סיכום... שנתי?

©big smile©

New member
[למרות שנראה לי שבקושי זוכרים אותי כאן..]

לא ממש סיימתי את זה... חסרים עוד ארבעה חודשים, אבל זה רק הצבא וזה לא חשוב ולא בא לי לכתוב על זה. [עשיתי סיכום דרך הבלוג] 2007 התחיל בחיוך כתום גדול ובסוגשל אושר בגלל הגשם והקור, והכי בגלל שהלחץ של הבגרויות חורף שממש תקפו אותי מדצמבר ועד אמצע ינואר, עמד סוףסוף להגמר. היתה לי המון מוטיבציה ללמוד, ובעיקר לתת מעצמי את הכל על מנת לסיים עם זה כמה שיותר מהר וכמו שצריך. הייתי בתהליכים של הסיכום של ה3 שנים בבלוג ואני זוכרת את עצמי [בלי שום קשר שכתבתי על זה] יושבת כל יום וכותבת דפים שלמים. לבסוף יצאו משהו כמו 14 דפים, והכל כדי לתעד, להוכיח ולזכור את כל מה שעברתי עד שהגעתי לשינוי ממש משמעותי. באותם הימים הרגשתי את השינוי הזה הכי הרבה, השלמתי עם הדברים, עם חלק מהעבר, עם עצמי... אפילו הייתי גאה בעצמי. ואהבתי את זה. הדבר היחיד שהיה חשוב לי, זה לסיים את כיתה י"ב כמו שצריך. פחדתי מאד מהסוף, מהידיעה ש12 שנים של ביתספר נגמרו, והחיים ממשיכים ואני לא יודעת לאן. רציתי לזכור את ה3 שנים בתיכון כ3 שנים הכי טובות שהיו לי בחיים. כל הזמן הזכרתי לעצמי לא להתייאש, ללמוד כמו שצריך ולהשקיע את כולי. "פשוט לעשות את הכל על הצד הכי טוב, ולהסתכל על הכתום ולא על השחור. על חצי הכוס המלאה". ובכל זאת, תקופות רעות עדיין נשארו. התאכזבתי מעצמי שלמרות כל המטרות והשאיפות, התעודה במחצית א' לא נראתה כמו שציפיתי. הכל נזרק לי לפח בשניות, והמצברוח שלי לא השתפר במשך די הרבה זמן. אחרי שנגמרו הבגרויות חורף, ההקלה מהן לא תרמה לי בכלל. חזרתי אחורה. הבעיות במחול התחילו, אחרי שהשקעתי ונתתי מעצמי כ"כ, אבל כ"כ [!!!] הרבה, קיבלתי ביחד עם כל הבנות את הצרחות והמאיימות והאיומות של המורה לקלאסי, שעד היום מהדהדות לי בראש. וזה השפיע עלי במשך המון המון [המון] זמן, והיה לי מאד קשה "לקום" מזה. הלחץ במגמה לקח ממני את כל הכוחות. הייתי כ"כ מיואשת מזה וכל פעם שהייתי נשברת ממש, הייתי שונאת את עצמי על שהמשכתי. אבל עדיין, לא וויתרתי. ביחד עם זה, הלחץ בלימודים לא הועיל, ורק הוסיף יותר יאוש ותסכול. הוצאתי על זה כ"כ הרבה אנרגיות מיותרות, זה היה כבר כמעט הסוף ולא הפסקתי להתייאש. בסוף פברואר האמונה קצת חזרה, וכבר בתחילת מרץ זה התחיל שוב פעם... אבל דברים השתנו בקצב ממש מהיר, ואחרי שבוע הצלחתי שוב להיות מסוגלת להתגבר, לשים את הכל בפרופורציות ולהמשיך הלאה. ב12.3 עברתי טסט רביעי וזה היה אחד הדברים ששיפרו לי את החיים בטירוף. כל הדברים הרעים התגמדו. כל היום הסתובבתי בהרגשה הכי טובה בעולם ולא הפסקתי לחייך ולקפוץ מאושר. ועד היום, אני לא שוכחת את הרגע הזה, ועד היום ההרגשה של לנהוג, ובעיקר לבד, עושה לי הכי טוב בעולם [כשאני באמת מתעמקת בזה]. בימים האלו, רק חיכיתי שיגיע פסח. לא רק שרציתי חופש מהלימודים, אלא שיומיים לפני תחילת פסח, סיימתי על הבגרויות במחול לנצח. התחלתי את הספירה לאחור כבר מינואר