סופר מיינד ההודעה לא נכתבה כתגובה

lmatan1

New member
סופר מיינד ההודעה לא נכתבה כתגובה

להרצאה המאלפת שלך אותי דוקא מעוד מענין להבין אותך אולי תקרא את ההודעה הנוספת שכתבתי ברפרוף אחרי שעיינתי בהודעה שלך אולי תנסה להיות יותר תמציתי ואם תרצה נוכל להמשיך מכאן.

מיצתרף גם .....

מדוע אתה משווה איתי לבהמה ולחיית אדם? רק משום שאני מיתכחש לאותו אלוהים דמיוני שאתה מאמין בו? אמרת שעד היום לא הוכח כי אלוהים לא קיים, אתה צודק, בדיוק כמו שמעולם גם לא הוכח שאין בעולם שלנו פיות, מכשפות, טרולים, גמדים בלתי נראים שיושבים על פיטריות ומעשנים נרגילה ובתולות ים... החכמה היא להוכיח את קיומו של דבר מסויים, לא את אי קיומו, כי בלתי אפשרי להוכיח את אי קיומו של דבר שאינו קיים... מעולם לא גרמתי סבל לשום אדם (חוץ מקצת הצקות לאנשים כמוך באינטרנט אם זה נחשב להתעללות) תגיד לי מה נראה לך שאדם שלא מאמין בבורא עולם הוא באופן אוטומתי אדם לא מוסרי? זו צורת חשיבה ממש אינפנטילית, למרות שברור לי לחלוטין שאלוהים לא קיים אני עדיין אדם מאד מוסרי ואוהב את הזולת, מי אתה שתחליט כי אדם שאינו מאמין באלוהים הוא אדם לא מוסרי? מה הקשר בכלל? עשית על זה מחקר? גדלת בבית שבו עשו לך שטיפת מוח מגיל צעיר ולימדו אותך שיש אלוהים בשמיים, אך אם היית פוקח קצת את העיניים ומיסתכל סביבך היית מבין כמה האמונה הזאת מטופשת וחסרת הגיון, מי זה האלוהים הזה? כל כך הרבה ניסים הוא עשה לפני עם ישראל ופתאום הוא נהייה ביישן וכבר לא רואים לא שומעים אותו ואפילו טלפון הוא לא מרים? מה צריך ליקרות כדי שתבין שכל סיפוריי הניסים בתנ"ך הם קישקושים ומעשיות מעשיי ידיי אדם? תראה כמה אכזריות ורוע יש בעולם, כל יום אתה שומע על ילדים קטנים שעוברים התעללות, אמא שרק אתמול רצחה את בנה הקטן במכות של שלט רחוק על הראש, ומה עם הילדים שקיללו את אותו נביא ושאלוהים שלח דובים מהיער שביקעו את הילדים לשניים? זה אלוהים הרחום והחנון שלך? אם זה אלוהים רחום וחנון אז אני צינצנת. ומי יצר את אלוהים? ישות כל כך מדהימה וחכמה נוצרה סתם ככה מעצמה? בלי שום בורא? איך יתכן דבר כזה? חוסר ההגיון המיצטבר כאן לא מכה אותך בתדהמה?? אתה פשוט חיי בסרט ולא יודע איך לצאת ממנו, אתה חיי בשקר, באגדה, אלוהים לא קיים ומעולם לא היה קיים וכמה שתבין זאת מהר יותר ייקל עליך, צא מהפנטזייה שאתה נמצא בא, אין אלוהים, ותאמין לי שזה לא כל כך נורא, פשוט צא מתחת לשמיכה שאתה מיתחבא מתחתיה, ותראה, יש עולם יפה בחוץ. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
תגיד אתה על סם עכשיו אתה קשה הבנה

אני לא מנסה בכלל לשכנע אותך בכלום תשמור את ההערכות שלך לגבי עצמך כשאתה מסתכל על עצמך בראי אני לא שופט אותך אני רק מציע לך שתשתלט על החיה שבך מה אני עוד יכול להגיד לך תקרא את ההודעה של עצמך ותראה כמה שנאה ותסכוך נוטפת ההודעה שלך אני לא מטיף לך ולא שונא אותך אתה נעול על התאוריה השוללת אלוהים שלך ולכן אתה אבוד בגונגל החיות זו בחירה שלך אני לא בחרתי כמוך אני עברתי למימד של בני אדם שהשתלטו על החיה שבתוכם ואני מעדיף לחיות החברת בני אדם ולא בחברת בהמות מה לא מובן לך אנחנו חיים בעולמות שונים .

