכן, אולי הפיתרון הוא אולי שינוי הסכם המשתמש בפורום, כלומר שכל האחריות תרד מתפזו רשמית מראש. השינוי שרציתם שיעבור על הפורום בעצם גורם פיצול אישיות לפורום: כמו שיש פורומים רבים שמתחלקים לפורום "חברתי" ו"מקצועי", האופי הטבעי של הפורום בשמו הקודם היה יותר חברתי, אפילו מגובש - ויפה שזה קורה. אבל האמת, אם אני הייתי נגד סמים קלים והייתי מנסה להשתלב כאן ברור שלא הייתי מצליח. יכול להיות שזה נובע מגיל הגולשים, אולי יותר קישורים בעמוד הראשי יכלו לעשות את זה, או אירוח של אנשי חברה ופוליטיקה שקשורים לנושא. בכל מקרה זאת לא עילה לסגור את הפורום, יש הרבה תכנים לא חוקיים בתפוז אבל סמים קלים יכולים למשוך אש אז אתם מפחדים. אם אנשים בפורום מכוניות יכתבו על נסיעה במהירות לא חוקית, גם תסגרו את הפורום?