ראיתי את זה כשזה רק יצא, אפילו בלי
תרגום לאנגלית, אבל אני אנסה להסביר את מה שהבנתי, ואת מה שאני זוכר. קודם כל, זה באמת סרט מדהים. והאנימציה מדהימה, כמו שאמר AceMagician. אפשר ממש לראות את השיערות על הגוף של הדיג'ימונים... בסרט מככב דורומון והסיפור הוא שיגדראסיל, התוכנה השולטת בעולם הדיגיטלי (על שם עץ העולם, יגדראסיל, במיתולוגיה הנורדית. שורשיו היו עולם המתים, הצמרת עולם האלים והאמצע עולם בני-התמותה), מחליט משום מה לאתחל את העולם הדיגיטלי. הדבר, כמובן, יהרוג הרבה דיג'ימונים מסכנים. רק קבוצה של דיג'ימונים בעלי גן מיוחד, גן X, יכולים לשרוד את האתחול, וכמובן שלדורומון יש את הגן המוטנטי. בכל-אופן, ליגדראסיל יש אבירים, שהם השליחים שלו, ואם אני זוכר נכון אלה גאלאנטמון, אומנימון וגריימון מלחמתי. מופיעים גם ליאומון, גארורומון מתכתי, טוקומון, מומימון, ודיג'ימון חדש ומגניב (לא דורומון), שאני לא אחשוף את שמו כדי לא להרוס
עוד דבר שהיה יפה הוא שהדיג'ימונים שם לא מתפוגגים, כאילו הם סתם תוכנות כמו שנראה בסדרה, אלא ממש מתים ומשאירים מאחוריהם גופות. הייתם צריכים לראות את זה... טוב, לא חשוב. זה זה, וזה מה שהבנתי רק מהתמונות (עוד לא ידעתי יפנית מספיק טוב אז. לא שאני אדע הרבה גם היום, אבל אני ללא ספק אדע יותר
). עכשיו חכו ל-AceMagician.