סופרמן - הגיע הזמן לחזור ארצה

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
מקום כל כך אטרקטיבי, מדוע שיהיה צורך לשווק אותו?
כדי למצוא את המועמדים הטובים ביותר - כמובן.
זה יישוב קהילתי ולכן הקבלה היא בוועדה
מה שאומר - רק הטובים ביותר יתקבלו. ומי טוב יותר מסופרמן?
ו20 דקות להגיע משם לטרנר, ביום כיפור אולי.
גוגל מפות טוען שזה לקוח 28-35 דקות. כנראה עיגלו למטה.
מדוע אתה עצמך אינך עובר, הרי הוא מתאים בול לאידאולוגיה שלך?
יש לי כבר נדל"ן מעולה - בקריות,
אני מבסוט עד הגג
הילדות מרוצות בבתי הספר שלהן
גר מספיק קרוב להורים שלי ושל אשתי (אבל לא במרחק הליכה אז יש פרטיות), כדי שאוכל לסייע להם יום-יום כשיצטרכו, והם נהנים ממפגש תכוף עם הנכדים.

לסופרמן אין את כל אלו.
והוא גם אמר שהוא משתוקקק לדירה בקנדה - שמאוד דומה לזו בקישור (רק שבקנדה יקר יותר)

אלפיני

Well-known member
גוגל מפות טוען שזה לקוח 28-35 דקות. כנראה עיגלו למטה.
גרתי באזור לפני כ40 שנה. גם אז היה קשה להגיע מהאזורים הללו למרכז באר שבע מחמת הפקקים. מאז הבעיה רק החריפה.
כדי למצוא את המועמדים הטובים ביותר - כמובן.
זה יישוב קהילתי ולכן הקבלה היא בוועדה
מה שאומר - רק הטובים ביותר יתקבלו.
מתנחלים טובים בסלקציות. אבל הסלקציה היא לוודא שאינך שייך למיעוט, אולי גם מניחים עין על רק פלילי.
הטובים ביותר לבטח לא יגיעו לשם, כי עבור שמאלנים המקום פאסה.
בן אדם עם מעט בינה הרוצה לגור דווקא באזור הזה, יוסיף קצת ויבנה ביתו במיתר.

ai27

Well-known member
גרתי באזור לפני כ40 שנה.
היית מתנחל לפי 40 שנה?
ומה קרה אז? מי אכל לך את המח?
גם אז היה קשה להגיע מהאזורים הללו למרכז באר שבע מחמת הפקקים. מאז הבעיה רק החריפה.
אתה מבין בזה יותר מגוגל מפות (והאלגוריתם של ווייז)?
מתנחלים טובים בסלקציות. אבל הסלקציה היא לוודא שאינך שייך למיעוט, אולי גם מניחים עין על רק פלילי.
הטובים ביותר לבטח לא יגיעו לשם, כי עבור שמאלנים המקום פאסה
זה יישוב קהילתי. ביישובים כאלה מסננים על רמה גבוהה. בלי פושעים ובלי טיפוסים הסתדרותיים.
ויש גם קיבוצי-התנחלות
בן אדם עם מעט בינה הרוצה לגור דווקא באזור הזה, יוסיף קצת ויבנה ביתו במיתר.
יש לאשתי בן דוד שגר בטירה יפייפיה במיתר.
גם יישוב יפה

אלפיני

Well-known member
היית מתנחל לפי 40 שנה?
לא הייתי מתנחל. חס וחלילה. כאשר טנא עומרים הוקמה בדיוק התגייסתי. גרתי באחד הישובים בין טנא עומרים לבאר שבע.
אתה מבין בזה יותר מגוגל מפות (והאלגוריתם של ווייז)?
אתה מבין שהאלגוריתם הזה מבוסס על ממוצעים לאורך היום, נכון? אז יש מצב שביום רגיל ב 2 בלילה אדם יגיע לטרנר ב20 וכמה דקות. אבל כשבאמת צריכים להגיע לטרנר, או מרכז באר שבע אין מצב. יצא לי לעמוד בכמה פקקים בצמתים בדרך.

עם כל הכבוד לאלגוריתם , ויש. יש גם ניסיון חיים והכרה של האיזור ברכב, רגל, ואופנים.

