סחטיין על ההפגנה!

morality

New member
הבחורצ´יק גורש בהוראתי ../images/Emo58.gif

מטרת עצרת ההזדהות עם בעלי-חיים במשקים הינה לקדם את זכויותיהם ולשפר את מצבם העגום. יוסי שריד, נחמה רונן וציפי לבני (וגם אברהם פורז שלא נכח כי הוא בחו"ל) הם חברי הכנסת שעומדים בראש המאבק למען בעלי-החיים בכנסת ובממשלה. אנשים אלה יקרים לנו ביותר, ללא קשר להשתייכותם הפוליטית. אם אותו בחורצ´יק, או כל אחד אחר, היה מעוניין לומר (או לעשות) בעצרת משהו שיקדם את נושא זכויות בעלי-החיים, היה עליו לפנות למארגנים ולבקש להציג את דבריו. מאחר והוא בחר בדרך אלימה שחיבלה במהלך התקין של העצרת הוא גורש בהוראתי, כאחת מצוות המארגנים שבאחריותה לדאוג לאפקטיביות המקסימלית של העצרת.

lilithmm

New member
היה לי חבל שחלק מהאומנים שהיו אמורי

אמורים לבוא לא באו, וכל הכבוד ללאה שבת ולחמי רודנר (למרות ההערה שאמר לפני שירד מהבמה). היה עצוב, ואני כל פעם שואלת למה לא להכריח אנשים לראות את האמת בסופר, ליד הסטייקים והביצים. בעיתון עכבר העיר היה לפני שבועיים מתכון של כבד אווז...טיפת התחשבות :(

טל רחמן

New member
ובכל זאת, היה עדיף לתת לו לדבר

אמנם הוא התפרץ, אבל האלימות שבהורדה שלו ע"י חבורת שוטרים היא גדולה פי כמה. היה עדיף להסתפק בהתפרצות האלימה שלו, שהייתה אולי מעקבת את העצרת למעט זמן אך חוסכת אלימות משטרתית לא נחוצה. והיא לא הייתה נחוצה. יומטוב.

morality

New member
חולקת עליך ../images/Emo4.gif

מי שמתחיל באלימות חייב לשאת בתוצאות ולא לטעון "אבל הייתם יותר אלימים ממני". הוא עשה בחירה לא נכונה, דבריו לא נשמעו והוא שילם על כך.

vegan

New member
אלימות מתחסדת

העצרת אורגנה על ידי אנונימוס. עשרות רבות של מתנדבים עבדו לילות וימים בהכנתה ובעצרת עצמה. עלות העצרת מומנה בכספי תרומות של אנשים שביקשו לתרום לקידום זכויות בעלי חיים. המתנדבים השקיעו מזמנם מאותה סיבה. לעצרת הגיעו מספר אנשים בעלי דיעות הנראות להם חשובות מאד, אפילו יותר מזכויות בעלי חיים. אותם אנשים לא השקיעו מזמנם ומכספם כדי לקדם את מטרתם. הם מצאו שיטה טובה יותר - אלימות. אותם אנשים השתלטו באלימות על העצרת - הניפו שלטים, קראו קריאות ביניהם והאירוע המדובר היה רק השיא. כל זאת תוך פגיעה במטרות העצרת במטרה לקדם את מטרותיהם. מעשה זה הוא גזל אלים - גזל של זמנם של כל המתנדבים, גזל כספם של אלה שתרמו למען מטרה הנראית להם ומעל לכל גזל חייהם וסבלם של בעלי החיים כתוצאה מהפגיעה במאבק למען זכויותיהם. המאבק למען זכויות בעלי חיים חשוב לי מאוד, אך מעולם לא חשבתי לגנוב כספים כדי לקדמו, במיוחד לא מעמותות אחרות. איני רוצה להתייחס לתוכן הדיעות שהושמע, אםחלקן אני מזדהה ועם חלקן לא, אבל לא אוכל להמנע מלהזכיר את הפרדוקס של שימוש באלימות למען מחאה לכאורה נגד אלימות.

Veggie John

New member
בדיוק כך!

