סיינטולוגיה, סיפור הצלחה אישי

../images/Emo13.gif

טום קרוז הפך למוקצה בהתעסקות האובססיבית שלו בכת הנאלחת הזו ובקרוב אם ימשיך ככה גם ינושל מנכסיו הרבים לטובת תואר מפוקפק של מואר, מרוב הכסף שהוא נתן להם ודפקו לו ת'קופסא האור כבר יוצא לו מה.... שלא לדבר על ג'ון טראבולטה שגם הוא הולך בדרך הזו ככה זה מרוב כסף הם מחפשים את הטרנדיות, מוארי וואנבי, כנ"ל אסתר מדונה והקבלה שלה, מרוב כסף שהיא תורמת להם ועושה דאווינים היא גילה בסוף שהרב הכל כך טהור שלה מעל בכספים של העמותה וגנב מיליונים. רק מראה שכל מה שקשור בו סכומי כסף בסדר כזה מראה שהכל מסווה של שקרים מניפולציות ורוחניות שנקנתה בכסף. שיעורי קבלה אמיתיים באים מצדיקים אמיתיים ורוחניים שהכסף שהם משתכרים לרוב הולך לכיסוי ההוצאות בלבד. אם זה טוב לו שיבושם לו

רוצה לציין ש...

למיטב ידיעתי: - לימודי קבלה ולימודי סינטולוגיה זה לא אותו דבר. - אם כבר אז מורה ששלם עם עצמו לוקח תשלום על התמורה שהוא נותן לאדם אחר. אחרת חילופי האנרגיה אינם נקיים כשאדם אחד נותן והשני רק מקבל.

ברור שיש הבדל ../images/Emo2.gif

אני מבין מה את אומרת לגבי חילופי האנרגיה
, לרוב יש תשלום אך הוא די סמלי וצנוע ולא מדובר בטרנדיות כלשהי, שהופכת למסחטת כסף סטייל מרכז הקבלה בלוס אנג'לס והכת הסיינטולוגית שגובות ממך סכומי עתק על רוחניות בשקל. למיטב ידיעתי ברגע שלומדים איפשהו סביר שתשלם על הלימוד זה לגיטימי, אך ברגע שהמקום הזה מבקש ממך לתרום לו כספים ושבכך חייך יהפכו לחיים מאושרים, בריאים, השפע יבוא בקרבך, אם לא תשלם לא תקבל, וכל ההרצאות ושטיפות המוח שהם עושים לאנשים ובכך הם הופכים לכת. הכת הסיינטולוגית עושה שימוש מניפולטיבי ציני ומרושע ומוכרת לאנשים רוחניות בשקל ומעוותת בכך משהו שאמור להיות נקי טהור ולטובת היקום, אנשים מסויימים בזרם הקבלה מעוותים את הדת ומוכרים אותה בזיוף לאחרים. רוחניות אושר ואהבה לא קונים !!!!! אלא לומדים תוך כדי תהליך.

אני לא מסםיק מכירה בתי ספר

ללימוד קבלה ובתי ספר ללימוד סנטולוגיה. אני גם משערת שלא מלמדים/פועלים באוצה הצורה בכולם. איך אתה יודע שהם מבקשים כמות גדולה של כסף? ואיך אתה יודע שהם עושים שטיפות מוח?

