נראה לי שהמצב מורכב
יותר מכפי שתיארת אותו. יש כאן 3 גורמים שיש להם זכות לפרטיות:
א. הילדים/ות - לפעמים מדובר לא במסירה לאימוץ אלא בהוצאה מהבית בשל סיבות שונות (התעללות, הזנחה). במקרים כאלה זה עלול להיות ממש מסוכן אם המשפחה הביולוגית תוכל לאתר את הילד/ה. וגם במקרים שלא מדובר בסכנה מהסוג הזה, יש ילדים/ות שיותר מתאים להם (אני עסוקה עכשיו ואין לי זמן לחשוב בדיוק על הניסוח המדויק) להעביר את הילדות ואת הנערות בצורה שלווה יחסית בלי כל הדרמות (שוב, לא ניסוח מדויק)
ב. הנשים שילדו - בהרבה מקרים הן לא סיפרו כלל שהן ילדו ומסרו לאימוץ, ומאז התחתנו ויש להן ילדים. הן זכאיות לשמירה על הפרטיות שלהן. זה יכול להרוס את חייהן, את משפחתן ולפעמים להיות ממש מסוכן (תלוי מה הרקע, מי המשפחה וכו')
ג. ההורים שאימצו - יש מקרים שחשוב לשמור על הפרטיות של כל המשפחה (שבתוכה נכללת כמובן הפרטיות של הילד/ה), בעיקר כשמדובר במקרים של משפחה ביולוגית שעלולה להיות מסוכנת (שוב, לא מנסחת בצורה מדויקת)
בקיצור, עבור כל 3 הגורמים, יש מקרים שהשמירה על הסודיות חשובה בשל סכנות פוטנציאליות כאלה או אחרות. ויש מקרים שפשוט לא רוצים קשר. למשל, יש נשים שילדו שרוצות להמשיך בחיים שלהן, הן מעדיפות להדחיק ולהכחיש, ומנסות לבנות לעצמן חיים חדשים ולהשאיר את מה שקרה מאחור. הן פשוט לא יהיו מעוניינות בכך שיפנו אליהן, יחשפו אותן בפני בני המשפחה האחרים, השכנים וכו'.
מקווה שיצאתי ברורה למרות שכאמור לא ישבתי וחשבתי על כל ניסוח.