סדנא למימוש עצמי, התמודדות עם פחדים

mirit121

New member
סדנא למימוש עצמי, התמודדות עם פחדים

שלום רב, אני מתעניינת בסדנאות למימוש עצמי, התגברות על פחדים, לחיות את הרגע וכיוצא באלו... התוכלו להפנות אותי למידע על סדנאות כמו הפורום ודומיו... איך אדע לסנן מבין כל הללו את הטובה ביותר וזו המתאימה לי. תודה רבה אם יש בעיה למסור מידע בצורה הזו, אודה לכם על שליחת מסר אישי תודה רבה

אני אנצל את ההודעה הזו כדי לדבר על

זה קצת, אם רוצים... כמובן שאת מוזמנת גם כן לדבר איתנו ולהוסיף לנו ממה שאת חושבת ומרגישה. כל פעם שאני קוראת הודעות ומודעות על סדנא זו או אחרת שאמורה לתת 'מימוש עצמי, התגברות על פחדים, לחיות את הרגע וכיוצא באלה, לתקן את ה"אני", ועוד כל מיני שיטות ותורות רבות שמעבירים בסדנאות רבות תחת שמות עוד יותר רבים ,... אני שואלת את עצמי: "מי יכול לתת לי את זה יותר טוב ממני?" לדעתי, mirit121 , היכן שלא תפני או תשאלי, תקבלי מידע על סדנה כזו בכל רחבי הארץ. השאלה שאני שואלת היא, למה צריך סדנא? מה בעצם נותנת הסדנא שאין בחיים הרגילים שלנו? ואם נגיע לאיזו שהיא מסקנה, לגבי ההבדל בין סדנא לחיים, אם כבר יש הבדל, אז מה התועלת ? ואם אין הבדל, אז למה צריך סדנא?

כי בסדנאות

עושים פרזנטציות,שבחיים אין אומץ או חשק או יכולת ל ת ר ג ל ובקבוצה אינטימית,שמעניקה חום הדדי,עם אינטרס ומטרות משותפות,זה פשוט קל יותר. זה פשוט אביבה,לא כל אחד יודע לקחת את החיים כמנוף להצלחה ויצירת קשרים,ולכן קימות הסדנאות. ערב טוב

mirit121

New member
הי ...

הי אביבה אני פשוט מרגישה שאני צריכה סדנא אינטנסיבית כדי לעזור לי לשנות את חיי, את הדרך שבה אני חושבת. אני מרגישה שאני, שאמורה לשנות את חיי, נופלת בבורות החיים, ולא תמיד מצליחה להרים את הראש ... לפעמים קשה ואני מרגישה שאני צריכה איזשהו משהו "חזק ואינטנס" כדי לשנות את הדרך, כדי לראות את האור (קצת הגזמתי, אני יודעת), אבל זה מה שאני מרגישה שאני זקוקה לזה עכשיו. אחרי! שוב, אחרי דרך שעשיתי, מודעות שהערתי, טיפול שהייתי... ואני יודעת שכל הארץ מוצפת בכאלו, אבל אני לא יודעת על משהו מומלץ טוב, חוץ מהפורום, שנשמע לי יותר מדי שיווקי והמוני. מה דעתכם?

