סוסים ודברים אחרים..

MAYA 4827

New member
סוסים ודברים אחרים..

לרכב על סוסים זה לא רק לבוא לשיעור- לעלות לרדת וללכת הביתה צריך גם להיות בחווה, לטפל בסוס ועוד.. כמו כן גם להרבה מאיתנו החווה היא לא שתי דקות מהבית מה שאומר גם נסיעה... כל זה ביחד זה זמן. הרבה זמן. ברור שלכולם יש לימודים וכאלה אבל האם יש דברים אחרים שאתם מחויבים אליהם (חוגים למשל) וקשה לכם להספיק בגלל החווה? האם אתם מוותרים על דברים כאלה מידי פעם? (אני לא מדברת על לוותר על פגישות עם חברים וכאלה..) לקח לי הרבה זמן להעיז לפתוח הודעה חדשה

fliperit

New member
אני לא מוותרת על כלום.

החווה נמצאת במרחק 45 דקות נסיעה מהבית שלי (אבל כשאני נוסעת באוטובוס זה שעה וחצי..ואם אני לא בבית ספר באותו יום, וצריכה להגיע קודם לירושלים אז זה עוד 45 דקות לפחות)...בקיצור, כל נסיעה מסע. יום בשבוע אני באה לחווה וחוזרת הביתה בערב, ויום בשבוע אני נשארת לישון ולמחרת חוזרת. אבל למרות זאת אני לא מוותרת על כלום...אני לפחות לא רואה את זה כוויתור. אני לא חייבת לסוע לרכב- אני רוצה. אני יכולה גם להעדיף משהו אחר.... כל עוד אני עושה את הרכיבה מרצון, זה בכלל לא ויתור מבחינתי. זה נכון שאני משקיעה פחות בלימודים, ויותר קשה לשמור על קשר עם חברות, ואני לא עושה שום דבר אחר כמעט..אבל זה שווה הכל. אז זה לא ויתור

shirli0811

New member
ייצא לי לוותר על דברים בשביל החווה

מהבית ספר הציעו לנו ללכת לפרוייקט שכנראה יכול לעזור הרבה מאוד בעתיד שלי, אבל אאמ שלי הציבה לי שתי ברירות: ללכת לפרוייקט או להמשיך בחווה. בחרתי בחווה ובכלל לא מתחרטת, ושמחה על הבחירה בטוחה שזו בחירה נכונה. ברור שלפעמים לא יוצא ללכת לשיעור כי בדיוק נכשלתי במבחן ומועד ב' בהתראה של יומיים ואז זה סרט, ואז מוותרת על השיעור רכיבה כי אין ברירה, אם אני לא אשקיע בלימודים אמא לא תשקיע כסף ברכיבה, אז חייבת להשקיע בלימודים ולמצוא מתי לא מתאים ללכת לחווה ולהבין את זה לבד. החווה לפעמים מפריע בקטע חברתי כי תמיד יוצאים בימי חמישי וחמישי אני בחווה, ועד שאני מגיעה הביתה ומקלחת והכול בסוף תמיד יוצא שמחכים לי ולא כ"כ נעים, וקרה גם כשחזרתי עייפה מהחווה ואז בכלל לא יצאתי וזה גם לפעמים די מבאס. מממ, אני ב"חוג" קדם משפטים פעם בשבועיים ביום שישי, ובד"F אחרי ה"חוג" אני הולכת לחווה ודואגת לכול הדברים שאני צריכה לעשות שם. חברים ולימודים בכלל לא נפגע לדעתי בגלל החווה, אבל הבית כן. אין ספק שכשלא הייתי כ"כ הרבה שעות בחווה הייתי עוזרת הרבה יותר לאמא שלי בכביסות, לנקות תבית, לבשל לשבת וכו'. בחצי שנה האחרונה אני יותר עסוקה בלימודים, חברים וחוה, שאין לי כ"כ הרבה זמן לעזור לאמא שלי ובגלל זה לפעמים ריבים וכו' על שגם היא צריכה עזרה.. חפרתי.. :|||||||

מעניין איזה עוד פרוייקטים לימודיים

יש בישראל. אולי יש אחד שראשי התיבות שלו זה אלל"ב- איך לא להירדם בשיעורים.

Ruf Lil RusGal

New member
אני הייתי בפרוקיט מיכא"ל../images/Emo3.gif

ת'אמת... לא עזר בכלום... חחח סתם בזבוז זמן... יש 14 מפגשים שיכולים להסתכם ב-7

../images/Emo2.gif זה לא בזבוז זמן.

זה עזר לי המווווווווון ותרם לי המווווווווון. ו-7 מפגשים לא מספיקים. 14 זה בול מספר המפגשים שצריך. אויש איזה פרוייקט מעולהההה

Ruf Lil RusGal

New member
חחח כן...

