סוגיה לגיטימית למנהלת תפוז ולשאר

genessis

New member
אני מאוד בעד חופש הביטוי

אבל אני גם מאוד בעד לקיחת אחריות על התכנים שמתרוצצים באינטרנט, ושיכולים לפגוע במישהו, או לתת לו רעיון גרוע, או לעודד לפעילות בלתי ראויה ואף פלילית. לכן אני חושבת שיש להכין קוד אתי כלשהו שמונע מבלוגרים להסית להתנהגות לא ראויה, ושגורם לקחת אחריות על ההשלכות המשתמעות מהפוסטים על התנהגות הנוער.

אליפסה

New member
אין פה שום הסתה ושום עבירה על החוק

כידוע הצבא הוא זה שמשחרר את המשתמטים. אף אחד מהמשתמטים לא עובר על שום חוק מאחר שאת רובם הצבא שחרר לפי הקריטריונים שלו. ברגע שיש אדם שסתם ככה לא בא לצבא אז הוא עריק ואז הוא משלם על זה בבית דין ובדרך כלל נשלח לכלא לתקופה מסוימת. המשתמטים שתפוז מפרסם הם צעירים שהצבא אפשר להם לצאת מהצבא ולכן אין פה שום עבירה על החוק.

חהמן

New member
מי שמשקר על מנת להשתחרר כן עובר על החוק.

לדוגמא המאיה בוסקילות של העולם, שטוענות שהן דתיות כי הן באות מבית מסורתי, עוברות על החוק. הבעיה היא רק להוכיח את זה. מי שמעודד אחרים לשקר לצבא על מנת להתחמק משירות מסית לעבירה על החוק.

אליפסה

New member
זו ממש לא בעיה להוכיח את זה

הבעיה היא שהצבא לא מוכן להשקיע בזה כספים ומשאבים כי הוא לא מוצא את זה חשוב. אז למה שאנחנו כן?

נוריתהה

New member
לאט לאט

החרדים לא משרתים בצבא לפי חוק. יש חוק (חוק טל) שפוטר אותם משירות. פעילות בלתי ראויה - זו סוגיה לויכוח. מה שלא ראוי בעיניך, ראוי מאד בעיני האחר. אם הפעולה פלילית - נא להגיש תלונה רשמית במשטרה. נסי את לכתוב פוסטים שישכנעו את הנוער כן להתגייס. קוד אתי? בבקשה. רק אתיקה של מה? תפוז היא חברה פטרית. שתייצר קריטריונים - למי מותר לכותב ועל מה מותר לכתוב. נראה לך שהם יעשו את זה?

נוריתהה

New member
שלא תביני אותי לא נכון

אני נגד התופעה. את מצידך תכתבי פוסטים, תצעקי, תפגיני, תצרחי, תתקיפי (בויכוח) נסי לשכנע, תסבירי. הכל לגיטימי ולטובה רק אל תגעי לי בחופש הביטוי ובדמוקרטיה (תאמיני לי, כל חלופה אחרת היא בהרבה יותר גרועה)

genessis

New member
חופש הביטוי הוא מזבח שיותר מדי ערכים נופלים

קורבנת עליו. והרבה יותר קל לשלוף את הג'וקר הזה מאשר להתמודד עם סוגיה לגיטימית. ברור שתפוז לא יתמכו בתקנון קוד אתי הרי פוסטים מעוררי פרובוקציות ומעוררי זעם רק גורמים לאנשים לקנות יותר בגדי ים של פילפל... רק במחיר של פגיעה באנשים שנתנו את נשמתם למדינה, וכמובן דוגמא שלילית וחינוך קלוקל לקהילת הנוער האינטרנטית. לא ציפיתי בכלל שמישהו יזיז אצבע בכיוון, הרי אין לאף אחד ראיה רחבה ואף אחד לא דוגל בערכים במדינה הזאת.

נוריתהה

New member
בדיוק ההיפך

חופש הביטוי הוא לב לבה של הדמוקרטיה וחופש הפרט. ובזה בדיוק דוגלת המדינה שלנו. אילו הערכים של מדינת ישראל. אסור לסתום לאנשים את הפיות, גם אם הדעה שלהם לא מוצאת חן בעיניך. גם אם את מתנגדת קשות למה שהם אמרו. עדיין זכותם ךהביע דעה זו. אסור להגיד לאנשים מה לדבר ומה לחשוב.

genessis

New member
מעניין למה קיימים חוקי הצנזורה

סתם תהיתי- האם זו לא דמוקרטיה? כולנו למדנו באזרחות שעיקרון חופש הביטוי הוא בעייתי, וכולנו יודעים שהוא מושרש חזק במדינה הדמוקרטית להפליא שלנו. וכולנו גם תומכים בכך, חס וחלילה שמישהו יסתום לי את הפה. אבל קוד אתי לא עומד בסתירה לחופש הביטוי, וניתן לדבוק בקוד שכזה ללא הרגשה של הגבלה או חוסר הגינות. צנזורה שתהיה מקובלת על כולם,או על הרוב, לא חייבת להוות פגיעה בחופש הביטוי. האם מטרת הבלוגיה היא להיות מחתרת שעוסקת בתכנים פרובוקטיביים וכאלו שפוגעים באזרחים הגונים? אז שתציג את עצמה ככזאת. אני לתומי חשבתי שמדובר במערכת מאורגנת שמנהלת איזשהו פיקוח, והרגשתי מחויבת מסיבה לא ברורה לא לכתוב תכנים שעלולים לפגוע בקוראים.

