סיכום קבוצה III

נעממהה

New member
ברור שצריך לשים קו אבל צריך אותו במקום הגיוני

הסיבה היחידה שיש את החוק הזה, היא שבאולימפיאדת סידני כל המתעמלות על הפודיום היו מרומניה. באמת, זה נורא הרגיז את המדינות האחרות. אבל אלו הן הטובות ביותר!
זה כמו לקבוע חוק שלפיו בנבחרת הכדורסל לא יוכלו להיות יותר מ-3 שחקנים מעל 2 מטר כי יש מדינות שאין להם כל כך הרבה שחקנים גבוהים.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא זה לא. ההשוואה שנתת פשוט לא רלוונטית

כי לא מדובר כאן במדד איכותי של נתוני הספורטאים אלא במדד כמותי נטו של הכמות שיכולים להשתתף ולייצג את המדינה באירוע מסוים. שוב, האולימפיאדה היא תחרות בין מדינות, לא בין ספורטאים. לכן הספורטאים מתחרים תחת דגל מדינתם, לכן סופרים מדליות למדינות, לכן יש גם הגבלת ספורטאים למדינה ברוב הענפים אם לא בכולם, ופעמים רבות זו הגבלה של ספורטאי אחד למדינה (שיט למשל) גם אם למדינה מסוימת יש שניים מצוינים (וישראל במצב הזה, למשל).

לא סופרים באולימפיאדה מדליות למדינות

זאת המצאה של התקשורת. המדינות והתקשורת סופרות מדליות, הוועד האולימפי אינו סופר מדליות למדינות וזה אפילו כתוב באמנה

trilliane

Well-known member
מנהל
מי לא סופר?
כל מקור שהוא סופר...

מה זה משנה אם הוועד האולימפי לא סופר? ואם היה סופר, זה היה משנה משהו?
אין כאן "המצאה של התקשורת" יש בהחלט ממש של יוקרה בין מדינות ולא התקשורת המציאה אותו (ואגב, בלי התקשורת האולימפיאדה לא הייתה מה שהיא).
גם כשספורטאי מתחרה באופן עצמאי הוא עדיין מייצג את מדינתו ועדיין מניפים את דגל מדינתו ומשמיעים את המנון המדינה שהוא מייצג כשהוא זוכה בזהב ולא שיר לבחירתו האישית.
לטעון שהאולימפיאדה אינה תחרות בין מדינות זה להחמיץ לגמרי את מהות האירוע... זה אירוע הספורט הכי מדיני שיש ולא ברור לי איך אפשר להתכחש לזה בכלל.

ואם זו *תחרות* בין מדינות

ביסודה האולימפיאדה היא תחרות בין ספורטאים ולא בין מדינות, גם בעת העתיקה וגם בעת החדשה, כפי שהגדיר פייר דה קוברטן, אבל לא משנה. כמו שאמרת, כולם סופרים מדליות, וכולם עושים תחרות בין מדינות.
זה באמת לא משנה שהוועד האולימפי לא, זאת סתם הייתה הערת אגב.
אבל אם זו תחרות בין מדינות, מדוע לא להכיר בכך שמדינה X היא המדינה הכי טובה בעולם בהתעמלות ולכן כל המתעמלות שלה העפילו לגמר?

trilliane

Well-known member
מנהל
כי רוצים לתת הזדמנות גם למדינות אחרות

ואם זו המדינה הטובה ביותר אז המתעמלות שלה יהיו במקום הראשון והשני כמו ב-2008 למשל. כאמור, ברוב (אם לא בכל) ענפי הספורט יש הגבלת ספורטאים למדינה; השאלה היא רק כמה. יש כאלה שזה שתיים, יש כאלה שיותר ויש כאלה שרק אחד. כך או כך, בסופו של דבר תמיד יהיה הספורטאי שנשאר בחוץ.

לא הבנת אותי

ברור שאני מבינה הגבלת ספורטאים. במקרה שלנו יש הגבלה ל-5 מתעמלות לכל מדינה. ונגד זה אין לי טענות.
אני מתרעמת על החוק של שתיים מכל מדינה שיכולות לעלות לגמר.
לא מבינה מדוע באירוע שמוגדר כתחרות טהורה, צריכים לתת הזדמנויות למתמודדים כאלו או אחרים. ממתי בתחרות נותנים ליריב הזדמנות... ואם ניתנה כזו "הזדמנות" אז מה המשמעות של אלוף עולם או אלוף אולימפי, או במקרה שלנו סגנית שנייה בקרב-רב או במכשיר, שהיא למעשה איננה המתעמלת מספר 3 בעולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי, והסיבה היא אותה סיבה...

רוצים לתת לעוד מדינות ייצוג בגמר ושלא יהיה גמר חצי פנימי בין מתעמלות של אותה מדינה. כאמור, זה ממש לא הענף היחיד שבו זה נעשה. אני מבינה שיש אנשים שלא אוהבים את החוק הזה, וגם זה לא חריג... יש עוד הרבה חוקים של הוועד האולימפי שמעצבנים ספורטאים כאלה ואחרים.

