סוף הויכוח על החינוך

lulla b

New member
רק שאלה אחת בנוגע לסירטון

מי אלו אותם ילדי פרחים שכתובים שם?

eopeace

New member
כישרון וכישרון

ילדי הרצליה אכן מוכשרים. אבל במשך שנים, מערכת החינוך בהרצליה היתה על הפנים ולא ניתן, כתוצאה מכך, ביטוי לכישרונם של הילדים. בדיוק כפי שהסברתי, ההשקעה בחינוך וקביעתו בתור הדבר הראשון בסדר העדיפויות של העיר הם שעשו את ההבדל. את ממשיכה להכניס את המילה "כושלת" בכל מיני מקומות - אבל ללא גיבוי. יעל גרמן השקיעה תקציבים רבים במערכת החינוך בצורת תוספות של שעות, ופרוייקטים רבים להעשרה, עזרה וקידום. התוצאות הן בדיוק העובדה שהרצליה היום מועמדת לפרס החינוך - וכפי שניתן לראות בכתבה, מערכת החינוך נראית כפי שהיא נראית בזכות מקבלי ההחלטות ובראשם יעל גרמן. הרצליה במקום רביעי בזכאות לבגרות מבין כלל התלמידים. מקום שני בזכאות לבגרות מבין כלל שכבת הגיל. הרצליה מקום ראשון בחינוך כשבודקים מה העירייה עושה לטובת התלמידים - ואת כל זה לא אני קבעתי אלא משרד החינוך.

ומדוע היא כך פעלה

בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני בגלל ועד ההורים העירוני ותכניסו את זה טוב טוב לראש.

eopeace

New member
בגרות

אני לא מתכוון להגיב ליותר מדי הודעות מסוג זה - אבל צריך פעם אחת להסביר מדוע - תוכיח את טענתך - אל תצעק אותה. תעשה את זה בצורת דיון נעים, מכובד וענייני - ותקבל התייחסות נאותה.

כמו חבריך המחייכים בירוק

אתה מרגיש כפטרון על העולם, אתה קובע מי צועק ומי לא צועק - וכי איך אצעק - ישנים פה בשעות כאלה. ולענייננו, תוריד מגרמן את החינוך, מה נשאר ? לא הרבה אולי איזה חלום או שנים. ובנושא החינוך מי שהביא את הפיתרון הוא גם זה ששלח את לנדאו בבושת פנים מהעיר, הוא זה שקשר את ידי כל הפוליטיקאים באמצעות פסק דין של בית המשפט, הוא זה שהעלה את גרמן למרום מושבה בבניין העירייה. ועד ההורים העירוני. הגוף היחיד בעיר הזו שכולו פועל בהתנדבות מלאה, אך יש לו קבלות כאילו העסיק את טובי המומחים והיועצים בארץ. כל הגרפים המטפים מעלה - ועד ההורים פרסי החינוך - ועד ההורים המזגנים, והחזר תשלומי הורים על מזגנים - ועד ההורים רק עובדות - אף לא שמץ ששל סיפורים.

eopeace

New member
כאן הבעיה

לא התכוונתי לקבוע מי צועק - סליחה אם אתה חושב כך - רק התכוונתי שאני לא אגיב להודעות שכאלו - וזו זכותי - כמו שזכותך להמשיך לצעוק - אני שמח עם זאת שבחרת שלא והעדפת דיון קצת יותר ענייני. ובכל זאת, אתה רק ציינת דברים - לא הוכחת אותם. ועד ההורים נלחם רבות - וכנראה שהתרגל לכך - אבל ועד ההורים לא יכול לקבל את כל הקבלות. בשנים האחרונות ועד ההורים נלחם במקומות הלא נכונים - במקום שיתוף פעולה, בחר, כנראה ממניעים פוליטיים, לצעוק. יעל גרמן בלי קשר המשיכה לפעול לטובת החינוך בהרצליה. ועד ההורים עשה לאלי לנדאו דווקא - אבל פסק הדין לא היה רלוונטי ליעל גרמן בפועל שכן היא עשתה הרבה מעבר למה שפסק הדין דרש. אבל אם מורידים את החינוך מהפרק נשאר הרבה (לועד ההורים לא נשאר כלום שכן זה הנושא של ועד ההורים) - יעל גרמן פעלה בתחום התחבורה והתשתיות בעיר בצורה רצינית, ומחוייבת לתושבים ולחייהם (ירידה של 46% בתאונות בעיר), נעשה הספורטק, שדרות ח"ן הוקמו, תיאטרון, היכל אמנויות הבמה, צוותי מומחים בודקים איך להציל את החוף ועוד דברים רבים מספור.

