סימולציה לאבולוציה

ermac who

New member
אני חושב שאני יודע למה הוא מתכוון,

הוא טוען בעצם ,שגן לא יכול להווצר בצעדים קטנים ,נניח מנוקלאוטידים בודדים לכדי מאות נוקלאוטידים.כי לא מספיק שיווצר אתר פעיל ,צריך שיווצר גם אתר הבקרה שלו וגם החומצות המשתתפות בקיפול למבנה המרחבי וכו'.כלומר רק צעד ענק יכול לבוא פה בחשבון,לא?או שאני טועה?

אתה טועה.

לא רק שגנים יכולים להווצר בצעדים קטנים (ובצעדים פחות קטנים) - אנחנו גם מכירים גנים שעשו את זה. וגם גנים שעשו את זה לא מזמן.

ermac who

New member
"לא רק שגנים יכולים להווצר בצעדים קטנים"-

אתה יכול להרחיב בבקשה?האם אי פעם נחזה בגן חדש שנוצר בעקבות צעדים קטנים?אשמח אם תתן דוגמא....ואם אפשר ,שזה לא יהיה קשור לחיידקים,רק אם אפשר.

Wolverchenus

New member
דוגמה אישית (שמישהו אחר יעשה סייט למאמר)

יש לי שתי עצמות מיותרות בגוף בכפות הרגליים. (האורתופדים בבקו"ם ממש התלהבו מזה. אחד מהם רץ מחדר לחדר להראות להם :-S). לאבא שלי יש באותו מקום שתי בליטות קטנטנות. מאחר וזה לא משהו שמופיע במאובנים ובשלב כלשהו אב משותף שלי ושלך התפצלו ולא היה לו דבר כזה אני מסיק שזה משהו חדש. אני גם מסיק מזה שאני השלב הבא באבולוציה ושכולכם מיותרים. אבל היי, יקח לי זמן עד שזה יהיה תכונה בולטת באוכלוסיה....

blueshark09

New member
מוטציה בנוקליאותיד בודד

הגורמת למחלות סיסטיק פיברוזיס - הגן על הנושאים ההטרוזיגוטים מפני מגיפות באירופה ומוטציה בודדת אחרת הגורמת לאנמיה חרמשית - מגנה על הטרוזיגוטים מפני מלריה

אני חושב שידידנו צריך להגדיר קודם

מהו "גן חדש" עבורו - כי כעקרון כל אחד ואחד מאיתנו הוא מוטנט ויש אפילו גנים בסיסיים אצלך ואצלי שהם "חדשים" מעצם היותנו "מוטנטים". אם הדרישה היא "תצפית שמראה את הגנים שמקודדים גפיים הופכים לגנים המקודדים כנפיים" אז היא לא רק דרישה מגוחכת - מקרה שכזה יפריך את תיאוריית האבולוציה לחלוטין.

ermac who

New member
מדוע זה יפריך את האבולוציה לדעתך?

אבל זה מה שהאבולוציה טוענת הרי-שגן ישן הפך לגן חדש בעל פעילות חדשה.לא?

לדעתי? זו לא דעתי, אני לא זה

שניסח את תיאוריית האבולוציה - אבל אלה שכן הגדירו במפורש ששינויים הדרגתיים *ואיטיים* (כולל קצב שינוי מנובא בהתאם לארכיון המאובנים ולמה שידוע לנו מגנטיקת קבוצות) הם שיובילו לאבולוציה. לכן אנחנו רואים שינויים רק ברזולוציה מסוימת בזמן חיי אדם אחד וברזולוציה אחרת לגמרי עבור טקסונים גבוהים. לראות פיל הופך לעכבר מול עינינו יבהיר באופן מוחלט שתיאוריית האבולוציה היא לא ההסבר הנכון עבור מוצא המינים.

C H 4

New member
אלא אם כן

תהיה ברשותינו מכונת זמן. מישהו בטכניון מצא איזה משהו כזה, שאפשר לעקם את העולם ואז אפשר לקפוץ בזמן. לא ממש הבנתי איך.

Snir2121

New member
סתם לידע כללי - מכונת הזמן שהומצאה.