Itgs

New member
כמו שאמרתי, אני מסכים עם נועה

אני יכול להבין את החוק, אבל הוא יוצר מצבים שהם בעיני הזויים לגמרי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא חושבת שהם "הזויים" בכלל

כל הגבלה מהסוג הזה (והאולימפיאדה מלאה בכאלה) אומרת שיש ספורטאים טובים, טובים מכאלה שכן מתחרים, שלא יתחרו. הסיבה לכך היא נושא המדינות. ברגע שמפנימים שזה אופי התחרות ולכן הכללים הם נגזרת שלה, אין בזה שום דבר "הזוי". כאמור, יש גם תחרויות מסוגים אחרים (לפחות בענפי ספורט אחרים; אני לא יודעת לגבי התעמלות).

Tammie

New member
אבל באותה צורה גם המתעמל שנשאר בבית

יכול להיות הרבה יותר טוב ממתעמלים אחרים. אולי מתעמלת שלא הגיעה לאולימפיאדה היא הכי טובה בקרקע? זה יכול לקרות, זה כמעט קרה עם מקיילה מרוני.

podko

New member
זה עדיין יותר הגיוני מזה שמדינות שלא הצליחו

להשיג קריטריון קבוצתי יכולות להשתתף רק עם מתעמלת אחת.
בעבר היו מדינות שיכלו לשתף שתי מתעמלות ונדמה לי שגם 3 (כש 3 מתעמלות עדיין לא נחשבו לקבוצה אלא 4)
מדינות שדורגו במקום 13-18 (באליפות עולם שנה קודם) אם אני לא טועה
ואגב כל הצמצום הזה - 3 מתעמלות בקבוצה, פורמט של 3 מתוך 3, גמר 24 במקום 36 - הכל הגיע מלחץ של התקשורת, שלא רוצים תחרויות ארוכות כל כך. למי שזוכר, פעם ביורוספורט היו משדרים את כל המוקדמות באליפות אירופה (!) והיום יש מזל אם משדרים את שלושת תרגילי הפודיום בתקציר

נעממהה

New member
תמיד יהיה אחד שנשאר בחוץ ובכל זאת

הגבול צריך לעבור במקום אחר. כמו שכבר כתבתי- 3 מכל מדינה הוא גבול סביר בהחלט. הסיכויים שיהיו 4 מתעמלות שמתחרות ממש על מקום בפודיום הוא הרבה יותר קטן. שתיים זה יותר מידי אכזרי. קחי לדוגמא את קיילה רוס, ברור שאם לא הייתה הגבלה בכלל גם היא הייתה יכולה לעלות (בהנחה שהייתה מתחרה גם בקפיצות), אבל גם ברור שהיא לא ממש בתחרות הצמודה שבין וויבר-דגלאס-רייזמן. אף אחד לא טוען לחוסר שוויון במקרה שלה.
בנוסף, אפשר לקבוע שלקרב רב הגבול הוא 3 מכל מדינה ובמכשירים הבודדים הגבול הוא 2, כי תחרות הקרב רב היא הרבה יותר מידי חשובה בשביל לנפות את המתעמלות הטובות בעולם "לטובת השוויון".

אני יכולה להבין את כל הדיבורים האלה של "אלו החוקים" ו-"תמיד יהיו אלו שבחוץ", אבל כשבתכלס אלופת העולם נשארת מחוץ לתחרות אחרי יום סביר בהחלט (כן, הופעה מכובדת לחלוטין)- אני יודעת שמשהו פה מעוות.

Tammie

New member
ואם לסין יש 4 מתעמלות שמתחרות בטופ

ואז שלוש יכנסו, והרביעית שנמצאת במרחק חצי עשירית מהשלישית לא תיכנס?
תמיד יש יוצאים מקרים כאלו טבגלל זה החוקים האלו קבועים מראש וידועים מראש ולא מכוונים לשום מקרה ספציפי אלא להגיון כללי.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא מעוות; ככה זה בספורט. היא לא הבריקה

במוקדמות ובנות אחרות עברו אותה. זה בערך כמו שתגידי שזה מעוות שפלפס לא זכה במדליה אתמול... לא לעולם חוסן וזו ממש לא הפעם הראשונה או האחרונה שדברים כאלה קורים.

זה כבר הגיוני

תארי לך שכל מדינה תשלח 100 מתעמלות. מבחינה טכנית, זה בלתי אפשרי (שופטות, ימי תחרות, תקשורת וכו').

Mrpops

New member
אני לא נגד החוק אבל...

אני מסכים שהוא בהחלט מתסכל! הוא מנפץ חלומות ובמקרה של נבחרת עם עומק כ"כ רחב כמו ארה"ב זה מתסכל כפליים...ועדיין, רצו לשים גבולות ולמנן את מספר המתעמלות מהמדינות החזקות, יש פה הגיון כלשהו גם אם הוא מאוד מתסיס...

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא תמיד יתסכל את מי שנשאר בחוץ. אין לזה סוף.

לו זה היה מוגבל לשלוש אז הרביעית הייתה מתוסכלת. גם מקום רביעי זה מתסכל. גם להיות התשיעי כששמונה עולים לגמר. התעמלות אינה ענף הספורט היחיד שבו יש הגבלה לשני ספורטאים ממדינה לתחרות ויש גם לא מעט מקצועות שבהם זה רק אחד. אלה הכללים, זה מה שיש, ותמיד יש את מי שנשאר בחוץ. ככה זה בחיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא. היא מתעמלת חזקה אבל אני לא נהנית ממנה

למעלה