סידן, חציל מעניין, ספר חדש ואבוקדו מהספרים
אהלן.
קודם כל נתחיל בהודעה חביבה: לאחר 11 חודשי טבעונות טעימים ביצעתי השבוע בדיקת דם. כל הערכים השונים נמצאים בתוך טווח הנורמה ללא יוצא מן הכלל. הברזל בסדר גמור. הויטמינים בסדר גמור (לא ביצעתי B12 כי זה לא ממש רלבנטי).
הרופא שנתן לי את הבדיקות התרשם מכך שאני טבעוני ואמר:
"גם אשתי טבעונית. בעצם היא כמעט טבעונית. היא אוכלת דגים ומוצרי חלב..."
והתפלא לשמוע שאני לא אוכל אפילו חלב ומוצריו. על כך הוא אמר שזה מאד לא בריא כי יהיה חסר לי סידן.
אז הבדיקה הראתה שבמהלך חודשי הטבעונות הסידן.... עלה! יחסית לסדיקה קודמת מלפני כ-10 חודשים ונמצא בצד הגבוה של הנורמה
(עכשיו יבוא גידי ויגיד שבדיקת הדם לסידן לא רלבנטית כי לא משנה כמה סידן יש בדם אלא כמה הוא מצוי בעצמות או משהו כזה......
נכון??)
דבר שני, נתקלתי היום בחצילים מפוספים כאלה. האם מדובר בחציל רגיל לכל דבר או משהו מיוחד? אשמח למתכון.
תמונה בהמשך.
דבר שלישי, קניתי היום את הספר החדש של בני סיידא "אוכל טבעוני". המחיר המקורי די יקר (מעל 90 ש"ח אאל"ט) אבל עם קופון של 60 ש"ח הספר עלה רק 30 וגם היה מבצע 1+1 אז לקחתי עוד עותק לאחותי. שני הספרים ב-30 ש"ח. מעיון ראשוני נראה מעולה.
תמונה בהמשך.
דבר רביעי, לאחרונה אני פותח עוד ועוד אבוקדואים נפלאים! מאז ומעולם אבוקדו היה אחד המאכלים האהובים עלי אבל משהו קרה השנה והאבוקדואים פשוט מעולים! השבוע פתחתי אבוקדו שנראה פשוט כמו מספר בישול. הפרוטוטייפ של המושג אבוקדו
תמונה בהמשך.
אהלן.

הרופא שנתן לי את הבדיקות התרשם מכך שאני טבעוני ואמר:
"גם אשתי טבעונית. בעצם היא כמעט טבעונית. היא אוכלת דגים ומוצרי חלב..."
והתפלא לשמוע שאני לא אוכל אפילו חלב ומוצריו. על כך הוא אמר שזה מאד לא בריא כי יהיה חסר לי סידן.
אז הבדיקה הראתה שבמהלך חודשי הטבעונות הסידן.... עלה! יחסית לסדיקה קודמת מלפני כ-10 חודשים ונמצא בצד הגבוה של הנורמה

(עכשיו יבוא גידי ויגיד שבדיקת הדם לסידן לא רלבנטית כי לא משנה כמה סידן יש בדם אלא כמה הוא מצוי בעצמות או משהו כזה......


תמונה בהמשך.

תמונה בהמשך.


תמונה בהמשך.