סיכום קבוצה III

cubano1

New member
סיכום קבוצה III

בזמן שארה"ב הוכיחה עליונות מוחלטת עם כל סיבוב וסיבוב, הלכה והתפתחה דרמה שקטה שאף אחד לא דיבר עליה - התחרות בתוך נבחרת ארה"ב על שני המקומות בקרב רב.
המועמדות הטבעיות על בסיס דרגות קושי היו ג'ורדין וויבר, אלופת העולם, וגבי דאגלס - החדשה הלוהטת והפחות יציבה.
ומאחורי הקלעים - אלי רייזמן עם חתיכת עקב אכילס בדמות תרגיל חלש מאד במקבילים, ועניינים של אחזקת גוף לא מרשימה.

בסיבוב הראשון ארה"ב לקחה פור עצום עם 4 קפיצות אמנאר, שהנמוכה ביניהם רשמה 15.8 (רייזמן)
מרוני נתנה יותר מדי מיץ בקפיצה שלה - אחזקת גוף מדהימה וצעד ענק קדימה. הקפיצה השניה לא ראינו - אבל היתה מצוינת והיא מעפילה ראשונה לגמר הקפיצות, ואין אף אחת בעולם שמסוגלת לעבור את ההופעה הזאת מהמוקדמות.

בסיבוב השני ארה"ב במקבילים - רייזמן עם תרגיל מדהים בשבילה במקבילים - 14.1, בעוד חברותיה לנבחרת מתקרבות יותר לכיוון ה 15 - ומגדילה לעשות דאגלס עם 15.3 שמבטיח לה מקום בגמר. וויבר איבדה נקודות יקרות באלמנט שתמיד נותן לה בעיות - סבב ואחריו פירואט על הבד העליון. קימרה מאד את הגב וקיבלה 14.833

בסיבוב השלישי דאגלס היתה חזקה מאד בקורה - 15.266. וויבר חילקה עשיריות על איבודי שיווי משקל - 14.7, ורייזמן היתה יציבה אף על פי שלא ראינו את התרגיל. היא רשמה 15.1 ולקחה חזרה 4 עשיריות על חשבון וויבר.

בסיבוב הרביעי ארה"ב היתה הרחק לפני המתחרות, ארבעה גלגולים על המשטח והן היו עולות לגמר הנבחרת. אך עדיין נותרה השאלה של הקרב רב - איזה 2 מבין ה3 תעפלנה לגמר? רייזמן היתה בחסרון מהמקבילים. דאגלס התחילה ראשונה, והתחילה יפה. אך ניכר שהיתה ירידת מתח והיא יצאה עם שתי הרגליים מהמשטח ורשמה רק 13.766.
וויבר אחריה היתה טובה, ורשמה 14.666 - מה שפתח את הדלת עבור אלי - מדליסטית בקרקע מאליפות העולם האחרונה ומועמדת למדליה על המכשיר. אלי נתנה את מה שהיא יודעת - בגרות, בשלות ובעיקר שליטה על העצבים - תרגיל עם מעט מאד טעויות, ציון עצום של 15.325 - וכרטיס לגמר על חשבון וויבר המסכנה.

רייזמן ראשונה בין האמריקאיות - אבל עם דאגלס תוכל לחזור על ההופעה שלה מינוס הבעיות בקרקע - הזהב שלה לקחת.

עוד ראוי לציון - קיילה רוס היתה מצוינת בתור מכשירת קרקע במקבילים בקורה ובקרקע.

טוודל נתנה תרגיל מדהים במקבילים (16.133!!!!) ותהיה בגמר. יהיה קרב אדיר בינה לבין הרוסיות.
יונה דופורנה מצרפת כרגע שישית על המכשיר. היא יכולה לסבול כניסה לגמר של קומובה ומוסטפינה - אבל עוד אחת עוברת אותה והיא בחוץ

הבריטיות היו נפלאות - אין להן התעמלות קשה או מרהיבה כקבוצה, אך הן היו מרשימות, במיוחד רבקה טאני הקטנטונת ששיחקה אותה כמו גדולה!

קשה להאמין שיש עוד שני סבבים - ועוד גמר!

Tammie

New member
איזה תחרויות עד כה!

פשוט אולימפיאדה מטריפה.
אוצ'ימורה אתמול, וויבר היום. ואנחנו עדיין רק במוקדמות!!!

אני במיוחד שמחה עבור בת' טוודל. מגיע לה. אני כל כך רוצה שהיא תיקח מדליית זהב אולימפית. זה הזמן שלה!
היום היא הייתה מרהיבה. כל פעם כשאני חושבת שאני רואה ממנה הכל, היא מוסיפה דרגת קושי ועוד איזה חצי סיבוב במעברים.

cubano1

New member
מדהים

עם ההופעה מהיום, האמריקאיות לוקחות את הזהב בהליכה, מבלי שראיתי את הרומניות, הרוסיות והסיניות...
נראה בסבב הבא אם הסיניות יאכזבו כמו הסינים....