יופי תמשיך עם העלבונות מתאים לך

תסביר לי מדוע לדעתך אני לא חיי במימד של בני אדם? האם זה קשור איכשהו לכך שאני טוען שהאמונה באלוהים היא קישקוש מוחלט? זה מה שהופך אותי לפחות אדם ממך? תתבייש. מותר לי להביע את דעתי זה עדיין לא הופך אותי לחיה (לפחות לא במשמעות שאתה מתכוון אליה, כי בסופו של דבר כולנו בעלי חיים, מפותחים יותר ומפותחים פחות). משתמש בצלילים.

gala lo

New member
כל הענין הוא

שאתה לא רק מביע את דעתך, אתה מביע אותה בצורה ששוללת את דעתם של אחרים. ובצורה די מגעילה גם.

lmatan1

New member
משתמש אף אחד לא מנסה להעליב אותך

אולי תרגע ותנסה להבין ראשית כל את עצמך ואחר כך את מה שמנסים להגיד לך.הנה לך ציטוט שבחרתי בשבילך. כל האמת עוברת בשלושה שלבים בראשון לועגים לה.בשני מתנגדים לה בצורה אלימה ובשלישי מקבלים אותה כמובנת מאליה תחשוב טוב אם עצמך ותגיב בצורה מכובדת וענינית אני כבר עכשיו אומר לך שאני מבקש ממך סליחה אם מצאת את עצמך נפגע מהאופן הבוטה שבו הגבתי לך אבל למרות זאת אם יש סיכוי שהבנת את הנקודה דיינו .