בוקר טובmirit121

אני מבינה מה שאת אומרת, ואם יש בך צורך בכך... לכי. ככל שתשאלי יותר אנשים על סדנאות, תשמעי יותר מגוון דיעות על אותה סדנה. סטטיסטית, כל דבר מתחלק לשלוש/ה. לכל סדנה שהיא עלי אדמות,יש 33.3333% שמאוד אהבו אותה, 33.3333% שלא אהבו אותה, ו- 33.3333% שיגידו שהיא באמצע. בחיים כמו בחיים, כדי לדעת מה מתאים או טוב או לא, עבורך, את צריכה לעשות את הדבר. זה מה שילמד אותך האם זה היה טוב עבורך, או לא. אני אומרת את הדברים האלה, מתוך התנסות בכל סוגי הסדנאות הקיימות. כשאני מתלבטת, אני תמיד זוכרת, שגם כשאני הולכת למכולת לקנות חלב, יש סיכוי רב מאוד, שאלמד משהו מאוד חשוב בדרך... לא צריך משהו "גדול", לפעמים דווקא ה"קטנים" וה"נמוכים" מלמדים יותר על החיים.... לגבי, "לפעמים קשה", כן, אני מסכימה איתך לגמרי. יש לי חדשות לא נעימות... זה לא נגמר לעולם. אז כשזה קורה, אני מחייכת כי אני יודעת שעוד מעט, ממש ממש מעט, זה הולך להשתנות...ואח"כ זה שוב יהיה קשה. אין "אחרי", בדרך המודעות... מודעות זו הדרך שאנחנו עושים... היא לעולם אינה נגמרת, ויש לה הרבה מאוד שבילים. יום נעים

מצליחה

New member
סדנאות ואופטימיות

יש המון סדנאות טובות שרצות בשוק. הבנתי משלל התגובות שלך שאת אומנם לא פוסלת אבל מעדיפה לימוד עצמי. אין ספק שכל אחד לומד לבד ממה שהוא בוחר וממי שהוא בוחר אבל לפעמים שיתוף עם אנשים אחרים בהחלט יכול ליצור לימוד נעים יותר, יעיל יותר או מקיף יותר. האןפטימיות שלך בהודעה שהשארת לה ממש מעוררת השראה.

לי מעוד עוזר ''קווצ'ינג'' -

''קווצ'ינג'' = אימון אישי. אחת לכמה זמן (פעם זה היה שבוע, אחר כך שבועיים) אני מרים טלפון למאמנת האישית שלי ומסכם איתה במה כן הצלחתי, במה לא, במה חשוב לי להצליח ואיך להשיג את זה. היא מאוד מקצועית בתחום ואשמח לתת לך את פרטיה. אגב, יש בתפוז פורום 'קווצינג' שטרם יצא לי להתעמק בו.

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת:

הם עוזרים לגבש החלטות הקשורות בניהול החיים, לגבש דרכי הגשמה להחלטות ולעקוב אחרי הביצוע. שיחה כזו פעם בכמה זמן עוזרת להגיע ליעדים מקצועיים חברתיים ואחרים כשם שמאמן ספורט עוזר לספורטאי להגשים מטרות ביניים בדרך להצלחה ספורטיבית משמעותית.

סמסרה1

New member
לאביבה ../images/Emo45.gif

היי אביבה מזמן לא הייתי כאן. היות ואני יחסית לכותבים כאן מבוגרת וניסיון חיים הוא חשוב אז אני מחזקת כל מילה שכתבת. ומזדהה לחלוין עם הכתוב.

סמסרה1

New member
למה את מתכוונת?../images/Emo12.gif

אביבה היי למה את מתכוונת : "נסיון החיים שלי מלמד אותי כל יום שהוא חסר תועלת" ??? הרי ניסיון חיים כן עוזר. אלא אם קורים דברים שאין מה לעשות. סמסרה

בוקר טוב

אני חושבת שבעצם אמרת בדיוק את מה שאני אמרתי... אם קורים דברים "שאין מה לעשות" כפי שכתבת, אז מה התועלת בנסיון שלי? אני רוצה לחדד מעט ביחד איתך,ולשאול בעצם, מתי לדעתך זה כן מועיל, הנסיון?

