איש ללא תכונות
איש יקר שבת שלום. ""ב)הדוגמא שהבאתי משפינוזה לא הייתה חס וחלילה על מנת לרמוז על דימיון בין השיטות שאתם מציעים"" היי, נהפוך הוא דווקה מצא חן בעיני שהבאת את שפינוזה, ואפילו עוררת את סקרנותי עוד יותר לגבי תורתו של שפינוזה, כך שאני מתכוון ללמוד את מה שהוא לימד. לפי דעתי כל ידע או מידע, אשר אני יכול לרוכשו בכל דרך שהיא, ויכול להעלות את איכות חיי שווה את ההנאה שבצלילה אליו. ואת ההנאה שבישומו!! שכן אם אני לא מיישם ידע שאני יודע שהוא עלול לעזור לי, מה הטעם בכלל לבדוק אותו לעומק? "...אלא על מנת לתת דוגמא נוספת לדרך המציעה השגה של אושר בלתי נפסק ומושלם,דרך אשר יוצרה הודה מראש שהיא קשה מאוד להשגה.מאוד מאוד קשה. (נדמה כאילו בסייג זה בא בעצם להגן על עצמו)"" - אני לא טוען שהדרך שאני עברתי היא מאוד מאוד קשה. קשה מאוד מאוד להחליט ללכת בדרך, אך ברגע שהחלטתי לנסות ולבדוק וללכת בדרך הזו, המערכת ( גוף/מוח/נפש/רוח) פשוט המשיכו מכוח האינרציה. ""ג)הידע שלי בפילוסוף זה לא נובע מקריאה ממש מעמיקה בכתביו(אם כי ניסיתי ועדיין אני מנסה להקצות לכך לא רק זמן,אלא גם את מצב הרוח הראוי)אלא יותר מקורסים שלמדתי בזמנו באוניברסיטת תל אביב.(בסימסטר היחיד שביליתי שם) אולם שפינוזה בהחלט התכוון להבנה של תורתו.הוא האמין,לפחות לפי הדברים שהוא כתב,שהוא מצא את הדרך האמיתית להסביר את העולם."" - אני לא מנסה להסביר את העולם, וגם לא מנסה להסביר אותי.. אני משתדל לעשות דברים אשר יגרמו לי להרגיש טוב, אשר יעלו את איכות חיי, חלק מהדברים הללו זה לחלוק את הידע שלי עם אחרים, חלק זה לטפל בשיטה זו או אחרת, חלק זה ללכת לסטאנד אפ מדי פעם, וחלק זה לעשות יוגת צחוק לפעמים.. אז כאן, אני משתדל לחלוק את ידיעותי, להשתתף בפורום של אנשים אשר מחפשים קשר עם אנשים אחרים על בסיס נושא משותף... "" הסקפטיות שלי בעניין נובעת מכך, שכמעט כל הפילוסופים האמינו בדיוק באותו דבר,שהם מצאו את הדרך האמיתית להושיע את האנושות מסבלה,אלא שלעיתים כל כך קרובות התברר שלא תמיד הצליחו להושיע את עצמם. חוסר יכולתם זו לא בהכרח מערערת חלק מטיעוניהם,אשר עדיין עשויים להיות נכונים(ואיננו יכולים לדעת עד שנפנים אותם בדרך המעשה ונראה תוצאות)"" - גם אני במשך שנים רבות טענתי כי אלו אשר מטיפים להתנהגות X אבל מתנהגים Y לא שווים את תשומת ליבי.. עד שיום אחד מישהו אמר לי לבחון דברים לעומק יותר. שבדר"כ אנשים מלמדים את מה שהם זקוקים לו ביותר. דבר זה נתן לי את האפשרות לשנות מעט את הפרספקטיבה שלי, ולנסות להקשיב לדברים ולא למי שאומר אותם. מבלי להפסיק לאחוז באמונה של WALK YOUR TALK.. פגשתי אנשים אשר לימדו את שעברו, פגשתי אנשים אשר לימדו את שהם צריכים ביותר.. מכולם למדתי, יותר מזה אפילו, מאנשים שלא לימדו דבר, למדתי הכי הרבה! יש פתגם ידוע שאומר "כשהתלמיד מוכן, המורה מגיע" אני אומר את אותו הפתגם בשינוי קל " השיעור (המורה) שם תמיד. כשהתלמיד מוכן הוא רואה אותו!" "" ,אלא דווקא מערערת את האמונה שניתן בכוח המחשבה לבד להתגבר על כל נסיבות החיים השליליות האפשריות"" ניטשה אמר "מי שיש לו איזה למה שלמענו