ברברתי בערך אותו הדבר בפורום צמחונות :) איזה בזבוז של הודעה (;

haleth

New member
ובכל זאת, המאבטח היה אלים במופגן

אנ משוכנעת שלא היו אלה המארגנים שביקשו להכות אותו (אלא רק לפנותו), אך המאבטח לא ניסה כלל לפנות אל האיש (=הבחורצ´יק) ולבקש ממנו להתפנות. - הוא התנפל עליו, פשוטו כמשמעו, הפיל אותו על הרצפה והחל להכותו באלימות. למעשה, כאשר יוסי שריד ביקש ממו להרפות, הוא נראה מופתע. גם אני נגד כל אותם אלה שתפסו טרמפ על העצרת לקידום מטרותיהם. גם בעיני לא מצאו חן כל קריאות הביניים, ללא קשר למידת הסכמתי עימן. גם אני חושבת שהפרעה לדובר אינה מראה על תרבות דיון או על דרך ארץ. אך ה"עונש" על גסות רוח אינו יכול להיות הכאה פומבית. אני בטוחה שבעצרת הבאה, מסר ברוח זו יועבר לחברת האבטחה.

aradori

New member
סתם מסקרנות:

זה היה מאבטח של הארוע או מאבטח אישי של שריד?

Fix the world

New member
המאבטח לא הרביץ!!!

כשניגש המאבטח למפגין, ידע המפגין את "תפקידו" ונשכב על הרצפה על מנת למשוך זמן וכותרת. בשום שלב של העימות לא הוכה המפגין (האירוע המלא מצולם אצל צלם וואלה), כי אם נמשך/נדחף. שאלה:אם ב 4/11 מסוים לפני שנים לא רבות היה קופץ מאבטח בזמן ותופס אדם מסוים שרצה לפגוע באישיות פוליטית שלא תאמה את דעתו, איפה היינו עומדים היום? ואם היו תופסים את אותו אדם, כמה מכם היו (בדיעבד כמובן) ממש מתנגדים לעובדה כי יקבל קצת מכות (אין אני בא לטעון כי המפגין בא לפגוע במר שריד, אלא שדברים כאלה אין לדעת, גם לא עם שמפניה)? תודה ושלום

haleth

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

טל רחמן

New member
חבל שאת תמימה

את מגינה על זכותם של בעלי-חיים, אבל מתקיפה את זכותו של בעל-חיים (המפגין המתפרץ) לא לקבל מכות תוך כדי כך שאת מגינה על זכותו של פוליטיקאי עשיר (שתפס טרמפ על המאבק נגד פיטום אווזים בשביל קידום האינטרסים שלו) להשתמש בכוח שלו (מאבטחים) להכות את אותו בעל-חיים. חבל.

morality

New member
מעניין, טל, אם היית אומר

אותם דברים אילו היה מדובר בפוליטיקאי מהמחנה שלך שהיה מותקף ע"י מישהו מהקהל...

טל רחמן

New member
במחנה שלי....

במחנה שלי אין פוליטיקאים. כי אני לא מאמין בניצול וסמכותנות. אני מאמין באנשים.

טל רחמן

New member
אני לעומת זאת, לא שפוי

וואו את כזאת שפויה...את מצודדת בהכאת מפגינים שלא התכוונו ולא איימו לפגוע באף אחד....את אומרת "טוב שגורש" עם אגודל למעלה...טוב שגורש....ה"גירוש" הזה שאת מצודדת בו כולל גם שימוש בכוח פיזי ונשק קר...איזה שפוי מצידך! שאני אבין, את גם תומכת באשפוז בכפייה? את הרי ה"שפויה" ובטח את רוצה ש"יגרשו" את הלא שפויים, נכון?

adipo

New member
אני מרגישה בטונים פה

שהדיוןנגרר למקומות אלימים, ולכן- בואו נעצור אותו פה, או שהתגובות ירגעו קצת... יום טוב וחג שמייח עדי

טל רחמן

New member
הא?

את מוכנה להסביר לי איפה בדיוק היו טונים אלימים בהודעות שלי? הדבר האלים היחיד הייתה זאת ששמחה על זה שהכו מישהו.

למעלה