סוף שבוע רגוע ושלוו שיהיה על כולנו...

יוליקה

Member
מנהל
מזרים (היום נורית על הגלבוע)

היזכרת את נורית... היתה פעם מחנה של הגדנע
היום יישוב אקולוגי בהקמת... המשפחות הראשונות כבר נכנסו לגור

את מכירה את הסיפור?

התברר שחוות אורה בערבה וחוות ג'ליל (היום גלילות) לא הספיקו ופתחו את חוות נורית בגלבוע, היו שם 14-15 מבנים, אולם כעבור מספר שנים המקום ננטש, פרט לשני מבנים שבהם התיישבה זקנה תימניה, עד שנפטרה לפני מספר שנים, כמדומני שמי מבניה יושב כעת במקום (בגלל ה-"חזקה").
לפני מספר שנים התיישב שם גם קצ'ה ועדר הבקר שלו והתפתחו סיכסוכים עם בוקרת מקומית שצעקה לו שיחזור לחווה שלו בגליל העליון או לזו שברמת הגולן.

מעבר לכביש לכיוון חוות נח ממש ליד הכביש יש מבנה נטוש וכרם זיתים קטן. המקום היה שייך לרפול ושם הוא עשה את הנסיונות שלו בגידול והפקת שמן באופן מדגמי ואחר כך עבר למקום אחר (לא ידוע לי לאן) והחל לעסוק בשמן באופן מסחרי.

מול חוות נח ישנו מבנה אבן קטן ערבי, שם נמצאת הבאר העתיקה ביותר על הגלבוע.

מצאו את עתיקות מזרים ממש מול חוות נח, וזה גם הגיוני יותר, כי כך יש תצפית לכיוון השומרון משם אמורים ענני הגשם להגיע.

יוליקה

Member
מנהל
החווה של קצ'ה נמצאת מזרחה משם

כמו כן עוד חוות מערבה משם רואים אותה בתמונה
של משפחת טפת נבו... (זו הבוקרת שאתה מדבר עליה...
היא התנגדה גם להקמת גן נר בטענה שזה שדה המרעה שלה)

נורית נמצאת בין שניהם.

מינהר

New member
יוליקה, תמונה יפה של נורית. יש לך עוד

תמונות מהסביבה? גבעת המורה אצל סיסרא היא גבעת המורה המוכרת לנו?

יוליקה

Member
מנהל
גבעת המורה זה פה ממש ממול

זאת אני בשביל העוקף את גן נר ברקע הר שאול. רכס הגלבוע

מינהר

New member
מאיר, נשמע כמו טיול נהדר בעקבות דבורה,

ברק, יעל וסיסרא. אורו מרוז, אמרה דבורה, מה זה מזרים?

מינהר

New member
דבי ומאיר, אתם מצחיקים. שניכם אוהבים את התנך.

כל אחד מזוית אחרת. למה להשתלח? גם אני אוהבת את התנך וקוראת בעניין את הדברים שלכם.

ליתר דיוק, ואני מקווה שזה גם ההיבט שלה

הבסיס הוא אהבת הארץ.
בשבילי המולדת היא מקום שאיננו בר חלוף וערכו לא ניתן לתרגם לכסף למשל.
פה נולדתי (הדסה הר הצופים...), פה גדלתי, פה נלחמתי במלחמות ישראל בהגנה על המולדת וגם בכיתת-השועלים, פה הקמתי את משפחתי, ולמרות שזו תישמע כקלישאה, אז:"אין לי ארץ אחרת".
אפילו כרתים שאני קשור אליה מאוד, לעולם לא תהיה תחליף לישראל.

לגבי השימוש בתנ"ך, כבר אמרתי זאת שהתנ"ך הוא עבורי בזהירות מאוד מרובה ספר שנוגע להיסטוריה בארץ ובעיקר בנושא ההתיישבות, וכן ספר שמספר על החוקים שהיו קיימים באותם ימים. (שיש מי שרוצה להחיל אותם גם היום).

נדמה לי שסיפרתי, הארכיאולוגית הכרתית אנה פטרוחיליו שאיתה נכנסתי אל הלבירינט האמיתי (לפי בקשתה הצבא פתח עבורה את המקום ליומיים, ולא הלכנו לאיבוד, כיוון שכמו אריאדנה, מתחנו את כבלי החשמל עבור המצלמות והתאורה לאורך כל הדרך, ואמנם לא הלכנו לאיבוד.....).
ואז העזתי לבקש ממנה תרגום של חוקי גורטינה, הם החוקים הכתובים על קיר גדול, נכתבו ע"י הדורים (הגיעו לכרתים בערך 1220 לפנה"ס, בזמן יציאת מצרים) ומסרתי לתרגום מאנגלית לעברית (כל הדברים הללו עולים הרבה כסף, זה במקרה 900 שקלים).

