סופ"ש בתפוז אנשים

אז כשיגיע היום אשמח לעזור לך ותוכלי

ליצור איתי קשר אני מכירה כמה טוביםויכולה לנסות לעזור לך בעצמי בתחום. ואני מקווה שהאמונה לפחות תחזק אותך עד היום הזה... כי חבל יש לי הרגשה שתחושת ההחמצה לוקחת ממך הרבה כח ואנרגיות חשובות ואת מפספסת מה שקורה מסביב
לינוי

L L B

New member
יו... את ממש נשמה טובה../images/Emo70.gif

אני מזה מֵרוּגשת עכשיו...
... תגידי, זה יהיה פְּ'סדר אם אפנה אלייך עוד הרבה זמן? נניח עוד שנה? (אולי יותר... אולי פחות..). ז"א, אם אגיד לך "L.L.B" לא תבקשי ממני להזכיר לך מאיפה?... מאמי, אני מודעת לזה שהמוות של ריקי שלי שואב ממני הרבה... אבל אנ'לא יכולה אחרת...
(חחח... את צריכה לראות איך החדר שלי נראה... כל דבר קטן פה מזכיר אותה.. ממש מקדש קטן בניתי לה!!!) ולמרות הכל אני משתדלת לא לא לפספס את מה שקורה מסביב
. אני עם היד על הדופק 24/7
L.L.B

חחחח...בכייף אני לא אשכח יש לי

זיכרון טוב לשמות... העיקר שתרגישי מוכנה!!
לינוי

L L B

New member
טוב... ../images/Emo13.gif

אז לוקחת לי את הזמן בנתיים...
אעזור לך קצת כדי שבטוח לא תשכחי אותי- השם שלי דומה קצת לשם שלך... ששש...

שרונסקי

New member
גם אני רציתי לשאול, ולא העזתי

ועכשיו, אחרי שקראתי את סיפורך, הוא אכן לא קל. אני בטוחה שהיא באמת היתה רוצה שתצליחי להתגבר, כי היא מאד רצתה אותה במקום בריא וטוב, ואני בטוחה שהיא יודעת שאת אוהבת אותה.

L L B

New member
תודה לך ../images/Emo20.gif

על ההבנה והאמפתיה... אני פשוט טיפל'ה מסטולית עכשיו (קצת יין, לא נורא...) ובגלל זה לא יכולה להגיב יותר באריכות... אני מקוה בכל מאודי שהיא אכן יודעת וידעה שאהבתי אותה...
L.L.B נ.ב. - תמיד טוב לשאול. "מי שמתבייש - מתייבש"

ל- LLB../images/Emo24.gif

כאב האובדן... נכנסתי לאתר (שלך?) לזכרה...
אין לי מילים אפשר לקרוא את השירים ששמת שם ואת מה שכתבת, ולהרגיש את האהבה הענקית שזורמת ממך אליה ושזרמה ממנה אליך, אני בטוחה שהיא הרגישה בזה! אי-אפשר אחרת... מחבקת אותך חזק!! ומאחלת לך שלא תצטרכי לחוות את הכאב הנורא הזה שוב לעולמים...! יעל

כמו שאומרים מטפל חייב להיות במקום

הזה כדי לטפל הכי טוב שיש...חחח...
לינוי

חוויות של מטפלים

מטפל לא צריך לחוות דיכאון כדי לטפל בדיכאון מטפלת לא תריכה להיות אנורקטית כדי לטפל בהפרעות אכילה

חוויות של מטפלים

מטפל לא צריך לחוות דיכאון כדי לטפל בדיכאון מטפלת לא תריכה להיות אנורקטית כדי לטפל בהפרעות אכילה

שרונסקי

New member
לפפעמים אפילו זה רק מפריע כשמטפל

עבר/עובר בעצמו בעיה מקבילה לזו של המטופל

L L B

New member
למה מפריע?

היתה מישי שטיפלה בי בבית החולים (עו"סית...) במשך שנה ותוך כדי ה"חקירות" עליה התגלה לי שבעברה היא סבלה מדיכאון ואפילו פגעה בעצמה...
. יום אחד עשינו במחלקה "יום הפוך", ז"א שכל המטופלים היו "מטפלים" ליום אחד ולהיפך... היה לי טיפול באותו יום, נכנסתי לחדר הטיפולים ואמרתי למטפלת שלי שתשב "שם" (בכיסא 'שלי' כביכול). היא התיישבה ו..."טיפלתי" בה. שאלתי אותה ישר ולעניין (כמובן אחרי הקדמה שעשיתי לה...) אם היא פגעה בעצמה בעבר... היא השפילה מבט, שתקה למשך כמה דקות ארוכות (נתתי לה את הזמן שלו היא היתה זקוקה
) ואמרה; "כן", עם עצב נוראי בַּפָּנים...
. שאלתי אותה אם היא היתה בדיכאון וגם על זה היא השיבה בחיוב (בחיי, היא כמעט בכתה לי...). [מאמר מוסגר - אני אפ'פעם לא הייתי בדיכאון בשום שלב בחיי. חושבת שאין לי את הנטייה הזו...]. שאלתי אותה "למה" והיא אמרה שעל זה היא לא עונה... היא רק אמרה שזה לא מהסיבות שלי... ("טראומות" מיניות). אמרתי לה שאני מאוד מודה לה על השיתוף (הרי בנינו - היא לא היתה חייבת) ושלא אספר את זה לאפ'אחד (ז"א למטופלים אחרים שלה...). היא הודתה לי על זה ובכך סיימנו אני חושבת... * הרבה זמן לפני שהיא ענתה לי על התשובות האלו בחיוב ידעתי שהיא היתה פוגעת בעצמה (גם יש לה צלקת על היד שהיא היתה נוהגת להסתיר עם השעון...). זה לא הפריע לי... להיפך. הרגשתי שהיא יכולה באמת להבין אותי... אז במקרה שלי זה לא הפריע
.

L L B

New member
נכון זוכמיר, הוא לא חייב

להיות אנורקט בשביל להבין יותר טוב את המטופל. אבל אם בעברו הוא היה (או היא..) אנורקט או בדיכאון - חושבת שזה רק יוכל להוסיף לידע ולהבנה שלו במטופלים כאלו
.

אבל עלול לגרום גם להזדהות יתר

שבה הוא ישליך מהבעיות שלו על המטופלים שלו. דוגמה קצת אחרת, יש לי חברה שהתגרשה אחרי נישואים אומללים למדי, ושבמבט לאחור היא טוענת שמהתחלה היא לא היתה בטוחה והתחתנה עם הבחור מכל הסיבות הלא נכונות. עכשיו היא משוכנעת שחברה אחרת שלנו עוברת את אותו דבר. ואני לא בטוחה שהיא לא עושה השלכה היסטרית של הבעיות שלה על החברה שלנו. יכול מאד להיות שחברה שלנו כן בסדר גמור, התחתנה מהסיבות הנכונות ותחיה באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

L L B

New member
יש משו במה שאת אומרת... ../images/Emo13.gif

ולכן, אם אותו אדם שהיה בדיכאון בעבר ירצה להיות מטפל בעתיד, אני חושבת שהוא יצטרך להיות בטיפול פסיכולוגי שיחליט האם הוא ראוי לכך והאם הוא מוכן לכך (כמו כל אדם אחר... ואולי קצת יותר...) (לפי דעתי הוא יצטרך גם להיות בטיפול פסיכולוגי לאורך תקופת העבודה שלו עם המטופלים... כמו רוּבֶן
)

למעלה