Mrpops

New member
אני מאמין שטווידל תיקח מדליה במקבילים

השאלה איזה...יש לה סיכוי לא רע לזהב, קומובה מוסטפינה וגרישינה שלושתן מתעלות מעל ה-16 וכמובן רק שתיים מהן יהיו בגמר המקבילים. אם טווידל תשחזר את ההופעה מהיום - היא בהחלט יכולה לעשות זאת! טבהחלט מגיע לה!
אני חושב שוויבר פשוט תפסה יום לא טוב, אולי זה שוב הלחץ המנטלי...בארה"ב היא התמודדה עם הלחץ יפה מאוד אבל אולימפיאדה עם כל הרעש מסביב שלא בדיוק הולך לכיוון שלה אלא במקרה הזה לכיוון נבחרת בריטניה - אולי הסיח את דעתה...
רייזמן יציבה מאוד. נכון, אין לה התעמלות מרשימה מבחינה ארטיסטית אבל היא מפגינה יציבות ונחישות וזה מה שהקנה לה את הכרטיס לקרב רב. אני אהיה יותר ממאושר לראות אותה שם באיצטדיון בלונדון...היא עברה כברת דרך ארוכה לא פחות מוויבר.
קיילה רוס - ההופעה שלה היום הייתה טובה. לא מדהימה אבל טובה והיא בהחלט סיפקה את הסחורה למה שהאמריקאיות היו צריכות להשיג. חבל על היציאה מהמשטח בקרקע...והיו לה עוד כמה פקשושים בקורה אבל בסה"כ תחרות טובה לרוס הצעירה.
רבקה טאני הבריטית עמדה בלחץ בכבוד רב! עם המון חן ובטחון עצמי היא הפגינה את אחד מתרגילי המקבילים הטובים ביותר שלה! צפויה קריירה גדולה...
עוד ראויה לציון בנבחרת בריטניה - ג'ניפר פינצ'ס עם תרגיל קרקע מרשים.
אני חושב שהאמריקאיות לא יפתיעו לרעה. הן יקחו את הזהב והמאבק האמיתי הוא על המקום השני והשלישי...

Itgs

New member
אני עצבני מאוד על זה שוויבר לא תהיה בגמר

נטע104

New member
כן זה מבאס

היא הייתה מועמדת לזהב היא התאמנה בשביל זה כל החיים היא הצהירה שזו המטרה שלה אני מקווה שהיא לא תפרוש אחרי האולימפיאדה ותחכה להזדמנות שלה..
אבל זה היופי בספורט you never know...

Itgs

New member
זה בגלל החוק של השתי מתעמלות למדינה

באמת שזה הזוי לערוך גמר במקצוע בלי המתעמלת הטובה ביותר.

אני באמת לא מבינה את החוק הזה

למה צריך לתת הזדמנות לכמה שיותר מדינות להשתתף בגמר? למה?
אני רצינית. באמת, למה שבגמר האולימפי תהיה הזדמנות לכולן ולא רק לטובות ביותר?

trilliane

Well-known member
מנהל
מה לא מובן? האולימפיאדה היא תחרות בין מדינות

ולא רק בין ספורטאים. יש ענפי ספורט שבהם מותר למדינה לשלוח רק ספורטאי אחד, למשל.

לאו דווקא

התחרות הקבוצתית היא תחרות בין מדינות. גמר מכשירים וגמר קרב-רב לאו דווקא כאלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן דווקא. הספורטאים מתחרים מטעם מדינתם

עם צבעי הדגל, עם ההמנון וכו'. יש בעולם גם אירועי ספורט (לא יודעת אם בהתעמלות, אבל יש) שבהם כל ספורטאי בפני עצמו בלי קשר למדינה. באולימפיאדה זה לא המצב, לטוב ולרע.

Tammie

New member
נכון אבל

מצד שני, זה מגוחך לערוך גמר קרב רב עם חמש מתעמלות מאותה מדינה, שזה הצד השני של זה....

נעממהה

New member
למה ללכת לקיצונויות?

שלוש מכל מדינה זה הרבה יותר הגיוני. מקום טוב באמצע- גם נותן הזדמנות למדינות קטנות וגם הוגן עם הטובות ביותר.

podko

New member
פעם, כשגמר קרב רב היה עם 36 מתעמלים/ות

יכלו להכנס 3 ממדינה

Tammie

New member
אני לא חושבת ככה.

זה אותו דבר כמו גיל. תמיד תהייה את זאת שזה יפגע בה משמעותית.
באותו מידה למה כל מדינה יכולה להביא רק 5 מתעמלות?
יש הרבה מתעמלות שנפגעות מהשיטה הזאת.
ומתעמלות שעזרו לקבוע את הקריטריון האולימפי של המדינה שלהן ובסוף לא זכו לנסוע בעצמן, זה פייר?
ושבת טוודל לא עלתה לגמר מקבילים באליפות העולם האחרונה אבל בסופו של דבר בציונים בכל התחרות לה היה את הציון הכי גבוה.
אין לזה סוף. חייבים לשים קו איפשהו ושמו אותו בשתי מתעמלות מכל מדינה.

trilliane

Well-known member
מנהל

למעלה