סוף הויכוח על החינוך

eopeace

New member
סוף הויכוח על החינוך

הרצליה מקום ראשון בשרון באתר local וב"קול הרצליה" של השבוע מופיעה כתבה לפיה הרצליה עלתה לשלב הגמר בתחרות לפרס לרשויות המקומיות המצטיינות בחינוך. הרצליה היא היחידה מהשרון ויחד עם רמת גן וגבעתיים, היחידות ממחוז ת"א. סה"כ הגיעו לשלב זה 15 רשויות. הסיבות לפיהן הרצליה הגיעה לשלב זה, כמפורט בכתבה, כוללות את אחוז הזכאות לבגרות, ההשקעה בתכניות כמו תכנית הדמוקרטיה וסקר האלימות, מצמום פערים, גמישות מערכתית, הפעלת 24 מרכזי יום לימודים ארוך "ועוד ועוד". אני, אישית, גאה להיות תושב עיר המשקיעה כך בילדיה.

eopeace

New member
מצחיק...

הרצליה הגיעה להישג מרשים בתחום החינוך כתוצאה מההשקעה הרבה והשינוי בסדר העדיפויות בעיר. הישג זה זכה להכרה על ידי משרד החינוך שקבע, כשבחר את הרשויות שהגיעו לגמר, שהחינוך בהרצליה הוא הטוב בשרון ומהמובילים בארץ.

EmperorMollari

New member
להלן הנוסח המלא של הכתבה

"עיריית הרצליה עלתה לשלב הגמר בתחרות ''פרס החינוך'' שמוענק ע''י משרד החינוך. הפרס ניתן לרשויות המקומיות המצטיינות בנושא החינוך. לשלב הגמר עלו 15 רשויות מקומיות וביניהן: רמת גן, גבעתיים והרצליה (היחידות בכל מחוז ת''א). מערכת החינוך של עיריית הרצליה, קיבלה השבוע גושפנקא נוספת להיותה מערכת איכותית. ועדה מטעם משרד החינוך ביקרה השבוע בהרצליה, על מנת להתרשם מהיכולות החינוכיות של הרצליה והודיעה כי עלתה לשלב הגמר בהתמודדות על ''פרס חינוך יישובי'', המוענק מדי שנה ע''י משרד החינוך לרשויות שמערכת החינוך שלהן הינה המושקעת והטובה ביותר בארץ. הקריטריונים שהוצגו ע''י מערכת החינוך בעיריית הרצליה: 1.גמישות ארגונית ומערכתית - מודל ייחודי להרצליה בו שותפים לעשייה אחת אנשי החינוך, הרווחה והשירות פסיכולוגי מהרשות המקומית ועוד. 2.פיתוח וביצוע של תכניות לקידום נוער בסיכון, צמצום פערים וטיפול באלימות. 3.הנחלת ערכים נעלים לבני הנוער דוגמת: הומניזם ודמוקרטיה. במהלך המפגש, הוצגה הפעילות הרבה הנעשית ע''י העירייה: הפעלת 24 מרכזי יול''א (יום לימודים ארוך), השקעה שנתית של 2 מיליון ש''ח בלימודי הדמוקרטיה בבתי הספר (הרצליה הינה העיר היחידה בארץ שבה לומדים את מקצוע הדמוקרטיה בתכנית הלימודים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים), עליה במספר תלמידי התיכון הזכאים לתעודת בגרות (ל-69%) ועוד ועוד. מנהלת אגף החינוך, ד''ר מיכל רותם, הדגישה בדבריה את העשייה המקורית והחדשנית בעיר הרצליה שתוצאותיה יהיו בוגרים, שהדמוקרטיה היא אחת מאבני הבניין של השכלתם והתנסותם במערכת החינוך, ואחריות לכך שהשוויון לא יהיה מילה בדמוקרטיה, אלא אורח חיים לפיו יש להשקיע באלו שבלעדינו לא יוכלו להתקדם בהשכלה ובחברה. מעמד שלב הגמר מהווה אות כבוד למערכת החינוך בהרצליה והינו אישור נוסף לכך שהמערכת היא מהמתקדמות והמפותחות בארץ. הרצליה דואגת לבני הנוער ולילדי העיר היות וזהו דור העתיד שלנו''. מאת: עידית גליקמן, קול הרצליה. לכתבה באתר local (יש לבחור את הכתבה מבין הכתבות בעמוד).

