סוגיה לגיטימית למנהלת תפוז ולשאר

genessis

New member
סוגיה לגיטימית למנהלת תפוז ולשאר

האם זה נראה לכם הגיוני, שבמדינת ישראל, שהגישה ומגישה בעודנו מבלגגים פה, את מיטב בניה על מגש הכסף למען זכות הקיום שלנו במדינה משלנו, וזכות הקיום של העם היהודי בכלל, יתנו מקום ולגיטימציה לבני טיפש עשרה מפונקים ושאר משתמטים לעודד השתמטות מחובת השירות בצה"ל? גם לזכויות חופש הביטוי צריכות להיות הגבלות, עם כל הבעייתיות שבכך, על מנת שלא לסחוף המונים להתנהגות לא ראויה בעליל. קחו אחריות! אני קוראת לניסוח תקנון אתי לכתיבה בבלוגיה, או שאכריז על חרם ואגייס מצטרפים!!!!

m i r u s h i

New member
../images/Emo45.gifתומכת../images/Emo108.gif

אבל אתה שוכח,למרות שזה נורא כואב לי לחשוב ולכתוב,שלמטבע שני צדדים. ההשתמטות היא לא רק 'לא' [לצערינו.] היא עבור כמה 'כן'. לגיטימי [ועצוב] שאנשים יכתבו גם נגד הגיוס חובה לצה"ל. הלוואי שבאמת יהיה אפשר למתן קצת את הדיעות בעד ההשתמטות. [עדיין לא מבינה איך אפשר,גם אם התפקיד לא כזה נוצץ,שלא להתגאות שאת/ה חייל/ת בצה"ל. ]

Tali1912

New member
אוחחחחחחחחחחחחחחחח

כמה שאני מסכימה איתך, ראשית אני בזה, מקיאה ומה לא למשתמטים מחובת השירות הצבאי. אני לא חושבת שזה מוסיף כבוד לא למדינה ולא פורטל לתפוז וגם לא לבלוגיה שהם חושבים שזה "נושא לדיון או כלשונם סערת טוקבקים", זה מצטייר נורא רע כשרואים שאוייבנו מגייסים חיות טרף נלהבות לצבאות שלהם.אחרי שמטפטפים להם שם רעל על המדינה שלנו והמשתמטים היקרים שלנו
רוצים לצפות במלחמה על המדינה שלנו דרך משחקי מחשב <משחקי מלחמה> או דרך שידורים חיים, בעדה בעדה מכשיר הטלויזיה בזמן מלחמה. בוזזזזזזזזזזז!!!

Bezalel P

New member
אכן, גם לחופש הביטוי צריכות להיות מגבלות

אבל דיון ציבורי בנושא גיוס לצה"ל כן/לא/מתי ובאילו נסיבות הוא בעיני בפירוש לא מסוג הנושאים שיש להגביל. נהפוך הוא.

חהמן

New member
יש איפשהו פירוט איזה דיונים יוגבלו ואיזה לא?

קווים מנחים של ההנהלה, באחד הפורומים, בבלוג הבית, בתקנון, איפשהו? או שהדבר יהיה פתוח להחלטות העורך?

Bezalel P

New member
בעיקרון, הגבלה תחול על תכנים לא חוקיים

למשל: הסתה, לשון הרע, הוצאת דיבה, הפרת זכויות יוצרים, אאוטינג וכיוצא באלה.

חהמן

New member
השאלה היא אם יש איפשהו שזה מפורט?

שאם מישהו רוצה לרשום רשומה שהוא חושב שהיא גבולית, הוא יוכל לבדוק אותה אל מול קריטריונים ולדעת אם הוא עובר על הכללים או לא? כלומר, זה הרעיון של קוד אתי, לא? שכולם ידעו מה חוקי המשחק. אז אוקיי, הדיון הזה נכלל בחוקי המשחק, ודיון שיקרא לרצח של מישהו לא יכלל, אבל איפה עובר הגבול? והאם יש מקום שנגיש וברור לכל הבלוגרים ששם מוגדרים הגבולות? אנשי חה!

Bezalel P

New member
תקנון תפוז וספר החוקים של מדינת ישראל.

הם אלה שמגדירים את הגבולות. מן הסתם, לא ניתן לצפות כל מקרה מראש (המציאות עולה על כל דמיון), ולכן כשאנחנו נתקלים בסוגיה בעייתית אנחנו בוחנים אותה לגופה.

