סדנת אפיה עם חיים קונדיטור

סדנת אפיה עם חיים קונדיטור

לא מזמן הסתיימה הסדנה המדוברת שהיתה בביתי עם חיים קונדיטור. חיים התגלה לכולנו כעלם צעיר ועדין ובעל ידע רב והעביר את החומר בצורה ענינית ומרתקת. כל החברים שהגיעו הביאו אוכל נפלא. אחד החברים צילם ואני מקווה שאקבל את הקובץ עם הצילומים כדי שאעלה אותם להנאתכם. בכל מקרה לאחר שאקבל את המרשמים הנפלאים של החברים אשלח אותם לפורום. ובהודעה הבאה קובץ נפלא של מרשמי הסדנה שהיתה אצלי הערב.

נירהמ1

New member
אופס - איזו זריזה את../images/Emo24.gif

בהודעה שמעלייך אמרתי שאת בטח תיכנסי בבוקר.

לא מצליחה להעביר את הקובץ...

יש איזו בעיה ואני מקווה שאפתור מחר את הענין ואשלח. לילה טוב לכולכם

קיש פטריות נפלא של נירה

את הקיש הזה אפיתי פעמים רבות. הוא מורכב מקלתית של רות סירקיס, ותערובת גבינות ופטריות. גם הבלילה שאני שופכת מעל היא של רות סירקיס מהספר "מהמטבח בהנאה". את המילוי אני עושה כיד הדמיון הטובה עלי, כל פעם עם משהו אחר (מה שיש במקרר: גבינות, ירקות, סוגי פטריות שונים, סלמון ועוד). קלתית לקיש – רות סירקיס: ¼ 1 כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח 100 מרגרינה (אני עושה עם חמאה) ¼ כוס מים קרים (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי (אפשר גם לוותר על הרידוד - מה שאני עושה בדרך כלל), ופשוט לשטח את הבצק בתוך תבנית הפאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה. החומרים למילוי: 3-2 בצלים בינוניים (אני מעדיפה את הסגול) 3-2 שיני שום שבורות שמן קנולה לטיגון סלסלה מלאה פטריות שמפיניון מוצקות ויפות (אני בודקת שהן קטנות, מוצקות, לבנות מאוד ושהרגל לא נפרדת מהכיפה) 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 1 מכל קוטג´ "יוגה" מלח, פלפל שחור (אני משתמשת בחצי כפית מלח עבור הפטריות והבצל, וחצי כפית פלפל שחור, וגם מעט פלפל שחור עבור הבלילה) פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה (הם באים בצנצנת עם מטחנה על מדף התבלינים בסופר), עבור תערובת הגבינות. חומרים לבלילה: 3 ביצים (אני משתמשת בביצים "סופר טריות", עם הקליפה החומה והחלמון בצבע תפוז) ½ כוס חלב (או שמנת מתוקה או "קרם פרש" במקום - אני משתמשת פעמים רבות בשמנת או קרם פרש כשנגמר החלב) 3 כפות פירורי לחם לא מתובלים מעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה הכנה: מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקות (אני מעדיפה את הסגול) מחממים את השמן, מוסיפים לשמן את השום השבור והבצל ומטגנים עד שיהיו שקופים. מוציאים מהמחבת ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים מעט את הפטריות (רק להזהיב לא יותר), מוציאים ומתבלים, מערבבים עם הבצל. מערבבים את הגבינה הצהובה עם הקוטג´ ומפזרים על הקלתית האפויה, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה, מפזרים מעל את תערובת הבצל והפטריות. טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים חלב (או שמנת מתוקה – בקיש של המפגש הייתה שמנת מתוקה -היא שנתנה את הטעם לקיש), 3 כפות גדושות פירורי לחם שמוסיפים פריכות לציפוי, מתבלים במלח, פלפל וקצת עשבי טוסקאנה - טורפים היטב. יוצקים את הבלילה על הקיש (אני מקשטת גם בפרח שעשוי מגמבה וגבעולים של רוזמרין טרי מהאדנית שלי). אופים בחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות) במשך כ-45 דקות עד שעה (תלוי בתנור - או עד שהקיש משחים). הערות: המתכון אולי נראה ארוך וקשה, אבל זה רק בגלל הפירוט. הוא מאוד קל להכנה. לתבנית גדולה יותר יש להגדיל את כמות החומרים בחצי. בתיאבון!