../images/Emo13.gif

יש לי חבר קרוב שלמד קבלה והוא ביקר בכל מיני מקומות, שאמרו לו או יותר נכון יעצו לו בלשון מתחכמת שכדי לדעת עוד מומלץ לו לרכוש ספרים וקלטות, כשהוא שאל כמה אז אמרו לו זה ממש זול משהו בסביבות ה-1000 שקל. וככה זה חזר על עצמו בכל מיני מקומות, והמקום היחיד שהוא היה בו הוא נתקל במורה מאוד מיוחד שאמר לו שאיפה שמעורב המון כסף יש התמסחרות והרבה זיוף. הוא גם היה צנוע והשיעורים עלו תשלום סמלי לכיסוי ההוצאות ולא השפיעו עליו בכאלו אמצעים כאלו ואחרים לרכוש כל מיני מוצרים, שלא לדבר על תרומות של כסף. ברגע שאתה תורם סכומי כסף גדולים לארגון כזה או אחר זה הופך אותו לכת. רוחניות וקודש לא מוכרים בכסף ואני לא מדבר בהכרח רק על סיינטולוגיה וקבלה, אנשים שמוכרים לך דרגות של היטהרות בתמורה לכמה שיותר כסף שאתה משלם בעיני הם שרלטנים. הכרתי אפילו רופא שיניים מהארץ שהיה חבר בכת שלהם והיה תורם להם כספים על ימין ושמאל ומסתבר שהדפוס הזה של תרימת כספים די מוכר. מה שכבר מצביע על כך שהמערכת הזו רקובה איפשהו מבפנים. מאוד יכול להיות שאני טועה אבל ההרגשה האישית שלי עד היום שמרה עלי טוב. לפי מה שאני רואה וחושב איפה שיש יותר מידי סחר מכר, התמסחרות, וכאלה שמוכרים לך רוחניות במסווה בתמורה לכל מיני שטיקים כאלה ואחרים מדליקים אצלי נורה אדומה. ברגע שהמקומות האלו גודלים וסוחפים אחריהם המונים כמו עדר פה מתחילות הבעיות, ברגע שמבקשים ממך כל מיני תרומות בשביל מקומות כאלו או סכומי כסף כדי להפוך אותך לאיזה סמי מואר משהו רקוב, ברגע שמפעילים כנסים שבהם לרוב משתמשים בכל מיני שיטות מניפולטיביות ולא הכי נקיות בעיני זו שטיפת מח. למיטב ידיעתי ואולי אני טועה לא אמורים לעסוק בכלל בקבלה אלא מעל גיל 40 ורק אחרי שעברת כל מיני תהליכים בחייך כי טמונות בכך לא מעט סכנות, עד כמה זה נכון לא יודע אבל אני די נוטה לסמוך על אנשים שהיו קרובים לכך. ואתן לך דוגמא טובה למסחור ושימוש ציני ומרושע בדת ע"ע רב ידוע מאוד וקיצוני, שבכנסים שלו מטיפים לאנשים כל מיני דברי הבל ובלע כדי להחזיר אותם לחיק האל ולהפוך אותם לחלק מהעדר במסווה של שקרים והפחדות. חבל שהקיצונים מקלקלים את הדת והרוחניות ואפשר לזהות אדם רוחני ישר צנוע ועניו על פני מתחסד מזוייף ושקרי שרק מחפש טרנדים.

../images/Emo13.gif

בתשלום את מתכוונת תשלום כספי? כי אם כן, זו יכולה להיות הנחה פרועה
כלומר, אני יכול לראות המון מורים, לאורך שנים, שלימדו ללא כל דרישה כספית, כאשר ה"תשלום" שלהם היה הפיכת העולם למקום טוב יותר. כמובן, ההודעה רלבנטית רק אם את מתייחסת לתשלום כספי. הרבה דברים יכולים להיות תשלום - הוקרת תודה, שליחת אהבה, ללמד אחרים את מה שהמורה לימד אותך.

whyme3

New member
מאחורי המילים היפות...

מסתתרת לה דעה קדומה, וחבל מאוד, אתה פשוט מכליל ללא בצדקה, אני רק מבקש ממך לנסות את זה בעצמך (יש סרטי מבוא בארגון בת"א שלא עולים לך כסף ומיועדים לקהל חדש) וזהו.

אני אכן מכליל ../images/Emo13.gif

ואני מודע לכך אם אתה מרגיש שזה עושה לך טוב שיבושם לך
, לי אין שום כוונה כזו או אחרת או רצון בכלל להתקרב אפילו לא בחינם. ולא חבל על כלום
אני לא מרגיש שאני מפסיד משהו.

