סוגיה שחשבתי עליה בבחירת בני זוג

22ק ו ס ם

New member
אומרים, אבל זה לא נכון

אין שום הוכחה שזה קורה וזה יותר בתור אגדה אורבנית.

22ק ו ס ם

New member
לא ניסוי אבל מחקר מתאמי

אתה צריך להבהיר למה אתה מתכוון בדומים זה לזה? חיצונית? תרבותית? תכונות אופי? אפשר למשל, להראות לאנשים שלא קשורים לעניין תמונות של אמא ובת הזוג ולראות אם הם חושבים שהן דומות. להשוות את זה לתמונות אקראיות של שתי נשים. או לנסות לתאר את הרקע התרבותי של שניהן ולראות אם הוא דומה בטכניקות של ניתוח תוכן. תזכור שיש כאן הרבה גורמים תרבותיים שיכולים להוביל לבחירה דומה של בת זוג שלא קשורים לביולוגיה.

Wolverchenus

New member
ברור לי

טוב, עכשיו פשוט נחכה שמישהו ירים את הכפפה P: (אני אגב התכוונתי יותר פיזית)

בהזדמנות הבאה בה אהיה בספריה

אבדוק באיזה ספר (נדמה לי שזה השימפנזה השלישי של ג'ארד דיאמונד) הובאה סטטיסטיקה המראה קשר מובהק בין תכונות מדידות של אחאים ובין בחירת בני זוג אצלם. היוצא מן הכלל, דרך אגב, נמצא בישראל- אין קשר בין המרחק בין העיניים אצל אחות של קיבוצניק והמרחק בין העיניים אצל זוגתו. עם ביטול הלינה המשותפת אני מניח שגם זה ישתנה.

Wolverchenus

New member
אתה יכול לפרט יותר?

לא הבנתי בדיוק את הסיפור של הקיבוצניק.. עושה רושם ממה שאתה אומר שיש לזה השפעה יותר של עם מי גדלת ופחות של עם איזה גנים גדלת..

זה קשור גם לגנים וגם לסביבה.

הגנים שלך אומרים לך לבחור בת זוג דומה לך. הדרך בה תדע מי דומה לך היא על ידי תצפית באלה שגדלת איתן- אם גדלת עם בנות בעלות עיניים שחורות ורווח בין השיניים אז כנראה שאחותך היא בעלת עיניים שחורות ורווח בין השיניים, ובת הזוג שתחפש היא בעלת עיניים שחורות ורווח בין השיניים. אם גדלת בקיבוץ (ונעזוב את הבדיחה העתיקה על נוסח הקידושין בקיבוצים) אז יש סביבך בנות בעלות כל צבע עיניים, לחלקן יש רווח בין השיניים ולחלקן אין, ולכן לא יהיה מתאם בין המראה של אחיותיך והמראה של זוגתך שתחיה.

Wolverchenus

New member
אם כך,

אתה גורס שהשפעתם של הגנים היא בעיקר לגרום לך לבחור מישהי שדומה לך?

כן.

ובהחלט יתכן שישנם גם גנים הפועלים בצורה הפוכה בדיוק- כך שלא תבחר מישהי שדומה לך יותר מדי.

Wolverchenus

New member
עוד קלישאה מתבססת :)

"Opposites attract" למרות שלהגיד שניגודים ממש נמשכים זה קיצוני מעבר למה שדיברנו עליו.

22ק ו ס ם

New member
זה לא מדויק

אנשים לרוב בוחרים בני זוג שמאוד דומים להם תרבותית וזה גם די הגיוני. אנשים ממעמדות שונים, תרבויות שונות וכו', קשה להם יותר להתסדר ביחד בגלל חינוך שונה.

Wolverchenus

New member
אז אולי -

אם לסכם את מה שאתה אומר ומה שהוא אומר, ובלי להיות מוחלט מדי כי אין ממש קרקע מוצקה ללהיות החלטי, בני אדם מחפשים בני אדם שהם לא דומים להם מדי פיזית אבל דומים להם תרבותית. האחד בשביל להגדיל את החסינות האנושית והשני בשביל להיות מסוגל לתפקד בצמד.

למעלה