מאיה 72

New member
אני רוצה להכין את הפשטידה היום ואין

לי תבנית לפאי. אפשר לאפות בתבנית קפיצית? אם מה מה עדיף, 26 או 28?

נירהמ1

New member
אפשר בהחלט לאפות בתבנית קפיצית

בדיוק כמו שעושים עם תבנית פאי. את צובטת את הבצק של הקלתית בצדדים על מנת לקבל צורה של קלתית. בהצלחה!

אורז אזרביג'אני משגע

מתכון: אורז אזרביג'אני משגע (דרומית) רכיבים: תפוח אדמה גדול או שניים בינונים קלוף ופרוס דק קילו אורז פרסי מים+כף מלח כורכום חמאה צהובה אופן הכנה: מרתיחים אורז בסיר גדול עם כף מלח. מבשלים 7 דקות לאחר הרתיחה. מסננים ושוטפים במים קרים מהברז. ממיסים את החמאה בסיר כבד ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני צידיהם עד שישחימו. שופכים מעל תפוחי האדמה את האורז החצי מבושל עושים באורז חורים קטנים ומפזרים כ-100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות. עוטפים את המכסה במגבת ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה מעל מגביה לפחות שעה . זורים מעל האורז מעט כורכום. בשלב זה אפשר לעטוף את הסיר בשמיכה עבה שתשמור על החום שלו עד להגשה. להגשה-הופכים את האורז לתוך קערה גדולה כאשר תפוחי האדמה הקריספיים (שכולם יריבו עליהם...) מונחים מעל כל הערימה התפוחה והטעימה. הערות: אפשר להכין עם כל כמות של אורז. ואין טעות במרשם. לא מוסיפים מים בשלב הבישול השני של האורז. מקור המתכון: דרומית 1(שלמדה להכינו מחברתה העולה החדשה) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

האורז שינה פניו הערב...

טיגנתי בצל ענק חתוך לפלחים עד שהשחים מעט, הוספתי קילו כבד עוף, מלח ופלפל שחור. אני נוהגת לטגן בסיר עמוק ולא במחבת כדי לחסוך את ההשפרצות. חשוב לכסות את הסיר, להפוך את הכבדים לאחר כמה דקות ולטגן עוד קצת. בתהליך הזה הכבד מפריש רוטב נהדר. לאחר שהכבד התקרר מעט, חתכתי אותו לחתיכות די גדולות, הנחתי על ערימת האורז המחוממת מראש, ואת הרוטב הטעים שפכתי בזהירות מעליו. פשוט פשוט וטעים טעים

nalathe1

New member
את אלופה!!!

אני לארוחת הערב הצדעתי שוב לאומה ההונגרית והכנתי סיר ע נ ק של צ'ירקה פאפריקש עם נוקדלי! הריחות התפזרו, הגיעו מכל השכונה... ונגמר הסיר. (ברוך מהבטן של יודית ביקש במיוחד אז הייתי חייבת להכין לו שלא יצא עם כתם...) אז שוב תודה לעליה ההונגרית המבורכת! סרטלק...

אלונהב

New member
דרומית היקרה,

האורז היה סוף הדרך!!! תגידי, זה משנה אם אכין אותו בסיר נרוסטה או כמו שהיה אצלך ( הכוונה היא לסוג החומר של הסיר) ? תודה על האירוח, אלונה

בהחלט אפשר להכין גם בסיר נירוסטה

הכי חשוב שתהיה לו תחתית עבה. אני שמחה שנהנית וגם אנחנו נהננו מאד.