לחלק זה עזר.. ואני לא אומרת שבכלל לא עזר לי... אולי לא ניסחתי נכון... זה מאוד עזר מבחינת "חשיבה חיובית" בייחוד ברכיבה... זה השפיע עלי מאוד... אבל בזכרון וקריאה מהירה וכל הדברים התכניים יותר זה לא כל כך עזר....(יכול להיות זבגלל שלא הכנתי כיופי בית?
חחח) ממ... סיימת כבר את הפרויקט? באיזה שנה? מי היה המדיכ/ה שלך? שלי- עינת צלניקר הלוי אם את מכירה

2eye

New member
המממ :]

וואי, כמה שהורים שלי מציקים לי בנושא. אז ככה....אצלי הנסיעה לחווה [גמכן נסיעה] זה 2 דקות (אופניים) ומקסימום 7 דקות ברגל. ככה שהנסיעות לא נחשב. אבל אצלי הרכיבה זה להגיע הכי מורדם שאני יכול, וללכת הכי מאוחר. כי הרכיבה זה רק חלק מכל הזמן הזה, זה גם הטיפול, האווירה, האנשים. להיות בחווה זה יותר מאשר לבוא ולרכב, הרבה יותר. חוץ מרכיבה אני כמעט לא עושה כלום (בצפר, אבל...חוצמזה) אני מבטל דברים בלי סוף, ומסדר הכל לפי הרכיבה, ולא את הרכיבה לפי הכל. אני נמצא בבצפר 6 שעות ביום, ובחווה משהו כמו 4-5.....כהה שזה בערך 10 שעות ביום, אני ישן עוד 9 שזה 19, ונשארו לי 5 שעות לשאר הדברים. ככה זה 5 פעמים בשבוע, אני מניח שאפשר להבין מזה שאין לי יותר מדי חוץ מהחווה. אבל אני לא מרגיש שאני צריך יותר, כי זה מספיק לי.

PinkHorse

New member
לא.

החווה היא חלק מהלו"ז שלי וכשאני מוסיפה דברים ללו"ז הם לא באים על חשבון שעות החווה. כדי להצליח בענף הזה צריך להשקיע זמן ואיאפשר להתקדם כשיוצאים לבלות ומצפים שיקרה נס.. וככל שאני אהיה שם יותר ככה אני אלמד יותר.

MAYA 4827

New member
החווה זה מקום ראשון אבל..

חוץ מזה שאני 3 פעמים בשבוע בחווה במרחק חצי שעה נסיעה אני גם בקבוצת התעמלות. זה קבוצה ייצוגית מה שאומר 4-5 אימונים בשבוע ולפני הופעות זה יכול להיות כל יום כל היום. אז אחרי החווה אני תמיד רצה הביתה מתקלחת בטיל ורצה לאימון ערב, ואז אני מגיעה הביתה, מתקלחת שוב ונרדמת תוך שנייה בלי שהספקתי ללמוד/ להכין שיעורים. כשאני צריכה לבחור בין התעמלות לחווה זה יהיה חווה. כשיש לי זמן פנוי זה יהיה חברים- שגם ככה תמיד אומרים שאין לי זמן אליהם.. יש גם את מכבי- שזה עולה על החווה בשישי אז אני מבריזה חופשי... מכבי לא יבוא על חשבון חווה ולא על התעמלות. אבל לפעמים זה ממש קשה שאני צריכה לחזור מהר אחרי החווה כי אני רוצה להישאר עוד בחווה אבל אני ממש ממהרת ואפילו אני מוכנה להשאיר תפלאפון שלי כדי לא לאחר=] (שיר תבין) הסוסים וההתעמלות זה שתי דברים אני ממש אוהבת וכבר הרבה פעמים אמרו לי שדי, אני חייבת לבחור אחד.. אתם אולי חושבים שאני לא רצינית בקטע של הרכיבה כי יש דברים שאני לא מבטרת אליהם בשביל זה. וההורים שלי עומדים להרשות לקנות לי סוס שזה אומר הרבה יותר זמן.. אז אני יצתרך לחשוב עוד פעם. יוו ממש ממש חפרתי... מצטערת אל השיעמום..

אני אומרת ש..

אני מציעה שתעשי את מה שאת הכי אוהבת ז"א שאם את יותר אוהבת את ההתעמלות יותר מהחווה תעשי רק את ההתעמלות או ההפך ככה יכול להיות שזה יפנה לך יותר זמן לחברים שלך...