יחיה, יוכל לשאת כמעט כל איך " וויקטור פרנקל מסביר את זה הרבה יותר טוב בספרו "אדם מחפש משמעות" ממה שאני אוכל פה בכמה מילים קצרות. "",שכן אני,בניגוד לדעתך,אינני רואה כיצד זה אפשרי "להנות" מארוע שלילי,או להיות "מאושר" במהלך ארוע כזה."" א. בוודאי שלא "תראה" כיצד זה אפשרי להיות "מאושר" במהלך ארוע שלילי. שכן כל עוד תחזיק בהגדרות שאתה מכיר לרעיון/דימוי/מטאפורה "אושר" זה יסתור את כל מה שאני אומר. אך אם תנסה, רק לרגע, להפנים את ההגדרות שהצעתי, תוכל לראות איך פתאום זה כן יכול להיות אפשרי. ב. לגבי "להנות" מארוע שלילי. קרה לי הרבה פעמים שהייתי בארוע שלילי מינורי (לא קיצוני מאוד מאוד) וכמה ימים אחרי שהוא עבר, צחקתי על אותו מאורע עם חברים. דבר זה ודברים שלמדתי הביאו אותי לחשוב, מדוע לא אוכל לצחוק גם כמה שעות לאחר המאורע השלילי? ואחרי שניסיתי וגיליתי שהצלחתי.. ניסיתי לקצר זמנים יותר ויותר.. היום פיטרו אותי מהעבודה, והמצב הכלכלי שלי לא מזהיר בלשון המעטה. כשהגעתי לרכב, 2 דקות אח"כ התקשרתי לחבר טוב שאני יודע שיהיה קל להתלוצץ עימו, ומיד ניסיתי להתלוצץ על המקרה ואתה יודע מה, הצלחתי.. ונסעתי הביתה עם הרגשה הרבה יותר טובה מאשר אם לא הייתי צוחק מעט על המאורע.. שהוא לא חיובי במיוחד. יותר מזה. החבר הכי טוב שלי, שהיה יותר קרוב אלי מאח שלי, מת לי כמעט בידיים, אחרי טיפול ארוך בבית החולים, שישבנו לידו במשמרות 24 שעות ביממה, אח שלו, חברה שלו ואני. אז נכון, בכיתי. והתאבלתי. והיה לי קשה לאללה. אבל שמתי לו אף של ליצן אדום שהיה לי בכיס, ושהשתמשנו בו כל הזמן לצחוק ביחד, ובין דמעה לדמעה, צחקתי איתו. ואפילו עכשיו כשדמעות עולות בעיני אני לא יכול שלא לחייך. אז תאמין לי, אפשר "להנות" או ליתר דיוק "לגרום למאורע קשה ביותר" להיות "קשה קצת פחות" ע"י צורות חשיבה שונות. ע"י דרך חשיבה שלומדים אותה מראש, לפני. ""אתה אמנם יכול להכין את עצמך לארוע כזה ונסיבות נמשכות כאלה או אחרות ואו אז אתה יותר שריד,יותר חזק, אולם אינני מאמין שאתה יכול להנות ממנו ובודאי שלא להיות מאושר ממנו."" - "להיות מאושר ממנו" - אם אתה מאושר ממשהו, סימן שזהו לא לפי ההגדרות של האושר שעליהן דיברתי ב"מהו אושר" אלה לפי ההגדרות שלך למילה אושר. ""...שהרי איזה מצב מהנה ולו אחד יכול היה להיות לה מהשהייה במחיצת אמה?(השהות המתמדת במחיצת המוות אינה יכולה לגרום לשום סיפוק שהוא, אפילו הסיפוק מהטיפול בהורה נקבר תחתיה ומאבד ממשמעותו ועוצמתו) יחד עם זאת המצב ההוא הסתיים במות האם"" - בהחלט לא!!!!!!! האם לא נפטרה!! האם לא מתה!!! האם המשיכה לחיות, והיא המשיכה לטפל באימה!!.. ועדיין היא שינתה את דרך חייה. והצליחה לשקם את חייה!!!! ""(ועל זה דיברתי,להוציא את האדם מהסביבה הקשה לסביבה תומכת)."" זה יותר קל, כן. אך להזכירך, היא המשיכה לחיות ולטפל באימה, היא רק שינתה את גישתה לחיים, שינתה הגדרות, צורות חשיבה מיושנות בחדשות יותר, צורת חיים. "" לכן אינני רואה בכך שום דבר פלאי או מוזר."" וזהו, שזה לא פלא. לפי מה שאני חושב, ומרגיש, וחווה ומלמד. כל אחד יכול לעשות את זה. המשך בהודעה הבאה רוח.