whyme3

New member
אוקיי, אבל

אני מספיק זמן בזה בשביל לומר לך שזה תרם לי ברמות מדהימות, ואני לא משלם על זה פרוטה (תאמין או לא X_X) אני רק מציע לך לגשת לארגון הסיינטולוגיה (שונצינו 12 ת"א) ולראות איזה סרט מבוא אחד או שניים (זה לא עולה כסף X_X) ותראה בעצמך אם זה מתאים לך או לא. אפשר להשוות את מה שאתה עושה כאן להכללה, וחבל כי זה יכול למנוע ממך הרבה מאוד ידע (ולא רק בתחומים כאלה, גם עוד הרבה אחרים) אני רק אומר, תבוא ותנסה בעצמך

אם יש משהו שלמדתי בחיים ../images/Emo13.gif

זה שאין דברים בחינם ואין מתנות לכל דבר יש תג מחיר והתשלום יגיע מתישהו בצורה כזו או אחרת, מה שעולה בזול או ניתן בחינם בסוף עולה מאוד ביוקר. עשה לך טוב
ותודה על ההצעה אבל לא תודה

TheGreatNut

New member
אני מניח...

אבל באמת שאני מניח, כי שניכם ("בעז האמן" ו"אסולית") כתבם יחסית מעט מילים ואין לי באמת דרך לדעת בדיוק למה כל אחד מכם התכוון, אבל אני מניח ששניכם התבססתם כאן על הנחות חסרות כל ביסוס. הן "בעז האמן" התבסס על הנחות חסרות כל ביסוס לגבי מה שכתוב בהודעה הראשית בשרשור והן "אסולית" התבססה על הנחות חסרות כל ביסוס בתגובתה ל"בעז האמן". לדעתי, בעיקר באמצעי תקשורת גסים כמו פורומים, כדאי מאוד לוודא שאתם מבינים מה אתם קוראים. כדאי גם לזכור שגם אם תקראו את הדבר הכי לא ברור בעולם יש סיכוי שהמוח שלכם יפרש אותו בצורה מאוד ספציפית, מאוד מדוייקת ומאוד חסרת קשר למציאות. אני אישית כמעט ולא מבין מה בדיוק נכתב באף אחת מההודעות בשרשור הזה. איך אני יכול להבין מה נכתב כאן עד עכשיו? כל כך מעט מילים עם כל כך הרבה כוונה... מי יכול בכלל להבין מה זה בדיוק? הייתה לי הרגשה עמוקה שמי שכתב את ההודעה בתחילת השרשור משתף כאן בדרך שהוא עובר אשר מקדמת אותו למקומות עוד יותר טובים משהוא נמצא בהם כרגע. אז הרגשתי רצון להביע את תמיכתי בעשייה שלו. אבל לחשוב שאני יודע מה הוא כתב בדיוק ולמה הוא התכוון בדיוק... זה באמת מציאותי? לא התכוונתי להציק למישהו בהודעה הזאת למישהו, ואני מקווה שהנחתי "נכון".

whyme3

New member
זה פשוט ../images/Emo13.gif

קודם כל, צדקת לגמרי, סיפרתי פשוט את הסיפור שלי ועל ההצלחה האישית שלי, באותו נתיב אשר אני בחרתי ללכת בו, סיינטולוגיה. תודה על תמיכתך

אסולית

New member
אתה יכול להניח מה שאתה רוצה

אני מביעה פה את תמיכתי בהודעה הראשית על הצלחתו בדרכו, והבעתי שאלה לבועז למה הוא התכוון בהודעתו, לא הנחתי אלא שאלתי באמת בתום, אם הוא מביע כאן תרעומת לדרך אחרת לשלו... אני יכולה להבין שאת המלל של ההודעה שלי ניתן לדמיין ככועס או כמתון, תלוי בדמיון. יש איזה הנחות נוספות שתרצה לברר עימי?

TheGreatNut

New member
כן, מעניין אותי באיזה טון נכתבה...

ההודעה הזאת שלך. כלומר, זה מעניין אותי בשיא הרצינות.

אסולית

New member
זה נכתב בטון חצי משועשע חצי רציני

כי למרות שאני מכירה את הסיינטולוגיה מפרספקטיבה לא מחמיאה, אם זו דרך שעובדת למען מישהו אחר, אז למה לא?! כל הוקעה לשמה, מעוררת אצלי את הפקח!

למעלה