אצלי../images/Emo107.gif

הלימודים הם תמיד בעדיפות ראשונה, גם אם זה על חשבון הסוסים. מה שכן, אני בהחלט מנסה לשלב בינהם. הלימודים בשבילי הם הדרך לקריירה, ללהגשים חלום. הסוסים הם "רק" תחביב, וכתבתי "רק" במרכאות כי הם הרבה יותר מתחביב. זה משהו שאני צריכה לנפש. אני לא מסוגלת לדמיין את עצמי בלי סוסים. אבל אני עושה הפרדה בין מה שחשוב למה שאני אוהבת, לכן הלימודים בעדיפות ראשונה, אבל אני לא מוכנה לוותר על הסוסים. בתקופות של מבחנים למשל קורה שאני מבטלת שיעורי רכיבה או מצמצמת את היציאות שלי לחווה, אבל לא מפסיקה לחלוטין. בקשר ללהספיק לחווה או לא: אני פשוט פיניתי לעצמי מעין "יום חופש" בלי לימודים וכאלה, יום שמוקדש רק לללכת לחווה, אז אין לי לחצים של להגיע בזמן או משהו. (אגב, כל הכבוד על ההעזה לפתוח הודעה חדשה
)

שירלי317

New member
ובכן..

קים באה אצלי כעדיפות ראשונה. אבל פה ושם יוצא שאני מוותרת על שעור פלמנקו כדי שאני אספיק לרכב בימי חמישי או שלישי, כאף יום אחר לא ממש פנוי לי. הלו''ז שלי לחווה הוא מאוד גמיש ומשתנה, ככה שקורה שמדי פעם הוא מתנגש בדברים אחרים, אבל בשבילי זה לא לגמרי וויתור כי הסוסה שלי היא בעדיפות ראשונה. בתקופה שהיא הייתה במרחק 10 דקות נסיעה/ 20 דקות הליכה מהבית שלי, הכל היה הרבה יותר נוח, וגם הייתה לי הסעה מבצפר והכל.. אז הייתי כל יום אצלה, היו ימים שרכבתי היו ימים שלא. אבל זה היה הרבה יותר נוח מבחינת זמנים. אבל בגלל בעיות אחרות והרבה סיבות, חזרנו לחווה הקודמת, שאיתה נתקלתי בבעיות של המרחק. חצי שעה נסיעה, בלי גישה בכלל בתחבורה ציבורית. אז בנתיים כשעוד אין לי רשיון בחצי שנה הקרובה, אמא מסיעה בסביבות הפעמיים עד ארבע בשבוע, הזמן נסיעה בשילוב עם עוד הרבה התחייבויות אחרות גובה המון, אבל זו בחירה שלי. מה שאני כן צריכה להתמיד ומתקשה, הוא לא להזניח את הלימודים, במיוחד השנה. אבל זה בתהליכים. סך הכל, מי שבוחר בחיים האלה, ילמד לארגן אותם. זה חלק מההתמודדות וחלק מהחוויה של הרכיבה, במיוחד לאלו שמחזיקים סוסים פרטיים. אבל לא הייתי חייה את החיים שלי בשום צורה אחרת, תמיד יהיו הקרבות, ותמיד יהיו להקרבות הללו תוצאות, הטיב שלהן תלוי בהחלטות שלנו.

segev 007

New member
יצא לי הרבה פעמים לוותר.....

יצא לי הרבה פעמים לוותר על אימון בשביל ללכת לחווה או לא להפסיד שיעור אין שיעורי רכיבה אני לא מפסיד וגם הרבה פעמים שיש לי מצב שאני יכול ללכת לחווה אני לא מחמיץ אותה וקרה שוויתרתי על דברים שלי בשביל החווה ואני מיתכוון לוותר בשביל לבוא לעזור לא לשיער יצא שוויתרתי על הרבה דברים בשביל לבוא לעזור בחווה

horses my life

New member
אמממ

אני מקצה לכל דבר זמן לחווה,לימודים,חברים ועודדד... ביום שני יש לי שעור רכיבה אני הולכת לשם לא משנה מה גם אם יש איזה משוו חשווב וימי שלישי,רביעי,וחמישי אני לומדתת עד מאוחר ושאר הימים זה לחברים כדאי לא לאבד אותם ובאמת החווה זה הכל בשבילי אבל אני לא יכולה לבוא כל יום לחווה כי זה המון כסףף הנסיעות וגם הרבה זמן לנסוע איזה חצי שעה או קצת יותר וגם המערכת של הבצפר שלי נורא עמוסה אז אין לי ברירה כי הבצפר כדם כל אבל כשיש איזו שביתה אז אני בא לאורווה ועוזרת והכלל בכיףףף פשוט צריך לשים לכלל דבר זמן כמו לחווה,חברים,בצפרר וכל זה

../images/Emo46.gifלא נכון

לדעתי אני לא חושב שאני צריך לותר על שיעור רכיבה בישביל משהוא כי זה בסוף העתיד שלי אני לא יגיד שאני לא לומד אבל אני משקיע מעצמי את כול כולי למענם (הסוסים) כי על אהבה אי אפשר לותררררררררר

למעלה