כשהתיישבתי לקרוא את "קודקס גורטינה" מכיוון שאני מצוי בתנ"ך, מסתבר לי שחוקים רבים אצלם (בלי איומים של מות ימות וכו) ממש דומים לחוקים מהתנ"ך.
מה שבלט בעיני היה חוק שעסק בדיוק בבעיה של בנות צלפחד ונתן את אותו הפתרון (רק בלי התוספת המכוערת של משה).

וכבר אמרתי שיש בתנ"ך אין ספור סיפורים, ומי שיודע שהם סיפורים בלבד, יכול בהחלט שהתנ"ך יהיה עבורו ספר מענין ואפילו מותח, וכמו שאמרתי, הייתי לוקח אותו לאי בודד.....

הדרכתי פעם קיבוצניקים מבוגרים במסלול הזה

והם פשוט נפעמו מהשיחזור.
לאחרים לא העזתי כיוון שצריך אופי של מטייל סקרן לשם כך, ולקיבוצניקים מבוגרים יש ועוד איך.

מזרים היא מרוז שאותם קיללה דבורה על סרובם לסייע במלחמה נגד סיסרא, ושכנה לפי העתיקות שנמצאו, בקרבת חוות נח (פעם הלכתי לאכול שם, ראיתי את המחירים, ונסתי...)

יצחקי איש ידיעת הארץ ומחבר ספרי טיולים, סיפר לי שניצל את המסלול שלי כדי לתרגל קורס קצינים בצהל בנושא חשיבה קרבית של מעטים דלי נשק מול רבים חמושים היטב, ובעיקר חשיבה איסטרטגית לשימוש בגרמי השמיים כסיוע קרבי.

מינהר

New member
נכון, בתאל. ואת הגר לא תונה ולא תלחצנו.

לא זוכרת באיזה ספר בתורה זה.

מינהר

New member
למי שדאג שמא יהיה יצוא גז הנה כותרת מהיום

מאת דובר ממשלת תורכיה- רוצים למכור גז? שלמו פיצויים, והסירו המצור מעל עזה.

י מ י ת 21

New member
נושא הגז הוא סבוך ומפותל ומעטים מבינים

אותו על תוכו וקרביו. אני מקבלת את דבריו של יוסי לנגוצקי הגיאולוג שגילה ראשון את מאגרי הגז ומאגר תמר קרוי על שם אחת מבנותיו או נכדותיו. וגם על דבריה של שלי יחמוביץ שהיא היחידה מבין הפוליטיקאים שלא פוחדת להתעמת עם ביבי ולדרוש ממנו תשובות שכמובן אינן באות.
לפי דבריהם מה שהכי חשוב זה למתוח עוד צנור גז. שהגז מתמר זורם כבר שנתיים ומגיע למפעלים בארץ. שלפי החוזה שחתמו עם חברות הגז עשר שנים שום ממשלה לא תוכול לעשות שינוי במתווה שאחוז התמלוגים שהמדינה תקבל הוא נמוך ממה שנאמר . שהם לא מחויבים לפתח את מאגר לויתן ועוד סעיפים שונים ומשונים שבכולם הזכיינים זוכים בגדול ולא מחויבים למדינה.

כמובן שהם מעונינים למכור לחו"ל כי שם הרווחים הגדולים. מה בין ישראל והתורכים קשה להסביר.
חג שמח

מינהר

New member
ימית, רצו לבנות עוד צינור, אבל תושבי חוף

כרמל התנגדו. אז אין צינור. היצוא כרוך בהוצאות כה כבדות ותלוי בארצות לא יציבות, כך שלא יהיה ריווחי. חלומות.

י מ י ת 21

New member
אם תושבי חוף הכרמל התנגדו אז אי אפשר

היה למצוא מקום אחר? אני בטוחה שהיו להם סיבות טובות הקשורות לזיהום סביבתי ואם איני טועה גם היו להם הצעות אלטרנטיביות.
אבל זה תירוץ טוב לתלות את אי הנחת צינור שני בתושבי חוף הכרמל.
וכך חברות הגז פתורות.

מינהר

New member
ימית, כל ישוב ששוכן על שפת ים לא רוצה שיזהמו אצלו.

אני בטוחה שאם היו רוצים להביא את הצינור לחוף פלמחים, היו גם שם אנשים שהיו מתנגדים. וכך בעכו וכו.

למעלה