קיש פטריות נפלא של נירה
את הקיש הזה אפיתי פעמים רבות. הוא מורכב מקלתית של רות סירקיס, ותערובת גבינות ופטריות. גם הבלילה שאני שופכת מעל היא של רות סירקיס מהספר "מהמטבח בהנאה". את המילוי אני עושה כיד הדמיון הטובה עלי, כל פעם עם משהו אחר (מה שיש במקרר: גבינות, ירקות, סוגי פטריות שונים, סלמון ועוד). קלתית לקיש – רות סירקיס: ¼ 1 כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח 100 מרגרינה (אני עושה עם חמאה) ¼ כוס מים קרים (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי (אפשר גם לוותר על הרידוד - מה שאני עושה בדרך כלל), ופשוט לשטח את הבצק בתוך תבנית הפאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה. החומרים למילוי: 3-2 בצלים בינוניים (אני מעדיפה את הסגול) 3-2 שיני שום שבורות שמן קנולה לטיגון סלסלה מלאה פטריות שמפיניון מוצקות ויפות (אני בודקת שהן קטנות, מוצקות, לבנות מאוד ושהרגל לא נפרדת מהכיפה) 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 1 מכל קוטג´ "יוגה" מלח, פלפל שחור (אני משתמשת בחצי כפית מלח עבור הפטריות והבצל, וחצי כפית פלפל שחור, וגם מעט פלפל שחור עבור הבלילה) פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה (הם באים בצנצנת עם מטחנה על מדף התבלינים בסופר), עבור תערובת הגבינות. חומרים לבלילה: 3 ביצים (אני משתמשת בביצים "סופר טריות", עם הקליפה החומה והחלמון בצבע תפוז) ½ כוס חלב (או שמנת מתוקה או "קרם פרש" במקום - אני משתמשת פעמים רבות בשמנת או קרם פרש כשנגמר החלב) 3 כפות פירורי לחם לא מתובלים מעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה הכנה: מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקות (אני מעדיפה את הסגול) מחממים את השמן, מוסיפים לשמן את השום השבור והבצל ומטגנים עד שיהיו שקופים. מוציאים מהמחבת ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים מעט את הפטריות (רק להזהיב לא יותר), מוציאים ומתבלים, מערבבים עם הבצל. מערבבים את הגבינה הצהובה עם הקוטג´ ומפזרים על הקלתית האפויה, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה, מפזרים מעל את תערובת הבצל והפטריות. טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים חלב (או שמנת מתוקה – בקיש של המפגש הייתה שמנת מתוקה -היא שנתנה את הטעם לקיש), 3 כפות גדושות פירורי לחם שמוסיפים פריכות לציפוי, מתבלים במלח, פלפל וקצת עשבי טוסקאנה - טורפים היטב. יוצקים את הבלילה על הקיש (אני מקשטת גם בפרח שעשוי מגמבה וגבעולים של רוזמרין טרי מהאדנית שלי). אופים בחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות) במשך כ-45 דקות עד שעה (תלוי בתנור - או עד שהקיש משחים). הערות: המתכון אולי נראה ארוך וקשה, אבל זה רק בגלל הפירוט. הוא מאוד קל להכנה. לתבנית גדולה יותר יש להגדיל את כמות החומרים בחצי. בתיאבון!