סופת קרח

אף אחד

New member
סופת קרח

רציתי לתת לכם משפט. זה מתוך שיר של חמי רודנר וזה הולך ככה: "אם אתה לא יכול להתחבר אל העצב שבך לא תוכל אף פעם באמת, באמת להרגיש שמחה" אז נכון, לא חדש. אבל כל כך נכון... אני מסתובב כבר יומיים עם המשפט הזה בראש, וחושב לעצמי איך לעזאזל אני יכול לעשות את זה. זה כל כך קשה. אפילו פה קשה לי לעשות את זה. להודות בקושי. אם אני כותב משהו שאני רוצה להוציא, אני מיד מוחק אותו. לא מעז לשלוח. אז אני קר. קר וציני ובורח. פחדן. שחקן. פחדן. הנה אני קופא שוב. עוד מעט היד תשלח ותסגור את החלון מבלי לשלוח. כדאי שאשלח מיד.

זה בדיוק הפטנט...

האומץ, ואת זה אני אומרת מנסיוני, הוא אורח לרגע וצריך לתפוס עליו טרמפ באותה שניה שהוא מגיע ולפני שהוא בורח. בהצלחה!

הגישה הטוענת

שצריך לסבול בשביל להרגיש טוב אחר כך, אולי טובה לאחדים, אך היא גורמת להרבה אנשים עוול וסבל מיותר. ניתן להרגיש שמחה באמת, מבלי לסבול! מספיק שאנשים סובלים מסביבך.. שהאושר שלך יהיה מתנה נפלאה לכולם. זה כמו לומר, בשביל להעריך את החיים, צריך למות. אז בבקשה, נא למות בכדי להעריך את החיים.. מעט אבסורדי, לא? בכל אופן, זו דעתי, חי לפיה.. חג שמח, רוח

אף אחד

New member
אני חושב שהבנו את זה בצורה קצת שונה

אני הבנתי שהכוונה היא שלהדחיק זה לא הדרך הנכונה. שאם יש בנו כאב (ובמי אין?) אז צריך להכיר בו, לטפל בו. אחרת אי אפשר באמת להיות שמח. ככה אני הבנתי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מסכימה איתך

לדעתי הכוונה בשיר היתה המסר של להעיז להרגיש. כי אם מרגישים - מרגישים גם את הכאב. ואם לא מרגישים - כל החיים הופכים להיות שטוחים, ללא שום גוון ועומק של רגשות. לסנן רגשות ולהרגיש רק דברים חיוביים לא ממש עובד. השאלה היא, לאור דברים קודמים שכתבת, האם אתה מרגיש את השמחה?

32shira

New member
לסהר- תמיכה, אך האם...

באמת על מנת לחייך ולהרגיש את השמחה, את הדברים הטובים חייבים באמת להתחבר לכאב, לנבור ולחפש את הסיבות...האם לא עדיף את הדברים הכואבים להשאיר בחוץ...להיות אולי מודע להם...מרחוק...לדעת שהם היו קיימים ולא להתמודד איתם כל יום...שעה שעה. "ברחתי" מטיפול פסיכולוגי מכוון שהפסכ´ רצתה לנבור, ולהסביר את הדברים של היום על עצם העבר...לא רוצה...לא רואה צורך...בחפירות.... אני מחייכת היום, מעט, נכון,...בלי שום קשר לעבר...נכון שהחיים אולי קשים אבל אני לא חושבת, וסליחה אם אני סותרת שלסנן רגשות זה להיות שטוח. הכאב בימינו קיים בכל פינה....כל אדם מרגיש אותו...מי פחות ומי יותר. שירה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לא על זה מדובר

אלא על סגנון של התייחסות לחיים. להרגיש או לסגור את הרגש... ולגבי נבירה בעבר - תלוי מה העבר ותלוי אם אפשר להתעלם ממנו. יש מי שיכול ויש מי שלא יכול. כי העוול שנעשה לו היה לפעמים בפגיעה בו + דרישה לשתוק, לא לספר לאיש. ואז מגיע היום, שאי אפשר יותר לשתוק. כל מקרה לגופו. אם טוב לך לא לעסוק בעבר - עד רבה, אל! אבל יש שעבורם, העבר עוסק בהם פחות או יותר, על בסיס יומיומי... ואז חשוב כן לעבד ולנתח את הדברים ולהרגיש את על הרגשות שהיו נעולים כל השנים כדי לעבור הלאה.