../images/Emo45.gif

אם מסכימים עם אנשים או לא, כל עוד לא מדובר על הסתה לרצח או משהו צריך להיות חופש ביטוי.

genessis

New member
חלילה אין צורך להגביל

דיון שעוסק בכן/לא/מתי. יש צורך להגביל כתבות שמעודדות השתמטות, חוסר אחריות, התנהגות סוטה, התנהגות פלילית וכו'. כרגע אני יכולה לפרסם פוסט שבו אני אקרא לכל בני הנוער שבעד הזמר חן בכוכב נולד, להשמיץ ולגנות ואפילו אם אני אגזים לרצוח את מעודה. כמובן שאני אנסח את דבריי בצורה דיפלומטית ביותר, ואביא ציטוטים מהמקורות שמעודה הוא השטן.המונים יכנסו לבלוגי, וייתכן שרובם גם יתמכו בי!! כי שכנעתי אותם!! ברור שאני לא אעשה כזה דבר בחיים, ותסלחו לי על הדוגמא המוגזמת והמגוחחת, אבל אני בן אדם הגיוני, ואין בבלוגיה שום קוד אתי שמונע מאנשים לא הגיוניים לסחוף אחריהם המונים להתנהגות שלילית כמו השתמטות מהשירות בצה"ל. אם הייתי קוראת לפני שהתגייסתי, כשהייתי נפחדת ומבולבלת, את הפוסטים המאוד דיפלומטיים שמתרוצצים כאן בעד השתמטות, הייתי משתכנעת ולא מתגייסת. ובכך הייתי מונעת מעצמי את התקופה היפה ביותר שהייתה לי בחיים, והייתי מונעת גם מהרבה חיילים שנהנו משירותי רגעים של אושר וסיפוק בצבא. בצלאל- מה דעתך?

genessis

New member
ומי מפקח בכלל על התכנים?

ולמה להמליץ על פוסט עוכר ישראל? כי יכנסו יותר אנשים לבלוג הזה? כי יותר אנשים יחשפו לפרסומות? כי הקוראים יכולים ללמוד איך להשתמט מהצבא כ"פציפיסטים" ולקנות יוגורט יופלה בו זמנית??

חהמן

New member
מה זה אומר?

אולי פיספסנו משהו, אבל לא הבנו מה אתה מנסה להגיד. אכפת לך להסביר לטובת המתקשים שבינינו (אנחנו) ?

suki da yo

New member
גם אני באתי לשאול

ואז הבנתי שני דברים. 1. לא בא לי באמת לדעת. 2. הוא מדבר על זה שמתעלמים ממנו בבלוגיה . ג'נסיס כתבה שלחופש הביטוי צריכים להיות גבולות, והוא חושב שזו הזדמנות טובה להזכיר לנו שלא ממליצים עליו אף פעם.

חהמן

New member
חה!

זה נקרא לקפוץ למסקנות. אנחנו תמיד בעד לתת לאנשים הזדמנות.

נוריתהה

New member
חופש הביטוי

ראשית, אני נגד השתמטות. לפי דעתי כל אחד צריך לתרום למדינה, אם לא על ידי שירות צבאי (כי לא כולם מתאימים או יכולים) אז על ידי מסגרת אחרת כמו התנדבות, שירות לאומי וכו'. אבל מכאן ועד הגבלת חופש הביטוי, הדרך ארוכה. אחד מסימניה של מדינה דמוקרטית זה חופש הביטוי. החופש להיות אתה. החופש לדעות . החופש לחשוב ולהרגיש. ברגע שמגבילים את חופש הביטוי, שמים איקס על הדמוקרטיה. עדיף שהמשתמטים ידברו חופשי, יביאו דעה. כך אפשר לענות להם, אולי לשכנע. זה שיטלו מהם את חופש הביטוי, הם לא ישנו את הדעות שלהם, הם רק ירד למחתרת. וזה בהרבה יותר גרוע. תן להם לדבר, תקשיבו להם, אולי יש צדק קטנטן במה שהם אומרים. אולי יש נקודה קטנטנה שאנחנו לא חשבנו עליה. רוצים לשנות? אז בדרך דמוקרטית. להקים תנועה, מפלגה או משהו כזה. האומר שכל אדם בארץ (חילוניים, ערבים, דתיים, מזרחים, אשכנזים, ותיקים, עולים) חייב לתרום בדרך מסויימת. אחרת.... (כאן יבואו הסנקציות). אז אותו פציפיסט, אולי יתרום בעבודה עם זקנים. וכו'.

אליפסה

New member
אנחנו חיים במדינה דמוקרטית

זה שיש אנשים שמנגדים לחוק לא אומר שאסור לפרסם את מה שהם כותבים. מצטערת, אבל ברגע שיאסרו עלי לכתוב שאני נגד חוק כלשהו זה קצת יזכיר לי זמנים אחרים ולא נעימים.

למעלה