בערק, אבל באמצע מרץ כש"נשארו לי 11 ימים, רק 11 ימים כדי לסיים עם מחול", זה היה נראה אחרת, והרבה יותר טוב. הגישה של בלי לחץ, לאט לאט והחיוך עזרה לי להתמודד. וזהו, ה23.3 הגיע וסיימתי עם מחול. עברתי כ"כ הרבה בשביל להגיע ליום הזה. היה לי ממש קשה לעכל את זה שזה הגיע, אבל ההרגשה היתה מעולה. אחרי שנתיים ממש קשות בעסק, בכיתה י"ב החלטתי להכנס למגמה עם גישה קצת שונה, עם כוונות אחרות. ולמרות שהיו המון קשיים ונפילות וייאוש שלא נגמר, הצלחתי לעמוד מאחורי ההחלטות שלי, והחלטתי שאני לא מוותרת ואני מסיימת עם זה כמו שצריך – וזה מה שעשיתי, והייתי הכי גאה בעולם. סיימתי עם ציונים מעולים ובכיתי דמעות של אושר וגם קצת עצב. ועובדה, עד עכשיו אני מתגעגעת לימים האלה, למרות שהיה קשה בטירוף. לא רציתי שחופש פסח יגמר, אבל למרות החזרה לביתספר, ההרגשה הטובה עדיין ליוותה אותי. [זו היתה תקופה כ"כ טובה...]. השמחה היתה כ"כ אמיתית, חייכתי פשוט כל הזמן. שום דבר קטן רע שקרה לא עניין אותי, רציתי רק לחייך ולהנות מהרגעים שהיו לי. כ"כ שמחתי שהתחלתי לשנות את הגישה לדברים ובאמת ליישם את כל מה ש"למדתי". היה כ"כ כיף לראות את כל החברים שמים לב לזה ולהרגיש הרבה יותר טוב להיות בסביבת אנשים במצברוח טוב. זה פשוט שינה את הכל. קירב אותי ליעל, למשל, שזה דבר שמאד הפריע לי בכיתה י"ב. אפשר להגיד שהייתי די מופתית מהמצב הזה שהייתי בו, כי אמנם הרבה פעמים הרגשתי טוב, אבל תקופה כזאת כמו שהייתה מתחילת פסח ועד משהו כמו אמצע מאי, לא היתה המון זמן. ב16.4 היתה הפעם הראשונה שכתבתי על אהבה בבלוג. אף פעם לא חשבתי שאני מסוגלת לייחס חשיבות למושג הזה, ובכלל – להרגיש משהו כזה. אחרי פוסט חפירה קצרה על כמה, למה ואיך הכרתי את יותם, המשפט שאיתו סיימתי היה – "יש לי חבר". הייתי סוגשל בעננים במשך הרבה זמן, וכבר התחלתי להתבלבל. "כ"כ הרבה אושר בחיים לא הרגשתי". אבל זה היה טוב, עד כדי כך שהלחץ בלימודים לא הזיז לי. עם נפילות קטנות וקצת חזרה לעבר [במיוחד בגלל התקופה עם יותם], החלטתי לעשות חשבון נפש קטן ולהמשיך הלאה, בהבטחה שהחודשיים הבאים יהיו טובים בדיוק כמו התקופה שעברתי אז. בתחילת מאי נותרו לי רק 9 שעות במערכת ולא ממש רציתי להשלים עם זה. הייתי עצבנית על שהייתי באה לשעות בודדות לביתספר ולא עושה כלום, העדפתי להשאר בבית ולישון. ואז כבר החלטתי שאחרי שיגמרו הבגרויות בתחילת יוני, אני מגיעה לביתספר רק בשביל המבחנים. בסופו של דבר, לא היתה ברירה אלא להשלים עם זה ונראה לי שדי נהנתי בסוף. במאי 2005 כתבתי רשימה של מטרות, על מנת לסמן עליה V באחד הימים. אחרי שנתיים הצלחתי למחוק כל מטרה ומטרה בה, כולל את "תהיי מאושרת". באותם הימים זאת היתה ההשלמה הכי גדולה שעשיתי עם הדברים, עם העבר ועם עצמי. כ"כ אהבתי את התקופה הזאת... "כי עכשיו, אחרי שעברתי כ"כ הרבה, ואחרי שאני יכולה למחוק את כל המטרות שלי, אני יודעת שבאמת אפשר אחרת, שבאמת השתנתי, ואני לא אשנא את השינוי הזה, ולא אתגעגע לפעם. כי טוב לי".