32shira

New member
סהר-תמיכה, כמובן

שכל מקרה לגופו, לא התכוונתי לאחרת..ואני מצטערת אם נשמעתי כך... פשוט התכוונתי שלפעמים עדיף לשים את הכאב והעבר מאחור....על מנת להמשיך הלאה......(למרות שגם אצלי, העבר הוא על בסיס יומיומי) תודה, שירה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
נראה לי

שכל מי שהעבר גר אצלו בהווה, היה מעדיף לשים אותו מאחור, אבל הוא לא מסכים

ואני רוצה עוד להוסיף

שלפעמים גם אם רוצים לברוח מהעבר, העבר רודף אחרינו, ולא עוזב אותנו. והדוגמא הכי טובה לכך היא ההודעות שאני כותבת פה שוב ושוב. כשעזבתי את הבית של ההורים הבטחתי לעצמי שאת כל מה שהיה עד עכשיו, בבית אשאיר מאחור ואפתח בחיים חדשים ולא אתן לגהנום הזה שעברתי להשפיע עליי. אבל מה לעשות, זה ממשיך להופיע בכל מקום ולא מרפה. אי אפשר לברוח מכאב. אפשר אולי רק להקל עליו, אבל גם אם הוא יתרפה, הצלקת תשאר תמיד.

למה לברוח מהעבר?

להשאיר את העבר במקומו, בעבר.. זה לא אומר בהכרח לברוח.. זה יכול לומר לברוח. אך זה יכול לומר גם לצמוח ממנו. לצמוח מהעבר, בהווה אל עתיד נפלא. אפשר ואפילו כדאי ללמוד להתמודד עם העבר. אך לא לנבור בו יומם וערב. אם את מרגישה שקשה לך להתמודד עם הכאב, אם את יודעת בוודאות שתישאר צלקת, אז למה שלא תקחי פסק זמן קטן ללמוד כלים להתמודד עם הכאב יותר בקלות. מטפסי הרים מתחילים בטיפוס על גבעות, על קירות קטנים, לאט לאט ככל שהם מתחזקים, הם מחפשים הר גדול יותר, וקיר טיפוס קשה יותר.. וכשהם יודעים שהם בשיא כושרם, בשיא עוצמתם האישית רק אז הם הולכים ומתמודדים עם ההרים הגדולים באמת, הקשים ביותר לטיפוס.. וכובשים אותם! כי אז הם מביאים את מקורות הכוח והעוצמה שלהם אל הרגעים שבהם הם צריכים אותם הכי הרבה! וד"א צלקות יכולות להיות סקסיות גם.. הכל תלוי איך את מרגישה כלפי הצלקת ואז איך את מציגה אותה... לילה טוב רוח

רוח מדבר

קודם כל אהבתי את הדימוי של טיפוס על הרים. גם אני משתמשת לא פעם באותם דימויים, אבל אני לא רק מדברת וכותבת אלא גם עושה. הרי אני כל החיים מטפסת על הרים שהולכים ונעשים קשים יותר ככל שעובר הזמן. ואני בכלל לא רואה בזה משהו רע. להפך. קשיים הם אתגר בשבילי. אבל גם בטיפוס הזה על ההרים, קורה לפעמים ששמים רגל במקום לא נכון ואז נופלים. ואז צריך לנוח קצת לפני שממשיכים בטיפוס.

נפלא שאת מטפסת על הרים כל הזמן..

ושאת רואה בזה אתגר זה הכי נפלא. מסכים גם שקורה ששמים רגל במקום לא נכון ואז נופלים. אבל במיוחד בשביל הרגעים הללו. יש חבלי אבטחה! חבלים שקשרנו מבעוד מועד. לפני המעידה. חבלים שקשרנו, שיחזיקו אותנו כך שלא ניפול יותר מדי, רק קצת, רק בשביל להרגיש את האנדרנלין, את תחושת ערך החיים.. את הרצון להחזיק יותר חזק בפעם הבאה, את העמידה עם האצבע על הדופק. ולכן חשוב ביותר לקשור חבלים אלו. לדוגמה כאן יש לך חבלים קשורים בצורה אחת. יש לך גם חבלים עם חברים אני מאמין, ואם לא.. הגיע הזמן לקשור לא?
יש הרבה חבלי אבטחה שאפשר לקשור כאשר מרגישים על הגובה. ברגעים הכי טובים שלנו! בהם יהיה כדאי לנו להכין את חבלי האבטחה הללו. לא כאשר אנו נופלים כי אז מאוחר מדי.. אם תרצי דרכים ושיטות.. אשמח תמיד לעזור רוח

