../images/Emo124.gifקובה חמו-המתכון../images/Emo124.gif
לפני ה כ ל חייבת לומר שאין לי כמויות שכן הגב' היקרה כמו כל בנות דורה, לא יודעות מה זה כוסות כפות וכו' הן מודדות בעזרת כף ידן, אז אלעד ואני איכשהוא ניסינו להתאים את כפות ידיה לכלי המידה שאנחנו מכירים , אבל בכל זאת אני אכין את הקובה פעם נוספת ואמדוד עבורכם. (אגב גם אני לא יודעת כמויות בקובה שלי.... ואני לא מהדור ההוא....) מעטפת הקובה: בורגול מושרה במים (שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים כדי כסוי הבורגול ששואב את כל המים אליו) ג'ריש מורשה במים כנ"ל היחס בכמויות בין הבורגול לג'ריש 1 ל-1 ז"א אם שמנו 1/2 ק"ג ג'ריש אותה כמות בורגול. אחרי שהשרנו מערבבים את 2 התערובות לקערה אחת ומוסיפים סולת בערך 1/2 ק"ג סולת כך שיוצא בעצם הבצק מ-1/3 1/3 1/3 זה היחס. כף מלח להוסיף מעט מאוד מים בשלב הראשוני של הלישה , לשים ביד כ-2 דקות לאחוד המרכיבים (לא להבהל הבצק מעט נדבק לידים זה בסדר) ומכניסים את הבצק למיקסר עם וו הלישה למהירות קצת יותר גבוה מבינונית ולשים במיקסר כ-5 דקות (אם יש הרבה בצק ניתן ללוש בפעמים לא להעמיס על המיקסר). את כל השלבים הנ"ל אתם רואים גם בצלומים של אלעד ובהסברים שלו. אחר כך יוצרים מהבצק 2 נקניקים בקוטר של כ-8 ס"מ ומכדררים כדורים בגודל של כדור טניס גדול. זו המעטפת הבשר: קונים בשר מספר 2 לכמות הנ"ל שהכנו נדרש בערך 2 ק"ג בשר מבקשים מהקצב לטחון את הבשר לבשר טחון עבה (כמו לקובה האחרים) ומטגנים עם מרגרינה אחת שלמה
עד שהבשר מבושל ואכיל. מניחים את הבשר במסננת לכמה שעות לניקוז עודפי השומן והנוזלים. אל הבשר מוסיפים 3-4 בצלים קצוצים במגימיקס + 3-4 עגבניות קצוצות ומושרות במסננת לכמה שעות לניקוז נוזלים את הבצל והעגבניות סוחטים חזק חזק בידים לפני שמוסיפים לקערת הבשר כף בהרט לבישול (ניתן לקנות בשווקים) פפריקה מתוקה בנדיבות לדעתי 2 כפות פפריקה, פלפל שחור (הכמות תלוי במידת החריפות שתרצו את הקובה) כף מלח ולערבב היטב (בידיים). להכין קציצות מהבשר אבל
חשוב מאוד להדק את הקציצות ביד חזק חזק - הקציצות בגודל של כדור טניס גדול מאוד. למרק- בסיר גדול מספיק להכין את הקובה בנוחיות מרתיחים מים עד לגובה 1/2 מהסיר לפחות 3-4 עגבניות חתוכות לרבעים 3-4 בצלים לא גדולים חתוכים לרבעים כוס חומוס גרגרים מבושל (או מקופסא) (מי שאוהב יכול להוסיף גם גזר) אבקת מרק עוף כף גדושה מלח- כף שטוחה שמן כ-1/4 כוס כורכום לדעתי 2 כפות שטוחות להרתיח אחרי רתיחה להכניס את הקובה אבל
שימו
בנגוד למה שאנחנו מכירים לא מכינים את הקובה האלו ומשאירים אותם בסיר לחכות לאורחים זה מסוג הקובה שהאורחים מחכים להם ז"א המרק מוכן והקובה מוכנים ומחכים בצד כשמחליטים שיושבים לאכול מרתיחים את המרק וזורקים פנימה רק את כמות הקובה שאנחנו רוצים לאכול, כל האחרים ממתינים לסועדים הבאים ו/או לארוחה הבאה . אם נותרו קובה מוכנים מוציאים אותם מהמרק לא להשאיר במרק שכן הם יתככו ויתפרקו. שלבי ההכנה מתועדים היטב בתמונות לדעתי אין צורך בהסבר נוסף, ואולם אם תבקשו אשמח להבהיר ולהסביר מה שתרצו. אכנס במהלך היום. פנינה