אני רגוע, תגובה -
ציטוטים זה נחמד אבל בדרך כלל עבור כל ציטוט אפשר להביא גם ציטוטים הפוכים (סתם דוגמה נחמדה - "כל המוסיף גורע" לעומת "כל המרבה הרי זה משובח" שניהם נחמדים אך סותרים זה את זה) ואל תישכח שכל ציטוט הומצא ע"י אדם בן תמותה וזו לא תורה קדושה מסיניי. העניין הוא שלשנינו השקפות שונות לגמרי, אתה גדלת תחת חסות הדת והתורה כנראה מגיל צעיר מאד, וקשה לך מאד לקבל את העובדה שיש אנשים שחושבים בניגוד אליך שאין אלוהים ושהתורה היא אוסף של מעשיות ומיטולוגיות שיש רבות כמוהן אצל עמים ושבטים רבים אחרים בעולם, מרתיח לך את הדם לישמוע מישהו שאומר שאין אלוהים, כי לך כל כך ברור שהוא כן קיים.... אתה חושב שאם מעולם לא היו אומרים לך שיש אלוהים, ואז בגיל מבוגר פתאום היו באים אליך ואומרים לך שיש איזו אלוהים כל יכול בלתי נראה שנמצא בכל מקום והוא זה ברא את העולם והיקום, היית מאמין? אני חושב שאם באמת תנסה להפעיל את הראש וההגיון בלי להיסתמך על מה שסיפרו לך, תבין כמה חסר הגיון כל הסיפור הזה על אלוהים הכל יכול, מה יש לך בסה"כ? ספר תנ"ך שבו מתוארים אינסוף ניסים וניפלאות שאלוהים עשה כביכול לפני עם ישראל, מדוע אתה כל כך מאמין שמה שרשום שם נכון? הרי אין שום עדות משום סוג לכך שהדברים שכתובים של באמת קרו, אין מקורות אחרים שאפשר להצליב אותם מול הנאמר בתנ"ך, בימיינו אף אחד לא ראה ולא שמע מעולם את אלוהים, מה, סתם פתאום הוא נעלם? פתאום הוא לא עושה ניסים ונפלאות? הוא נהייה ביישן? ומה עם השואה? שני מיליון ילדים נירצחו באכזריות ובדם קר ע"י הנאצים, אלוהים רחום וחנון היה מאפשר לדבר כזה לקרות? ומה עם הדובים שמסופר עליהם בתנ"ך שקרעו לגזרים ילדים קטנים רק בגלל שהעזו לקלל את אחד הנביאים שהלך בדרך? והסיפור על כיבוש הארץ ושחיטה של כל היושבים בה כולל ילדים ונשים והכל בצו אלוהי? ומה עם כל הדברים האכזריים שמיתרחשים יום יום בטבע? ראית פעם צבועים או זאבים טורפים תאו גדול? אתה יודע איזה סבל נורא זה להאכל בעודך בחיים? איפה נמצא כאן בדיוק אלוהים הרחום והחנון שלך? יש אפס עדויות בשטח לקיומו של האלוהים הבלתי נראה הזה, אבל זה לא מפריע לך להאמין בו בכל ליבך, לעומת זאת יש אינספור עדויות מכל כך הרבה תחומים בחיים שמחזקים שוב ושוב ושוב את תורת האבולוצייה, אבל זה לא מספיק כדי לשכנע אותך שזו באמת האמת. מדוע ככל שמעמיקים בחפירות מוצאים שלדים ומאובנים של יצורים פחות ופחות מפותחים? זה מתאים בדיוק למה שטוענת האבולוצייה, היתפתחות איטית והדרגתית של היצורים, אם באמת כולם היו ניבראים ע"י אלוהים בבת אחת הרי היינו אמורים לימצוא עירבוביה של כולם בכל שיכבה ארכיאולוגית שלא נחפור, אז מדוע זה לא כך? ואיך תסביר את הדמיון המדהים ביננו לבין השימפנזה? 98% זהות מבחינה גנטית, דמיון חזק מאד מבחינה חיצונית, שלד כמעט זהה, תכולת איברים פנימית זהה לחלוטין ומסודרת באותו אופן בחלל הבטן, מה, לדעתך סתם ככה היתחשק לאלוהים ליצור בעל חיים שכל כך דומה לבני האדם? מה זה, הוא מנסה ליצחוק עלינו? זו איזה בדיחה פרטית על חשבוננו? והאם ידעת שעד גיל של כמה חודשים (או שבועות, אולי יתקנו אותי) אין שום הבדל בין וולד של בן אדם לוולד של קוף או של דג או של ליוויתן? אפילו לאדם יש חריציי זימים זעירים שנעלמים לאחר מכן, גופו של התינוק בגיל כמה חודשים מכוסה פרווה עבה בדיוק כמו וולד של שימפנזה ויש לו אפילו זנב! תורת האבולוצייה מסבירה זאת היטב בכך שהיא טוענת שכל יצור נוצר בצורה הדרגתית מתוך יצורים אחרים, ולכן שלבי היתפתחות רבים הם מקבילים, מה ההסבר של התורה לתופעות המוזרות האלו? ויכולתי להביא לכאן עוד דוגמאות ועדויות רבות מספור, אני פשוט לא רוצה להעמיס יותר מדיי על ההודעה שגם ככה כבר הופכת להיות קצת ארוכה מדיי. מה שאני אומר זה שהגיע הזמן שתפעיל את ההגיון הבריא שלך במקום להיסתמך על אמונה עיוורת והאמונה שלך היא בהחלט עיוורת, תראה כמה אתה מגביל את החיים שלך בגלל האמונה באלוהים. משתמש בצלילים.