אגב, 67, כדי שלא תתפסי אותי במילה
ולא תגידי "נו, מה אתה מדבר על כושים באפריקה שבינה עוד לא נכנסה לראשם" (היהדות,אגב, כך מתיחסת לאישה. דעתה קלה. פסולה לעדות. קולה ערווה. אחרת גם אלהים לא ישכנע אותי שיש איזה הגיון וצדק בהסכם נשואין שרק הגבר חתום עליו)- בדנמרק, מדינה מודרנית שבה בינתם של אנשים לא שונה משלנו (למעט העובדה שאנחנו עם נבחר, ואולי את חושבת שזה עושה איזה הבדל) - כשהשמש מפציעה (מאורע חגיגי), נשים וגברים מתערטלים בפרהסיה בפארקים שבתוך העיר. למעט ישראלים, פקיסטנים ותורכים -שבשבילם זה מאורע חרמני- איש אפילו לא לוטש בהם עיניים. בסאונה, איקון תרבות במדינות סקנדינביה, יש חדר משמאל לנשים, חדר מימין לגברים ודלת לכל חדר המובילה לחדר אמצעי ובו נשים וגברים בצוותא. ושוב אנקדוטה: הייתי בדנמרק בהשתלמות מקצועית-אוניברסיטאית. ביום השמש הראשון, בשעת ארוחת הצהריים, כל אחד מאיתנו לקח את קופסת ה'סמורברוד' שלו (לחם מלא חתוך דק עם תוספות כיד המלך. שרימפס עם ביצה קשה, על מיונז ועלה חסה -מומלץ) החוצה למדשאה. והנה - אורו עיניי- הבחורות מתפשטות. הצנועות נשארות בחוטיני. הנועזות גם את זה מסירות. ומשוחחים. והשיחה יכולה להיות על נושא ארטילאי כמו הבורסה, הממשלה שנפלה או משהו מקצועי. להגיד לך שלא נהניתי? הנאה אירוטית? במיוחד עם מישהי מהן היתה 'חתיכה' להשתבח? וודאי שנהניתי. אבל לא הטרדתי אף אחת. בוודאי שלא אנסתי. זה היה שעור טוב בריסון יצרים.