פיטר, רמפל והנרי
עד העונה החדשה תפסתי את דמותו של רמפל כדמות המרכזית בסדרה מהבחינה של מי שמושך בכל החוטים מאחורי הקלעים ומלפניהם, זה שהאג'נדה שלו (למצוא את בנו) מובילה את כל או את רוב האירועים.
העונה החדשה הכניסה דמות חדשה: פיטר\האבא. ועכשיו אני שואלת: מי באמת מושך בחוטים - רמפל או פיטר? ונקודת המוקד היא הנרי
אפשרות א': רמפל
אם רמפל מושך בכל החוטים ומניע את העלילה ואת כל הגיבורים/ות - מכאן שהוא לא שכח מי הוא לאחר שהגיע לSB. הוא ידע מי הוא והייתה לו אג'נדה: למצוא את בנו. הוא ידע הכל על בנו ועל אמה והצליח להשיג את הנרי, והביא אותו בכוונה לרג'י ואולי גם כתב את ספר האגדות שהגיע להנרי ומכאן הכל התחיל לנוע לכיוון הנסיעה המשותפת של רמפל, אמה והנרי לניו יורק לפגוש את ניל. ואני מזכירה שרמפל ידע לראות את העתיד, גם אם לא בצורה מדויקת ומפורטת.
אפשרות ב': פיטר פן
האג'נדה ידועה לנו מהפרק הקודם - לשמור על הקסם בנברלנד כדי שיוכל להמשיך לחיות שם ולהיות צעיר לנצח ולעוף וכו'. כבר ראינו שהיו אנשים שפעלו בשמו בעולם שלנו. במקרה הזה, פיטר הניע את הכל לקראת המטרה: להביא את הנרי לנברלנד. הוא תכנן תוכנית מאוד מפותלת: הוא (כלומר אנשיו) הביא את הנרי לרמפל.
רמפל שכח מי הוא כשהגיע לSB, ואנשיו של פיטר הביאו את הנרי לרמפל בדיוק כשחיפש תינוק לרג'י. רמפל לא ידע מי התינוק ומה המשמעות של כל זה. בשלב הרבה יותר מאוחר, כשהנרי היה כבר ילד גדול, הוא זכר מי הוא.
לפי אפשרות זו, פיטר פן עשה מניפולציות לכל הגיבורים/ות, הניע את העלילה, כיוון את כל המהלכים כך שהנרי יגיע לנברלנד כדי שייתן לו את הלב המאמין שלו.
אפשרות ג': הכל מקרי, אף אחד לא מושך בחוטים. אבל זה נראה לי לא סביר בסדרה כמו וואנס.
מה דעתך?