סוגיות משפטיות למתחילים - א' (?)

schwinnie

New member
תשובות

1. א. תלוי איזה ביטוח רכשת. ראה סע' ב. ב. ביטוח אי-כושר עבודה (לפי השאלה ששאלת. אבל גם ביטוח חיים וביטוח תאונות אישיות יתנו לך או לשאריך משהו...) 2. כדאי לקרוא את תנאי הפוליסה היטב. אבל בגדול ביטוח מכסה גם רשלנות של המבוטח ואפילו את תתאבד (חו"ח) שנה לאחר תחילת ביטוח החיים, יזכו המוטבים בכסף. אפ הביטוח מספיק זה כבר יגידו מי שיקבלו את הכסף... נ.ב. לא כ"כ מכיר את גבעת נפוליאון (בטח עוד איזה קפל קרקע שאתם שם מאיזור א' עולים עליו כדי להרגיש רוכבי "הרים"), אבל התרגיל שהצעת נראה לכל היותר דרך לצאת בשפשופים קלים, כיוון שלא סביר שתספיק לצבור הרבה תנופה.

רֶשֶף

New member
אם אתה לא מכיר, אל תדבר ../images/Emo123.gif

ובעניין התנופה, די תלוי איפה הוא מתכוון לנסות את התרגיל הזה שלו. אם זה ב"קיר המוות", למשל, אז כבר עדיף לו לארגן אמבולנס עומד למטה מוכן עם דלתות פתוחות.

schwinnie

New member
בוקר טוב אחי

גם אתה כבר איבדת את חוש ההומור על הבוקר.......?

רֶשֶף

New member
אין חיה כזו, אחי ../images/Emo3.gif

ביום שבו אני אאבד את חוש ההומור, עדיף לי כבר לרדת את "קיר המוות" ברוורס תוך כדי עמידה עם הראש על האוכף ופידול עם הלשון. ובוקר טוב גם לך.

ארגנתי ביטוח יחודי לרוכבים

שלום חברים במסגרת הרכיבות פגשתי רוכב שהפך חבר ואשתו היא מפקחת בחברת ביטוח. הנ"ל עשתה מחקר מקיף ומסתבר שסוגיית הכיסוי הביטוחי לרוכבים הנה סוגיה מורכבת והכיסוי הביטוחי לטיפולים (במקרה של תאונה לא עלינו טפו טפו טפו..) ברוב המקרים לא קיים. בקיצור הגברת הכינה פוליסה מיוחדת שכל תפקידה לכסות אותנו הרוכבים ולהבטיח טיפול נאות וכיסוי מלא למקרה תאונה. בעוד מספר ימים אקבל את הפוליסה אך כיוון שהיא נעשתה ע"י אשת רוכב שכבר נפצע בעבר וגם מפקחת ביטוח מנוסה וותיקה ,היא נעשתה מתוך מטרה אחת - כיסוי איכותי ומקיף אשמח לשתף את המעונינים בפרטים נוספים באם תרצו בברכה ירון

schwinnie

New member
כל הכבוד על היוזמה

ואם מישהו ירוויח פה כסף גם זה לא רע. אבל אתה בטוח שאין כיסוי ביטוחי לטיפולים במקרה של תאונה? לפני כחודשיים החתום מעלה נפגע בתאונת אופניים וקיבל טיפול ללא כל סייג בקופת החולים, כולל הפנייה לצילומים בחדר מיון וחיסון טטנוס. יודגש שהיותה של התאונה תאונת רכיבה נאמרה ונרשמה בכל רשומה רפואית רלבנטית. לגבי תאונת דרכים שמעורב בה רכב מנועי המצב עוד יותר פשוט וברור כיוון שהכל מכוסה במסגרת ביטוח החובה (ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה).

רֶשֶף

New member
ממקורות המקורבים ל...