סדנה עם חיים חלק ראשון

חיים קונדיטור – 056-365432 סדנא אצל דרומית 1 בצק ללחם 3000 ג"ר קמח. ללוש את החומרים לבצק אחיד וחלק ,מנוחה וחלוקה ,התפחה 3 60 ג"ר מלח. ואפייה. 100 ג"ר סוכר. 100 ג"ר שמרים לחים. 30 ג"ר משפר אפייה. 90 ג"ר מרגרינה. +-1500 ג"ר מים מוס שוקולד (10 מנות) 6 חלמונים ------------------ 6 חלבונים 75 גר סוכר ----------------- 160 גר שוקולד ----------------- 60 גר קצפת 25 גר ברנדי מעט נס קפה ורום חלמונים > הקצפה חלבונים וסוכר > הקצפה שוקולד > המסה על בה מארי הוספת המסות בקיפול לפי הסדר הזה: חלמונים> שוקולד >ברנדי, קפה, רום > חלבון (בפעמיים) > קצפת > זילוף לכוסות, צנטר משונן. קירור: מינימום 3 שעות. קישוטיות שוקולד מעל. מתקבל מוס קל ואוורירי. עוגת בבקה ./תדמור 200 ג"ר מרגרינה 100 ג"ר סוכר לחלק את הבצק ליצור מלבנים ולמלא אותם במילוי ½ פקק וניל (1 קילו סוכר ו-300 קקאו) ועל זה קוביות חמאה 5 חלמונים לקפל ולגלגל לתוך תבנית בבקה.לאחר אפייה להרטיב 2 ביצים כל החומרים בגיטרה ל-2 דקות 250 ג"ר מים 550 ג"ר קמח 8 ג"ר מלח 5 ג"ר משפר אפייה 50 ג"ר שמרים לחים להוסיף ולעבד בגיטרה 15 דקות חיים קונדיטור – 056-365432 מאפינס שוקולד - תפוז מאפינס עשירים בטעם ומראה. השילוב הנהדר של השוקולד והתפוז מוצלח וטעים גם במאפינס אופן ההכנה חומרים (18-16 מאפינס) 1. חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס 2. ערבב קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, מלח, קינמון, קליפת תפוז, חתיכות תפוז ושוקולד צ'יפס. 3. טרוף את הביצים, הוסף את החלב והחמאה המומסת. 4. הוסף את תערובת הביצים אל תערובת החומרים היבשים. וערבב על מנת לשלב את התערובות יחדיו אך הזהר מעירבוב יתר! 5. אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי. • 1/2 2 כוסות קמח • 1/2 כוס סוכר • 1/2 כוס קקאו לא ממותק • 1 כף אבקת אפיה • 1/4 כפית מלח • 1/2 כפית קינמון • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת • 2 תפוזים קלופים החתוכים לקוביות קטנות. • 2/3 כוס שוקולד צ'יפס • 50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת • 1 כוס חלב • 2 ביצים סברינה 250 גרם קמח 100 גרם חלב 2 ביצים 50 שמן 30 גרם סוכר 2 גרם מלח 20 גרם שמרים לרוטב 1 ליטר מים ½ ליטר סוכר כף תמצית רום חיים קונדיטור – 056-365432 מילוי לפיתות זעתר עם סומסום ומלח לימון עם שמן זית רוטב פיצה עם זיתים וגבינה שמן זית ועשבי תיבול ביצה מרוחה עם סומסום רוטב לעוגה או קישוט יש לחמם נוזל (לדוגמא חלב או מים או מיץ)ולתת לנוזל טעמים כמו סוכר למתיקות או כל תיבלון אחר ואז להסמיך את הרוטב במידה הרצויה ,במקרה זה נעשה שימוש בקורנפלור סטארץ שהוא בעל תכונות מתאימות להסמכה ברק ועוד. קמח גרעין חיטה ( 3 חלקי הגרעין ) החיטה מקורה בדגן. גרעין החיטה מחולק לשלושה : 1) סובין ( קליפה ) : ידוע בערכו התזונתי הגבוה בשל תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה. הסובין מכיל גם מינרלים וחלבון בעל כושר אפייה ירוד. בטחנת הקמח טוחנים את גרעין החיטה ומקבלים קמח שמכיל את 3 חלקי הגרעין. הקמח הזה מוכר בשם קמח חיטה מלא - הנחשב לקמח בעל ערך תזונתי גבוה בשל אחוז הסובין הגבוה. מאידך לחמים הנאפים עם קמח זה הינם קטנים בנפח ובעלי מרקם דחוס בשל האחוז הגבוה יחסית של חלבון באיכות נמוכה. בכדי לקבל קמח טוב לאפיית לחמים, טחנת הקמח ממשיכה לנפות את הקמח ולהפריד את החלק הטוב של הקמח ( אנדוספרם) מיתר החלקים. התוצר שמתקבל הוא קמח החיטה האחיד שמשמש לאפיית לחם שחור. כדי לקבל קמח בעל תכונות אופטימליות לאפייה , הטחנה ממשיכה לנפות את הקמח ולהפריד את האנדוספרם מהסובין ומקבלת- קמח חיטה לבן קשה המשמש בד"כ לאפיית לחם לבן, חלות, לחמניות. חיים קונדיטור – 056-365432 2) אנדוספרם – מכיל 67% עמילן , חלבון ( גלוטן ) 11% והיתרה מינרלים וויטמינים. העמילן נמצא בתוך כדוריות שבמהלך האפייה סופחת אליהם מים ועוברות תהליך של ג'לטיניזציה ( מכאן המבנה הרטוב של הלחם ) . כמו כן מכיל האנדוספרם חלבון בעל כושר אפייה טוב. **מה הכוונה: כאשר מתפיחים בצק באופן הדרגתי נוצר גז. ככל שכמות הגז הולכת וגדלה, הבצק הולך ונמתח. בזכות החלבון הטוב, הבצק מצליח לכלוא בתוכו את כל הגזים האלו ולא נקרע או קורס. **איך זה קורה : בזמן הלישה נוצרים קשרים בין החלבונים ומתקבלת רשת אלסטית המכונה רשת גלוטן ( לא כול חלבון מסוגל ליצור רשת גלוטן ). 3) נבט חיטה - מכיל שומן, חלבון בעל כושר אפייה ירוד ואנזימים. מוצרי הלוואי של גרעין החיטה : 1) נבט חיטה – היינו עשיר בויטמין E וכן באנזימים ( ויטמין E היינו טוב לעור ) . לחם אשר נוסף לו נווט חיטה היינו יותר בריאותי. 2) אנזימים – ( " פועלים עם פטיש") מוסיפים אותם לקמח, הם מפרקי חלבון ועמילן שמאיצים תהליכים כימיים.החשובות שבאנזימים הנ"ל הן העמילאזות ( מאיצות פירוק של עמילן ליחידות פשוטות של סוכר שהשמרים יכולים לצרוך ) **העמילזות הינן אנזימים הרצויים לנו באפיה. האנזימים הם מפרקים חד סוכרים ( אנזימים אינם יכולים לפרק דו סוכרים ורב סוכרים ). כאשר מוסיפים אותם יש לחכות לפחות יום אחד בכדי שהתפיחה תעשה הרבה יותר טוב וכן בכדי שיספגו הטעמים. החיטה מסווגת לשני סוגים : 1) חיטה רקה – ( Soft Red Winter ) רמת החלבון ( גלוטן ) היא 7% - 9% 2) חיטה קשה- ( Hard Red Winter ) רמת החלבון ( גלוטן ) היא 12%- 14% חומר הגלם הבסיסי ביותר להכנת לחמים ודברי מאפה הוא הקמח. סוג הקמח הוא שקובע את התכונות הסופיות של מוצר המאפה. רוב הקמחים שמשתמשים לאפייה הם במקור מחיטה, למרות שיש קמחים ממקורות אחרים כגון: שיפון. בהרבה בתי עסק מביאים את הקמח מחו"ל. הסיבה לכך היא שהחיטה שמגיעה מחו"ל הנה הרבה יותר עשירה מזו שבארץ מהסיבה שתנאי הגידול בחו"ל הרבה יותר טובים לדוגמא : ארה"ב, גרמניה. 70% מהחיטה מיובאת מחו"ל, בעיקר מארה"ב.