אני רגוע, תגובה -

ציטוטים זה נחמד אבל בדרך כלל עבור כל ציטוט אפשר להביא גם ציטוטים הפוכים (סתם דוגמה נחמדה - "כל המוסיף גורע" לעומת "כל המרבה הרי זה משובח" שניהם נחמדים אך סותרים זה את זה) ואל תישכח שכל ציטוט הומצא ע"י אדם בן תמותה וזו לא תורה קדושה מסיניי. העניין הוא שלשנינו השקפות שונות לגמרי, אתה גדלת תחת חסות הדת והתורה כנראה מגיל צעיר מאד, וקשה לך מאד לקבל את העובדה שיש אנשים שחושבים בניגוד אליך שאין אלוהים ושהתורה היא אוסף של מעשיות ומיטולוגיות שיש רבות כמוהן אצל עמים ושבטים רבים אחרים בעולם, מרתיח לך את הדם לישמוע מישהו שאומר שאין אלוהים, כי לך כל כך ברור שהוא כן קיים.... אתה חושב שאם מעולם לא היו אומרים לך שיש אלוהים, ואז בגיל מבוגר פתאום היו באים אליך ואומרים לך שיש איזו אלוהים כל יכול בלתי נראה שנמצא בכל מקום והוא זה ברא את העולם והיקום, היית מאמין? אני חושב שאם באמת תנסה להפעיל את הראש וההגיון בלי להיסתמך על מה שסיפרו לך, תבין כמה חסר הגיון כל הסיפור הזה על אלוהים הכל יכול, מה יש לך בסה"כ? ספר תנ"ך שבו מתוארים אינסוף ניסים וניפלאות שאלוהים עשה כביכול לפני עם ישראל, מדוע אתה כל כך מאמין שמה שרשום שם נכון? הרי אין שום עדות משום סוג לכך שהדברים שכתובים של באמת קרו, אין מקורות אחרים שאפשר להצליב אותם מול הנאמר בתנ"ך, בימיינו אף אחד לא ראה ולא שמע מעולם את אלוהים, מה, סתם פתאום הוא נעלם? פתאום הוא לא עושה ניסים ונפלאות? הוא נהייה ביישן? ומה עם השואה? שני מיליון ילדים נירצחו באכזריות ובדם קר ע"י הנאצים, אלוהים רחום וחנון היה מאפשר לדבר כזה לקרות? ומה עם הדובים שמסופר עליהם בתנ"ך שקרעו לגזרים ילדים קטנים רק בגלל שהעזו לקלל את אחד הנביאים שהלך בדרך? והסיפור על כיבוש הארץ ושחיטה של כל היושבים בה כולל ילדים ונשים והכל בצו אלוהי? ומה עם כל הדברים האכזריים שמיתרחשים יום יום בטבע? ראית פעם צבועים או זאבים טורפים תאו גדול? אתה יודע איזה סבל נורא זה להאכל בעודך בחיים? איפה נמצא כאן בדיוק אלוהים הרחום והחנון שלך? יש אפס עדויות בשטח לקיומו של האלוהים הבלתי נראה הזה, אבל זה לא מפריע לך להאמין בו בכל ליבך, לעומת זאת יש אינספור עדויות מכל כך הרבה תחומים בחיים שמחזקים שוב ושוב ושוב את תורת האבולוצייה, אבל זה לא מספיק כדי לשכנע אותך שזו באמת האמת. מדוע ככל שמעמיקים בחפירות מוצאים שלדים ומאובנים של יצורים פחות ופחות מפותחים? זה מתאים בדיוק למה שטוענת האבולוצייה, היתפתחות איטית והדרגתית של היצורים, אם באמת כולם היו ניבראים ע"י אלוהים בבת אחת הרי היינו אמורים לימצוא עירבוביה של כולם בכל שיכבה ארכיאולוגית שלא נחפור, אז מדוע זה לא כך? ואיך תסביר את הדמיון המדהים ביננו לבין השימפנזה? 98% זהות מבחינה גנטית, דמיון חזק מאד מבחינה חיצונית, שלד כמעט זהה, תכולת איברים פנימית זהה לחלוטין ומסודרת באותו אופן בחלל הבטן, מה, לדעתך סתם ככה היתחשק לאלוהים ליצור בעל חיים שכל כך דומה לבני האדם? מה זה, הוא מנסה ליצחוק עלינו? זו איזה בדיחה פרטית על חשבוננו? והאם ידעת שעד גיל של כמה חודשים (או שבועות, אולי יתקנו אותי) אין שום הבדל בין וולד של בן אדם לוולד של קוף או של דג או של ליוויתן? אפילו לאדם יש חריציי זימים זעירים שנעלמים לאחר מכן, גופו של התינוק בגיל כמה חודשים מכוסה פרווה עבה בדיוק כמו וולד של שימפנזה ויש לו אפילו זנב! תורת האבולוצייה מסבירה זאת היטב בכך שהיא טוענת שכל יצור נוצר בצורה הדרגתית מתוך יצורים אחרים, ולכן שלבי היתפתחות רבים הם מקבילים, מה ההסבר של התורה לתופעות המוזרות האלו? ויכולתי להביא לכאן עוד דוגמאות ועדויות רבות מספור, אני פשוט לא רוצה להעמיס יותר מדיי על ההודעה שגם ככה כבר הופכת להיות קצת ארוכה מדיי. מה שאני אומר זה שהגיע הזמן שתפעיל את ההגיון הבריא שלך במקום להיסתמך על אמונה עיוורת והאמונה שלך היא בהחלט עיוורת, תראה כמה אתה מגביל את החיים שלך בגלל האמונה באלוהים. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
משתמש יקר אנחנו בעידן הפרסומות

