סיפורים, הסברים והתנצלות

סיפורים, הסברים והתנצלות

כמה מכם שמו לב שמשהו עובר עלי בחודשים האחרונים (תודה
), ואני חושבת שהגיע הזמן לפרט, להסביר ולהתנצל. רובכם יודעים מה העבודה שלי - למי שלא: אני מרכזת את היחידה לפסיכואונקולוגיה במרכז רפואי גדול בת"א. זו יחידה באמת יחידה במינה בארץ, ויש הטוענים שגם בעולם. לא רק בגלל ההישגים המחקריים המדהימים שלנו, שנותנים לנו, בין השאר את היכולת לנבא מי חולה במחלה ומי לא על סמך שאלון פסיכולוגי בלבד, אלא גם בגלל האפשרות שאנחנו נותנים לכל חולה סרטן להגיע ולקבל טיפול פסיכולוגי, בלי שום תלות בכמה כסף יש לו בבנק או לאיזו קופה הוא משתייך. היחידה הזו קיימת כבר 12 שנים, כיחידה עצמאית, שמחזיקה את עצמה באופן כלכלי - אנחנו חיים מתרומות ובעזרתן מממנים את כל הפעילות שלנו. ביה"ח לא מתקצב אותנו, אבל אנחנו גם לא מכניסים לו כסף. יושבים בשקט ועושים את העבודה שלנו. בעקבות כל מיני אי סדרים כספיים שלא הסכמנו לקבל (במילים אחרות - תרומה גדולה שהיתה אמורה להגיע אלינו ונעלמה בדרך) ביה"ח התחיל להתנכל לנו - לפגוע במחקר שלנו, לקלקל את השם הטוב שהיה לנו, והשיא היה בדרישה לפטר אותי
(השיא - בגלל שאני זו שעלתה על הבעיה והתעקשה לברר מה קורה עם הכסף החסר, לא בגלל שזו אני...). אחרי הרבה תלאות וחתחתים אנחנו מגיעים כנראה לסיומה של הסאגה הממושכת (כבר שבעה חודשים
) בסוף החודש הנוכחי - היחידה לפסיכואונקולוגיה תיסגר במתכונתה הנוכחית. לאלפי החולים שלנו תישאר פסיכולוגית אחת בחצי משרה שזה הדבר היחיד שביה"ח מוכן לממן. אנחנו עוברים הלאה, לבי"ח אחר, גדול יותר, אני מקוה שגם טוב יותר והגון יותר. כל הענין הזה הוציא ממני הרבה משאבים בחודשים האחרונים, אני סחוטה, מרוקנת, מיובשת לגמרי. חוסר הודאות, העלבון, אי הנעימות, וכל הקשיים הבירוקרטיים, שלא לדבר על חוסר ההגינות הבסיסי שהופתעתי להיתקל בו ברמה כל כך בוטה, פשוט לקחו ממני את כל שמחת החיים וההתלהבות שבד"כ מאפיינים אותי. אני רוצה להתנצל על היותי נוכחת-נעדרת בחודשים האחרונים, על ההשקעה הפחותה שלי במה שקורה פה, ועל מצב הרוח הכללי. אני כנראה גם לא אגיע לסוף השבוע בגלל שהימים האלה הם קריטיים להתארגנות שלנו, לארוז יחידה שלמה שעסקה הרבה במחקר פסיכולוגי (ומחקר פסיכולוגי = המון המון המון ניירת) זה לא פשוט. אז סליחה, ומקוה לימים טובים מאלה בקרוב מאוד מאוד.

bobi2525

New member
בא לי לשיר לך

את השיר: "איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש(ה) ההוא...." עבודת קודש חשוב שתמשיכו חשוב שתילחמו על קיומכם. שיהיה בהצלחה בבית חולים החדש ושיחזרו אליך הכוחות המדהימים שבך לתת ולטפל באחרים. מחבקת אותך