lance-knight

New member
shira

האם זה יעזור- להדחיק את הכאב לפינה? גם בפינה רואים אותו, מרגישים בנוכחותו, והוא ממשיך להעיק. אז אולי יותר טוב יהיה להתחיל להתמודד איתו? טוב, הדבר בהחלט לא קל, אז אפשר קצת לנוח, להרגע ולהמשיך להלחם בו. דבר שרוצים לזרוק- האם זה הפתרון להחביא אותו? הרי הוא עדיין יהיה בבית.

לאביר החמוד ../images/Emo50.gif

כאב הוא אחד ממגוון הרגשות הרבים שלנו(ומה ברי מזל אנחנו שאנו נהנים מכזה מיגוון אפילו שהוא עושה לנו לפעמים צרות צרורות שהיינו מותרים עליהן בשמחה נדמה לי).קשה שכואב מפני שכאב מעלה באוב דברים לא נעימים,כאלה שרוצים לשים בצד וללכת הלאה אבל זה קשה כי הרי הדברים הללו הם תולדות החיים שלנו הם אלה שביגרו ולימדו אותנו.כל אחד עושה את הבחירה שלו איך להתמודד אני בטוחה שתמצא את הדרך שלך לאט אבל בטוח. שלך חנה גונן

אם השאלה הייתה מכוונת אלי אז..

בוודאי שאני מרגיש שמחה.... DOOH
כפי שאמרתי בעבר ואני חוזר בכיף על זה: " זה שאני מאושר לא אומר שאני לא חווה (מרגיש) עצב או כעס או כדומה, אבל זה כן אומר שהרבה יותר קל לי להתמודד עימם! " ובעיקרון. כן, להרגיש את העצב, כשיש עצב זה בסדר.. אך להתמקד עליו, לחטט בו, להפוך בו ולהחזיר אותו.. זה כמו שיש תפרים בפה, ואומרים לנו "לא לגעת בהם עם הלשון" אבל אנחנו לא יכולים שלא לגעת בהם, כל הזמן.. חחח... שוב ושוב אנו עוברים עם הלשון לבדוק, אולי הפצע עדיין שם. אותו הדבר עם עצב, אם אנו עצובים בגלל סיבה מסוימת. אז על הכיפק. להתחבר אל העצב, להרגיש אותו לחוות אותו ולסיים עימו.. אבל למשוך אותו שוב ושוב, ולחזור ולבדוק אם הוא עדיין שם.. אלו יותר הרגלי חשיבה מאשר התחברות לעצב.. והרגלי חשיבה הרסניים, שכן ע"י התמקדות בעצב שוב ושוב, העצב רק גדל.. וכל השאר נעלם! לכן, אם אנשים מרגישים עצובים בלי סיבה, ומתחילים למצוא לעצב הזה סיבות ע"י רציונליזציות או אינטלקטואליזציות... כדאי שתידלק להם נורה אדומה. "היי משהו כאן לא כל כך בסדר..!! תתעורר, תתעודד, תחייך כך בלי סיבה, כפי שנעצבת בלי סיבה" אם יתאמנו על זה, יצליחו להשיג את זה. מניסיון. בהצלחה
רוח