תנסה לתמצת את המשנה המנומקת והמלומדת שלך ותבין שכאן זאת מדינת היהודים והבית הלאומי של העם היהודי והעם הזה כאידיאולוגיה הוא העם שבחר או נבחר על יד אלוהים וזכותך לא להאמין אבל אין לך שום זכות לקחת את ההבנה הזאת מהעם הזה למרות כל המאמצים שלך להראות לנו שאנחנו בעצם קופים אז ידידי היקר אני לא מנסה להקניט אותך רק מציע לך לפתוח את העינים ולראות שאתה בעצם מטיף למלחמה בין המינים ואם תתפקח מהאשליה שכאן חיים אנשים בבתים וקופים בגן חיות בכלוב ואולי אתה רוצה שהקופים ישתחררו והאנשים יחיו בכלובים אז זכותך להמשיך להיות עוור כי בינתים נהוג לומר קוף אחרי בן אדם ואם אתה מעדיף אדם אחרי קוף אז לא כולם חיבים ללכת אחרי קוף שמציג את עצמו כבן אדם אני שוב מנסה שלא להרגיז את החיה שבך אבל מציע לך להבין שאתה מבזבז את האנרגיה שלך לחינם אתה יכול ללכת לחיות בכוכב הקופים במקום להפוך את כולנו לקופים.

תגובה

חבל שלא חשבת להגיב באופן עיניני על הטיעונים שהבאתי לגבי נכונות תורת האבולוציה, אולי פשוט אין לך תשובה עיניינית ואתה מעדיף להיתחמק, חבל מאד. נתחיל מזה שלדעתי מקומם של הקופים לא בכלוב אלא בסביבת המחייה הטיבעית שלהם ביערות ובגונגלים, זה שלקחנו אותם בכוח והכנסנו אותם לתוך כלוב לא אומר ששם המקום הטיבעי שלהם, הוא לא, מקומם בטבע, כמו שאמרתי לך אנחנו אמנם הרבה יותר מפותחים מהם שיכלית את בתכונות אחרות (כוח, זריזות...) הם שמים אותך ואותי בכיס הקטן אז תפסיק כל כך לזלזל בהם, ודרך אגב בחלק מהמיבחנים שנעשו מול מסך מחשב הם הצליחו פי כמה בסידור סדרות של מיספרים לעומת פסיכולוגית בעלת תואר שני בפסיכולוגייה שעברה את אותו מבחן בדיוק (זה היה רק לפני שבוע בטלוויזיה) זה לא קצת מרשים אותך? אתה מאמין שהעם הזה ניבחר ע"י אלוהים, זכותך להאמין, אבל מה אם יש אנשים כמוני שחושבים שזו שטות ושאין אלוהים ושבטח הוא לא בחר בנו מכל שאר העמים? מה אם אני חושב שהאמונה באלוהים זו שטות מוחלטת? אז אני צריך לישתוק? אסור לי להגיד את דעתי גם אם היא כואבת ומנפצת לאנשים כמוך כמה אשליות מתוקות? תחשוב שאתה מגיע ליישוב פרימיטיבי במקום נידח באפריקה, ואתה רואה שכל תושבי הכפר מיתפללים לאיזה עץ גדול ועתיק שעומד במרכז הכפר, והם טוענים שהוא זה שברא אותם ושהוא מקור החיים, זה לא יראה לך קצת מוזר שלא לומר דבילי? ותחשוב שברגע שתנסה לדבר על ליבם, ולהסביר להם שזו שטות ושלא יתכן שהעץ הזה ברא אותם, חלק מהם יתנפלו עליך ויגידו לך, תפסיק! אתה מטיף למילחמה בין תושביי הכפר! אתה גורם כאן לפיצול! זה לא קצת מגוחך? להגיד לאנשים את האמת זו הטפה למילחמת אחים? יש לך שתי אפשרויות - 1. תן להם להמשיך להיות פרימיטיביים ובורים, ולהאמין שאותו עץ כביכול ברא אותם, כי חס וחלילה אם תיגרום לחלק מהם להבין שהאמונה שלהם היא שטות מוחלטת הדבר עלול (אולי) להביא לסיכסוך גדול בין תושבי הכפר... 2. לא לפחד ולנסות בכל זאת להסביר להם, להראות להם את האמת, וליפקוח את העיניים שלהם כדי שיכירו פעם אחת ולתמיד במציאות כפי שהיא באמת למרות שאולי היא קצת כואבת. אז באיזו אפשרות אתה בוחר? לתת להם להמשיך להיות בורים? או להוציא אותם מהבורות? משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
ברוך הבא המלך המשיח ../images/Emo39.gif