חזרת...

כבר דאגתי לך, איפה הייתה??? מזמן לא שמענו אותך. חשבתי אולי עזבת את גרמן-והפסקת להיות בפורום. אני מקווה שבזמן העדרותך למדת משהו... ברוכים השבים,

eopeace

New member
לא חבל?

במקום לקיים דיון רציני כרגיל אתה מחפש איפה לעשות דווקא - אני ממתין להתייחסות רצינית לכתבה - אבל כנראה שאין התייחסות רצינית מלבד כל הכבוד להרצליה, לתלמידיה, לאגף החינוך, ומה לעשות, גם לראש העיר שיזמה את כל הפרוייקטים ושמה את החינוך בראש סדר העדיפויות - והרי חלילה שתגיד עליה משהו טוב...

שכחת אותי ואת חברינו

את מי שעושה את "העבודה השחורה"-המורים. שעובדים יומם וליל משקיעים את הנשמה בתלמידים, משקיעים בחינוך, מנסים רק לעזור לחינוך בעיר. למרבית המורים בעיר יש טענות כלפי מערכת החינוך בעיר הזאת-האם מישהו שומע זאת??? אני לא מתפלא שכחת אותנן-תמיד שוכחים אותנו, כשמשרד האוצר מקצץ בשכרינו והתגמולים, מפטר מאות מורים "(שמאחוריהם משפחות)-אף אחד לא חושב עלינו, לוקחים אותנו כמובן מאליו. אבל עם אנו משביתים... צעקה גדולה המורים עושים דוקא!!! אנו שמלמדים 40 תלמידים בכיתה, אנו שעורכים ישיבות אחה"צ (על חשבונו הפרטי), אנו שדואגים שהתלמיד ילמד (והוא מסרב)-אנו פשוט "השעירים לעזאזל" של העם ישראל. אז למרות הכל לא מגיע לנו גם "כל-הכבוד"...

הערה ממישהו מ-"העם ישראל"

אם אתה באמת מורה במערכת החינוך בהרצליה אז ההישגים של מערכת החינוך בהרצליה ושל התלמידים בעיר מדהימים שבעתיים. אתה לא מצליח לכתוב משפט אחד בלי שגיאות כתיב (ואני לא מדבר על typo תמים של מקלדת) אני מדבר על זה שאתה לא יודע מתי משתמשים ב-"אם" ומתי ב- "עם", הבדיחה של ה"לעלעל" (עם המשפט האלמותי: "להפסיק לעלעל את הגב' גרמן בפורום") וביטויים כמו: ממכם ו "הייתה" (במקום היית). אם נניח לעובדה שאתה לא שולט בשפה העברית, הסגנון העילג שלך, שלא לומר הגס והילדותי בוודאי שאינו נושא אופי חינוכי ולפיכך ידידי לא מגיע לך "כל הכבוד", מגיעה למערכת החינוך הרובסטית של הרצליה כל הכבוד, שהוורסטיליות החינוכית והגמישות שלה מאפשרים להניב פירות של הצלחה למרות מוקשים מזדמנים, בדמות סמכויות הוראה מפוקפקות כמוך. למרות זאת, אני מקווה ומאמין שאתה סתם ליצן בן- 15 (כמו שאתה נשמע) שמקבל 20 ש"ח לשעה מאחד המועמדים כדי לשבת מול המסך ולבלבל את המוח ואין בינך ובין הוראה דבר. אה כן... ואנא ממך, אל תתריד את מנוחתו של השמן בעוד תשובה עילגת ותשיג לעצמך איזה speller, כדי להפסיק לעשות מעצמך צחוק. ... לא מבין מאיפה יש לאנשים סבלנות לענות לך ברצינות.....

תראו מי ילדותי...

שגיאות הכתיב שלי הן בגלל כתיבת מחשב, אני רושם מהר בפורום ולא בודק טעויות. עוד יחצ"ן של גרמן בפורום. גם שים לב שרוב השגיאות שלי הן טעויות מקלדת-במקום ללחוץ על אות אחת לחצתי על אות שלידה. מי שהאמת ליצן הוא הנער בן ה-18 שפעיל במטה של גרמן.

