לאיח'תיאר ../images/Emo141.gif
קודם כל שתדע לך שהשליטה שלי בהסטוריה......... מאוד חלשה. השליטה שלי בערבית מאוד גבוהה, בגלל היותי תולעת ספרים לפני שעליתי ארצה. אני קורא את הקוראן בערבית אני קורא את הפירושים בערבית, זה יותר נוח לי כך. במהלך כל השירשור הזה, אני פגשתי הרבה חומרים שהם מאוד מעניינים עבורי, וההרגשה שלי היא שאני מאוד מסכים עם כל דבר ובעת ובעונה אחת אני גם מרגיש שיש בי תחושה של משו שהוא לא מסתדר לי. יש בי הסכמה, בהחלט הסכמה, ויש בי גם ביקורת. בקשר לעניין של הפנאטיות.......... זוהיא תכונה כלל אנושית, כל אחד והדברים הפנטיים שלו, יש כאלה שהם ויש כאלה שהם אחרת, הנני אדם בהחלט פנאטי בתחומים מסויימים, ויש תחומים שאני בכלל לא יודע שאני פנאטי בהם. כל אחד מאיתנו והשדים שלו. אין לי בעיה עם הפנאטיות של אנשים כל הזמן שזה לא פוגע בי, אבל, ברגע שזה פוגע בי, אז אני מתחיל לחפש תשובות ופתרונות. אני לא כל כך איכפתלי, מה יעשה בן לאדן, או מה יעשה נצראללה או מה יעשה הניה או החמאס, כל הזמן שהם לא פוגעים, אבל ברגע שהם פוגעים בי, אני חייב לבדוק את הדברים, ולהכנס לעומקם, ולהבין אותם, ולפרשן אותם, ולחפש מתחת לאדמה הצעות ופתרונות. מחוסר ברירה הפנאטיות של בן לאדן, או של נצראללה או של אחמדנג'את, או של מחמד, או השיעים, או הסונים.... או הכהניסתים, או אלה שעולים היום לחומש.......... כל המגוון הזה, נהפך להיות נושא מאוד חשוב. למשל הויכוח הזה על הפסוק של הקוראן שקובע שיהודים הם קופים, אני חושב שצריך להתוכח איתו בקול רם, ולומר בקול רם כתגובה להצהרות שלך בן לאדן, שהוא מפרשן את הפסוק הספציפי של הקוראן בצורה מוגזמת, כלומר להכנס דרך רשתות התקשורת לויכוח הפולמוסי הזה בעניין הפרשונות המוגזמת של הקוראן. בינתיים הצד הפנאטי, נוחל הצלחות כל הזמן, לא ירחק היום שבו פתח יכחד ובמקומו יהיה רק חמאס. אני חושב שאסור לדחוק את הפנאטיות מתחת לשטיח ולהתווכח עם זה בקול רם ולא להעלים עיין, להתווכח בכבוד, בלי משחקי זילזול, כי בינתיים, הם הפנאטים האסלמים הולכים וצוברים כוח, ויותר ויותר אנשים הולכים אחריהם. צריך להתווכח עם כל דבר אחד לאחד בקול רם ובכבוד, ולא להגיד, אלה קבוצה של מטומטמים, אין טעם להתבונן עליהם. יש לי תחושה חזקה, שבשירשור הזה, נאמרו הרבה דברים נכונים מדוייקים ומעלים הרבה תהיות מגוונים, ויחד עם זה באותו רגע, צדדים מסויימים כוסו במעטה של ענן או עשן. לדוגמא, הטענה, מה איכפת לנו אך בן לאדם מפרשן את הקוראן, בשביל מה זה טוב להכנס לתוך זה???? אני טוען שזה חשוב וצריך למצוא תשובות כדי לענות להם בצורה כנה ועניינית, לא מאיימת או מזלזלת.