סדנה עם חיים חלק שני

חיים קונדיטור – 056-365432 תהליך יצור הקמח מרטיבים את גרעיני החיטה במים ומיבשים אותם. תהליך הייבוש הופך את הגרעיני החיטה לקשים. מעבירים את גרעיני החיטה לסילו ( מיכל גדול ולאחר מכן דרך שני גלגלי שיניים אשר טוחנות את החיטה. טחינה ראשונה : בורגול ( תערובת עם קליפה ) מעבירים על פני התערובת מכת אוויר בכדי להפריד את המוץ ( בלאי ) ואז מעבירים פעם נוספת את התערובת טחינה ומקבלים קמח טחון דק. סולת : לאחר הטחינה השניה התערובת מועברת דרך נפות גדולות המפרידות בין הנותר. מה שנאסף בתחתית היינו קמח ומה שנותר על המניפה התחתונה היינו סולת- החתיכות היותר גסות שנותרו לאחר הניפוי. עם סולת ניתן להכין : עוגיות מעמול, דייסה. * צבעו של קמח רגיל- לבן * צבעו של קמח קשה- צהבהב * צבעו של קמח אשר נטחן עם קליפתו הרבה יותר כהה מזה שנטחן ללא קליפתו- קמח לבן. חיים קונדיטור – 056-365432 בחירת הקמח : * גלוטן – היינו כמו קורי עכביש אשר קובע לפי כמות לישת הבצק את חוזקו של הבצק. אם לא לשים את הבצק מספיק , בזמן שמתקיימת פעולת התפיחה הבצק יקרע. קמח רך : בקמח זה יש מעט *גלוטן שימוש : בצק פריך, עיסת תופן( עוגת טורט) , עיסה בחישה(עוגת שיש) . קמח קשה : מכיל הרבה גלוטן.  כיצד יודעים כמה גלוטן להוסיף בעט הצורך : 1000 גרם ( 1 ק"ג ) = קמח 1 % מ- 1000 גרם = 10 גרם אם רשום על האריזה כי יש 10% גלוטן – אז יש להוסיף 2% גלוטן 2% = 20 גרם תוצאה : יש להוסיף 20 גרם גלוטן בכדי לחזק את רמת הגלוטן בקמח. קמח שטיבל היינו הקמח הישראלי הטוב ביותר. שטיבל מס' 1 : קמח רגיל ( מתאים לכול ) שטיבל מס' 2 : קמח לחם בעל רמה גבוהה של גלוטן ונותן למאפה נפח . קמח לחם יש ללוש יותר זמן בכדי לקבל בצק חלק וגמיש. (מתאים להכנת : לחם, לחמניות, עוגות שמרים , בצק עלים ) שטיבל מס' 4 : קמח להכנת עוגות מבצק פריך. (לפעמים בכדי להפוך עוגיה crunchy מוסיפים לקמח ) שטיבל מס' 5 : נותן מרקם אוורירי ודל גלוטן ( להכנת עוגות, טורטים, עוגות ספוג) שיפון Rye: היינו דגן ממשפחת הדגנים. משתמשים בו בהכנת לחם שיפון או כתוספת ללחם כפרי. משתדלים שכמות השיפון לא תעלה על 60% בלחם. קמח זה עני בחלבון "הטוב" גלוטן ועל כן קשה מאוד לאפות לחם אוורירי עם נפח גדול. באפיית לחמי שיפון מקובל לערבב קמח שיפון עם קמח לבן קשה. לדוגמא : 400 גרם קמח לבן 600 גרם קמח שיפון חיים קונדיטור – 056-365432 שעורה Barley: מקורה מטורקיה. בשעורה משתמשים בתעשיית הבירה. תירסCorn : בדרך כלל התירס מגיע מארה"ב. ישנם מספר סוגי תירס: 1 ) תירס גמדי ( לשימוש בקיש, פשטידות ). 2ׂ) תירס גרגרים. 3 ) תירס מיובש – ( להכנת פופקורן ). 4 ) קמח תירס- לאחר טחינת גרעיני התירס. 5 ) קורנפלור 6 ) עמילן התירס – corn starch קורנפלור הכנת רוטב/ קרם על בסיס : 1 ליטר חלב 120 גרם קורנפלור קרם של פרי 100 גרם קורנפלור קרם פטיסיאר (קרם סמיך של קונדיטור למילוי וציפוי עוגות ) כאשר קרם זה מתקרר הוא כמו פודינג / ג'לי צמיג. 80 – 90 גרם קורנפלור מקבלים קרם שניתן למזוג אותו לתוך פאי ( פאי פרות ) 60 – 70 גרם קורנפלור מיץ פרי/כול נוזל אחר אשר נוסף לתוכו קורנפלור, מתקבל נוזל סמיך.כאשר מקפלים לתוכו קצפת מקבלים - מוס 50 גרם קורנפלור קרם עדין ונוזלי ( "דני") 30 – 40 גרם קורנפלור רוטב סמיך ( רוטב מכסה ) 20 גרם קורנפלור רוטב דליל ( הכנת רוטב ) 10 גרם קורנפלור הברקה – נוזל מבריק באנגלית : ** קורנפלור ( Corn Flour - קמח תירס ) ** עמלן – ( Corn Starch ) שמרים Yeast: שמרים הנם מיקרואורגניזמים, פטרייה חד תאית ,ההופכת סוכר לכוהל ולפחמן דו חמצני ( גז ). הכוהל מתנדף באפייה ועל כן אנו מרגישים בו במאפה הסופי. הגז הוא זה שגורם להתנפחות הבצק בהתפחה. חיים קונדיטור – 056-365432 שמרים + חד סוכר( גלוקוז / פרוקטוז ) + מים = Co2 + אלכוהול כאשר הבצק מוכנס לתנור, הגזים הולכים ומתפשטים ומקנים ללחם נפח ואווריריות. השמרים זקוקים לצורך פעולתם לתנאים מתאימים : 1) מזון 2) לחות 3) חום הקמח מספק לשמרים מזון , אולם לפעמים מוסיפים לשמרים סוכרים בכדי שיתרבו מהר יותר. בכדי לספק לשמרים חום ולחות , מקובל להכניס את הבצק לתא תפיחה שבו כ 40 מעלות ותנאי לחות גבוהים. **ברגע שיש במתכון אחוזים גבוהים של : 1) מלח &nbsp

