סופשבוע נעים לכל חברי/ות הפורום

החברה של הבעל משלמת על הטיסות

המגורים אצל ההורים, כך שזה רק יהיה לשלם על הטיפולים ובזבוזים אחרים.
בעיקרון זה הרבה יותר מטיפול שורש/כתר אחד- יש גם השתלה ויש מלא מלא מלא מלא טיפולים.
&nbsp
פה העריכו את זה ב-13 אלף דולר אחרי הנחה שקיבלנו.

אספרסו2

New member
ואם יהיו בעיות לאחר

הטיפול בארץ?תטוסי אל מעבר לים למימוש האחריות של הרופא המטפל בארץ?

לא, רק מאחר ומדובר בסדרת טיפולים רצינית כל כך

אני טסה לארץ לבצע זאת.
טיפולים שוטפים, שיננית וכו' אני גם ככה עושה פה.

אספרסו2

New member
לכך בדיוק אני מתכוון

טיפול מורכב ורציני מחייב ביקורת תקופתית אצל הרופא המטפל שהוא.מן הסתם,בישראל.
גם באירופה לא חסרה תיירות מרפא בתחום רפואת השיניים,לכיוון מזרח אירופה,כשהמחיר הוא השיקול הבלעדי של המטופל,שנופל בין כסאות הרופאים המטפלים
בארץ מגוריו בבואו להתאונן על מיחושים שקשורים לטיפול שעבר אצל הקומוניסטים לשעבר.

alphadelta

New member
נקודה מעניינת וחשובה

כתבתי על זה גם. כדאי לחשוב על זה מראש. וגם, איך רופא השיניים יכול להעריך מחיר בלי לראות את הפציינטית. הרי יש דברים מעבר לצילום שאי אפשר לראות.

אני יודעת פחות או יותר מה אמורה לעשות

בכל זאת, הייתי אצל 3 רופאים והם אמרו פחות או יותר אותו הדבר ויודעת מה המחירים בארץ לפי הביטוח שלי (זה רשום באתר) ולכן יודעת בערך כמה זה אמור לצאת ואין ספק שיותר שווה לי משמעותית לעשות את זה בארץ.

alphadelta

New member
את זאת שיודעת

מה הכי טוב לך. וזה מה שחשוב. בתור חברתך לפורום נתתי עוד נקודת מבט. ועדיין ההחלטה היא שלך. ולך גם יש את התמונה המלאה ואת כל הנתונים.
והעיקר - שהכל יעבור בשלום :)

placid1

New member
טיפולי שורש, כתרים ושתל ואת מתכננת שהכל

יבוצע לפני סיום שנת הלימודים? לוח הזמנים לא נשמע ריאלי ואם מישהו מבטיח לך טיפול כזה (האם זה אותו רופ״ש שטיפל בשינייך עד כה?) ממליצה לך לבדוק היטב ולשמוע חוות דעת נוספת. לפי מה שאת מספרת לא היה בעבר טיפול איכותי במיוחד אם בגילך את במצב דנטלי כזה בהנחה שהקפדת על בקורות תקופתיות והיגיינה אורלית בסיסית.
היקף הטיפול שאת זקוקה לו ,לדברי,ך מומלץ לבצע אצל רופא שיניים מומחה לשיקום (פרוסטודונט) או לפחות לקבל ייעוץ וחוות דעת כדי שלא תשקיעי הון ותמצאי את עצמך בעוד שנים ספורות באותו מצב, סביר להניח גרוע יותר.

טיפול בשן אחת שבארה״ב עולה 800$ לא יעלה לך 200 ש״ח בארץ, אלא אם הרופ״ש מוכר לך לוקשים וטיפול מחורבן. בד״כ, עלות הטיפול בארץ בשקלים תהיה כמו העלות בדולרים בארה״ב, כלומר, טיפול של 800$ יעלה בארץ 800 שקל.

אספרסו2

New member
לא מדויק.

