סוף סוף...

The Crusader

New member
סוף סוף...

סיימתי את הקומיקס של ספיידרמן שלי! יצא לא רע לפי דעתי.. כרגיל אני אשרשר את הדפים... ביקורות ועצות לשיפור יתקבלו בברכה... וכך גם הצעות חתונה ^_^ ובכן...כריכה

דפים 2+3

טוב, שוב הבניינים מפריעים לי! כן אני יודע שאני נג´ס בקטע הזה, אבל אם כבר אז כבר תעשה עבודה עד הסוף... בדף 2 הרגל המורמת של וונום ישרה מדי והיד של ספיידי מכסה עליה בצורה לא ברורה. מכיוון שאין טקסטים לא ברור אם הקיראה היא בעברית או אנגלית. אני יותא מנקודת הנחה שהקומיקס "באנגלית". אם כך הדבר אזי הייתי ממליץ שהכיוון אליו נופל ספיידי בריבוע השלישי של פאנל 2 היה דווקא עם כיוון הקריאה ז"א פונה ימינה ולא שמאלה. כך היית מייצר זרימה טבעית יותר של הספיור בין ריבועי כל דף. אם הדמות פונה ימינה והריבועים הבאים הם הימנים הדבר מסייע לזרימת העין הטבעית להמשך ימינה. כמובן שכאשר מציירים דיאלוג והדמות נמצאת מצד שמאל רצוי לשדמור על המשכיות הציורים אבל גם להכניס את קצה הדמות אליה היא םונה בצד שמאל של התמונה כדי שעדיין תהיה זרימה. שים לב שברוב סיפורי מארוול אם יש דיאלוג רואים בו את 2 הדמויות בכל ריבוע והדמות שלה שמורה המילה האחרונה נמצאת תמיד בחלק הריבוע הימני כדי לסייע לקורא להעביר את עינו ימינה לריבוע הבא... בדף 3: הבניינים נראים הכי טוב כרגע. אולם הדמות של וונום ברקע של ספיידי אינה ברורה מספיק ונראית יותר כמו ספר מעופף נופל. יש למצוא לזה פתרון אם בהגדלת וונום או בהוספת אלמנט שיבהיר שזה הוא שרודף אחרי ספיידי ולא אחר. ד"א הבנתי את התמונה הראשונה בדף 1 זו המצלמה של ספיידי לא? לקח לי קצת יותר מדי זמן להבין את זה. הריבוע לחלוטין זקוק לעיבוד נוסף...

תגובה במשפט או שניים לכל דף...