stonefroze

New member
שאלה לי אליך,

אם יורשה לי ובמידה ולא ייחשב הדבר בעיניך ללא רלוונטי,הייתי רוצה לשאול,(רק תענה בכן או לא,ללא פירוט מיותר) האם אי פעם בימי חייך סבלת מחוויה טראומטית נמשכת,האם יש לך אי אילו זכרונות קשים,האם אתה סובל מבדידות וחריגות כלשהם,האם היית קורבן ללעג ולהשפלות,האם היית מושא לרכילות בלתי נגמרת של הבריות,האם היית אי פעם קורבן לאיזה שהיא מצוקה של הקיום?האם בכלל יש לך סיבה כלשהי לא להיות מאושר לפי ההגדרה שלך? וכאשר אתה עצוב,מהם בדרך כלל הדברים הגורמים לך לעצבות? מהם הדברים שגרמו לך לעצבות בעבר? האם זו בכלל עצבות,או סתם מצב רוח מעצבן הנובע מאי נוחות כזאת או אחרת המתפתחת מסדרה של ארועים מתסכלים אך חולפים במהרה? אמור לי בבקשה,האם אתה מכיר את הניסויים של פבלוב בכלבים? קראתי על כך פעם ואם כי אינני זוכר במדוייק את כל מהלך הניסוי אני זוכר דבר אחד והוא,שכאשר פבלוב היה נותן לכלבים המסכנים מכות חשמל ללא כל קשר לפעולות שהכלבים האומללים יכלו לבצע על מנת למנוע אותם, הכלבים חסרי האונים,המושפלים,הפכו להיות אפאטיים,מדוכאים,פאסיביים, והפסיקו להגיב בכלל על מנת לנסות ולהימנע ממכות החשמל. ועכשיו,אני שואל אותך,האם זהו מצב שבו ניתן לטפל באמצעות התיאוריה שלך? ואם לא,האם אתה מסוגל להגביל את התיאוריה שלך אך ורק לסוג מסויים של בני אדם,שהתיאוריה הזאת בהחלט יכולה להיות תקפה לגביהם? ומיהם בעיקר המסוגלים להרוויח מכך ביותר,האם לא אלא שאין ממש כל חריגות משמעותית במסלול חייהם והכל אצלהם בדרך כלל מתנהל על מי מנוחות? וחוץ מזה, למה בעצם להתעקש ולקרוא לעניין הזה אושר? ומה על אדם הנמצא במצבים קשים לעשות על מנת לחוות את "האושר" הזה שעליו כנראה אתה מדבר:להלחם או להשלים והאם בכלל יש לו זכות בחירה בכל מצב ומצב? האם לא ייתכנו מצבים שהתיאוריה (או יותר נכון לומר הדרך המוצעת כאן להתנהגות)לא תהיה יותר מאשר לעג לרש?(לא מכוון כמובן.) בכל מקרה אני הייתי מעדיף לראות את החיים יותר כתהליך שבו האדם יכול להיות מסופק מעצמו ומהדברים סביבו או שלא,וכאשר אדם עושה לעצמו בכל זמן נתון את החשבון הכללי שלו,הוא לבדו יודע(לפעמים באמת הוא לבדו)האם הוא "מאושר" בחייו(דהיינו רואה את הדברים נכוחה,משלים עם הדברים לטוב ולרע,יודע את ערכו בעולם ונוהג על פיו)או שאיננו "מאושר". וכל אדם שאיננו "מאושר" בזמן נתון,רוח יקרה,ומאלף ואחד סיבות,שרק האדם בבדידותו יודע,הרי הוא יכול להיות אדם סובל.