סדנא למימוש עצמי, התמודדות עם פחדים

סיכוי כל שהוא: 75%

המומחים שאני מצדד בהם טוענים שכל המקרים של ליקויי הלמידה והריכוז סובלים מפגם באברי חישת המרחב שבאוזן הפנימית ו/או בצרבלום (איבר מוחי שקשור בהם). כל השיטות של האסכולה שאני שמעתי עליהן מצליחות ב75% מהמאובחנים. לכן אני חושב שהאסכולה צודקת לגבי 75% מהמקרים. לשאלה השניה: הנגשה = הפיכת דבר לשמיש עבור בעלי מוגבלויות.

עידו,מקווה שאני לא מציק לך,

איך הופכים למידה שיש בה קושי אובייקטיבי,למשהו נגיש? אתם מתעסקים בהאטת פעולת המוח? מדיטציות? או שבסוגי למידה אחרים,ושונים מבחינת צורת ההגשה? מקווה שהשאלות שלי עניניות, מודה לך על תגובותיך עד עכשיו,ובכלל... ערב טוב.

אני מתעסק במכשור עוקף מוגבלויות.

השותפות שלי לפורום מתעסקות באסטרטגיות למידה.

עידו,המדובר במיכשור פיזי,אני משער,

זה נשמע לי מעניין,ללמד אנשים עם מוגבלות להשתמש בציוד חדש,שעדיין לא ממש מכירים,ויש כאן לדעתי המון המון הכרת תודה מצידם,וזה שווה את הכל לדעתי. לגבי אסטרטגיות הלמידה,הטיול בביופידבק קיים בשימוש? מעניין השירשור איתך,עידו. לילה טוב לך עוזי שחף

ביופידבק מעניין, אני בבדאי אנשה פעם

אבל הוא לא ציוד להנגשת למידה. אני חילקתי טייפים של עיוורים לדיסלקטים, מכשור הקראה ממוחשבת, שיפורים למעבד תמלילים כך שיתקן הרבה יותר שגיאות כתיב בהרבה יותר קלות ומהירות וכיוצא בזה. לגבי אנשים שמכירים תודה, זה תלוי. כשעשיתי זאת כמתנדב (הדרכתי כמתנדב לא קניתי ציוד על חשבוני כדי לחלק) אנשים הכירו הרבה תודה. השקיבלתי משכורת כדי לחלק ציוד של האוניברסיטה ולהדריך, פחות מהם הכירו תודה ובצדק. אם זה תפקידי הרישמי אז אני פקיד ככל הפקידים. הייתה אפילו סטודנטית אחת שהתראיינה ל'לאישה' וסיפרה שאני רשע. טוב היא הגזימה מאוד אבל למרות הכל היא עדין קיבלה ממני יחס של לקוח.

עידו,זה תמיד ככה,אתה יודע...

אני הכי אוהב בחיים לתת ללא תמורה,חוץ מאשר בתחום עבודתי כמובן. אומרים עלי בדרך כלל: "אתה טוב מידי" אבל אני חש שאם אני לא מרגיש פראייר,אני על הסוס. גם כשאני נותן,זה מתוך אגואיזם,כי אני מאד אוהב לתת,לעזור,לייעץ,וכו... למה אתה כותב,"לחלק ציוד"? זה ציוד שניתן כתרומות? מי מגייס אותם,את התרומות הללו,האוניברסיטה? נחמד.... מה קרה,מה עשית לה,שהיא כינתה אותך כך,ואיך זה הגיע ל"לאישה"? כיף לשוחח איתך, להשתמע עוזי שחף

תקציב הציוד הגיע מהמדינה.

