סוף הויכוח על החינוך

eopeace

New member
בקשר

זה נראה כבר חסר טעם - אדם אחד סוף סוף נח מהשמצות וקם חדש - אבל זה מדהים שכל חמשת המשמיצים קיימים, פחות או יותר, רק בפורום הזה - אני שמח לפגוש כאן את כולכם. אני שמח גם שאתה בוחר לצטט אותי - אבל לא ברור מה הסיפור הגדול - הרי אני מלכתחילה הזדהיתי בשמי ובתפקידי. לכן אף האמור לעיל זה הדברים שאכן אמרתי ואני גאה בהם. האם כיוון שאני מועמד, או כיוון ששמי ידוע, אסור לי להיות גאה להיות תושב עיר שמשקיעה כך בילדיה? ומה קרה, שוב, לדיון האמיתי? האם לדעתך הרצליה לא צריכה להיות מועמדת לפרס זה? או שגם אתה רוצה לקחת על כך קרדיט?

אתה יפה נפש ידידי ../images/Emo22.gif

לא מדובר בהשמצות ידידי אלא בטיעונים עניינייים - את מי מעניין פרס החינוך ? על זה ייפול דבר ? הרי פרס החינוך הוא טיפת דבש בקן של צרעות. העיר הזו נראית כמו עזה בחלקה המזרחי - נווה עמל, מרכז העיר, סוקולוב, וויצמן, נווה ישראל והפנינה שבכתר - שביב (שלא להזכיר את מה שגרמן עשתה עם ילדי שביב בביקור של ברק בשכונה - זה לא ייסלח והיא איבדה את כל השכונה למעשה). מערב העיר במצור וללא חיבור לתשתית ביוב ועל כן המירמור על גרמן שם נוסק לגבהים חדשים. אתה צריך לשמוע מה אומרים שם על גרמן בחוגי הבית. מצבה של גרמן רע, רע מאוד. רואים את זה גם עליך.

eopeace

New member
להפריד בבקשה בין שקרים למציאות

כל הסיפור של ילדי יד התשעה בביקור ברק הוא שקר ולא קרה - חבל שאנשים כל כך נהנים לקנות את השקרים שלא שמים לב למציאות.

די אין לי כוח כבר... ../images/Emo2.gif

זה קרה באמת. מספיק כבר לעוור עיני הציבור. אתה ממש משתמש כאן באסטרטגיה שקרית משוחנו של בן אליעזר למרבה הצער. למזלך יש לך כוח להגן על אבירת הצדק ללא ליאות - מרשים למדי. חכה עד שתספוג קצת מעצביה המרוטים של גרמן בקרוב מאוד ואז באמת תבין עם מי יש לך עסק... לילה טוב

eopeace

New member
רק האמת

וזה כל מה שאמרתי כאן - רק האמת. ואני אחזור שוב על כל מילה - כיוון שהכל אמת - ורק אמת - אני לא אומר דברים של אחרים אלא את מה שיש לי לומר. אני בודק את העובדות ומתבסס עליהן. על מה אתה מתבסס?

אתה מתבסס על האמת ? או על...

שבן אליעזר סיפר לך ? היית בשביב ? כי דיברתי שם לא מזמן עם מישהי שהייתה שם בתקרית ההיא. גם היא משקרת ? נדמה לי שהיא דווקא נעלבה וקולה ומרצה יופנו כנגד גרמן ולא בעדה. אתה מתבסס על האמת ? איזו אמת ? שלך ? אתה חושב שאנשים יפרשו את האיפוק שבכתיבתך כמשיהו שדובר אמת בכל מחיר ? אני דווקא מזהה פאניקה אצלך מהפסד ואומרים שגם אצל גרמן... נחש מאיזה מועמד ? לילה טוב