אפרסקה

New member
וואו, מיכל, איזה סיפור מעציב

ומטריד, ומשאיר הרגשה לא טובה בלב. העבודה שאתם עושים היא עבודת קודש ואני מאוד מקווה שבקרוב תוכלי לקרוא למקום החדש "בית" בלב שלם. מצטערת איתך ומקווה להתחלה חדשה וטובה.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כל כך עצוב לשמוע כל כך הרבה רוע שנשפך על כל כך הרבה טוב לב. מקווה שהמקום החדש ימלא לך את המצברים מחדש וייאפשר לך להמשיך ולתת כל כך הרבה לאחרים. עצוב לי שלא תגיעי לסופשבוע. מכיוון שאתם ממילא אמורים לשלם משהו כי לא ביטלתם קודם, אולי בכל זאת תגיעו בשבת? אני משוכנעת שהאנרגיות שתקבלי יעזרו לך להתמודד עם כל עוגמת הנפש שהיתה מנת חלקך בזמן האחרון. ואם לא נתראה בקרוב, קבלי המון חיבוקים וירטואליים.

זואי11

New member
עצוב ../images/Emo10.gif

מתסכל, מקומם.
מאחלת לך וליחידה שאת מרכזת הרבה הרבה
בבית החולים החדש.(לא קשה לנחש איזה). יכולה להבין ולהזדהות עם תחושת הריקנות מאנרגיות בעקבות מעשה כה לא הוגן. אין לי ספק ששמחת החיים ושמחת העשיה יחזרו בקרוב מאוד. אתן עושות עבודת קודש. ותרשי לי לקוות שבכל זאת לא יהיו כל כך הרבה פציינטים שיהיו זקוקים לעזרתכן.

מ י כ

New member
לא להאמין

איך נותנים לכזו מלאכת קודש להתלכלך בכזו שחיתות. במקרה כזה שינויים זה באמת מצוין!!!שיהיה לך אישית ולכם המון המון בהצלחה במקום החדש. (וחבל שנפספס אותך בסופ"ש...)

Navva

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif סוף הוא תמיד התחלה

באמת לא נעים מה שעברת(ן), אבל כנראה שהרע כבר מאחוריכן. בתקווה למחר טוב יותר. רק לפני כמה ימים המלצתי על המרפאה שלך לאמא של ילדה מהגן שעברה ניתוח להסרת גידול סרטני (האמא) בשנה שעברה. אני מתארת לעצמי כמה "סיפור" כזה שוחק ומוציא כל חלקה טובה מכל אדם. מאחלת לך ימים טובים באמת בקרוב.
חבל רק שתצטרחי לבזבז זמן בדרכים כל בוקר ואחה"צ.

s h r o n i t

New member
מאוד מעליב ומרגיז...

אבל מאחלת לכם התחלה חדשה ומוצלחת במקום החדש ושתמשיכו לעסוק במלאכת הקודש הכל כך חשובה. אפשר לדעת לאן אתם עוברים?

גוליגל

New member
מעליב, מעציב, מטריד

מטריד כמה עמוקה השחיתות. טוב שהיחידה הקדושה שלכם תמשיך לחיות ולפעום, וחולים רבים יוכלו למרות הכל להמשיך ולבוא אליכם. עצוב ומעליב וחבל שהשחיתות הזאת עולה לכם בשינוי כואב. אני מקווה שבדיעבד הוא יהיה דבר טוב - טוב מהסוג שאולי לא רואים מיד אבל הוא עמוק ומשמעותי יותר מעוד קילומטרים שתצטרכי לגמוא
מאחלת לך המון בהצלחה וכוחות להמשיך לעשות את הדברים החשובים, למרות האכזבות והמפלות.

חמניה1

New member
../images/Emo201.gif

יודעת שיהיו לך ימים טובים בעתיד. אין כמוך. הם מפסידים ובגדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3קטנה

New member
את נהדרת

ניכר כל כך כמה שאכפת לך, ועל כך הערכתי העמוקה באמת. מצטערת לשמוע על התקופה הקשה שעברת, אני מבינה כמה זה לא נעים (אנדרסטייטמנט המאה) לקבל כזאת סטירה ממקום עבודה אהוב שאת "מושקעת בו" מכל הכיוונים. בטוחה שאחרי שהאבק ישקע ותסתיים ההתארגנות תראו שבסופו של דבר זה עשה לכם בעיקר טוב.