או מגוף של כלל האוניברסיטאות כדל לשלב תלמידים לקויי למידה טוב יותר באוניבאסיטה. הלקוחה שלי לא נקבה בשמי וגם העניין הזה היה יחסית שולי בכתבה. היא הגיעה ל'לאישה' בזכות עיקר הכתבה ותרשה לי לא לפרט. מה עשיתי לה? היא לא הייתה מרוצה מזה שלא הכל וודאי ומהיר בבירוקראטיה האוניברסיטאית. במקרה היה עניין עם שרות שלא אני הייתי זה ששולט בו, אלא הממונים עלי שגם הם לא כל יכולים. היא פשוט לא מבינה בבירוקראטיה ובטוחה שהכל עניין של טוב ליבו של הפקיד שהיא פוגשת אישית.

עידו,מה שלומך?

מאד מעניין אותי לגבי הקומונה,ספר מעט עליה אם אתה מעוניין. אני מבין שאתה עוסק המון בפעילות התנדבותית. א ש ר י ך ! אתה יודע איך זה,עידו,ישנם לפעמים אנשים,שמסיבות שונות,לאו דווקא אותה אחת,אינני מכיר אותה,אך ישנם אנשים שלא מעריכים כוונות טובות,חלק בלתי נפרד מהחיים! עידו,הנושא די מרתק אותי,כי לא פעם בחיי,חשבתי שהעיסוק בינוך נוער, במסגרת פנימיה,או חיילים,במסגרת של קורסים,או טירונות,היו הולמים מאד את כישורי. גיליתי זאת בשלבים של תחילת שנות השלושים לחיי! יש בי משיכה עזה מאד,לתפקידים הנושאים עימם שליחות,ומיצוי אישי רב ככל האפשר,ואני מוצא עצמי שם,במקום הזה,לא אחת! מצד שני,החיים,עם כל האילוצים,לא תמיד מאפשרים,מכל מיני היבטים,כלכליים, משפחתיים,ואישיים. אז אתה נמצא קצת בקומונה,וקצת באוניברסיטה,וקצת שם...? לא מתיש? מאד מענין,ןמאד מרתק אותי העיסוק שלך,ולא מין ההיבטים הכספיים. ספר עוד קצת,אם אתה מעוניין, לי זה כיף מאד, מאחל לך חג שמח,עידו,לך ולכל מישפחתך,וחבריך! עוזי שחף

נושא הנוער הלא לומד מרתק אותי, אבל

אילו היה לי מספיק רקע בו, הייתי פותח פורום ולא קומונה. הקומונה הזו הוקמה, בין השאר בשביל לחפש מישהו שייקים פורום 'נוער לא לומד'. לאוניברסיטה אני אחזור בסתיו. אני מקווה לחזור גם לשרת סטודנטים באותה הזדמנות. בינתיים אני עוסק בעיקר בליווי הבן שלי מתראפיה לתראפיה ובהכנת שיעורי הבית התראפואטים איתו. אגב, ברוב התראפיות אני נוכח ולוקח חלק פעיל. פורטל תפוז עוזר לי לחשוב על נושאים אחרים ולשמור על כושר מחשבתי בנושאים אלה.

עידו,איש נחמד,הקשב לי טוב טוב...

אם יש לך כושר למידה,אפילו בינוני,הרחב את הידע שלך בנושא,בקריאת ספרים, ופתח פורום משלך!!! שום דבר לא יכול לעמוד בדרך שאתה מאמין בה,ונראה לי שאתה גם רוצה,וגם מאמין! אם אתה נמצא בבית עם הבן(זה תורשתי?),צל את הזמן לנהל את הפורום שאתה מעוניין לנהל,ותראה איך פתאום יתמלאו לך הריאות בהרבה חמצן! עידו,האם יש לך פוטנציאל למידה עצמאי? תוכל לספר לי מה ההבדל בין קומונה באינטרנט, לבין פורום? תודה! שיהיה לך חג שמח! עוזי שחף.

אם הייתי חושב שאני יודע

איך,הייתי נכנס. אני אחפש דרך גוגל,או אשאל כבר,ואכנס...חג שמח

למעלה