©big smile©

New member
המשך

ואז ב16.5 אני ויותם נפרדנו, ושוב נכנסתי לבור השחור. כבר הייתי בטוחה שאני "נפרדת" מהפסיכולוגית, ובאותם הרגעים שישבתי על הספסל אחרי שתום הלך ובכיתי וחתכתי ומה לא, לא העזתי לחשוב על זה. עברתי הרבה שכנועים עצמיים ללהמשיך הלאה, אבל זה היה קשה מדי. באותו יום התקשרתי לריקי, אחרי 3 חודשים שלא דיברתי איתה. ואני ממש ממש ממש לא נכנסת לזה עכשיו, אבל התגובות הנוראיות שלה ואיך שזה השפיע עלי, לא הוסיף להרגשה שהיתה לי מהפרידה. שני דברים התנגשו לי ביחד ולא יכולתי לצאת מזה. סוגשל 2 פרידות, ואני ממש לא אוהבת פרידות. ב21.5 הלכתי לחטיבה לפגוש את ריקי אחרי מה שקרה איתה שבוע לפני, ומאז לא ראיתי אותה. ומאז לא אכפת לי יותר, והשם הזה כבר כ"כ לא בחיים שלי יותר. כל מה שקרה איתה אז לימד אותי על ה3 שנים איתה המון, כל מה שלא הבנתי אפילו כשהשלמתי עם זה שהקשר שלנו לא יחזור יותר. ועל זה אני באמת יכולה להגיד עכשיו שאני שמחה וגאה. וטוב שאני לא מוסיפה יותר מזה... זה רק מוכיח כמה זה לא חשוב [החשוב הוא, שכבר לא אכפת לי ממנה יותר מחצי שנה]. התמזל מזלי וזו היתה תקופה די רגועה מבחינת לימודים, והלחץ חזר רק בתחילת יוני. היה לי קשה לחזור ללמוד אחרי שנחתי די הרבה זמן ואחרי שעברתי ימים ממש לא קלים. הכרחתי את עצמי לסיים את הביתספר כמו שצריך, ולהפסיק לחפש כל הזמן ממה להרגיש רע. בקושי נותרו לי ימים לסיים עם כיתה י"ב, והזמן לא עצר כמו שרציתי. רק ש, דקה להתעודד לא היתה לי וב7.6 קיבלתי הודעה מאד לא משמחת על הקדמת הגיוס ל26.8, חצי שנה פחות מתאריך הגיוס הקודם. ואז שוב פעם עברתי ימים לא קלים בכלל, כי לא הייתי מוכנה לקבל את זה שאני מתגייסת כ"כ מוקדם ולפני גיל 18. הידיעה הזאת לא תרמה לי להמשיך כמו שצריך בלימודים, ושוב פעם נכנסתי ל"אין לי כח". המסיבת סיום הגיעה ב12.6, והיא היתה מדהימה. בעיקר ב12 בלילה באותו יום כבר יכולתי לנהוג לבד, ועשיתי את זה באושר גדול [ככה שפתאום כל הצרות נשכחו...]. אבל עדיין הייתי מיואשת מהלימודים, והידיעה שאין לי ברירה לא עשתה לי טוב בכלל. לא הפסקתי להרים ידיים. המשכתי להכריח את עצמי והצלחתי קצת להשלים עם העובדה שהכל נגמר. וזהו. ב20.6 הלכתי "להפרד" מיונית, והיתה לי איתה שיחה מדהימה עם משפטים מדהימים שחרוטים בליבי עד היום. ובכל זאת, לא ממש הסכמתי להפרד מכיתה י"ב. עד הבגרות האחרונה המשכתי עם המצבי רוח הרעים, אפילו שלא היה לחץ, אפילו שיצאתי ונהנתי. אבל רציתי יותר מדי דברים שלא יכולתי לקבל, ויותר מדי מחשבות היו לי בראש בנוגע לסיום הטיפול אצל הפסיכולוגית, ועל הצבא ועל הבגרות האחרונה שהייתי במרחק של יום ממנה. ב12.7 סיימתי רשמית עם כל הבגרויות, והייתי בהלם שיכולתי להגיד "מה זה בגרות?". באותם הימים, אחרי שהעניין של החתימה על הטופס קטין לצבא הטרידה אותי כמעט כל החודש, וההחלטות שלי השתנו מקצה לקצה כל יום - בסופו של דבר החלטתי כן לחתום. הייתי קצת יותר מחודש לפני הגיוס והתחלתי לתכנן את מה שנשאר לי לחיות. המשכתי אצל הפסיכולוגית, וגם המשכתי עם המצבי רוח. למרות שנגמרו הבגרויות וסוףסוף קיבלתי את החופש הגדול שלי. עברתי כ"כ הרבה בתקופה הזאת, הותקפתי ב"צרות" אחת אחרי השניה בקצב די מהיר ופשוט לא יכולתי לצאת מזה. בקושי הבנתי מה קורה לי, היו לי כ"כ הרבה שאלות ואת התשובות לא קיבלתי בשום מקום. גם לא אצל הפסיכולוגית. לא הפסקתי להתעסק בעצמי, המחשבות לא עזבו אותי לרגע וכבר התייאשתי מהכל. לא יכולתי להתמודד עם זה שפתאום הכל השתנה, מתקופה שכל הזמן רק חייכתי ונהנתי. ובמקום להמשיך להנות עד הגיוס, לא הפסקתי לשקוע. אבל המשך כל השבועות הנוראיים האלה של תחילת החופש הגדול, התנחמתי בעבודה שאני נוסעת לאילת לשבוע עם כל החברות, והבטחתי שזה מה שיעשה לי טוב. ובאילת ממש נהנתי, למרות שחזרתי קצת יותר מדי חולה. ההבטחה לא מומשה, ולמרות הכיף הגדול באילת - הדכאון המשיך. הכל היה בסדר, רק לא כמו שרציתי, ואף פעם לא הייתי מרוצה ומסופקת. "רק רוצה אחרת, ואפילו לא יודעת מה". העובדה שנשאר לי פחות מחודש עד לגיוס שגעה אותי. במיוחד שלא הפסקתי לבכות ולחשוב כל היום. אז היו ימים שהצלחתי להנות ויצאתי ולא השתעממתי לבד בבית, אבל הגיוס התקרב יותר ויותר והמחשבה שהעסיקה אותי הכי הרבה, היתה "מתי זה יגמר?". הרגשתי שהאי וודאות מכל עניין הגיוס הזה פשוט הורגת אותי. כבר לא ידעתי אם אני סופרת לאחור בגלל שאני לא רוצה להתגייס, או שאני פשוט רוצה שהאי וודאות וכל הפחד והשאלות יגמרו. וככל שהגיוס התקרב, ככה לא רציתי שהוא יגיע והרצון שלי להתגייס הלך ופחת. וגם מזה השתגעתי. בסופו של דבר, נזכרתי לחייך 3 ימים לפני הגיוס. הייתי בביתספר ודיברתי עם יונית, הייתי בתל אביב עם חברות שלא ראיתי המון זמן, ביליתי קצת עם המשפחה בהמון ארוחות "לכבוד הגיוס", והייתי שוב בתל אביב. יומיים לפני הגיוס היתה הפגישה האחרונה עם הפסיכולוגית, ואני לא זוכרת ממנה הרבה חוץ מהפחד לפני והחיבוק והדמעות בסוף. המשכתי בבילויים עם חברים, בסוגשל מסיבת גיוס שעשיתי אצלי, והייתי בהופעה של אביב גפן, ששר בשבילי את "מסיבת מתגייסים". את היום האחרון העברתי בלבכות כל היום, עם חברים ולבד, אבל בסופו הייתי אופטימית והרגשתי מוכנה. וכן, ב26.8 הפכתי גם אני להיות רכוש צה"ל.

חייבת להגיב..ולהגיד שאת כותבת מדהים.../images/Emo9.gif

אני סמויה פה אבל הייתי חייבת לכתוב לך. כתבת ממש יפה ומעניין.נהניתי לקרוא. ושיהיה בהצלחה עם הצבא והכל.הכי חשוב שיהיה לך טוב.