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

אני מציעה, שכשהכל ייגמר ותשכנו לבטחה במקום החדש, תוציאו את הסיפור לעיתונות (רן רזניק הוא מקום טוב להתחיל בו). כדי שאנשים ידעו איך מתנהלת מערכת הבריאות שלנו. עוד תעודת עניות לאוסף
...

"אם יש צדק-יופע מיד"...

מיכל. הסיפור שלך מזכיר לי סיפור דומה מהתחום שאני עוסקת בו , ורק מחזקת אצלי עוד יותר את האטימות של הממסד ...גם כשמדובר בדיני נפשות! לפעמים כשעידו מתלונן באוזניי על איזו עוולה בירוקרטית או אחרת, ומחפש את אישורי לכך ש"זה לא פייר" ושהצדק וודאי ייעשה במהרה, אני מגחכת לעצמי במרירות, יודעת שבחיים יש הרבה "לא פייר" , אבל עדיין מתצעקשת למנוע ממנו את התובנות הקשות האלה, מתוך ידיעה שהוא עוד יתקל בכך בעצמו...אז למה להקדים את המאוחר?... רואים שכואב לך עדיין מאד מאד ושקשה לך לשחרר...(בצדק) ואעפכ"ן, אני משוכנעת, שמהשינוי את רק תצמחי עוד יותר...וכמובן תמשיכי בפעילות החסד ובנתינה העצומה שלך. מחבקת אותך שרון

אני רוצה לספר לך משהו

בעבר, הלא כ"כ רחוק, גם בעלי עבד עם בית חולים מאוד (!!!!) גדול במרכז הארץ בתחום לא פחות חשוב לנו. הנשים. גם הוא ניפגע מאוד קשה. מהאנשים, הבירוקרטיה ובעיקר מטימטום. כפי שקרה ליחידה שלכם, גם אצל בעלי היו "אי סדרים כספיים" של משהו מאוד בכיר מההנהלה אבל לומר לך מה. בעלי לא ויתר. גם אחרי שהיחידה ניסגרה והוא הראשון שפוטר, הוא הפליל את ראש "הכנופיה" ואף הייתה על כך כתבה ענקית באחד העיתונים באותה התקופה. גם אותו "ראש" הוחלף. לומר לך שזה מנחם? לא. ממש לא. כאב לב אחד גדול. היה פיספוס אחד גדול. כואב הלב לראות ולהבין שהמערכת כזו מושחתת. אני מצטערת עבורך ובעיקר עבור היחידה הזו. קבלי
ממני. מאחלת שתיפתח יחידה כזו בבית חולים אחר וששם יהיה טוב יותר.

את נשמעת אדם ככ' מיוחד.

אני מאחלת לך הצלחה מכל הלב בתפקיד החדש, ואני בטוחה שתמצאי אנשים אחרים שישמחו לקבל את התרומה הככ' גדולה שלך! מקווה שהימים הבאים יהיו קלים ומהנים יותר

neta2

New member
אני פשוט המומה מאיך שהדברים התנהלו

עצוב לי ככ לשמוע. מחבקת אותך יקירתי המקסימה, לא מגיע לכם שאחרי ככ הרבה שנים של נתינה, מסירות אין קץ ועבודה ברוכה מאין כמוה - עושים לכם מעשה ככ שפל. אבל אינלי ספק שהשינוי הכפוי הזה יעשה לכם גם טוב - מקום חדש, דרך חדשה. המון המון בהצלחה. שוב, חיבוק והערכה.

שולחת ../images/Emo24.gif ומקווה שיהיה טוב יותר

במקום החדש. מעציב ומעליב לעזוב כך מקום שבו היית כל כך הרבה זמן, אבל החיים חזקים ואני מאמינה שבמקום החדש תצליחי להביא הרבה אור למי שזקוק.

יופיופ6

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

איזה סיפור ! עצוב ומאכזב לשמוע (שוב) דבר כזה על מערכת ציבורית. בהצלחה במקום החדש.

למעלה