Tami me

New member
מוכיח כי ילדי הרצליה מוכשרים

אפשר לשבח את הנוער את הוריהם ואפילו את מערכת החנוך בעיר אבל מה הקשר של זה ליכולת הניהולית הכושלת של ראש העיריה? אז ילדינו מוכשרים וראש עיירתנו לא כל כך. אין סתירה בין הדברים אבל לפני יומיים אמרו כי נמצאים במקום לפני אחרון. מה קרה מאז?

זה מוכיח שבהרצליה יש הורים רציניים

זה מוכיח שבהרצליה יש ועד הורים רציני, אשר זכותו ורק בזכותו לנדאו לא כאן, רק בזכותו לנדאו ונציגיו לא יחזרו, ורק לזכותו יש לקשור את כל ההישגים בחינוך, הישגים שהתבטאו בכסף רב על פי פסיקת בית המשפט, ואשר שלטון גרמן תקצב אותם בעל כורחו - ולצערם של התושבים ניהל אותו, חלקית, בשלומיאליות. בל נשכח שעם פסק הדין, גרמן עשתה מאמצים אדירים לחתוך לחתוך לחתוך, אך ועד ההורים לא נתן. לסיכום: ======= אם יש הישגים להרצליה של העשור האחרון, הרי הם הישגי החינוך, אשר לא גרמן אחראית להם, ודאי לא רשפי והיבלום (כולם חברי מועצת לנדאו) אחראים להם אלא ועד ההורים העירוני גרמן רשפי, והייבלום לא תרמו למאבק הזה ולא כלום, אין בינם ובין סילוקו של לנדאו מהעיר ופסק הדין אשר חייב את עיריית הרצליה להוסיף עשרות מיליונים לתקציב החינוך ולא כלום - וכפוליטיקאים אשר איכות השלטון מהם והלאה - הם מנסים לעשות הון פוליטי מעבודתם מהשקעתם ומהצלחתם של אחרים. נמאס מהסיסמאות ומהיחצני"ם - לתושבי הרצליה מגיע סוף סוף שלטון רציני

Tami me

New member
נהנית לקרוא דברים רציניים

לאחר כל אוסף הסיסמאות הנבובות שנזרקו כאן אני נהנית לקרוא דברים של אדם בוגר ורציני. חותמת על כל מילה שלך - נמאס מהסיסמאות ומהיחצני"ם - לתושבי הרצליה מגיע סוף סוף שלטון רציני השאלה שלי מה האלטרנטיבה? מישהו צריך לנהל את העיר. קראתי היום בריפרוף בחוברת מקומית כי פלטי מציע לכל המועמדים שמול גרמן להתלכד כי רק כך יוכלו להוביל למהפך. סוף כל סוף דברי חוכמה.

תשאלי אותו מי יעמוד בראש אותו גוף

והוא ודאי יאמר - "המועמד בעל הסיכויים הגדולים ביותר - אני" (כל המועמדים חושבים שהם הם הפייבוריטים) העובדה שיש כל כך הרבה מועמדים, מעידה על ואקום אדיר ואכזבה רבתי של התושבים מראש העירייה וממועצת העיר, ואיחוד מאולץ של כל המועמדים סביב מועמד מוסכם - היא הצעה לא ריאלית, הייתי אומר טפשית ויחצני"ת בדיוק כמו הרעין האווילי על חלוקת הוצאות העירייה על פי גביית הארנונה בכל שכונה ושכונה. על פי רעיון טפשי זה, תושביה השמנים של העיר יעשו חגיגות, ותושבי השכונות יחיו בזבל - ולחשוב שבללי "הסוציאלית" נותנת לכך ידה, מעבירה בי חלחלה.