יצא מעפן.

- אז סיימתי את שנתי הראשונה בתלמה ילין. -ואיתה את כתה י', השם יתברך. -נעשיתי פיינלי סוויט סיקסטין. -אח שלי רכש לעצמו חברה חדשה והספקתי לשנוא אותה ולמרר לה את החיים. -והספקתי גם לחבב אותה ממש ולהיעשות די מיודדת איתה. ז"א, לחיות לצידה בשלום. -ראיתי טריליארד סרטים. -וקראתי המון-המון ספרים. -צלחתי חמש בגרויות. (קולנוע עיוני, מתמטיקה, לשון, הסטוריה, תרבות ישראל.) -ביימתי שני סרטים דוקומנטריים קצרים. אחד על תאטרוניסטית מהשכבה שלי, והשני על רוקי. -ביימתי והפקתי ביחד עם חברה סרט קצר (שמאיו שיחקה בו
) על מערכת יחסים בין אח לאחות. -כתבתי תסריט לסרט גמר י"א, והוא נראה מצויין עד כה. -רכשתי לי הרבה חברים חדשים, והתקרבתי להרבה אנשים שהיו בסביבתי. -זנחתי מאחור אנשים שלא עשו לי טוב. -עשיתי את טעויות חיי, והסקתי, בעקבותיהן, את מסקנות חיי. -עבדתי לראשונה בחיי, עבודה רצינית והכל. אבל הכסף האמיתי עדיין הגיע מהבייביסיטר.P: -הייתי בהמון הופעות שרציתי להיות. -החלטתי שאני הולכת על שנת שירות, ולמרות שזה עוד לא רלוונטי, זה יהיה וזה הכי מרגיע בעולם. -התחלתי טיפול, ובנתיים.. טוב, נראה כבר. משעמם העסק התרפיסטי הזה. -הכרתי המווווון מוזיקה חדשה ואני מברכת על כל זמר וזמרת ולהקה ומוזיקאי שנכנס לי לאוזניים.
-נפרדתי מחבר מאד טוב שעבר לסין, מדודה אהובה שעברה לאירלנד ומדודים ובני דודים שעברו לניו ג'רזי. (זה משהו בי שהם בורחים?
) (קראתי את של רונצ' בחלון אחר, ואני מקנאה בה על הפתיחות הזו. בחיים לא אוכל לכתוב כאן על דברים שקורים לי בלב בלי קודים והסוואה. אז עושים רשימות מטופשות.)

Mardy Bum

New member
קראתי. אני רוצה לראות את הסרטים שלך!

ו, לחבר-מאוד-טוב-שעבר-לסין קוראים רועי? אם כן, אני חייבת לשאול אותך משהו בהזדמנות. ;[

חח וואו, אני לא חושבת שיש לי אותם.|:

(מה שמזכיר לי שבאמת רצוי לארגן דיסקים כאלו של סרטים ותרגילים לשיעורים, שיהיו לי וזה.P:) הם גם לא כאלו מוצלחים, אבל נו טוב. וכןכן, זה רועי. שאלי.:)