eopeace

New member
רק האמת

אני מכיר את מה שקרה בשכונת יד התשעה ואני מבקר בה לפחות אחת לשבוע. אני שמח שיש לך כמה מנטרות בזמנך הקצר כאן - אחת מהן לחזור על זה שכביכול יריב בן אליעזר אומר לאנשים מה לומר - ובכן אני מצטער לאכזב אותך אבל אני אדם בעל דעה ובעל עמדה - אני יודע לבטא את דעתי ולהציג את אשר ברצוני להציג. אין אצלי כל פאניקה - ראש העיר תשאר יעל גרמן. מועצת העיר תכלול אנשים טובים רבים שיפעלו לטובת כלל העיר ויחזקו את ראש העיר.

בהצלחה אבל..

אתה חי בסרט דל תקציב ידידי. קשה לי להאמין שלא עברת תדרוך אצל הבהמה הגסה בן אליעזר. אתה לא תיכנס למועצה כי מיקומך (על פי הידוע לי) איננו ריאלי כלל. עם זאת אני משוכנע שיהיו במועצה אנשים טובים, אם כי בטח שנינו התכוונו למשהו אחר... שבת שלום.

eopeace

New member
אנשים טובים רובים

כשאני אומר אנשים טובים רבים אני לא מתכוון לעצמי - אני מתכוון לאנשים טובים רבים. כמובן שאני מקווה להיות במועצה - ואני מאמין שמקומי ריאלי - אבל זו לא סוגייה הראויה לדיון - את התוצאות כולנו נראה בקרוב. אבל גם אם אני לא אהיה, אני בטוח שיהיו אנשים טובים רבים - אני מקווה שימצאו מספיק כאלו מתוך 19 הרשימות המתמודדות למועצת העיר. על האנשים שאיתךי ברשימה אני סומך - אלו הם אנשים רציניים ומקצועיים שלא מחפשים פרובוקציות.

EmperorMollari

New member
כל פסקי הדין שלכם היו נגד לנדאו

מה לעזאזל אתם רוצים מיעל גרמן, שלא הפסיקה להשקיע בחינוך?

היא השקיעה כסף בחינוך משתי סיבות

1) בהרצליה יש ועד הורים רציני כבר הרבה שנים - אשר הביא את מהפך החינוך ותוך כדי כך סלל ב 1998 את דרכה של גרמן לראשות העירייה. 2) פסק הדין של בית המשפט אשר חייב את עיריית הרצליה (לנדאו - גרמן לא חשוב) להוסיף סכומים אדירים לחינוך, סכומים אשר "נחסכו" מהמערכת בתקופת שלטונו של לנדאו. על הוספת הסכומים לחינוך הוחליט בית המשפט טרם בחירתה של גרמן אך הם תוקצבו בפועל במהלך הקדנציה, מעל לראשה, היא אפילו ניסתה פעם או פעמיים לסגת ולצמצם אך ועד ההורים, לא נתן.

EmperorMollari

New member
פסק דין לא קובע סדר עדיפויות

העלייה המתמדת בתקציב החינוך היא עניין של סדר עדיפויות ומדיניות של נבחר הציבור. ביהמ"ש לא יכול לקבוע סדר עדיפויות לגורמי רשות המבצעת. ראש העירייה יעל גרמן החליטה שהחינוך הוא בעדיפות ראשונה והיא יישמה זאת מן הרגע הראשון, ללא כל קשר לצעקות של וועד ההורים שאת כולן, אחת לאחת, יש להפנות למשרד החינוך ולממשלת ישראל. הטענה שהעירייה הוסיפה לתקציב החינוך לפי פקודת ביהמ"ש היא טענה אווילית וגם שקרית.