אדם שנמצא בדרגות כאלה או אחרות של חוסר מתמיד, של חסך,שיכול אמנם לעשות מאמצים כבירים להתעלם "מהרעב המתמיד" ומהעינוי,אולם אלא יעשו אף הם מאמצים יותר כבירים לא להתעלם ממנו. אדם סובל יכול לנסות ולהלחם במידה ויש לו את הכוח(או מבנה אישיות) לכך על מנת לשנות את המרכיבים במציאות אשר מביאים לסבלו,שינוי אשר עשוי להביא לאיזון ויכולת להמשיך בחיים לטוב ולרע,או שעשוי להיכנע כאשר העומס הנפשי,הפיזי רפואי החברתי והכלכלי גורם לו להתמוטט כמו מגדל קלפים. או אז אין כל ברירה,(ואכן כך עושים כאשר מצליחים להגיע אל אותו אדם), אלא להוציא את האדם מאותה סביבה,שבה קיבל "מכות חשמל" כל הזמן ללא כל יכולת להגיב ומנסים לשקם אותו ואת בטחונו בעצמו וביכולתו בעולם בסביבה תומכת ומבודדת מהעולם האמיתי,אשר רק בה ניתן יהיה(אם בכלל) לבנות את מה שהתנפץ לאלפי רסיסים, את תחושת הערך העצמי,את היכולת המחודשת להאמין שלמעשיו יש ערך ומובן והם עדיין יכולים להביא לשינוי בחייו ובחיי האחרים,שהוא היה ועדיין חלק מהמרקם האנושי הגדול,שהוא עדיין יכול להאמין בעולם ובעצמו. בכל מקרה רוח,שפינוזה פעם דיבר על אהבת אלוהים השכלית והציג את אהבת האלוהים השכלית שלו כדרך היחידה להגיע לאושר. הוא ניתח את כל הרגשות,ניסה להסביר מה נראה לו חיובי,מה נראה לו שלילי, מה כדאי לטפח,ממה כדאי להימנע ובכל מקרה הציג דרך מסויימת, כשם שעשו כל הפילוסופים בכל הדורות,דרך,שלפי אמונותו ומחשבותיו הכבירות יכולה הייתה להוביל כל אדם(במידה ויבין אותה) אל האושר. יחד עם זאת,כאשר מרבית בני האדם שומעים את המילה אושר,הם לא ממש מתכוונים לאושר של שפינוזה. מהלך הדברים בעולם הזה הוא כזה שהאושר של שפינוזה לעולם ישאר האושר של שפינוזה(וייתכן כי הפך את שפינוזה בעל החיים הקשים והמבודדים למאושר לפי אמונתו)יחד עם זאת אושרם של הבריות לעולם לא יהיה האושר של שפינוזה.ואין כל הבדל בין נסיונו של שפינוזה להגיע לאושר בחייו הקשים לפי דרכו לבין נסיונותיהם של בני האדם האחרים להגיע לפי דרכם. שפינוזה אמר,כי מי שיבין יותר יהיה מאושר(מי שיתקרב לדרגת ההבנה שהוא תיאר),אולם מי אמר שהבנה בהכרח תוביל לאושר שיספק את בני האדם? ומי אמר שהבנה בהכרח טובה לכל בני האדם? בני האדם ברובם עדיין אוהבים יותר את העוצמות הגדולות של הרגש, את השחרור מכל הבנה מורכבת.הם לא רוצים להבין. ההבנה הורסת להם את התענוג.נכון שהיא גם גורמת לסבל,אולם לא תמיד. יש אנשים(ולא מעטים מהם)החיים יפה מאוד כל החיים וממש לא לפי התורה של שפינוזה.נו,אז תאמר שיש להם מזל?.אולי כן ואולי לא. "ברי המזל" הללו הם רבים ומי יודע אם שפינוזה עצמו לא הגיע לרדיפה אחרי האושר שלו דווקא מקנאה התחלתית בבעלי האושר הללו? אין ספק שהוא היה במצב קשה מאוד כאשר החל לחשוב ואין ספק שאיננו ממש יודעים באיזה מצב הוא היה(אין ממש איגרות על חייו האישיים) כאשר "סיים" לחשוב את תורתו ומשנתו. בכל מקרה,כאשר אני חושב על כך,ההתעקשות שלך על המילה אושר בדרך שלך היא מיותרת. היא עשויה להביא לאי הבנות והיא לא מתאימה בכל מקרה. יחד עם זאת זו היא דרכך ואם דרך זאת מביאה לך אושר לפי הבנתך אז אני מרשה לעצמי לברך אותך על ההישג ומקווה שחייך יאפשרו לך תמיד לאשש ולחזק הישגים אלו,על מנת שתוכל להמשיך לעזור לעצמך וגם לאחרים(עד כמה שניתן).מי יתן וכל טוב.