זה יישוב קהילתי. ביישובים כאלה מסננים על רמה גבוהה. בלי פושעים ובלי טיפוסים הסתדרותיים.
ויש גם קיבוצי-התנחלות
כפי שאמרתי, "טיפוסים הסתדרותיים" מראש לא יגיעו לשם.

שנית אם לא הבנת עד עכשיו, גרתי בישוב קהילתי. אני מכיר את התהליך. הישוב הגיע לנקודה הא הוא צריך לצמוח על מנת שיוכל לספק את כלל השירותים מבית ולא במיקוד חיצוני. עם כל הכבוד לעלון הפרסום על החינוך המצוין שם, "שכחו" לציין שהוא מתבסס על מיקוד חוץ : יסודי במיתר, תיכון בעומר. לפחות זה כך לגבי חילונים. אז נחש מה הם יצטרכו לעשות על מנת להגדיל את הישוב - למכור לכל הבא ליד.

כרגע המקום בדומיננטיות של המגזר הדתי. לראיה ארבעה מעונות דתיים על אחד חילונית. נציגות תנועות נוער דתיות, ואף אחת חילונית. אז מרוב סלקציות, המקום מקבל אוכלוסיה את רוב האוכלוסיה מהמגזר המתנחלי והגיע לנקודת מקסימום. שכח מהמשך התהליך אם יש לו שאיפות לצמוח למימדי מיתר, עומר, להבים.

תושבי באר שבע והדרום אולי ביביסטים אבל כשזה נוגע לתחת האישי שלהם ברובם לא עוברים לגור בישובי התנחלויות. "האורלי לוים" ילכלכו על קיבוצים ומועצות מקומיות של שמאלנים יופי-יופי, אבל במידה והם חילונים, יהפכו את הראש על מנת לשלוח את ילדיהם לבתי ספר של שמאל-מרכז. אז בתרגום לבאר שבעית מדוברת, ישקיעו עוד כמה גו'בות להגיע ליישובי השמאלנים בלהבים, עומר, ואם לא אז מיתר. רחוב פטרוזיליה קוראים לכך. צריך להיות מהמקומות הללו על מנת להבין את ההקשר.

המקום הבא הוא בישוב החדש כרמית הנמצא בצד הנכון של הגבול ולשם יש ביקוש ללא צורך בברושורים לשם צה"ל מעביר את אנשי הקבע שלו עם המעבר לנגב, לא לטנא:). על מנת שזה יקרה גם בטנא, כל אותם ישובים שציינתי צריכים להגיע לשובע, כמו גם הרחבות בבית קמה החוץ קיבוצית, ובישובים שבין צומת קמה לנתיבות. בקיצור, תמתין לאחרית הימים או אחרית הימין בערך.
יש עוד הרבה מקום להתרחב שם למען "איכות חיים" לפני שיישקל הסיכון הפיננסי לעבור להתנחלות.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
המקום הבא הוא בישוב החדש כרמית הנמצא בצד הנכון של הגבול
לא מתערב בדיון המרתק ביניכם אבל סתם להשכלת הצופים חובבי ז'אנר האמת והעובדות, אין שם שום "גבול" בנמצא בסביבה. המצאת שמאל שקרית (ועתיקה).

אלפיני

Well-known member
לא מתערב בדיון המרתק ביניכם אבל סתם להשכלת הצופים חובבי ז'אנר האמת והעובדות, אין שם שום "גבול" בנמצא בסביבה. המצאת שמאל שקרית (ועתיקה).
תלמד לקרוא מפות. כבר ידוע לקהל פה שאתה מאותגר נתונים אמפיריים הנוגדים את התפיסות שלך.

נסה גוגל מפות לצורך העניין. מקד עצמך בישוב כרמית והאיזור ותזהה כבר את הקו המקווקו ששום טריק של רוטמן לא יצליח למחוק אותו משם אלא אם ימסמו את האתר כולו. וגם אז אפשר היה להגיע איליו דרך VPN.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
תלמד לקרוא מפות. כבר ידוע לקהל פה שאתה מאותגר נתונים אמפיריים הנוגדים את התפיסות שלך.
תודה על אישור דברי בשרשור מקביל לפיהם כל אימת שאיש שמאל לא מסוגל להתמודד עם האמת, העובדות והמציאות שמוצגות לו, הוא עובר לפסים 'לגופו של כותב'. חחח, באמת שאין כל חדש תחת השמש :).