רופאי שיניים "מומחים" נפוצים בארץ הקודש והביאו למצב שישראל היא הראשונה בעולם
בכמות השתלים ביחס לאוכלוסיה.טיפול יתר בהחלט נפוץ שם ושיניים נעקרות ללא התוויה
רפואית כשמטרת המטפל המשקם היא להשתיל ולהכתיר כמה שיותר.
עוד נוהג פסול בארץ הוא לבצע בשן שמיועדת לכתר, טיפול שורש ומבנה באופן אוטומטי
ללא צורך.
&nbsp

boneguy

New member
עונה פה גם לפרפרי אהבה

ראשית, אספרסו2 צודק בהערה הראשונה שנתן לך: נשמע שאת לקראת טיפול שיקומי גדול. אופי טיפול כזה אינו "זבנג וגמרנו" (כמו סתימה, או אפילו טיפול שורש), אלא לעיתים קרובות, וכמעט תמיד, כאשר מעורבים טיפולי ביניים, חלקים נשלפים, ושלבים רבים, דורש ביקורים רבים ותכופים אצל הרופא, על פני זמן של חודשים.
&nbsp
לא נשמע שזה דבר חכם לעשות בארץ, כי כל פיפס שיצוץ אחרי שתחזרי, רופא מקומי (טוב) לא ירצה להתעסק עם זה, ובמקרה הטוב, יגבה ממך סכומים מטורפים.
&nbsp
לגבי החלק השני, אני פחות מסכים עם אספרסו2. נכון שיש הרבה מומחים בארץ, ולדעתי הרמה (לפחות מהיכרותי) מאוד טובה. אני יכול להעיד על עצמי, ועל חברי הרבים, שהגישה השמרנית היא עדיין השלטת (זה מה שמלדמים בארץ, ולפעמים זה קיצוני - להלחם על כל שן). אין לי ספק שיש סנדלרים, רמאים, וסתם רופאים פחות טובים, כמו בכל מקום. אגב, דווקא בארה"ב, אני שם לב שהגישה היא מאוד לא שמרנית, ניכר שיש פה טיפול יתר.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

boneguy

New member
ומוסיף...

באופן כללי, מאוד ממליץ לא לעבוד עם חברות ביטוחי השיניים. שם יש מאסחרה בצורה המגעילה ביותר שקיימת, ובהחלט הסיכוי ליפול על טיפול יתר, במיוחד במקרה מורכב, גדול מאוד.
&nbsp
באופן כללי, כאשר מדובר בתכנית שיקומית גדולה, ההמלצה שלי היא תמיד לקבל לפחות שתי חוות דעת מרופאים בעלי ניסיון. אפשר גם לקבל תכנית טיפול מרופא של חברת הביטוח, ולהשוות אותה לזאת המוצעת על ידי רופא פרטי. אם אין הבדלים משמעותיים, כנראה זה הטיפול הנדרש. אולם, שמעתי על מקרים מזעזעים של טיפול יתר שגובל בהונאה.

placid1

New member
אלא אם הכוונה לקבלת החזר

מהביטוח של העבודה בארה"ב, עבור הטיפולים שנעשים בארץ. במקרה כזה זה פשוט החזר חלקי עבור כסף ששילמת מכיסך בארץ כנגד קבלות ומומלץ לנצל.

הביטוחים הדנטלים בארץ, לעומת זאת, הם תעשייה שהיא , כמו שציינת, על גבול ההונאה הפלילית ולא הייתי ממליצה לאף אחד ללכת לרופא שיניים שנמצא בהסדר ומקבל תמורה עבור הטיפול מחברת הביטוח. התוצאה למטופל ברוב המכריע של המקרים תהיה טיפול יתר או טיפול גרוע.

Boston Guy

New member
כאן בבוסטון "שן אחת" עולה בקלות 1800$

שורש + מבנה + כתר פורצלן מגיעים בקלות לקו ב 1800$. ומכיוון שרוב ביטוחי השיניים בארה"ב מכסים בקושי 2000$ בשנה ומשלמים מקסימום 50% מהעלות של טיפול - שתי שיניים ונגמר הכיסוי הביטוחי.