Tami me

New member
נכון שיש וואקום אדיר

ויש אכזבה וכאן חברינו הצעירים מנסים לכסות אותה עם שירי מיזמור לגברת המושלמת. אני גם מסכימה כי חלוקת ההוצאה לפי גביית הארנונה בכל שכונה בעייתית. בשלב זה כל מועמד שולף סיסמאות וכנראה כל המטרה למשוך קצת תשומת לב. אבל אם המתחרים הרבים ילחמו זה בזה אז באמת גרמן תקטוף את כל הקופה בידיים קשורות. האפשרות היחידה זה באמת בשיתוף פעולה. אבל כמובן שפלטי רוצה שכולם יתלכדו מתחתיו ובטח גם רישפי רוצה זאת. לכן אפשר להבנה כי כי אחד ירוץ לבד, תוך התמקדות במטרה, ואם וכאשר יהיה סיבוב שני כולם יתלכדו כאיש אחד תחת מי שיעמוד מול גרמן. ובקשר לשאלה שנשאלה כאן - ילדי הפרחים הם צעירי מרצ שיושבים בסניף התל אביבי, אינם מכירים את העיר ובעיותיה ומעתיקים לנו כל הזמן את הסיסמאות של בן יהודה. אבל אני מבינה את ההיסטריה שם. שמעתי כי גרמן קיבלה מימון לפי הנציגות הקיימת ואם מספר המנדטים אצלה יקטן מרצ תהיה צריכה לשלם את ההפרש. זו אולי גם הסיבה לפזרנות המופרזת שלה. אם תפסיד אז מישהו אחר ישלם. אז לילה טוב ילדים.

EmperorMollari

New member
טעות בידך

הסיבה שיש כ"כ הרבה מועמדים היא שיש מספיק גורמי נדל"ן וחברות ענק בעלות אינטרסים בהרצליה, שמוכנות לשפוך את כספן כדי לממן עוד ועוד מועמדים מגלומניים שחושבים שיש להם סיכוי ו/או כישורים להיבחר לראשות העיר. כל זאת במטרה לנסות ולכפות סיבוב שני. יעל גרמן היא ראש עיר פופולרית, שהרוב הדומם ברחוב אוהב אותה ומעריך את פעילותה. ישנו מיעוט, אמנם קולני ומתלהם אך בכל זאת רק מיעוט, שמנסה לקעקע את אמינותה ואת פירות עמלה ב-5 השנים האחרונות. בזמן שאני מסכים שהתוכנית של פלטי על הארנונה היא שטויות (הארנונה נקבעת לפי חוק מדינה ואין שום רלבנטיות לטענות שלו), גם הדיבורים שלך על אחריות וועד ההורים להישגים בחינוך הם שטויות. אין לי שום בעיה שלהישגים כ"כ יפים יהיו אבות רבים, בבקשה. אבל לומר על ראש עיר שהחינוך הוא בבת עינה ושהעלתה את תקציב החינוך ואת הזכאות לבגרות בצורה הדרמטית ביותר שהיא חתכה וקיצצה בחינוך זה דיסאינפורמציה והטעייה מוחלטת. הראל ניסנוב, כיו"ר וועד הורים, מנסה לעשות הון פוליטי על גבם של ילדים (ראה השלט שתלה מעל רחוב סוקולוב). אנשים צריכים להבין שכשאי-אפשר לפתוח כיתות נוספות כי אין מספיק ילדים - זה בגלל מדיניות משרד החינוך. וכשנאלצים לפטר מורים - זה כי ממשלת ישראל מקצצת בחינוך. אני מסכים שמצב החינוך בארץ בכלל הוא לא משהו-משהו כי הוא לא בראש סדר העדיפויות הלאומי. אבל דווקא בהרצליה העירייה עשתה כל שביכולתה, בתחומים שבסמכותה, כדי לקדם ולשפר: התקנת מזגנים (ותעשו לי טובה, לא וועד ההורים הוריד את לנדאו ולא וועד ההורים התקין מזגנים, אלא יעל גרמן), סקר אלימות שנתי, מרכזים ליום חינוך ארוך, תוכנית לימודי דמוקרטיה, חונכות של סטודנטים לתלמידים מתקשים, שעורי עזר בחינם ובאינטרנט. ברמה ההיקפית, שבה יש לעירייה יכולת להתערב בנעשה בחינוך, נעשה הכי הרבה אי-פעם ובסדר עדיפות נכון בתקופת יעל גרמן. ו-וועד ההורים, עם כל הכבוד, לא ממש רלוונטי לכל הדברים האלה. מעבר ליחצ"נות על עניין האנטנות הסלולריות, כאשר אתם יודעים היטב שהדבר לא באחריות חוקית של ראש העיר ושיעל גרמן, יחד עם זאת, הצליחה ללחוץ את חברות הסלולר להוריד את האנטנות באפריל 2004 - אינכם מייצגים שום דבר.

