ירקות אפויים מעולים של desertm
ירקות אפויים תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים או שמיניות, בהתאם לגודל בטטות, כנ"ל קישואים - בהירים וכהים, חתוכים לפרוסות עבות פלפלי גמבה, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ בצלים, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ עגבניות שרי שלמות התיבול: 4-5 כפות תבלין "פילדלפיה" - אני קונה אותו במעדניה "מניה" בבאר-שבע 2 כפיות שום כתוש מלח לפי הטעם. שמן זית - כמות מספקת ליצור בלילה עם התבלינים הנ"ל לאחר חיתוך הירקות, להניח אותם על מגבת ולנגב אותם מעט, כדי להוריד מהם רטיבות (כך התבלינים "נדבקים" יותר טוב לירקות). לטבול את הירקות בבלילה, לדאוג שהכל מכוסה היטב עם התבלינים ולהניח בתבנית אפיה. לאפות בתנור שחומם לחום של 180 עד 200 מעלות, במשך כ-40 דקות. אצלנו אוהבים את הירקות קצת שרופים ופריכים, אז אפשר להעלות את הטמפרטורה עוד קצת ב-5 הדקות האחרונות של האפיה. בתאבון!