כללית: באמת עליית מדרגה מבחינת כל העבודות שהעלת עד כה. אני מוכרח לציין שעם האימון מגיעה היכולת ובצורה מרשימה. הסגנון שלך הולך ומתעדן מבחינת כמות השרירים על כל דמות אבל גם הולך ומתגבש בהתאמה לגבי ההיות שלהם בכל דמות בצורה נכונה וטבעית. גם העלילה עוברת יותר טוב מאשר בעבר ובמיוחד הדף הראשון שהוא ממש נחמד. עבודת העפרון עדיין קצת כבדה והייתי ממליץ לך להמשיך ולעבוד על הצללות עיפרון כטכניקה לשיפור. אולי גם להתחיל לעבוד על דפי טיוטה נוספים של הצללות ולא רק טיוטות לאנטומיה. לגבי הדפים: א. מצטרף לדעותיו של ערן לגבי העמדת הדמויות על העטיפה. הפריים מאבד משמעות כאשר ונום אינו גדול כפי שהוא אמור להיות וספיידי עם הגב לקורא. מקרים יחידים בהם יכול האמן להרשות לעצמו להציג את גב הגיבור על העטיפה הם מקרים בהם זהו הצד החשוב (ז"א מול מי הוא עומד במובן של כח, יופי, חשיבות, מונומנט היסטורי ענק, ואחרים). שתי דוגמאול בהן בכל זאות הועמד גיבור עם גבו בכריכה ועדיין היו מוצלחות: א. בחוברת של GROO, הוא נראה כשהוא פונה אחורה והקורא רואה רק את גבו. הוא מניף את ידיו באוויר ומחזיק לטאה רצחנית בידו. לכאורה החלטה תמוהה, אולם מבט בכריכה האחורית מגלה את המשמעות האמתית, GROO אכן הרג את הלטאה הרעה וללא שום ספק המבט על פניו מאשר שהוא שמח עד מאוד מכך, אולם מאחוריו (הכיוון בו אנו עומדים כקוראים בכריכה הקדמית) מסתער אל עברו צבא של מאות לטאות כאלו וחלקן גדול פי כמה מהלטאה אותה הוא הרג. ב. בחוברת של קס מן, וולוורין עומד מול הקיר ואנו רואים את גבו, אולם בפועל הקיר הוא בעצמו ווידאו וול (קיר המורכב ממסכי טלויזיה) ולכן אנו יכולים לראות את פניו על כל שאר הכריכה הקדמית. זהו לגבי העיצוב הכללי של הכריכה. לגבי הציור עצמו: א. יש בעיה קטנה עם הרגליים של וונום, הן עקומות בצורה קצת מוזרה. אין לי הסבר למה אבל ככה אני חושב. בנוסף, הרקע!!! אם עושים בניינים עושים נכון! שים לב שבחץ מס 1 הבניינים צריכים להיות מקבילים זה לזה. בעיגול מספר 2 הבניינים הפנימיים "מתמוטטים" פנימה ולא יושבים באותו מישור כמו הבניניים שקרובים אלינו. בחץ מס´ 3 שוב אין הקבלת מישורים מתבקשת ובעיגול 4 קיימת בעיית פרופורציות מוחלטת מכל בחינה ארכיטקטונית שהיא. הייתי ממליץ לקחת תמונות קיימות של מבנים לסדר ותהתאים אותם כרקעים עירונים זה על גבי זה, ואז להעתיק (או להסתכל מהחלון אל אזור מרכז העיר איפה שיש גורדי שחקים...) מלבד זאת. אני רוצה לציין בשמחה את העומק שיש בתמונה והרבדים הרבים שלה. בדף 1: בפאנל הראשון הריבוע הראשון מאוד לא ברור ולא קשור לכלום. אולי תנסה להכניס בו שלטי פרסומת, סימוני כבישים או משהו שיגרום להבין על מה אנו מביטים. בדמות הגדולה של ספיידי יש "לכלוך" מיותר בבית השחי שלו שמורם מעלה לתפוס בקור. מה זה? אולי זה כן צריך להיות שם אבל בוא ותסביר מה זה קודם? גם בדף זה יש שוב בעיית רקע בכל מה שקשור לבניינים!!!

The Crusader

New member
ט´נקס דוד

בדף 1 הלכלוך זה הצללה שחורה בקשר לתמונה עצמה...חשבתי שזה ברור הוא נותן פוזות למצלמה שלו (פאנל 1) למרות שאמרו לי שזה לא נראה כמו מצלמה...או וול... ובעמו הבא ונום מפתיע אותו

דפים 4+5

בדף 4 אהבתי את הרעיון של הפנאל העליון המציג את ההתקדמות של ספיידי במרחב. זה טריק מקצועי נאה כדי להעביר זרימה, אבל חייבים לחלק אותו ל-3 ריבועים נפרדים רק בקו דיווידר. אם תשים את הקו יהיה ברור שלא הכל מתרחש בעת ובעונה אחת אלא יש הפרש זמן בין הגלגולים באוויר. הקווים המתחברים של הרקע היו מעבירים את תחושת העיר ומבהירים שזה מתרחש באותו המקום ואילו הדיווידרים היו מעבירים את תחושת הזמן. אם כיוון הקריאה הוא אכן באנגלית, אז הצלחת יפה גם בכיוון ההתקדמות של ספיידי. הערה אחת נוספת מתייחסת לראש של ספיידי שנמצא בתחתית הריבוע כעיגול שחור כהה. אמנם הצללה והכל אבל זה נראה יותר כמו כדור ברזל של מנוף להריסת מבנים מאשר כראש של ספיידי. אולי תוסיף שם פרטים שידגישו את הנקודות המוכרות במסכה שלו... אם אני טועה וזה כן כדור ברזל, פאדיחה!!! דף 5 הכי טוב! ומפריעה לי בו רק עובדה קטנונית אחת. הריבועים לא ישרים! הם לא חייבים להיות משורטטים בסרגל, אבל שיהיו ישרים זה כלפי זה. אני אמנם לא ערפד, אבל תמונות עקומות מאוד מפריעות לי... אני מתייחס לשניים האחרונים למטה כן...