פסק הדין קבע בפועל את הסכומים

הוא אישר את פסק הבוררות בו היו מפורטים הסכומים. ואת הסכומים האלה היא הייתה חייבת להעביר לתקציבי חינוך. אינני יודע אם אתה תמים או מיתמם, אך ברור לכל שהסיבות היחידות שהוזרמו לחינוך כל הכספים האלה הן שתיים: פסק הדין, אשר לא הותיר כל ברירה. ההבנה של ראש העירייה שועד ההורים העירוני הוא הגוף הרציני היחידי בעיר הזו, שאיננו מתנהג כמועצת העירי ומהווה חותמת גומי להחחלטות בחדרי חדרים של יועצים שונים, שאי אפשר לקנות אותו בשום צורה, אלא ע"י שיפור מתמיד של מערכת החינוך. במחשבה שנייה, בואו ניתן קרדיט גם לגרמן: ועד ההורים הגה, חלם, קבע את הסכומים, ועיגן אותם בהחלטת בית משפט - ואילו גרמן עם יועציה הרבים - ביצעה את המדיניות התקציבית של ועד ההורים כפי שבאה לידי ביטוי גם בהחלטת בית המשפט.

eopeace

New member
ברוך הבא

אני שמח לראות נציגות לניסנובים... אבל לפני שאתה קופץ כל כך מהר רצוי לדייק. יעל גרמן היתה חברת מועצה גם בתקופת לנדאו. היא לקחה חלק והיתה ממובילי המאבק לטובת החינוך ולטובת ילדינו. כשנכנסה לתפקידה יעל גרמן לא קיבלה את תוצאות המאבק החיוביות כעול כי אם כציון דרך לשינוי בתחום החינוך בעיר. יעל גרמן שמה את החינוך בראש סדר העדיפויות בעיר - זה לא נקרא לצאת ידי חובה ולהילחם בהורים כי אם להוביל את הנושא. יעל גרמן לא רק הוסיפה את התקציבים אלא קידמה תכניות לטובת התלמידים כגון תכנית הדמוקרטיה, סקר האלימות וכן הלאה. הראל ניסנוב, אגב, טרח לצעוק הרבה בשביל הרווח הפוליטי שלו. אבל נשאר קצת מאחור כשהורי הרצליה עדים לחינוך מהטובים בישראל.

היא השקיעה בחינוך משתי סיבות

1) בהרצליה יש ועד הורים רציני כבר הרבה שנים - אשר הביא את מהפך החינוך ותוך כדי כך סלל ב 1998 את דרכה של גרמן לראשות העירייה. 2) פסק הדין של בית המשפט אשר חייב את עיריית הרצליה (לנדאו - גרמן לא חשוב) להוסיף סכומים אדירים לחינוך, סכומים אשר "נחסכו" מהמערכת בתקופת שלטונו של לנדאו. על הוספת הסכומים לחינוך הוחליט בית המשפט טרם בחירתה של גרמן אך הם תוקצבו בפועל במהלך הקדנציה, מעל לראשה, היא אפילו ניסתה פעם או פעמיים לסגת ולצמצם אך ועד ההורים, לא נתן.

eopeace

New member
סיבה ותוצאה

חסר לך בטיעונים (ואני שמח על טיעונים קצת יותר עניינים מהודעה אחרת שלך כאן), קשר בין הסיבה לתוצאה - אתה טוען שפסק הדין וועד ההורים הם הסיבה לתוצאה שהיא הגדלת התקציב לחינוך. יעל גרמן היתה מאלו שעמדו בצד התביעה בפסק הדין וקראו לעיריית הרצליה להגדיל את התקציב. יעל גרמן הגדילה את תקציב החינוך לא כדי לצאת ידי חובה ועשתה זאת במסגרת שינוי סדר העדיפויות בעיר. פסק הדין קבע שיעל גרמן צריכה לעשות תכנית דמוקרטיה? סקר אלימות? יום לימודים ארוך? - יעל גרמן בחרה בדרך הקשה של להפוך את מגמת הירידה בזכאות לבגרות ולהעלות את הזכאות - אבל לא רק מבין הלומדים בעיר כי אם מבין כלל שכבת הגיל בכל שנה. לצורך כך יעל גרמן עבדה מאוד קשה על מנת שיותר מתלמידי השכונות יוכלו בכלל לגשת לבגרות. התוצאה, היום 70% מילדי השכונות מגיעים לתיכון לעומת 30% לפני 5 שנים. התוצאה ברורה - הרצליה הינה עיר בעלת מערכת חינוך מהטובות בארץ והראשונה בשרון (אפילו שהזכאות לבגרות

