את כנראה לא קוראת מתכונים עד הסוף כי בסוף כתוב שאחרי שהכל מבושל, מוסיפים גביע של שמנת חמוצה ומערבבים טוב טוב
וגם השם של המתכון - צ'ירקה פאפריקש - עוף בשמנת ופטריות עם כופתאות. בקיצור, בפעם הבאה תזכרי - ש-מ-נ-ת -ח-מ-ו-צ-ה חובה! אגב, זה בדיוק מה שסבתא שלי הכינה היום לארוחת ערב - צ'ירקה פאפריקש
אבל אני רגילה מאז שאני זוכרת את עצמי שזה בא עם שמנת. זה מסמיך את הרוטב ומעשיר אותו.
יאללה, מחר יש יום גדול וחשוב (הארוחה המשפחתית הראשונה עם אוהד שלי, בה הוא פוגש את המשפחה המטורפת שלי) וכדאי שאהיה רעננה וטובת לב, אז אלך לי למיטה לשנת היופי שלי
לילה טוב יקירתי וגם לנלה, וד"ש מתולי ששולח לה ליקוק ונשיכה (הוא לא יודע לנשק)
איזה כיף היה....סדנה נהדרת,קונדיטור מקסים, והחברה...לא מפתיע תמיד נפלאה(הרבה בזכות המארחים המקסימים כמובן...)וכמובן בזכות עצמם..חדשים כותיקים...עם שריטה משותפת וטעימה... לצערי הצלם..לא ממש התאמץ..(העדיף לאכול..אלא מה?!) אבל בכל זאת ניתן לראות את אופן השמוש בסיר הגריל החשמלי, ואת חלק מהמטעמים שהביאו החברים.. ושוב...תודה לכולם
רציתי להודות לדרומית ולבעלה הדרומי המקסימים, זו פעם ראשונה שלי במפגש פורום על סוגיו והיה לי ממש ממש כיף, גם מהאירוח המקסים בביתם החמים והנעים, גם מחיים שהיה אחלה (
) וגם כמובן וכמובן מכל החברים והחברות שהיו שם וסוף סוף פגשתי.
חיכה לי אתמול במקרר תפוח ומזמין. חיים החמוד הכין לי את הבצק ולי נשאר רק לאפות אותו. רידדתי את הבצק למלבן, המסתי חמאה והברשתי את הבצק. פיזרתי בנדיבות קינמון וברוחב לב סוכר על הקינמון. וקצת יותר בקמצנות קקאו כהה מעל שכבת הסוכר. מעל הקקאו פיזרתי שוב שכבת סוכר ועליה אגוזים מרוסקים בגסות. פוררתי גושישי חמאה קטנים מעל האגוזים וגילגלתי את הבצק לרולדה. חתכתי את הרולדה לשושנים והתפחתי כשעה ו...לתנור. לאחר שהשושנים יצאו להן שחמחמות וריחניות, שפכתי עליהן בזהירות קצת סירופ חמים שהורכב מכוס מים וכוס סוכר. בדיוק מה שצריך ליד הקפה של שבת בבוקר.