לא משפטן, אבל ניראה לי שנסחפתם קצת.
1. הצעתי לחבר לצאת לטיול. החבר נפצע. אני אחראי?? 2. מספר חברים התארגנו באופן ספונטני לצאת לטיול. אחד נפצע. החברים אחראים?? (בהנחה שלא דחפו/דירדרו אותו בכוונה במדרון....) אם היה הדבר כך, הרי איש לא היה יוצא לטיול, לא רגלי בשטח ואפילו בעיר, לא רכוב על אופנים וגם לא בטיול ג'יפים.... לא היו מטיילים . נקודה. שונה הדבר מחברה המארגנת טיול, וגובה מחיר עבור שירותים כאלה או אחרים. בכך היא למעשה "לוקחת אחריות". אגב, חברות כאלו בדרך כלל מכוסות על ידי ביטוח מתאים. ראה דוגמת משכירי טרקטורונים למינהם... אם חברה כמו מספר החברות שמופיעות כאן מדי פעם, גובה מחיר עבור "הדרכה", "הובלה" "האבסה"... ועוד מיני סעיפים הרי שבכך היא נוטלת על עצמה אחריות מסוימת. בזמנו, שמעתי על מישהי שתבעה את חברת "איזי ריידר'ס" לאחר שהתרסקה "קלות" עם אופניים שהם השכירו לה. היא תבעה אותם כבעלי הציוד/מארגני הטיול. כזכור, הם הינחו את הרוכבים לתחילת וסיום המסלול והיו באים לאסוף את הרוכבים בסיום. כאשר קבוצה של אנשים מתארגנת ספונטנית, כל אחד מגיע עם האוכל שלו, הציוד והאופנים שלו וכולם בגירים ובוגרים, הרי שאין כן חבות ואחריות כל שהיא של יוזם הטיול כלפי כל אחד אחר שמצטרף. כאמור, אני לא משפטן, ואם כתבתי שטויות, הרי זה היה בתום לב....
) ** בתוך כל רוכב עייף ושמנמן מסתתר רוכב רזה ונמרץ.....**