סדנת קובה חמו באדיבותה של אשה יקרה

noa scotland

New member
והמתכון?

יופי של תמונות, ברורות ומעוררות תיאבון! תודה רבה!!! ושאלת
: מה זה ג'ריש? אפשר להכין את הבצק רק מבורגול?
 
נועה אי אפשר צריך את כל המרכיבים

אבל מה את דואגת במוודה שלי יש המון מקום ואני אביא לך לא לדאוג
 

noa scotland

New member
תודה, ועוד שאלת ../images/Emo163.gif

לאיזו עדה "שייך" הקובה? והאם גם במטבח הערבי הוא קיים? אני שואלת כי את המצרכים החשובים באמת (טחינה, זיתים
- וגם בורגול) אני קונה אצל הערבים. חשבתי, אם הם מכירים את הקובה הם ידעו לעזור לי למצוא את המרכיבים...
 
הם ידעו בוודאות והקובה שייך

תלוי איזה סוג , זה שייך לכורדים . יש המון סוגים וכל אחד מקורו במקום אחר
 

noa scotland

New member
תודה ../images/Emo140.gif

במחשבה שניה, לאור מה שקורה היום... אולי כדאי לדחות את הקניות שם בכמה ימים.
 

טלאית321

New member
נועה'לה הערבים לא מכינים קובה

מבושלת זה פרי המצאה של הכורדים והעירקים
 

laleniya

New member
כל הכבוד../images/Emo140.gifלגב' ראמניה פנינה ואלעד

על העברת הסדנא המפורטת להכנת הקובה בליוי כתוביות ההסבר. מ ק ס י ם
א ה ב ת י
אפשר לקבל מתכון מפורט
 
