סידן, חציל מעניין, ספר חדש ואבוקדו מהספרים

Ofericko

New member
סידן, חציל מעניין, ספר חדש ואבוקדו מהספרים

אהלן.

קודם כל נתחיל בהודעה חביבה: לאחר 11 חודשי טבעונות טעימים ביצעתי השבוע בדיקת דם. כל הערכים השונים נמצאים בתוך טווח הנורמה ללא יוצא מן הכלל. הברזל בסדר גמור. הויטמינים בסדר גמור (לא ביצעתי B12 כי זה לא ממש רלבנטי).
הרופא שנתן לי את הבדיקות התרשם מכך שאני טבעוני ואמר:
"גם אשתי טבעונית. בעצם היא כמעט טבעונית. היא אוכלת דגים ומוצרי חלב..."
והתפלא לשמוע שאני לא אוכל אפילו חלב ומוצריו. על כך הוא אמר שזה מאד לא בריא כי יהיה חסר לי סידן.
אז הבדיקה הראתה שבמהלך חודשי הטבעונות הסידן.... עלה! יחסית לסדיקה קודמת מלפני כ-10 חודשים ונמצא בצד הגבוה של הנורמה

(עכשיו יבוא גידי ויגיד שבדיקת הדם לסידן לא רלבנטית כי לא משנה כמה סידן יש בדם אלא כמה הוא מצוי בעצמות או משהו כזה......
נכון??)

דבר שני, נתקלתי היום בחצילים מפוספים כאלה. האם מדובר בחציל רגיל לכל דבר או משהו מיוחד? אשמח למתכון.
תמונה בהמשך.

דבר שלישי, קניתי היום את הספר החדש של בני סיידא "אוכל טבעוני". המחיר המקורי די יקר (מעל 90 ש"ח אאל"ט) אבל עם קופון של 60 ש"ח הספר עלה רק 30 וגם היה מבצע 1+1 אז לקחתי עוד עותק לאחותי. שני הספרים ב-30 ש"ח. מעיון ראשוני נראה מעולה.
תמונה בהמשך.

דבר רביעי, לאחרונה אני פותח עוד ועוד אבוקדואים נפלאים! מאז ומעולם אבוקדו היה אחד המאכלים האהובים עלי אבל משהו קרה השנה והאבוקדואים פשוט מעולים! השבוע פתחתי אבוקדו שנראה פשוט כמו מספר בישול. הפרוטוטייפ של המושג אבוקדו

תמונה בהמשך.
 

littlegem

New member
איזה יופי זה החציל התאילנדי?

אפשר לשאול כמה הם עולים?
 

Ofericko

New member
תמיד אפשר לשאול!: -)

אין לי מושג. אולי מחר תהיה לי תשובה.
 

salo22

New member
הם נחשבים משום מה חצילים איטלקיים


והם נפלאים לגמרי, אני מעדיף לקנות אותם מאשר את החממה והבלאדי הכהים ה"רגילים". יותר מעודנים, כמעט תמיד קלי משקל ואין גרעינים, נהדרים בכל דרך שמבשלים, גם בצלייה שלמים וגם בבישול של חתיכות. אלו לא חצילים תאילנדים או מתאימים במיוחד למנות הקארי כמו סוגי החציל התאילנדי הירוק הקטן או הלבן הארוך, אבל בהחלט באין את אלו הם עדיפים בהרבה גם לבישול בקארי ובישול תבשילים בכלל.
 

gs1234

New member
חצילים איטלקיים

אני מכין בדרך כלל פרוסות חצילים בתנור (אחר כך אני משתמש בהן ללזניה, או פיצה, או לכל דבר אחר). יצא לי כמה פעמים לאפות פרוסות של חציל איטלקי ליד פרוסות של חציל רגיל, והתוצאה מפתיעה. החציל הרגיל יוצא רך וסמרטוטי והטעם שלו חלש. לחציל האיטלקי מרקם הרבה יותר יציב (רך אבל פחות) וטעם הרבה יותר טוב. אין בכלל מה להשוות.

קשה למצוא אותם, אבל כשאני רואה אותם אז אני מיד קונה.
 

Ofericko

New member
אני חושב לעשות מהם את הטרין חצילים המעולה

של ליידיבאג
 
יפיפיים

אני משתמשת בהם כבכל חציל, הם טעימים, יציבים ולא נוטים לנשכנות
כשטיילנו בארה"ב השתמשנו באלה הרבה שכן היו בכל מקום
 

Gidi Shemer

New member
יופי + שתי הערות

1. בדיקת הדם לסידן לא רלבנטית כי לא משנה כמה סידן יש בדם אלא כמה הוא מצוי בעצמות או משהו כזה

2. אבוקדו זה באמת אחד הדברים הטובים בעולם. רק לזכור שלכתוב "אבוקדו" בפורום הנוכחי זה לגיטימי, אבל אם אתה כותב בפורום השכן (למרות שאני מבין שהפסקת עם זה)- אז צריך לכתוב "אבוקדה".
 

Ofericko

New member
אחלה + שתי הערות

1. אז למה לעזאזל הבדיקה הזו קיימת וממומנת ע"י הקופה (כמו הבדיקה הלא רלבנטית ל-B12)? ומה כן בודק רמה תקינה של סידן? צפיפות עצם?

2. אבוקדו, אבוקדה - העיקר לא גויאבה!
 
לא שיש לי ממש תשובה

אבל הפעם היחידה שבדקו לי סידן בבדיקת דם הייתה כאשר התלוננתי על כאבי שרירים חריגים בפעילות גופנית (מדובר היה בכאבים באופן לא פרופורציונאלי בכלל יחסית לרמת הפעילות והכושר הגופני שלי) והבנתי שזה כדי לבדוק אם אני לא סובלת מבריחת סידן. (בסופו של דבר אגב יצא תקין והסיבה לכאבים הייתה אחרת לגמרי).
מעבר לזה אין לי מושג למה עושים בדיקה כזאת.
 

Ofericko

New member
אז יש מצב שדווקא רמה גבוהה של סידן בדם מראה

בריחה של סידן מהעצמות אל הדם?
: -(
 
האמת שאין לי מושג

אמנם שמעתי על זה משהו פעם אבל אני לא רוצה להגיד סתם כדי לא להטעות, אחרי הכל אני לא רופאה... האמת שהסיבה שלא עניתי עד עכשיו היא כי קיוויתי שאולי מישהו אחר שכן מבין יענה..
 

RSPA

New member
שתי הארות


1. רמת סידן בדם יכולה להצביע על מספר דברים חשובים. ראה בתמונה >>>
2. אבוקדו, אבוקדה וגם "אהוקטל" שמשמעו (באצטקית) - אשכים. לאחרונים אין תוחלת בלי גויאבה...
 
למעלה