אליפסה

New member
פוגעים אזרחים הגונים?

את לא קצת מזלזת בקוראים של תפוז? תני להם קצת קרדיט. אני ממש בספק אם מישהו החליט להשתמט בגלל הפוסטים האחרונים שפורסמו כאן.

אליפסה

New member
אני מאמינה שגם ריבועים יסתדרו...

ומי בדיוק יחליט מהי צנזורה שמתאימה לרוב? אני אישית נגד חוק גיוס חובה וחושבת שצריך להפוך את הצבא לצבא סדיר. למה אסור לי לכתוב על זה? כי יש אנשים שמתנגדים לזה? כי יש חוק? אז מה, אני לא עוברת על החוק אני רק מציעה הצעות אחרות שיותר רלוונטיות לזמננו. אז יש נער שהחליט שהוא לא עושה צבא ותפוז מפרסמים אותו. ברור שזה רק בשביל הרייטינג ולא בגלל הכתיבה העוצרת נשימה שלו. פה את צריכה לבוא בתלונות לתפוז שלא, שלצערך ולצערי לא יקבלו מענה כי תפוז רוצה כסף ואנשים ושום דבר שתגידי לא ישנה את זה. אבל את לא יכולה לאסור פרסום של רשומות כאלה כי זה פשוט ביטול חופש הביטוי.

genessis

New member
ושוב- אני לא אומרת לפסול

אני אומרת לעדן. סובלימציה למען קוראי הבלוגיה. קוד אתי אין פרושו רשימת גזרות, אלא הבנה גורפת ביננו לגבי התחשבות בקהל הקוראים. כפי שכתבתי בהודעה קודמת- נערים ונערות מבולבלים שפוחדים מהשירות הצבאי, נסחפים לנורמת ההשתמטות ההולכת ומתפשטת, מקבלים לגיטימציה מפוסטים אעלק דיפלומטיים שמייפים את הטבע האגואיסטי של ההשתמטות במסכה של "טובת המדינה", ופתאום הופכים ממתלבטים לחוד החנית של אידאולוגיית ההשתמטות בישראל. אם יוחלט על פי רוב של הנבחרים בכנסת ישראל שהגיוס לא הכרחי כגיוס חובה, מי אני שאתנגד. אבל לפי המציאות הקשה בארצנו, ובייחוד לאור מלחמת לבנון השנייה, גיוס חובה הוא הכרח לאומי מתוך צורך הישרדותי בלבד. רובנו עדיין יודעים להפנים את זה, אולי גם זה ישתנה יום אחד.

נוריתהה

New member
איפה את רואה צנזורה?

אין היום צנזורה. הדבר היחידי שיש זה הגבלות גיל. לא יודעת איפה למדת אזרחות. אני למדתי שחופש הביטוי הוא דבר נהדר, חיוני לתהליך חופש הדיבור וחופש המחשבה. האם שמעת פעם את הביטוי: "אני לא מסכים איתך, אבל אני מוכן לההרג, כדי לתוכל להגיד את זה". אגב איך את מגדירה "אזרח הגון"?

genessis

New member
הצנזורה קיימת בכל כלי התקשורת המקובלים

זאת סוגיה שאני זוכרת היטב מאזרחות וסוגיה פילוסופית לא קטנה- חופש הביטוי שמתנגש עם ערכים אחרים כגון צנעת הפרט וכו'. אולי רק בבית הספר שלי ידעו להראות את כל הכיוונים של החומר הנלמד, ולא נקטו באינדוקטרונציה של אידאל אחד בלבד. הביטוי שהזכרת לא מדבר אליי, ואשיב לך ב- "חיים ומוות ביד הלשון". אזרח הגון בעיני = אזרח שמכבד את החוק ואת הנורמות החברתיות (ובכללם הקודים האתיים בחברה). את מתחילה להזכיר לי את המשתמטים בסרט "בלוז לחופש הגדול" הידוע, שנאבקו ונאבקו ונאבקו למען חופש הביטוי, מול המורה, מול המנהלת, מול כל מי שאמר להם שזה לא הוגן ולא נורמטיבי, ובסופו של דבר, וכאן היופי של הסרט, הם כיבדו את ההורים השכולים של חברם לשכבה, ושינו את הטקס הפציפיסטי שלהם. חלקם שהיו פציפיסטים גדולים בסוף גם התגייסו, ולקרבי.

נוריתהה

New member
מחייכת

פעם היתה צנזורה. היום אין. לא יודעת מה למדת בשעורי אזרחיות אני סתם למדתי מספר פסקי דין במשפטים. והיות ואני חושבת שהויכוח הוא לא לכאן. אני פורשת ממנו. אגב, כל המשתמטים החרדים הם הגונים בעיניך, כי הם ששומרי חוק. הם לא מגוייסים לפי חוק.

genessis

New member
אל האוכלוסיה החרדית אני כבר לא יכולה

לבוא בטענות, עם כל הצער שבדבר. לעומת זאת, לא ראיתי חרדי שמטיף בתקשורת כלשהי בעד השתמטות, כמו שמשתמטים חילוניים נוהגים לעשות.

Bezalel P

New member
מטרת הבלוגיה היא לאפשר לאנשים להתבטא

זוהי מהותם של בלוגים באשר הם - כלי לביטוי אישי של הכותב. אם נאפשר כתיבה רק של תכנים "מיינסטרימים" (אם אפשר בכלל להגדיר את משמעות המונח), הבלוגיה תהייה משעממת כמו הנאומים בטקס סיום בית ספר יסודי.

למעלה