אני מסכים אבל...

ועד ההורים העירוני לקח צעד אחד יותר מדי. אין כל טעם בהתפטרות ניסנוב מן הועד שכן הוא מתכוון לטפס על גב הילדים לקידום מטרותיו האישיות - אגב, מטרות נעלות ככל שיהיו. זה לא ראוי וזה חייב להיפסק. אני גם נגד ריצה של ועד ההורים למועצה שכן לא ניתן להימנע מאינטריגות פוליטיות במערכת בחירות ואסור שיהיה כל קשר בין כך לבין הילדים. אינך חושב ? הרי כשלונה של גרמן אינו מעיד בהכרח כי ראש העיר הבא אינו מסוגל להיטיב עם החינוך. האין זאת ? אנחנו צריכים ראש עיר שמבין במבינים ולא מישהי ריכוזית, פראנואידית ונקמנית. לא כל המועמדים הם כאלו.

ריצת יו"ר ועד היא בעייתית

אך תמיד נשאלת שאלת האלטרנטיבות. עיר צריכה לבחור את הטובים בקרבה על מנת לנהל אותה, והטובים בקרבה צריכים גם לרצות לנהל אותה. ואם יש אנשים מאד רציניים, עם קבלות, אשר מוכנים לרוץ, ואם כל העיר מכירה אותם מכירה את פועלם, ואם נשמרים הכללים המוגדרים בחוק ובנהלים - הרי שיתרונותיה של ריצה כזו גדולים מחסרונותיה. אגב, ביילסקי, אשר אין עוררין על הצלחתו ברעננה, בא מוועד הורים.

mbr10

New member
ביילסקי

השמועה אומרת שהוא איבד את קולו ונעלם מעייני הציבור, הוא מטופל ביחידה מיוחדת על מנת שיוכל להתאושש מהטראומה וההלם הרב על ההשוואה ניתן להכניס זאת לספר השיאים של גיניס כבדיחה הטפלה ביותר

פרס לחינוך בהרצליה-רק לפני בחירות

הידיעה על הרצליה שנכללה בין 15 הרשויות המקומיות המצטיינות בחינוך חשודה בעיני. בדיוק עכשיו, חודש לפני הבחירות לרשויות המקומיות החליטו לבחור רשויות מצטיינות? בעיתונות המקומית אפשר לפרסם הכל. אנחנו יודעים את האמת על החינוך בהרצליה ועל % הזוכים בתעודת בגרות שהוא הנמוך בשרון. מישהו ראה במו עיניו את המכתב של משרד החינוך? בטח בשבוע הבא נשמע על עירית הרצליה שעומדת לזכות בפרס הניהול של משרד הפנים.

eopeace

New member
בדוק בעצמך

מה שיפה כשאומרים את האמת הוא שלא צריך לפחד מהעובדות. אם אינך מאמין לידיעה בעיתון (הרי העיתונים כאן סוגדים ליעל גרמן כל כך שפשוט קשה למצוא איזה כתבה שתתקוף אותה אפילו על שטות קטנה), אז תפנה בעצמך למשרד החינוך ותבדוק את הנושא. האם אתה טוען שהכתבת מסלפת? כמו שאמרתי, אני לא מפחד מהעובדות - והן ברורות - החינוך בהרצליה הוא מהטובים בישראל - והטוב שבשרון.

mbr10

New member
מיידע

אתה מצטיין המיידע שביידך שגוי, הרצליה נבחרה ע"י שר הפנים הקודם שכידוע לא התחלף בחודש האחרון לעיר בעלת חוסן כספי וניהול תקין, המועמדות לפרס חינוך הם ע"י משרד החינוך מאחר ואתה מאוד חשדן אנא פנה להנהלת המחוז ותשאל בעצמך האם העיר הרצליה מועמדת?, ואם להציג מיידע אז קרא עיתונות על מיקומנו בתוצאות הזכאות לבגרות, אופן ההתקדמות קצב העלייה וצמצום המרווח ביננו לאחרים, אז רק עדכון אחד זה קרה אצל גרמן שלא תייחס זאת חלילה ללנדאו.

למעלה