ליתר דיוק, ואני מקווה שזה גם ההיבט שלה
הבסיס הוא אהבת הארץ.
בשבילי המולדת היא מקום שאיננו בר חלוף וערכו לא ניתן לתרגם לכסף למשל.
פה נולדתי (הדסה הר הצופים...), פה גדלתי, פה נלחמתי במלחמות ישראל בהגנה על המולדת וגם בכיתת-השועלים, פה הקמתי את משפחתי, ולמרות שזו תישמע כקלישאה, אז:"אין לי ארץ אחרת".
אפילו כרתים שאני קשור אליה מאוד, לעולם לא תהיה תחליף לישראל.
לגבי השימוש בתנ"ך, כבר אמרתי זאת שהתנ"ך הוא עבורי בזהירות מאוד מרובה ספר שנוגע להיסטוריה בארץ ובעיקר בנושא ההתיישבות, וכן ספר שמספר על החוקים שהיו קיימים באותם ימים. (שיש מי שרוצה להחיל אותם גם היום).
נדמה לי שסיפרתי, הארכיאולוגית הכרתית אנה פטרוחיליו שאיתה נכנסתי אל הלבירינט האמיתי (לפי בקשתה הצבא פתח עבורה את המקום ליומיים, ולא הלכנו לאיבוד, כיוון שכמו אריאדנה, מתחנו את כבלי החשמל עבור המצלמות והתאורה לאורך כל הדרך, ואמנם לא הלכנו לאיבוד.....).
ואז העזתי לבקש ממנה תרגום של חוקי גורטינה, הם החוקים הכתובים על קיר גדול, נכתבו ע"י הדורים (הגיעו לכרתים בערך 1220 לפנה"ס, בזמן יציאת מצרים) ומסרתי לתרגום מאנגלית לעברית (כל הדברים הללו עולים הרבה כסף, זה במקרה 900 שקלים).
כשהתיישבתי לקרוא את "קודקס גורטינה" מכיוון שאני מצוי בתנ"ך, מסתבר לי שחוקים רבים אצלם (בלי איומים של מות ימות וכו) ממש דומים לחוקים מהתנ"ך.
מה שבלט בעיני היה חוק שעסק בדיוק בבעיה של בנות צלפחד ונתן את אותו הפתרון (רק בלי התוספת המכוערת של משה).
וכבר אמרתי שיש בתנ"ך אין ספור סיפורים, ומי שיודע שהם סיפורים בלבד, יכול בהחלט שהתנ"ך יהיה עבורו ספר מענין ואפילו מותח, וכמו שאמרתי, הייתי לוקח אותו לאי בודד.....