בכל מקרה יקירי, לקרוא מפות אני יודע מצוין, הסר דאגה מליבך. מה לעשות, אין במקום שציינת שום "גבול". מציאות שכזאת.
נסה גוגל מפות לצורך העניין. מקד עצמך בישוב כרמית והאיזור ותזהה כבר את הקו המקווקו ששום טריק של רוטמן לא יצליח למחוק אותו משם אלא אם ימסמו את האתר כולו. וגם אז אפשר היה להגיע איליו דרך VPN.
עזוב יקירי. אני מדבר על עולם המציאות ואתה מנסה להביא לי גורמים שבעצמם לא מכירים אותה. חושב שזה רציני? תמשיך לחשוב.

למי שלא מעודכן, קו שביתת הנשק של 1948-9, מוכר בעולם גם כ'קווי 67'', נקבע לגביו כבר בזמן אמת שאינו ולא ייחשב לעולם קו גבול בין היהודים לערבים.

כמובן שהשמאל נהנה להציג זאת אחרת וכעת גם משתמש ל'הוכחת' טענותיו בכאלו שכן מגדירים את הקו כגבול. בתכל'ס מה לעשות, הוא לא. אם ייהפך ביום מן הימים? הזמן ילמד. אם אפשר להגדירו כך לצרכים פוליטיים? בוודאי. אבל רשמית אינו כזה, לא היה מעולם והוא בס"ה קו שמתאר מצב מסוים, לא קו גבול.

שמחתי לעזור.

אגב לכותב היקר, מיצינו. באמת שיש גבול לרמת הרדידות הדמגוגית שאני מוכן לרדת אליה ביום שישי לקראת שבת. עמך הסליחה.

Bella Lola

Active member
רק שבקנדה יקר יותר
אם רוצים לקנות בערים המרכזיות - כן, אבל בערים קטנות יותר במרחק של 30 דק' נסיעה מהערים המרכזיות, אפשר לקנות בית (2 קומות, 3 חדרי שינה) ב-700-800 אלף דולר קנדיים (1,764,000-2,016,000 ש"ח). וזה כולל בתים חדשים. אם אני מוכרת את הדירה שלי פה (דירה, לא בית) (3 חדרים, 72 מ"ר), אני יכולה לקנות שם בית שלם ועוד יישאר לי כסף.
ואדם שאינו תושב קנדה ממילא לא יכול לקנות בית בערים המרכזיות, אלא רק בערים עם פחות מ-100 אלף תושבים, אז מחירי הערים הגדולות לא רלוונטיות למי שמהגר לשם (לפחות עד שלא מקבלים תושבות קבע).
(יכולה לשלוח לינקים לכל מה שכתבתי, אם צריך הוכחות.)

אלפיני

Well-known member
אין שום סיבה לגור בכל מקום דרומית לרחובות
יש שם פשע משתולל
יש שם עוני
אין עבודה
אתה מגזים ולא מעודכן. כשחושבים באופן פסימי מדי, מפספסים הזדמנויות . אגב, למען הסר ספק, טנא עומרים אינה הזדמנות .

lemner40

Well-known member
אתה מגזים ולא מעודכן. כשחושבים באופן פסימי מדי, מפספסים הזדמנויות . אגב, למען הסר ספק, טנא עומרים אינה הזדמנות .
למה ?
הם רק שכנים של דהאריה , מחנה פליטים פלסטינאי, אחד המסוכנים באזור, זה כמו לגור ברפיח.

אלפיני

Well-known member
למה ?
הם רק שכנים של דהאריה , מחנה פליטים פלסטינאי, אחד המסוכנים באזור, זה כמו לגור ברפיח.
מה למה, החרגת כל ישוב דרומית רחובות. אפילו גבולות 67 לא נגמרים שם. יש מלא מקומות סביב באר שבע שהם בחזקת הזדמנות.

SupermanZW

Well-known member
בית יפה, אבל זה לא פותר את שאר הבעיות, כגון מצב בטחוני, צפיפות, יוקר מחיה, כפייה דתית, מנטליות אגרסיבית, ועוד. זה רק על קצה המזלג.

למעלה