סדנת אפיה עם חיים קונדיטור

nalathe1

New member
א מ י ר ה ../images/Emo99.gif הלוואי וידעתי

לאפות כמוך! עוד מאוהבת בך מהחלה של שבוע שעבר...
 

נופר א

New member
אני ../images/Emo23.gifאמירה מאז העוגיות אגוזים

ומטבעות השוקולד,איזה עוגיות, ממש ממש נהדרות!!!!! קניתי את השוקולד בתבליני הכפר וזה יצא עם העוגיות כל כך טעים. בגלריה תוכלי לראות איך הם נמרחו לי על הסורק...... ממש ממליצה לך עליהם. הילדים שלי טורפים כשה רותח,לא יכולים לחכות......
 

אמירה

New member
מי שמדברת...

נראה לי שאנחנו שידוך לא רע...הלחמים שלי עם הממרחים שלך... בואי נפתח "בודקה" ונמכור סנדוויצ'ים...
 

nalathe1

New member
ועוד כמה מתכונים

סנגריה גבינה עם עגבניות מיובשות חצילים בעשבי תיבול וליקוק מנלה
 

nalathe1

New member
סנגריה

1 בקבוק יין אדום יבש 1/2 בקבוק פנטה 2-3 כפות סוכר חום 3-4 כפות תרכיז פטל 2 תפוזים פרוסים לפרוסות דקות המון קרח בקנקן/קערת קוקטייל שמים את פרוסות התפוזים, מפזרים מעל את הסוכר והתרכיז ומקווצ'צ'ים עם מצקת (התפוז יפריש על הסוכר והטעמים יתערבבו יותר טוב). מוסיפים את כל השאר ו... סאלוטה! יאמאס! אגשגדה! צ'ירס! אפשר להוסיף פרוסות לימון, נענע ואני אוהבת במקום מיץ פטל - תרכיז סיידר טבעי.
 
איזו סנגריה משגעת../images/Emo48.gif

nalathe1 היא בשלנית צעירה ומוכשרת בצורה לא רגילה. כולנו השתכרנו מהסנגריה וזללנו את המטעמים שלה.
 

אלונהב

New member
הסנגריה היתה טעימה לאללה

וכמעט שלא הרגשתי את היין- היה שם עירוב כל-כך טוב של טעמים...
 

nalathe1

New member
גבינה עם עגבניות מיובשות ובצל ירוק

1 גבינה לבנה 9% (לא לרמות, זו לא מנה דיאטטית) 1 גביע שמנת חמוצה (של פעם, השמנה) בצל ירוק קצוץ 2-3 כפות נדיבות של ממרח עגבניות מיובשות (של מיקי - מצורף) מלח לטעם מערבבים הכל, מתקנים מליחות (וצריך) ומנגבים עם הפיתות של חיים. אגב, לממרח של מיקי הוספתי ליים כבוש אחד. ממרח עגבניות מיובשות (מיקי) 150 גרם עגבניות מיובשות (יבשות. לא אלה שמושרות בשמן) עלים טריים מ 6-5 ענפי בזיליקום (בערך חצי כוס) 3 – 4 שיני שום קלופות וקצוצות דק לימון אחד שמן זית (בערך כוס) כף חומץ בלסמי קצת מלח ופלפל הכנה: משרים את העגבניות המיובשות במי ברז לשעתיים שלוש. סוחטים (לא עד צאת נשמתן). מכניסים למעבד מזון את העגבניות המיובשות, עלי הבזיליקום, השום ומפעילים. כשנהיה מרוסק למדי (אחרי דקה בערך) מוסיפים לאט לאט בזילוף את השמן (איפה שהוא בין ¾ כוס לכוס שלמה – כמה שלוקח) ואח"כ סוחטים פנימה את הלימון. טועמים ואם רוצים מוסיפים מעט מלח ופלפל, שמן ומפעילים את המעבד לעוד קצת.
 

nalathe1

New member
חצילים קלויים בעשבי תיבול

2 חצילים בינוניים 2 שיני שום כתושות מיץ מלימון גדול 1/3 כוס שמן זית פטרוזיליה, כוסברה, נענע עגבניה בשלה מלח קולים את החצילים (אני קולה בגריל של התנור, אבל כל אחד איך שרגיל) מרוקנים את התוכן, מערבבים עם מלח ושמים במסננת 1/2 שעה להגיר נוזלים. טוחנים במעבד מזון שום, עשבים, עגבניה ו2 כפות מתוכן החצילים ה י ט ב. מוסיפים את שאר החצילים לטחינה קצרה. מוסיפים שמן זית לימון ומתקנים מליחות. הערה: אפשר עם כל מיני עשבים שיש ורוצים - בזיליקום, זעתר, מרווה, מיורן וכו'. השילוב של כוסברה ונענע תמיד עושה לי את זה!
 
בלי שום הגזמות...

זה הסלט חצילים הכי טעים שאכלתי. התענגתי עליו היום עונג גדול עם הלחם של אמירה.
 
ירקות אפויים מעולים של desertm

ירקות אפויים תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים או שמיניות, בהתאם לגודל בטטות, כנ"ל קישואים - בהירים וכהים, חתוכים לפרוסות עבות פלפלי גמבה, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ בצלים, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ עגבניות שרי שלמות התיבול: 4-5 כפות תבלין "פילדלפיה" - אני קונה אותו במעדניה "מניה" בבאר-שבע 2 כפיות שום כתוש מלח לפי הטעם. שמן זית - כמות מספקת ליצור בלילה עם התבלינים הנ"ל לאחר חיתוך הירקות, להניח אותם על מגבת ולנגב אותם מעט, כדי להוריד מהם רטיבות (כך התבלינים "נדבקים" יותר טוב לירקות). לטבול את הירקות בבלילה, לדאוג שהכל מכוסה היטב עם התבלינים ולהניח בתבנית אפיה. לאפות בתנור שחומם לחום של 180 עד 200 מעלות, במשך כ-40 דקות. אצלנו אוהבים את הירקות קצת שרופים ופריכים, אז אפשר להעלות את הטמפרטורה עוד קצת ב-5 הדקות האחרונות של האפיה. בתאבון!
 
חומוס של יעלעל

חומוס מבשלים חומוס המון זמן בסיר לחץ עם בצל חתוך. מקררים. מעבירים את החומוס למעבד מזון עם הבצל. מעבדים למחית. מוסיפים טחינה, שום קצוץ, מיץ לימון, מלח ומים מבישול החומוס. טועמים ומתקנים תיבול. אין לי כמויות כי עשיתי בערך. לזה הכנתי גם רוטב, לא יודעת אם טעמת. שום כתוש, מלח, קצת מים ומיץ לימון. לערבב ולשפוך על החומוס. לרומנים אוהבי שום. הערה שלי (דרומית)- ושאני אותר על רוטב שום? החומוס היה מעולה ועוד יותר מעולה בתוספת רוטב השום. את החומוס הזמנתי מיעלי לכבוד הפיתות המשגעות שחיים קונדיטור הכין בסיר חשמלי.
 
למעלה