The Crusader

New member
חחח

לא לא טעית...זה הראש..^_^ אגב בקשר לדיויידר לא מסכים איתך.. כלומר ישבתי שעות על כל החוברות של ספיידי שיש לי.. וובכן מה שעשיתי...זה דבר דיי נהוג שם.. העניין שזה נהיה ברור מאוד רק לאחר צביעה כי ספיידי מקבל גוון ורדרד או סגלגל בהיר ואפשר לראות דרכו... בהזדמנות אני אסרוק דוגמה ואראה לך

H6

New member
מדהים ! רק שתדע ברגע

זה אני חושב איך אני מת להיות כמוך ...... תגיד יש לך זמן לצייר לי משהו ... או לתת לי עצות ...

The Crusader

New member
חח...

מדהים...אוקי...תודה ^_^ בכיף..שלח לי למייל או שתעלה פב ציורים ([email protected]) ואני אעזור לך בשמחה... ובקשר לצייר לך משהו...בשמחה...תגיד לי מה

H6

New member
שלחתי לך לאיי מיל

אז אם תוכל לעזור לי...

illustrator

New member
השתפרת בהרבה

בתור התחלה, רמת האינטראקציה בין הדמויות גדלה. מה שהכי הפריע לי בפרוייקטים הראשונים שעשית זה שלא מצאתי אף פאנל שמציג יותר מדמות אחת, כמו בקרב בין וולברין לדדפול. הגירסה שלך של ונום נראית לא רע בכלל (כמעט עושה חשק לקחת דיו ומכחול ליד). מאחר ואני קצר בזמן, לא אעביר ביקורת על הכל. כמה מילים על הכריכה, בלי להיכנס לאנטומיה וכו´, אלא לגבי הזווית. הכריכה מספקת עבור מי שמכיר את ספיידי וונום, אבל המטרה של הכריכה היא לגרום לכל אחד להרים דווקא את החוברת שלך מתוך מדף שמכיל מגוון רחב של חוברות. בחרת בזווית "צילום" עילית, שלדעתי לא עוצמתית במיוחד. זווית זו משמשת בעיקר לתת לקורא תחושה של הסביבה, ובכריכה אני חושב שצריך להיות יותר דגש על הדמויות. בעיה שניה היא שרואים את הגב של הגיבור (ספיידי), שלא תמיד כדאי שיקרה על הכריכה. שתי אופציות שכדאי לך לשקול: אם אתה רוצה להישאר עם הגב של ספיידי יורה קורים על ונום, תנמיך את המצלמה. תציג את הצד האחורי של ראשו וגבו העליון של ספיידי יורה קורים ואת ונום מעליו. בצורה הזאת אתה מגביר את תחושת הסכנה ואת הפרשי הגדלים בין ונום לספיידי. אופציה נוספת היא להקריב אותם ולבחור זווית שתראה את שניהם. כמובן שלא חסרות אופציות נוספות. זה מה שעלה לי לראש כרגע, לאחר שהתבוננתי בכריכה שלך. כמו שציינתי בהתחלה, ניכר שיפור משמעותי. המשך כך!

H6

New member
מה זה השתפר ??

הוא צריך להשתפר במשהו ...? ראיתי כמה דברים אבל בכל זאת הוא מצייר טוב מאוד

The Crusader

New member
תודה רבה

צודק בקשר להערה על הכריכה... אני אקח לתשומת ליבי בפרוייקט הבא...

Humus_Chipsalat

New member
אתה כזה חתיך...

אני גאה בך... טוב מאוד, מעולה, משובח, מהולל, מצוין. עכשיו! הגיע הזמן בחורצ´יק... לפרויקט משותף... מה אומר אתה?

The Crusader

New member
ט´נקס דוד

^_^ בכיף... כזכור לי אני רציתי כבר מזמן לעבוד על הקומיקס האפל שלנו...זוכר..? על האפס שמתפתח למשהו גדול.... בכל אופן...בכיף...אגב מה איתך? למה אתה לא מתחבר לאעי סי?

למעלה