למרבה צערי (וצערו של הארנק שלי) המורשת הגנטית שלי בתחום השיניים אינה מהמשובחות - ויש לי מספיק טיפולי שורש וכתרים בפה כדי לממן לאלכס, רופא השיניים (הישראלי לשעבר) שלי מרצדס SLK חדשה כל כמה שנים... ובשנים האחרונות הוא מתחיל להכין אותי לכך שבקרוב אצטרך את זורי, מומחה ההשתלות (הישראלי לשעבר) ולממן לו את השיפוץ של הוילה שלו.
כל שאני יכול לעשות לו כנקמה זה להתיש אותו בטיפולי השורש - יען כי השורשים שלי מגיעים עד הברכיים... והוא צריך לעבור לסט המחטים של 40+ - אלו ששמורים אצלו מהימים שעשה את הסטאג' שלו בטיפולי שורש על סוסים בטאפט.

דרך אגב - בעברי הרחוק למדתי שטיפולי פוריות אינטנסיביים וחוזרים ונשנים גורמים לנזק להרבה מערכות בגוף האישה - וביניהן גם למערכת הדנטאלית.

אכן, זה מה שהרופא אמר וגם יש לי בעיה משפחתית של

טיפולי שיניים. נקווה שהילד העתידי יקבל את השיניים של אבא שלו
.
לבחור אפילו אין סתימה אחת...

אספרסו2

New member
איזו צרות עין

מחליא.
מזל שאני לא גר בקרבת אנשים שהקנאה מעבירה אותם על דעתם.

placid1

New member
טיפולי פוריות (וגם הריון) לא גורמים נזק

לשיניים, העובר לא לוקח סידן מהשיניים של אמו. השינויים ההורמונליים בהריון ובטיפולי פוריות משפיעים על החניכיים שיכולות להיות מודלקות ומדממות ואז, בשילוב עם תחושות בחילה, עייפות וקרייבינג למזונות עתירי פחממות, ההיגיינה האורלית לא מיטבית, יש הצטברות פלאק ומשם הדרך לנזק דנטלי ופריודונטלי סלולה. הכל ניתן למניעה, זו לא גזירה משמיים.

ההשפעה בכוון ההפוך, מוכחת ומסוכנת הרבה יותר. פה מוזנח, חניכיים מודלקות, load בקטריאלי גבוה, משפיעים על הכניסה להריון ואחרי כן גם על עליה בלידות מוקדמות ומשקל לידה נמוך.

בילדים שנולדו פגים או בלידה טראומטית נפוץ מאד לראות שיניים היפופלסטיות (בעיקר טוחנות ראשוניות שניות וטוחנות קבועות ראשונות, אלה שבוקעות בגיל 6 אבל מתחילות התפתחות סביב הלידה) שהן שיניים עם פגמים באמאיל ולפעמים גם בדנטין ולכן הם יהיו בסיכון גבוה יותר לפתח עששת או רגישות בשיניים האלה.

Boston Guy

New member
לא מדובר על "גניבת סידן על ידי העובר"

הלוואי והיה עובר... אישה שעוברת את הגהנום של טיפולי פוריות מקריבה הרבה יותר מאשר בריאות השיניים כדי להגיע למטרה הנכספת הזו - עובר בר קיימא.

הבעיה היא התהליך - לא המטרה.
כדי להצליח לייצר את אותו עובר הרופא מזריק לאישה כמויות אדירות של הורמונים שונים ומשונים במהלך התהליך:
הורמונים שאמורים "להשתלט" על המחזור הטיבעי שלה ולהזיז אותו
הורמונים שאמורים לגרום לגוף שלה להבשיל עשרות ביציות בכל מחזור במקום ביצית אחת
הורמונים שאמורים לגרום לגוף להיות יותר מוכן לקליטה של הביציות המופרות אחרי ההוצאה.

במקרים קיצוניים (כשהגוף לא מגיב לרמות נמוכות) הרופאים מגיעים לרמות הורמונים שהם פי עשרות מונים מהרמה בגוף האישה במצב טיבעי.
זה מכניס את כל מערכות הגוף לסטרס - וזה כולל את המערכת הדנטאלית.

הוכח כבר שיש קשר ישיר בין טיפולי פוריות ועליה בהסתברות ללקות בהתקפי לב.
הוכח קשר ישיר בין טיפולי פוריות וקרישי דם - וכל מה שהם גורמים (STROKE, DVT וכיוצ"ב).
והוכח גם, כמו שכתבת, שהחניכיים מושפעות מאוד מהעניין - מה שמביא בהרבה מקרים לבעיות שיניים קשות.

למעלה