Jiglly

New member
אני אף פעם לא עונה על דברים כאלה ח

ההודעה הזאת בטח הולכת לעשות לי עצוב אז ככה את הסילבסטר הקודם חגגתי בת"א.. אם אפשר לקרוא לזה חגגתי, כי אני תכלס הייתי מבואסת תחת אחרי פרידה מהאקס. נפרדנו חודש לפני, ולא שמרנו על קשר. כל הערב חפרתי לחברות שלי על כמה שמגעיל לי ולא בא לי לצאת ובטח האקס מזדיין עם איזו מישהי. בסוף הייתי עם מישהו שהכרתי, היתה נשיקה וכל זה, וסה"כ היה ערב נחמד, למרות שהייתי מדוכאת. חזרתי הביתה ב6 בבוקר, לא הלכתי לישון וב7 כבר הייתי על ההסעה לבצפר. היה סיוט. בכלל זו היתה תקופה רעה, רוב החברים שלי התגייסו, אני הייתי בי"ב, נפרדתי מהאקס, היתה הרגשה של לבד. ינואר עבר לאט ובעיקר הכיל הכנה למסע לפולין ועבודה מוזרה של מכירת נייר טואלט בסופר באיזור שלי. היה מצחיק. בפברואר אני והאקס חזרנו. לא היתה מאושרת ממני. לא הייתי סגורה על עצמי אם אני רוצה לצאת לפולין או לא, והעובדה שירדתי 3 ק"ג לא ממש תרמה להחלטה לצאת. ההורים היו היסטריים, לא רצו לשלוח אותי, אני זוכרת שחיברתי איתם אשכרה חוזה, של מה יקרה אם אני ארד במשקל בפולין, או אפילו יזיין לאנשים תמוח שאני משמינה או משו. (מה שאני עושה כל הזמן). פברואר היתה תקופה יפה עם האקס, היה כיף, בקושי היה בצפר כי הכל היה הכנה לפולין, והיתה בגרות חורף אחת ככה שהיתה זנות. מרץ-מסע לפולין, היה מדהיםמדהים, ממש לא התחרטתי שיצאתי וזה תרם לי הרבה. חזרנו לארץ ב16.3, פגשתי את האקס פגשתי חברים, היה ממש כיף. שוב, הרגשה של זנות כי חזרנו מפולין והיינו לקראת פסח, לא לומדים ואת הכל משאירים לתגבורים בפסח. בינתיים אני חושבת על כמה שאני חייבת למצוא עבודה, אבל לא עושה עם זה משהו רציני. אמצע אפריל-האקס זרק אותי. בדיוק התחלתי לקחת גלולות שהרסו לי את הגוף וגרמו לי להכנס עוד יותר לדכאון ולהשמין. מאז עד עכשיו הכל נראה לי די אותו דבר ואני לא מאמינה שעברו כמעט 9 חודשים. אז פסח עבר זוועה, גם תחילת הקיץ (שונאת) וגם הרבה חברים שלי סגרו בבסיס או לא היו בבית. את סוף השנה עד יולי ככה העברתי בלמידה לבגרויות ובכי כל יום (הפסקתי לבכות כל יום נראה לי רק החודש, מקסימום חודש שעבר), באמצע היו אלפי בגרויות, מסיבת סיום מעולה, והופ גיוס ראשון של חברה מהשכבה. היה מוזר לאט לאט גם החברים מהשכבה התחילו להתגייס, אני עבדתי אצל אבא שלי ועשיתי אחלה כסף, בין לבין מצאתי עוד עבודות שטות של מכירות, בספטמבר אני ועוד חברה עשינו צניחה חופשית, היה שווה כל שקל, העבודה במכירות די מילאה לי את כל השבוע, היתה לי תעסוקה וזה היה טוב, הייתי חייבת לברוח מהמחשבות של עצמי. סביבות אוקטובר התחלתי למלצר בפאב באיזור, היה ממש כיף ונהניתי לעבוד שם, התפטרתי שבוע שעבר. אני מתגייסת עוד שבוע ויומיים, ב8.1, ואין לי מושג מה אני הולכת לעשות מחר. -חדל חפירות-

ShiRa1101

New member
../images/Emo28.gifטוב,אפחת לא תקרא.אבל 2007 שלי:

מעפנה. הייתי בכיתה ט' וי' איבדתי את המשקפי ראיה שלי הסתפרתי החלפתי פלאפון טסתי לגרמניה חגגתי יומהולדת 15 הפכתי לחברה מאוד טובה של כמה בנות פיתחתי קשרים עם כמה בנים השמנתי בשביתה המעפנההההה הזו!@#@#@ פתחתי מקושרים נהייתי פעילה יותר בתפוז קנאתי.המון. איבדתי קשר עם חברה מאוד טובה התחלתי לעבוד כבייביסיטר ומורה לחשבון:] גיליתי שאני די כריזמטית איבדתי את סבא שלי:( חלמתי,דימיינתי,.בעיקר על פנטזיות שעוד לא קרו קראתי ספרים מעולים כמו:מישהו לרוץ איתו,שומרת אחותי,האי של סופיה
הכרתי מלא אנשים הביטחון העצמי שלי עלה הפכתי לפעילה בתנועה מקווה ש2008 תהיה הרבה יותר אקזוטית?! חחחח בקיצר,שתהיה שנה דבש
קראת?

למעלה