סמסרה1

New member
זה מועיל כל הזמן ../images/Emo24.gif

אביבה בוקר טוב לך ולכולם לאור ניסיון החיים שלי ושל רוב האנשים בגילי אנו יודעים לשים דברים בפרופורציות המתאימות, אנו יודעים מה חשוב ומה פחות חשוב שחבל להתעכב עליו, אנו יודעים כיצד לנהוג בחיי יום יום עם כל מיני בעיות וכיצד לפתור אותם יותר ביעילות ובמהירות ולהזיז דברים, אנו מכירים יותר את טבע האדם, יודעים מתי להחליק דברים ובכלל לא להיפגע מהם. אני נפגשת וחיה בין אנשים צעירים, שבגלל חוסר ניסיון החיים שלהם, והעקשנות שלהם לא להקשיב לניסיון החיים של המבוגרים יותר גם מכיוון שהם רוצים לחוות דברים וללמוד מניסיונם הם, לפעמים בדרך הקשה שיכלה להימנע, והם די תקועים, נפגעים, לא מכירים , למשל, את הביוקרטייה וקשה להם להזיז דברים. או שהם נפגעים מאנשים אחרים על דברים שחבל לקחת ללב , דברים שאנשים אומרים להם ואחר כך שוכחים מה הם אמרו אך הם מתבשלים עדיין במה שנאמר או קרה. אפשר עוד הרבה לכתוב על כך, ולתת דוגמאות נוספות ואולי חזקות יותר. אבל, ישנם דברים שהניסון לא עוזר ואין יכולת להתמודד. גם לקבל את אותם הדברים ולומר "זה מה יש" זה קשה. למשל, מחלה של ילד ,של מישהו שאנו אוהבים, קשר נישואים עם מישהו רע, סמים ועוד ועוד ועוד. אבל, אנשים שכל הזמן הולכים לסדנאות של מודעות וכדומה לזה, וכל הזמן עוסקים בחיים רק בתאורייה - החיים שלהם חולפים והם תקועים... ויותר גרוע. צריך לעשות, לדחוף, לחוות, להעיז... לחיות לחיות לחיות... החיים קצרים, אנחנו אורחים כאן לזמן קצר אז לא להיתקע, לזוז, כי פתאום אתה בן חמישים, פתאום, ואתה עלול להשאר באותו מצב. אינני פוסלת כאלה מן סדנאות או פסטיבלים שמטרתם למשל להתמזג עם הטבע קצת, כלומר זה מעין פסק זמן. אינני אוהבת גם אנשים שהחיים שלהם קודם כל מתנהלים באינטרנט, כלומר, שאלה הם החיים האמיתיים שלהם והחברים שלהם, חיים וירטואלים, ואינם חיים את החיים הלכה למעשה. זה אסון. המחשב, האינטרנט הוא לשהות הפנאי ולא על חשבון החיים ודברים אחרים. צריך לצאת החוצה, לבלות, לראות דברים, להיפגש על אמת עם אנשים, להתמודד, לחוות דברים בפועל ופיסית... שיהיה לך אביבה ולכולנו יום טוב ושקט ונחזיק אצבעות לחיילינו.

ממה שאת כותבת משתמע

שאנשים שחיים יותר שנים, חיים יותר טוב כי הם "יודעים" דברים. אני רק שואלת את עצמי אז למה, למה הם סובלים הרבה יותר מהצעירים? במילים אחרות, אי לא מסכימה עם רוב מה שכתבת, אני חושבת על הנסיון את מה שכתבתי קודם, ובכל זאת אני חושבת שהוא נחוץ... מה זה "לחיות"? מי מחליט מה זה?

סמסרה1

New member
לא הבנת אותי

אביבה לא הבנת אותי או שלא הסברתי עצמי נכון. מדובר במצבים מסויימים שאנו נתקלים בהם בחיי יום יום, שלדעתי נסיון חיים עוזר. כמובן שיש צרות גם למבוגרים וגם הם עוברים סבל בחיהם. לעיתים בגלל האחריות שלהם כלפי צאצאיהם הם סובלים הרבה יותר מהצעירים שאינם אחרים על אף אחד. המבוגרים גם אחראים על פרנסת הבית מה שלא כן הצעירים. וכהנא וכהנא

סמסרה1

New member
נסיון חיים

ניסיון החיים הוא מורה טוב מאוד אך שכר הלימוד שלו הוא גבוה מאוד. אה, איך זה? אני לא המקור

למעלה