טרללה
שאלת השבוע - עכשיו כשהעונה הסתיימה לרובכם, מה אתם הולכים לראות בקיץ?
אני צריכה להשלים את העונה השנייה של אלמנטרי. ו... אני שוקלת להתחיל לראות את דוקטור הו. לא יודעת אם אתחיל עוד משהו חדש... נחייה ונראה...
אה! האח הגדול התחיל! נפלא. פאן טיים לכל המשפחה.
דבר טוב/מעניין שקרה השבוע: אני לא יודעת אם זה באמת טוב. קיבלתי הזמנה לטקס חלוקת התעודות של התואר. קיבלתי אישור על כך שסיימתי את התואר בהצטיינות וזה גם יהיה כתוב על התעודה. אני לא יודעת למה זה באמת טוב. אני לא מתכוונת ללכת לטקס וביקשתי שישלחו לי את התעודה בדואר. וגם הסיום בהצטיינות הזה לא באמת תורם לשום דבר כפי שהליך חיפוש העבודה הארוך שהיה לי לימד אותי.
דבר פחות טוב שקרה השבוע: גברים שוביניסטים, מצ'ואיסטים שלא רואים דבר מלבד עצמם והצרכים שלהם. בעעעע אחד גדול.
ציון לפרק השבוע של OUAT: 9.5 באמת היה סיום נחמד ונהנתי. מלבד... אתם כבר יודעים.
מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..): משחקי הכס, האנטומיה של גריי, קאסל, וואנס, הרשימה השחורה.
מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד): את השיר הנפלא הזה-
https://www.youtube.com/watch?v=zIPm0aNHC6s
(תגידו שאחד מרקדני הרקע לא מזכירים להם את עברי לידר...) הו, למה לא עושים קדם אירוויזיון בימינו?
מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..): ובכן...
אני קוראת את פרנהייט 451 של ריי ברדבורי. מצד אחד אני מאוד שמחה לקרוא ספר ששמעתי עליו כל כך הרבה והפך להיות מאסט ברשימת הקריאה שלי. מצד שני... למרות שאני מבינה למה הוא חשוב כל כך, אני לא מתה על התרגום. אני רק בעמוד 40, אני מקווה שזה יזרום טוב יותר בהמשך.
אולי בעצם חוסר הזרימה מכוונת כי אני באמת עוצרת הרבה כדי לחשוב. בגדול- מדובר על חברה בה כבאים הם אנשים ששורפים ספרים כי קריאה היא מחוץ לחוק וכשמגיעה התראה על ספרים בבתים של אנשים הכבאים מוזעקים לשרוף הכל. אנשים מתאבדים כל הזמן ומחיים אותם בשניות בעזרת לכאורה פרמדיקים שיותר נראים כמו צוות ניקוי. באופן כללי- חברה שלא נהוג לחשוב בה.
מה שמביא אותי לנושא הבא:
אז יש איש בעבודה שקורא ישראל היום. ובשבוע שעבר כבר התחלנו לדבר על זה... אבל... לא אמרתי את דעתי המלאה כי... זה מקום עבודה חדש ואני אמורה להיות נחמדה לכולם ושכולם יחבבו אותי ו... כשאני מתחילה לדבר על ישראל היום... אני מאבדת את קור הרוח שלי, או את התקווה לעתיד האנושות, או לחברה שיוויונית, או למדינה מתוקנת, או למחשבה שלאנשים כן יש בינה והם מזהים בולשיט.... בכל מקרה, לפני כמה ימים נפגשתי בכתבה על כל מה שלא בסדר בישראל היום (בקצרה, העובדה שהוא עיתון שמשרת מטרה של אדם אחד (לא מפלגה, לא אידיאולוגיה כלשהי, פשוט אדם, אחד) והשילוב של שירות אדם אחד והעובדה שהיא חינמי מה שמחזק את מקומו בקרב שכבות שבדר"כ לא משקיעות ברכישת עיתון, או שלא אכפת להן מה בדיוק כתוב בעיתון או איך הוא כתוב ולוקחים אותו כי הוא חינם ובכך העיתון דוחק את העיתונים האחרים שמשרתים אידיאולוגיה אחרת (בניגוד לשירות אדם אחד בלבד) או כאלה שמתיימרים להיות אובייקטיבים ובכך נפגם הידע שיש ברשות הציבור והבחירות שהוא לכאורה עושה בעזרת החלטות לכאורה חופשיות על בסיס הידע המועבר- ובמילים אחרות- פגיעה ישירה בדמוקרטיה.
בקיצור- התייעצתי עם חברות האם לשלוח לו את הכתבה והם הניאו אותי מלעשות זאת במטרה לשמור על יחסי עבודה/ידידות עבודתית תקינים.
מסתבר שאין מקום במקום עבודה לדיונים על סוגיות חברתיות.
מה קניתי השבוע: קיבלתי תלוש מהשופרסל לקבלת ספר חינם בסטימצקי. הגעתי רק היום ביום האחרון של המבצע ואת כל הספרים השווים הכלולים במבצע לקחו אז הימרתי מבין הספרים הנותרים ולקחתי את "עשתונות" של אופיר טושה גפלה. לא קראתי שום דבר שלו בעבר. נראה איך זה יהיה.
תוכנית לשבוע הבא: יש ערב גיבוש מהעבודה. אני מקווה שיהיה נחמד. אני עוד בקושי מכירה אנשים וזו הזדמנות טובה. אדאג לא לדבר על ישראל היום.
תמונת השבוע: זה ממש הצחיק אותי...
שאלת השבוע על הסדרה: השבוע אין עקב סיום עונה
אתה יכול לשאול אותנו מה דעתנו על הבחורה שזכתה באירוויזון.
טוב... קצת חפרתי פה...