eopeace

New member
סליחה-הודעה קודמת נקטעה באמצע בטעות

להלן ההודעה המלאה: חסר לך בטיעונים (ואני שמח על טיעונים קצת יותר עניינים מהודעה אחרת שלך כאן), קשר בין הסיבה לתוצאה - אתה טוען שפסק הדין וועד ההורים הם הסיבה לתוצאה שהיא הגדלת התקציב לחינוך. יעל גרמן היתה מאלו שעמדו בצד התביעה בפסק הדין וקראו לעיריית הרצליה להגדיל את התקציב. יעל גרמן הגדילה את תקציב החינוך לא כדי לצאת ידי חובה ועשתה זאת במסגרת שינוי סדר העדיפויות בעיר. פסק הדין קבע שיעל גרמן צריכה לעשות תכנית דמוקרטיה? סקר אלימות? יום לימודים ארוך? - יעל גרמן בחרה בדרך הקשה של להפוך את מגמת הירידה בזכאות לבגרות ולהעלות את הזכאות - אבל לא רק מבין הלומדים בעיר כי אם מבין כלל שכבת הגיל בכל שנה. לצורך כך יעל גרמן עבדה מאוד קשה על מנת שיותר מתלמידי השכונות יוכלו בכלל לגשת לבגרות. התוצאה, היום 70% מילדי השכונות מגיעים לתיכון לעומת 30% לפני 5 שנים. התוצאה ברורה - הרצליה הינה עיר בעלת מערכת חינוך מהטובות בארץ והראשונה בשרון (אפילו שהזכאות לבגרות עדיין לא הראשונה בשרון. הסיבה - יעל גרמן עבדה מאוד קשה כדי לשים את החינוך ראשון בסדר העדיפויות. מאבק ההורים אכן חשוב היה - אבל מאז שלנדאו עשה לביתו ולחשמל, אין יותר צורך בו...

לא עמדה וגם לא ישבה

לא עמדה בשום צד לא עמדה לפנים לא עמדה מאחור היא לא הייתה שם. היא קפצה על עגלת החינוך כאשר החליטה לרוץ לראשות העירייה - והחינוך היה אז סוס מנצח, עקב העובדה הפשוטה שוועד ההורים העירוני הצליח ומצליח ללכד את כל העיר סביבו, ועקב העובדה שההורים הביסו את לנדאו בשתי בורריות ובבית המשפט. כל אלה הפכו את נושא החינוך למוקד מערכת הבחירות ההיא, ועקב המשך פעילות הועד ממשיך נושא החינוך להיות במוקד מערכת בחירות זו.

eopeace

New member
טעויות רבות

החינוך הוא במרכז מערכת בחירות זו כיוון שיעל גרמן בחרה שיהיה כך. אם תפתח את עלון הבחירות של יעל גרמן המציין דוגמאות מהישגיה, העמוד הראשון כולו מוקדש לנושא החינוך.

ודאי שהחינוך בראש

כי יש קבוצה של מתנדבים שדואגת שהוא לא ירד מהראש ואם מנסים להוריד אותו אז מדברים, מדברים מדברים ואם זה לא הולך אז מדברים מדברים מדברים ואם זה גם לא הולך אז מדברים מדברים מדברים ובסוף בסוף משביתים, והעיר מאד מלוכדת בעניין החינוך - יש אמונה מקצה לקצה ביכולות של ההורים לשפר משמעותית את המערכת - וזוהי הסיבה היחידה לעלייה בגרפים.

למעלה