התשובה יצאה מעט ארוכה

שכן עניתי לך על כל שאלה ושאלה.. אז הנה היא בפורמט של וורד, עם הפירוקים של הפיסקאות שלך שעליהן אני עונה. וכאן ללא הציטוטים ממכתבך. ממליץ להבנה מירבית לפתוח את קובץ הוורד. אז ככה.. - בערך. - כבר לא. - לעיתים. - כן - כן - לא מבין את השאלה. אז כנראה שלא. - אין קשר לסיבות. זה כל הרעיון של אושר אמיתי!! - כן, ולא . ???????? עד כאן, התוצאה הישירה של השאלות שלך, באם הייתי לא הכי מודע, היא לגרום לאדם השואל את עצמו את השאלות הללו להרגיש יותר ויותר זיפת משאלה לשאלה. כאשר השאלות האחרונות ממש עלולות להוריד אותו לקרשים. מה הייתה המטרה שלך כאשר שאלת את השאלות הללו??? - כן - כן!!! כי אם ע"י התניות שליליות הפך אדם להיות פסימי, מדוכא, וכד´ .. ע"י התניות חיוביות אותו אדם יצא מזה. אחד הדברים אשר מבדיל אותנו מכלבים היא היכולת לבחור!! שאלה לא רלוונטית שכן עניתי בתשובה חיובית לקודמת. - מה דעתך על אישה אחת אשר חיה במשך 5 שנים עם אימה האינוולידית, עזבה את עבודתה, את חבריה ואת הכל בשביל לסעוד את אימה 24 שעות ביממה. בעוד אימה מקללת אותה ומשפילה אותה שוב ושוב...?? האם דבר כזה יחשב בעיניך לדבר חריג?? אז אישה זו הצליחה לצאת מהדיכאון העמוק ביותר שבו היא שרתה! ויש את זה מוכח, מוקלט בוידאו בתכנית דוקומנטרית של הביביסי. ומה שאני מלמד ומטפל בעזרתו זה בדיוק מה שמוקלט בוידאו. - כי זה מה שאנשים מחפשים כל הזמן.. ובגלל האבסורדיות של החיפוש אחר משהו שאנשים אלו קוראים לו אוטופיה בלתי ניתנת להשגה. אבל עדיין רודפים אחריו. כן, יש לו זכות בחירה. האדם אינו מדוכה או נמצא במצב קשה 24 שעות ביממה. יש לו לפעמים רגעים קטנים של שמחה.. ברגעים אלה עליו להתאמן ולהכין את עצמו לרגעים הקשים. וככל שהאינטליגנציה הריגשית של אותו אדם תתפתח, תהיה לו זכות בחירה בכל מצב ומצב. כן! יתכן, אבל מה הטעם לחפש את השלילי בכל דבר.. חפש איפה זה כן עובד! לא איפה זה לא עובד, שכן זו הגישה הפסימיסטית אשר מכשילה כל אחד עוד לפני שהוא מנסה לעשות משהו בנידון. - נהדר, אם זה עובד בשבילך אז לך על זה. אך אם צורת הסתכלות זו על החיים משמעה שאצלך, הגרף של הרגעים הטובים מול הרגעים הלא טובים נוטה להיות יותר לכיוון הרגעים הלא טובים.. אז הצעה שלי היא לך להחליף את דרך ראיתך.. בתור חבר אני מציע את זה.. שכן זה מוכח מדעית שכאשר לאדם יש יותר רגעים רעים בחיים מרגעים טובים הוא גם חולה הרבה יותר, הוא גם יותר חשוף למחלות ממאירות או קשות למיניהן השונים. וחוץ מזה הוא לא נהנה מהחיים כל כך. ואני אדם אדוניסט! אני רוצה להנות מהחיים הללו. שכן אחרת מה הטעם?? אני רוצה להנות מכל סיטואציה.. גם אם היא קשה.. אני רוצה שאחרי שהיא עוברת, להיות מסוגל להסתכל אחורה עליה ולומר לעצמי, מזל שהיא עברה ונגמרה, וכל פעם שאני אסתכל עליה אני לא אצטרך להרגיש את הזוועות שהרגשתי באותו הרגע. - זו גישה פאסיבית, שיפוטית. אני מעדיף גישה יותר אקטיבית, לא משנה מה החשבון שאני עושה לעצמי, אני עדיין יכול לבחור להיות מאושר, או לבחור להרגיש טוב עם עצמי. גם אם יש דברים בעצמי שהייתי משנה. שכן הרבה יותר קל לשנות דברים כאשר אני מרגיש טוב עם עצמי מאשר לשנות דברים כשאני בדאון!! - לפי ההגדרה שנתתי לאושר אמיתי, אין קשר בין הקורות את האדם לבין אושרו! יש הרבה קשר בין הקורות אותו ובין שמחתו. אך גם כאשר קשה, האדם