אם אתה הוא זה שנועד ללמד אותנו עד כמה שאנחנו פרימיטיבים ואתה מנסה לפתוח לנו את העינים לראות את המציאות הנכונה במקום להיות בורים אז אני אומר לך חד וחלק אני מעדיף להיות קוף מאשר לקבל את ההבנה המעולה שלך לפחות לקוף ברור מה מצפים ממנו טוב שגילית לי את האמת לך ותפיץ את הבשורה בין יתר הקופים

gala lo

New member
אבל זה הרי בכלל לא קשור!

קודם כל מתן יקר, אני חושבת שכל הציטוט הזה לעיל היה ממש לא במקום! מה זה אמור להביע? אתה בעצם אומר לו כרגע אתה מתנגד אבל בסוף תבין שהאמת שלי היא האמת המובנת מאליה.. די להיות אטומים. יש לאנשים שונים דעות שונות! תתמודדו עם זה! חשבתי שאתה פתוח יותר.. ולך, משתמש בצלילים.. אתה כל הזמן חוזר לאותה דוגמא לא קשורה אלוהים רחום וחנון שמרשה לכאלו עוולות להתרחש.. נו באמת זאת השקפה כל כך ילדותית! גם אם תשלול את קיומו של אלוהי היהודים לא שללת את קיומו של אלוהים! אנחנו לא היחידים בעולם.. אולי התורה היא קשקוש מוחלט!! יופי. הוכחת את הנקודה שלך שאלוהי היהדות הוא שטותניק! מה עשית בזה?! מה לעזאזל יצא לך מזה?? אני לא מצליחה להבין את הויכוחים האלה.. תחשוב רגע.. אולי כל היהודים טועים. בסדר. אולי. וכאן הוכחת שאין אלוהים? על פי איזה הגיון..? למה תמיד באים לאלוהים בטענות כאלו..? מה נסגר עם זה? מה הוא עושה את זה בכוונה? נהנה מההצגה? אתם מסתכלים עליו כעל בן אנוש ללא גוף... תסתכלו עליו כעל אלוהים! משהו נשגב קצת יותר. הוא הביא חיים והוא נותן להם להסתדר בעצמם. ואני אביא דוגמא מתבקשת- שני אחים רבים הרבה לאורך ההתבגרות... בהתחלה על דברים ממש שטותיים והם לומדים לעשות פשרות, כשהם גדולים יותר הויכוחים מחריפים והם גולשים למכות או ל"ברוגז לעולם" חמש פעמים בשבוע.. אחרי זה הם כבר בני אדם עם קצת יותר שכל ומסוגלים לדבר אחד עם השני. יש פה תהליך של התבגרות שלא היה קיים בלי הנסיון שמאחוריו, ושום תובנה במין האנושי לא תוכל באמת לצאת לפועל ללא נסיון, מריר משהו מאחוריה. זו דעתי בכל אופן. זה מסגיר קצת מהאלוהים שלי. וגם אם לא ניקח את שלי כדוגמא. נגיד שאלוהים הוא איזה פוץ שפשוט נהנה מזה שאנחנו רוצחים אחד את השני כל הזמן נו אז אם זה לא הגיוני לך זה אומר שזה לא קיים? לך תדע. אולי הוא אפילו שותל פה שנאה בכוונה! הנקודה היא שזאת לא ההחלטה של אם אלוהים קיים או לא ואם מישהו מאמין שמה שיעשה לאלוהים את היום זה ה502 תפילות שלו, תן לו להנות מזה.

gala lo

New member
ועוד משהו

אני לדוגמא גדלתי בבית מאוד לא דתי, אפשר להגיד שגם לא יהודי, ההורים שלי לא מאמינים, אני הגעתי לנושא הדת בעצמי (עדיין מגששת בו.. צעדים ראשונים) ואני כן מאמינה. אז רק שתדע שהקטע של שטיפת מוח לא משחק כזה תפקיד גדול ב*כל* במקרים.