(לא זוכר למה הם מקורבים... בטוח למשהו...) נמסר לי, שאם אתה מפונה לבי"ח ומעז לרמוז שם, שנפגעת בתאונת רכיבה (לא יודע אם הם עושים שם אבחנה בין אופניים לאופנוע לסוס, או שמבחינתם "רכיבה" זה "רכיבה") אתה עשוי לשלם את כל הוצאות הפינוי/טיפול/אשפוז מכיסך. זה עשוי להיות כמה עשרות או מאות שקלים במקרה של פינוי עצמי או באמצעות אמבולנס. לא רוצה לחשוב כמה זה יעלה במקרה של פינוי מוטס. למישהו יש מקורות עוד יותר מקורבים, שיכולים לאושש/להפריך את הטענה הזו? אגב, אני זוכר מתקופת האופנועים את היישום האבסורדי של "שלילה מנהלתית בתאונה עם נפגעים" - אם קרתה לך "תאונה עצמית" (החלקת על כתם שמן נניח) אז אתה הנפגע ולכן זו "תאונה עם נפגעים" כהגדרת החוק, אבל מכיוון שאתה הנהג היחיד באירוע, אתה גם ה"חשוד" בפגיעה ולכן משטרת ישראל היתה טורחת לשלוח שוטר לחדר מיון כדי לשלול מנהלתית את רשיונך. כולה כתם שמן, כן? זה עדיין ככה, האבסורד הזה?

אצלי זה לא היה ככה.

לא שלחו לי אף אחד שישלול לי את הרשיון אחרי התאונה. (מדובר על שנת 94) כשהגעתי למשטרה למסור הודעה על התאונה, נשאלתי אם אני רוצה שהם יחקרו את התאונה, כמובן שאמרתי "תודה, לא צריך, אני אחקור לבד", ומאז לא שמעתי מהם. הלוואי. אבל לפחות בעניין הזה לא.

Xטיל

New member
מבחינתם "רכיבה" זה לא "רכיבה"

זה בכלל לא משנה שאופני DH וFree ride נראים היום כמו אופנוע ללא מנוע וגם עולים בהתאם. מבחינת החוק הם לא רכב מנועי. וההבדל הוא מהותי!. החלקת על כתם שמן עם האופניים? מבחינת החוק זה כאילו הלכת ברגל והחלקת. והביטוח הרפואי שלך יכסה את כל מה שהתחייב לו. פגע בך רכב? המצב כאן עוד יותר פשוט, ביטוח החובה של הרכב הפוגע ישלם את כל ההוצאות. יכול להיות שבמקרה של תאונה חמורה שבמסגרת תחרות בארץ או בחו"ל חברת הביטוח תנסה להתחכם ולהאשים את מארגני התחרות. עד כמה שידוע לי לא קרה מקרה כזה בארץ עד היום. ידוע לי על מקרה של חבר לעבודה שבמסגרת תחרות כביש (עוד בזמנים שלא סגרו כבישים בזמן תחרות) אופנוע התנגש בו ושניהם נפגעו (רוכב האופניים ורוכב האופנוע) את הפיצויים שילמה חברת הביטוח של האופנוען.

הגעתי 3 פעמים לבי"ח וזה לא מעניין

אותם שזו רכיבה או סתם נפילה במטבח או בחצר. מעניין אותם רק תאונת עבודה או תאונת דרכים.

למיטב ידיעתי, אין מנוע=לא תאונת דר'

כלומר, אם לא היה מעורב בעניין רכב מנועי, לא חייבים להתייחס לתאונה כתאונת דרכים.

רֶשֶף

New member
מזתומרת?

אם אני רוכב על המדרכה ופוגע בהולך רגל, איך מתייחסים לזה?

schwinnie

New member
זה לא עניין של הגדרה "מעשית"

אלא הגדרה משפטית הנובעת מחוק הפלת"ד = חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975. שם מוגדר: "תאונת דרכים" - מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב, ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי; אתה הבנת את זה? פגעת בהולך רגל עם האופניים - הוא יתבע אותך בתביעה אזרחית מכח פקודת הנזיקין. לא יודע אם יש ביטוח לרוכבי אופניים המכסה תביעות של צד ג'.

רֶשֶף

New member
ראבק! עוד פעם התחלנו? ../images/Emo123.gif

שבוע אנחנו טוחנים פה חוק ומשפט ועכשיו נזכרת לשלוף את ה"צד ג'" הזה?
הרי זה אלמנטרי - רוכב אופניים חוצה צומת באור אדום, אוטובוס המגיע במהירות מתחמק מפגיעה ועף ישר לתוך הויטרינה של חנות יוקרתית. זכוכיות מתנפצות, סחורה מתפזרת, דלפקים מתרסקים. נניח אפילו שכל המעורבים יוצאים בלי שריטה, אבל יש נזק ברכוש ובית המשפט מאשים את רוכב האופניים בגרימה וברשלנות ומקבל חשבון של חצי מיליון שקלים. מאוֹפוֹ יביא? מופרך, תסריט כזה? אלוהים אדירים! פחד לצאת מהבית, בחיי.

למעלה