יכול להיות מאושר באמת. נכון, ובטענתי אני טוען כי אדם זה למד להרגיש כך! ויכול הוא ללמוד אחרת. - בהחלט, ע"י שינוי סביבה קל יותר לשנות את הפנים, את הגישה, את ההתנהגות, את "מבנה האישיות". כי בסביבה חדשה אף אחד לא מצפה ממך להתנהגות זו או אחרת.. עד אשר אתה מציג את התנהגויותך. - נפלא, בימים האחרונים אני הולך ומפתח את הסקרנות ללמוד את שפינוזה ממש ממש לעומק, כי נראה לי שהוא מדבר על דברים שאני מכיר מבפנוכו. - זו בעית הסמנטיקה וכוחה. כל אחד והגדרותיו. ובגלל זה הצגתי הגדרה חדשה למילה אושר, הגדרה אשר מי שיחליט לקבל אותה, יוכל לקבל את האופציה לשנות את חייו לחלוטין.. ובד"כ לטובה. אני לא אומר שזו הדרך היחידה.. אני מאמין שכל הדרכים מובילות לרומא. חלקן פשוט ארוך יותר, וחלקן לא מהנה בכלל!! מרבית בני האדם גם לא ממש מתכוונים לאושר שאני מציג. כשהם שומעים את הדימוי/מטאפורה/מילה אושר, יש להם יצוג משל עצמם בתוך הראש על המשמעות של המילה הזו. ובד"כ בגלל היצוג הזה הם לא משיגים אף פעם את שהם מחפשים כל הזמן. מי קבע את הקביעה הזו?? למה זה חייב להיות נכון? אולי ע"י חינוך שונה דווקה זה כן יכול להיות??? - האם הוא היה מאושר?? אני לא מכיר את תורתו של שפינוזה ולכן אשאל אותך שאלה של הדיוטות: להבנה של מה? הבנה של תורתו? האם הבנה זו תגרום לאושר לאנשים? אני יכול לומר לך שבסדנאות האושר שהועברו באנגליה ע"י רוברט הולדן ופרוייקט האושר, אנשים שינו את גישתם. וברגע שאדם משנה את הגישה שלו לחיים, הוא גורם לעצמו להיות יותר זמין לאושר. ולאושר להיות יותר זמין אליו. זה לא בהכרח עינין של הבנה!! קשה להפריד הבנה מרגש. כאשר אתה מגיע לתובנות (מלשון הבנה) כלשהן, הינך מפתח רגשות כלפי ההבנות הללו! מה לעשות כך פועל הקשר בין הרגש למוח. למה אתה חושב שאנשים כועסים ? אנשים לא כועסים בגלל מה שקורה, אלה בגלל מה שהם חושבים על מה שקרה! זה מתחיל בראש ברוב המקרים! רק שפעולות החשיבה הללו הינן לא מודעות, הן קורות בתת מודע באופן מהיר ביותר. מתוך הרגל חשיבתי מסויים. את ההרגל החשיבתי הזה ניתן לשנות להרגל יותר בריא. אולי הם חיים את תורתו של שפינוזה מבלי בכלל לדעת שהוא קיים? אולי הם אנשים אשר מיישמים את התורה הזו מבלי בכלל לשמוע עליה אי פעם? אולי... ואולי לא. אני מציג אפשרות, איך אפשר לקחת את הרעיון הזה של האושר ולעשותו למשהו ממשי. אך אני מציע הגדרה מעט שונה למילה אושר. הגדרה אשר תגרום לאושר להיעשות יותר נגיש! יכול להיות, אך עד ש´כל מקרה´ לא ינסה את הרעיון שעומד מאחורי הדרך הזו, אי אפשר לומר בוודאות שהיא מתאימה לכל המקרים או שהיא לא מתאימה בכל מקרה. אלו הן השערות.. ולשער באנגלית אומרים to assume ופתגם נפלא באנגלית אומר : "to assume is to make an ASS out of U and ME" ולא לחינם. תודה רבה לך על הברכה, ואכן זוהי דרכי ואני מוכן ללמדה למי שרוצה! ולמי שרוצה בלבד. כי יש הרבה שצריכים אבל לא רוצים!! וכמו שאפשר להביא חמור אל המים ואי אפשר להכריח אותו לשתות. אני מציג את דרך החיים שלי. אני מלמד את דרך החיים הזו, את הגישה הזו .. ואלו לא דברים שאני המצאתי, ולא דברים שאני מצאתי.. אלו דברים שאנשים גדולים ממני וחכמים ממני לימדו אותי.. ודברים אשר עזרו לי. ואם הם עזרו לי, הם יכולים לעזור לעוד רבים אחרים. אבל לא תדע, עד שלא תנסה!! שתהנה מכל דקה מהשנים הבאות מיק.

למעלה