כפייה דתית אומר לך משהו?

תקראי מה כתבתי כאן. אני לא מצליח להבין גם מדוע את מרגישה את הצורך הזה להאמין באלוהים, את גם מאמינה בפיות ובגמדים קטנים? מה ההבדל? מדוע שפתאום תתחילי להאמין בדבר כלשהו שמעולם לא ראית ושהוא מעולם לא דיבר אליך? תסבירי לי מה ההגיון שמסתתר מאחורי זה? זה נובע מחוסר ביטחון עצמי? במקום ליסמוך על עצמך ועל מעשיך את מעדיפה ליסמוך על איזה אלוהים דמיוני? אלוהים שייך לעולם האגדות, ממש מצער אותי לישמוע שגם את הולכת וניסחפת לשם. אין שום הגיון באמונה הזאת, עדיף כבר להאמין בכרובית אותה לפחות רואים וחשים. משתמש בצלילים.

gala lo

New member
**

זה שאי אפשר להוכיח את אי קיומו של דבר שהסברה הכוללת היא שאינו קיים עדין לא מוכיחה את אי קיומו.

את הכלל הנ"ל

את יכולה להכיל על כל דבר דמיוני שרק תעלי על דעתך - זה שאי אפשר להוכיח את אי קיומן של פיות עדין לא מוכיח את אי קיומן. זה שאי אפשר להוכיח את אי קיומם של דרקונים בלתי נראים עדין לא מוכיח את אי קיומם. זה שאי אפשר להוכיח את אי קיומם של גמדים שקופים שמעשנים נרגילה על פטריות ביערות הגשם עדין לא מוכיח את אי קיומם. זה שאי אפשר להוכיח את אי קיומן של בתולות ים עדין לא מוכיח את אי קיומן. זה שאי אפשר להוכיח את אי קיומם של טרולים עדין לא מוכיח את אי קיומם. ........ והרשימה עוד ארוכה מאד.... זה אחד הטיעונים הכי מצחיקים ששמעתי מעודי
השאלה היותר מעניינת ושאותה את צריכה גם לשאול את עצמך היא למה בכלל להאמין בדבר שאין שמץ של עדות לקיומו? משתמש בצלילים.

GOTN

New member
אם תסתכל על עצמך...

את תראה שצורת ההתבטאות שלך דוחה אנשים.... אני אתן לך דוגמה: אתה פוסל את אלוהים ואת היהדות וכל מי שלא מסכים איתך הוא באופן אוטומטי מבחינתך:"חיי בשקר, באגדה, אלוהים לא קיים ומעולם לא היה קיים וכמה שתבין זאת מהר יותר ייקל עליך, צא מהפנטזייה שאתה נמצא בא, אין אלוהים, ותאמין לי שזה לא כל כך נורא, פשוט צא מתחת לשמיכה שאתה מיתחבא מתחתיה, ותראה, יש עולם יפה בחוץ." בוא אני אחדש לך משהו... מר "משתמש בצלילים"... אני הייתי אתאיסט פעם.. לפני כמה שנים תמיד אהבתי פיסיקה ומדעי הטבע... ואחרי שממש ממש התעמקתי בנושאים הללו, רק אז התעוררתי והבחנתי בקיומו של ה'.. ולא היה אתאיסט אחד שניהל איתי דיון רציני שלא שינה את דעתו אני ממליץ לך לא לפסול דעות, ובטח לא לפסול אנשים בגלל דעותיהם... ככה אולי תהיה אדם פתוח יותר וכך גם אנשים יפתחו אלייך יותר... אבל זאת רק הצעתי, תעשה מה שבראש שלך!

למעלה