אשה יקרה ואהובה ושמה ראמזיה

עוד מעט מתכונים ועוד קצת פרטים והמון
לאלעד המקסים. פנינה
 
../images/Emo124.gifקובה חמו-המתכון../images/Emo124.gif

לפני ה כ ל חייבת לומר שאין לי כמויות שכן הגב' היקרה כמו כל בנות דורה, לא יודעות מה זה כוסות כפות וכו' הן מודדות בעזרת כף ידן, אז אלעד ואני איכשהוא ניסינו להתאים את כפות ידיה לכלי המידה שאנחנו מכירים , אבל בכל זאת אני אכין את הקובה פעם נוספת ואמדוד עבורכם. (אגב גם אני לא יודעת כמויות בקובה שלי.... ואני לא מהדור ההוא....) מעטפת הקובה: בורגול מושרה במים (שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים כדי כסוי הבורגול ששואב את כל המים אליו) ג'ריש מורשה במים כנ"ל היחס בכמויות בין הבורגול לג'ריש 1 ל-1 ז"א אם שמנו 1/2 ק"ג ג'ריש אותה כמות בורגול. אחרי שהשרנו מערבבים את 2 התערובות לקערה אחת ומוסיפים סולת בערך 1/2 ק"ג סולת כך שיוצא בעצם הבצק מ-1/3 1/3 1/3 זה היחס. כף מלח להוסיף מעט מאוד מים בשלב הראשוני של הלישה , לשים ביד כ-2 דקות לאחוד המרכיבים (לא להבהל הבצק מעט נדבק לידים זה בסדר) ומכניסים את הבצק למיקסר עם וו הלישה למהירות קצת יותר גבוה מבינונית ולשים במיקסר כ-5 דקות (אם יש הרבה בצק ניתן ללוש בפעמים לא להעמיס על המיקסר). את כל השלבים הנ"ל אתם רואים גם בצלומים של אלעד ובהסברים שלו. אחר כך יוצרים מהבצק 2 נקניקים בקוטר של כ-8 ס"מ ומכדררים כדורים בגודל של כדור טניס גדול. זו המעטפת הבשר: קונים בשר מספר 2 לכמות הנ"ל שהכנו נדרש בערך 2 ק"ג בשר מבקשים מהקצב לטחון את הבשר לבשר טחון עבה (כמו לקובה האחרים) ומטגנים עם מרגרינה אחת שלמה
עד שהבשר מבושל ואכיל. מניחים את הבשר במסננת לכמה שעות לניקוז עודפי השומן והנוזלים. אל הבשר מוסיפים 3-4 בצלים קצוצים במגימיקס + 3-4 עגבניות קצוצות ומושרות במסננת לכמה שעות לניקוז נוזלים את הבצל והעגבניות סוחטים חזק חזק בידים לפני שמוסיפים לקערת הבשר כף בהרט לבישול (ניתן לקנות בשווקים) פפריקה מתוקה בנדיבות לדעתי 2 כפות פפריקה, פלפל שחור (הכמות תלוי במידת החריפות שתרצו את הקובה) כף מלח ולערבב היטב (בידיים). להכין קציצות מהבשר אבל
חשוב מאוד להדק את הקציצות ביד חזק חזק - הקציצות בגודל של כדור טניס גדול מאוד. למרק- בסיר גדול מספיק להכין את הקובה בנוחיות מרתיחים מים עד לגובה 1/2 מהסיר לפחות 3-4 עגבניות חתוכות לרבעים 3-4 בצלים לא גדולים חתוכים לרבעים כוס חומוס גרגרים מבושל (או מקופסא) (מי שאוהב יכול להוסיף גם גזר) אבקת מרק עוף כף גדושה מלח- כף שטוחה שמן כ-1/4 כוס כורכום לדעתי 2 כפות שטוחות להרתיח אחרי רתיחה להכניס את הקובה אבל
שימו
בנגוד למה שאנחנו מכירים לא מכינים את הקובה האלו ומשאירים אותם בסיר לחכות לאורחים זה מסוג הקובה שהאורחים מחכים להם ז"א המרק מוכן והקובה מוכנים ומחכים בצד כשמחליטים שיושבים לאכול מרתיחים את המרק וזורקים פנימה רק את כמות הקובה שאנחנו רוצים לאכול, כל האחרים ממתינים לסועדים הבאים ו/או לארוחה הבאה . אם נותרו קובה מוכנים מוציאים אותם מהמרק לא להשאיר במרק שכן הם יתככו ויתפרקו. שלבי ההכנה מתועדים היטב בתמונות לדעתי אין צורך בהסבר נוסף, ואולם אם תבקשו אשמח להבהיר ולהסביר מה שתרצו. אכנס במהלך היום. פנינה
 
שאלה

את הקובה הזאת אפשר לבשל גם במי מרק פשוטים, רק בשביל הבישול של הקובה? או שחייב להכין את המרק המצורף? ולמה אני שואלת? כי לפני הרבה שנים הייתי קונה בשוק התקווה קובה מאד מאד מאד דומה לזאת, רק שההיא נראתה בגודל של פיתה, והיו מוכרים אותה בלי מרק, ככה איך שהן אבל מבושלות.
 

taliF454

New member
וג'ריש-זה פשוט בורגול עדין יותר?

ואם אין? פשוט מחליפים בכמות כפולה של בורגול?
 

adigreen

New member
בורגול היא חיטה גרוסה שעברה

תהליך של חליטה וייבוש. בורגול קיים בשלוש מידות גודל. דק בינוני ועבה. ג'ריש היא חיטה גרוסה בלבד. (שלא עברה כל תהליך בישול שהוא). אלעד
 

adigreen

New member
יש סוגים שונים של קובות. את זאת

מכינים מהחומרים האלה. אלעד
 

סימונה 5

New member
../images/Emo51.gifעל הסדנא הנהדרת../images/Emo140.gif

שאלה לגבי הבורגול דק או עבה?איזה סוג לבקש כשהולכים לקנות?
 
סימונה אין תשובה כי אני מנסה להשיג

את ראמזיה לשאול אותה אבל
לפחות אצלנו במחנה יהודה כשאת נגשת לחנות המתאימה ואומרת מה את רוצה להכין אז הם נותנים לך את הבורגול המתאים לדעתי לפי מראה עיניים זה בורגול דק אבל אני מבקשת שתמתיני עד שאתפוס את ראמזיה ואשאל אותה. ואין מצב שאני מתעלמת כשאני לא עונה זה כי אין לי תשובה מדוייקת. אבל שוב לדעתי זה בורגול דק. פנינה
 
למעלה