ארית

New member
מה עם אופן ההכנה של.....

הסברינה אפשר בבקשה לקבל בנוסף למצרכים גם את אופן ההכנה של הסברינה????? תודה ארית

הלחם הנפלא של אמירה

(נמצא גם במאמרים למעלה) מתכון: לחם אמירה 2 רכיבים: 1 כף שמרים יבשים 1 כפית סוכר 500 מ"ל מים פושרים 600 גר' קמח ללחם 200 גר' קמח מלא 1 כף שטוחה מלח 3 כפות שמן זית אופן הכנה: בקערה לשים את המים הסוכר והשמרים ולערבב קלות, לתת לתסוס 5 דקות, ולהוסיף בהדרגה את הקמחים, מלח ושמן, ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק ורך...(להוסיף קמח/מים בהתאם לצורך... ּלהעביר לקערה משומנת, לעטוף בנילון נצמד..ולהניח לתפוח במקום חמים נטול רוחות... ֻשהכפיל את נפחו(בין שעה לשעתיים), להוריד את הנפח ע"י לישה קלה..ולהתפיח שוב כחצי שעה. ּלחלק הבצק ל-3..ליצור כיכרות, לפזר עליהן בעזרת מסננת קמח, ליצור חריצים בעזרת סכין חד מאד ולהניח לתפוח עוד כ-30 דקות. ֱבינתיים לחמם תנור לחום גבוה(250 מעלות), למי יש להכניס לפני החימום אבן אפיה ....או לחילופין תבנית אחרת שתתחם עם התנור. ּלהעביר בזהירות את הככרות לאבן..או התבנית.. ּלזרוק על קרקעית התנור 4-5 קוביות קרח.. ּלאפות כ-15 בחום הגבוה...להנמיך את החום ל-200 ולהמשיך לאפות עד שפני הככר משחימים.. ּלהוציא..לצנן על רשת..להמתין לפחות 20 דקות.. הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

נופר א

New member
ומתי יהיו תמונות? אני כל כך אוהבת

את התמונות שלכם, ממש מחכה לראות מה עשיתם

למעלה