היי ילדונצ'יק ... כן כן אתה ../images/Emo24.gif

אני שמח על דבר אחד - שמרוב שהכניסו לך סיסמאות לראש ולכתב, אוצר המילים שלך בטח השתפר לאין שיעור... עזוב אותך משטויות - לא כל אדם המתעסק בנדל"ן הוא מושחת. קח את אוריאלי לדוגמא - אני מבטיח לך שלא תמצא אדם אחד שיאמר שהוא מושחת. האיש ישר והגון (אם הוא לא היה כזה הוא היה כבר ראש עיר לפני חמש שנים) ולא יעזור לבן אליעזר שום דבר, הוא לא יצליח בסיבוב השני להציג אותו כמשהו אחר. אתה אדם שחולם ? בוא ואספר לך על חלומו של אוריאלי. יהודה אוריאלי נולד בהרצליה להורים מראשוני העיר. יהודה אוריאלי לא התגורר בשום עיר אחרת מימיו. יהודה אוריאלי הוא פטריוט הרצלייני - והוא קרוב מכפי שנדמה לך להגשים את חלומו. יהודה אוריאלי יתמודד בסוף ראש בראש עם גרמן וינצח. להבדיל מגרמן - הוא לא צריך לפרסם את עצמו כנחמד ואיכפתי (זה כל כך פתטי אגב) כי אנשים כבר יודעים שהוא כזה. אני מתאר לעצמי שאתה מכיר רק את הצדדים הנחמדים של גרמן, היא לא תעז לחשוף אותם בפניך אלא שישנם אנשים לא מעטים שנתקלו באישה זועמת ונקמנית שלא מאמינה לאף אחד. שיהיה לך כל טוב ואני מציע כי תחשוב פעמיים בטרם אתה מדקלם את סיסמאות הנדל"ן כל הזמן. זה לא ילך.

EmperorMollari

New member
נפלתי עם פלטי

אכן, דברי חוכמה של פלטי שקורא לאחד את כל המועמדים האחרים נגד גרמן. פלטי מודה בחולשתו. הוא מודיע שהוא אינו מצליח להתרומם, ועל סף התמוטטותו, הוא קורא לאיחוד עם האחרים. זוהי שירת הברבור של פלטי. הוא והאחרים מתחילים להבין שאין להם תמיכה ושיעל גרמן לוקחת ובגדול. בעתיד הקרוב נראה את כל בלוני הניסוי הללו מתפוצצים. אחד אחד ובאין רואה הם ייעלמו לנו מהעיניים (וטוב שכך).

בקשר לגרמן ...

כותב אחד מילדי הפרחים של גרמן המכונה גם eopeace את ההודעה הבאה : "...אני, אישית, גאה להיות תושב עיר המשקיעה כך בילדיה..." ואני שואל : כיצד יכול בחור זה לכתוב בהשתלהבות כה מביכה, כאשר הוא מועמד למועצה מטעם מר"צ (אופס...סליחה) גרמן וכאשר כולם יודעים שהוא כזה ?! אין לי כל כוונה להשמיץ את הבחור. פשוט עיוורונו ותמימותו אינם מובנים לי כלל. מעריצי גרמן / מר"צ מכל הארץ מדקלמים כמכונות את סיסמאותיו של רב החרזנים בן אליעזר בעוד שהמציאות היא כה ברורה - גרמן נלחמת על חייה ! אם היא לא לוקחת סיבוב ראשון היא הולכת הביתה או לאופוזיציה - שם היא יכולה להיות טובה דווקא... זה ברור כשמש וזה ניכר בין השורות בהודעותיהם של חסידי גרמן. לא צריך את דו"ח מבקר העירייה, לא צריך לצעוק "זה לא תקין" וגם אין צורך להבין זאת מן הפרסום המעורר גיחוך של גרמן שבו היא טוענת שהיא נחמדה ??!!
אפשר פשוט להסתובב ברחוב ולדבר עם אנשים. יום טוב

למעלה