מה שפיתחו בטכניון זה מודל תיאורטי של מכונת זמן, שמבוסס על עיקום המרחב-זמן. (לדוגמה - כדור ברזל שנמצא על מזרון מים - יעקם אותו. ככל שהכדור כבד יותר, כך ייווצר שקע (עיקום) גדול יותר. כך גם בכוכבים, וגם ברעיון שהעלו) בגדול - כדי לחזור אחורה בזמן, צריכים ליצור לולאה. לולאה שתחזיר אנשים מהעתיד למקום שבו אנו נמצאים, ואת זה אפשר להשיג כשמעקמים את המרחב-זמן בצורה משמעותית, מה שלא חשבו שיהיה אפשרי, עד היום, בגלל מגבלות פיזיקליות (לדוגמה - צפיפות שלילית, שנראה היה כי היא בלתי אפשרית. אך המודל שפיתחו בטכניון לא דורש צפיפות שלילית). נקודה חשובה היא - שלא נוכל לחזור אחורה בזמן, אלא לאפשר לאנשים מהעתיד לחזור לזמנינו, בגלל שמכונה כזו לא הייתה קיימת בעבר.

C H 4

New member
תודה

אי אפשר לחזור אחורה? או שאי אפשר לחזור אחורה ואז לחזור קדימה? (אז הופעה של ג'ים מוריסון אני כבר לא אראה..
)

מעניין אם יש טעם לפתוח בשרשור א-ט על טעמי

המשתתפים של הפורום במוזיקה. כי נגיד זה שאת אוהבת את ג'ים מוריסון לחלוטין תפס אותי off-guard

C H 4

New member
איך אפשר לא?

הטעם המוזיקלי שלי הוא ממש קונטרה לרעיונות אבולוציוניים. אני תקועה בעידן שמת מזמן

Snir2121

New member
סורי, לא תגיעי אליה בזמן ../images/Emo3.gif

אנחנו לא יכולים לחזור לעבר של "לפני בניית המכונה" (מה שיוגדר רק אחרי שיבנו אותה), כי אף אחד לא בנה עבורנו לולאה, בעבר. מה שכן, בעתיד של "אחרי בניית המכונה", נוכל לחזור לעבר - עד לאותה הנקודה שבה בנו את המכונה. מה שמעניין הוא, שמי שחוזר לעבר, לא יכול לשנות בו שומדבר. כך שהנכד שלי לא יכול לחזור הנה ולרצוח אותי, וכך בעצם לבטל את הקיום של עצמו (מה שעונה על "פרדוקס הסבא", למי שמכיר).

angela8

New member
נשמע לי לא הגיוני

הזמן איננו "משהו".. כלומר מה שקרה לא נמצא בשום מקום פיזי שאפשר לחזור אליו.. וגם לא מה שיקרה. הזמן הוא סוג של אשליה.

Snir2121

New member
בגדול,

זמן הוא רצף השינויים בחומר. לא שאנחנו מסוגלים לתפוס את המהות שלו או של המרחב, אבל מה שאנחנו כן יודעים - זה שאפשר לעוות את המרחב-זמן (ה-4D של היקום שלנו). זה שהזמן הוא לא מוחשי, לא אומר שאי אפשר לשחק איתו. והדוגמה הכי טובה שאני יכול לתת, זו תורת היחסות הפרטית של איינשטיין, שעוסקת בין היתר בשינוי התארכות הזמן.

angela8

New member
כן. אבל אם טוענים

שאפשר לחזור בזמן, אז מניחים שהאירועים שקרו עדיין נמצאים באיזה מקום פיזי. כביכול נניח, מה שקרה הבוקר עדיין נמצא באיזה שהוא מקום? זה קצת מרחיק לכת הייתי אומרת קפיצה לוגית.

Snir2121

New member
שקלת את הרעיון של יקום מקביל?

אולי אני בעצם חוזר ליקום שנראה בדיוק כמו היקום שלי באותה נקודת זמן מדוברת, ואז אין שום בעיה - אני נמצא במקום אחר. יקומים מקבילים עדיין לא התגלו, אך זה רעיון מקובל בקרב המדענים. חוץ מזה, לא הייתי אומר שזו קפיצה לוגית. לדעתי אנחנו פשוט לא מסוגלים לתפוס כל מיני רעיונות פיסיקליים, ובגלל זה הם נראים לנו לא הגיוניים (ושוב אותה הדוגמה - לא נראה לי הגיוני ששני תאומים יכולים להזדקן בקצב שונה. אבל לפי תורת היחסות - זה דווקא כן הגיוני).

למעלה