עידן (כן כן... אני)
elvenpath דרך האלפים זה היה לילה שקט מאוד כאשר רכבתי על המטאטא. היא ניצבה מולי, עירומה, מכשפת הלילה. "בוא איתי" אמרה בקולה הרך, יופיה היה בוהק כירח המאיר את הלילות החשוכים ביותר. גופה היה היפה ביותר שנברא איי פעם, נראה כאילו נוצר ע"י רב אמן, שיערה הארוך והאדום הדגיש את עיניה הירוקות. קולה פיתה אותי ללכת אחריה. "לאן אנחנו הולכים?" שאלתיה, אך התשובה לא הייתה הכרחית, הייתי צריך ללכת אחריה. "אתה עוד תראה" היא קישטה את פניה היפים בחיוך דק, מפתה. עליתי על המטאטא שלה, אחזתי במותניה הרכים והחלקים, ובעיות עולמי נמחקו מיד. המראנו לרקיע לאחר מילת לחש, נוסקים על רקע הירח המלא. ניסיתי לדובבה כל הדרך, לשאול לאן אנחנו עפים, אך לא זה היה ענייני, רציתי לשמוע את קולה. אך היא בשלה-שותקת, רק מביטה לאחור מידי פעם, תולה בי את עיניה הירוקות. עברנו מעל עצים ונהרות, נוף פראי שיד אדם מעולם נגעה ולא תגע בו, אורו היחיד של אותו טבע פראי ומיוחד היה רק הירח המלא. הירח שלה. הירח שהיא כישפה שייראה גדול יותר, שיאיר את דרכה. לבסוף נחתנו, מולי ראיתי דרך מרוצפת באבנים בוהקות. לבנים צהובות? מולי ניצב גמד. איפה היפיפיה? "היא נעלמה" אמר הגמד בקולו הדק, כאילו קרא את מחשבותיו. "איך...?" שאלתי אותו. "היא מכשפה, אתה חושב שהיא תחכה לך?" שמרתי על שקט, "אתה יכול לשמור על הסאונה שלי?" "מה?" הייתי מבולבל. סאונה? מה הוא רוצה? "הסאונה שלי. היא בקצה הדרך הזאת" הוא הצביע על דרך ה.. לבנים הצהובות, "הסאונה שלי נמצאת בסוף הדרך הזאת, בעיר האלפים. אתה תוכל לשמור עליה חמה?" הייתי מהוסס, והוא ראה זאת. "גם מכשפת הלילה שם" הוא ניסה לשכנע, "הכעת תלך? אינני משקר! אני נשבע בירח, אינני משקר!" "אני חושב שכן" הייתי מבולבל מידי. קודם מכשפה, ואז גמד עם סאונה, ועכשיו אלפים? היכן אני, ארץ לעולם-לא? מלווה במראות משונים, הלכתי בדרך. העצים ירוקי העד מלווים אותי בדרכי, מטילים את הצל הנותר מאור הירח על הדרך, מציירים עליה באור מוזר. המראה הראשון היה של זוג אוהבים. היא-יפיפיה, אך הוא-שד מהגהנום, צבוע באדום דם. הם אחזו ידיים, שלחו בי מבטים בעיניים אשר לא הצלחתי לראות. מאחורי העיקול הבא ראיתי אביר זהוב על סוס לבן. הוא היה מוקף באור, כוכב יחיד מאיר עליו אור בוהק יותר מן הירח, בוהק יותר מן השמש. הוא ניצב לו במעגל האור, חרבו שלופה אל על, מגנו נח על סוסו. הוא הרים יד עטוית כפפה והרים את מכסה קסדתו. פרצוף מוכר. האם זה אני? מבט נוסף בעיניים שהיו עיני שלי. האם אני רואה את עצמי או את האביר? הוא הוריד חזרה את המכסה, דוהר משם. המשכתי ללכת. שירה מתנגנת באוזניי, שירה צלולה, שירה יפה, מפתה. מה היא שירה זאת? איזו שפה יפיפיה. מעבר לעצים ראיתי אור לא טבעי, כאילו נפוץ מתוך כדור אור. והוא ניצב שם, קוסם בגלימה שחורה, מטה בידו. הוא לא אמר דבר. מי זה הקוסם? הוא הושיט ידו להמשך הדרך. "המשך בדרכך, זר" אמר הקוסם בקולו הסדוק. רציתי להשאר, ללמוד את קסמיו, לגלות מי הוא. אך הוראתו פעלה עלי כבמטה קסמים, נתמכת בשירת הפעמונים, והמשכתי בדרכי בלית ברירה. לבסוף הגעתי לעיר האלפים. המקום היה מואר באורן של אלפי גחליליות, הטבע שוטף אותו, השימחה מכסה אותו, קול שירת האלפים הקסומה וההרמונית מילא כל פינה בעיר. הגעתי למעוז חפצי. אחד מהם התקרב אלי, הקסם מלווה את מהלכו, חיוך רחב פרוש מאוזן מחודדת אחת לשניה. "ברוך השב" אמר בקולו הרך. "השלום לך, מלך-דוב" אמרתי. ידעתי את שמו, הייתי פה פעם! "זר!" שמעתי עוד קול מוכר. "גלימה-כחולה!" היה זה הקוסם מהדרך, הרופא של העיר! "האם תוכלו לעזור לי? אני מחפש את הסאונה ואת מכשפת הירח" "כמובן, זר" אמר גלימה-כחולה, "המשך בדרך המרוצפת, היא תוביל אותך לקרחת יער באמצעה יש מעגל עצים בודד, שם היא נמצאת, אך אינני יודע אם שם הסאונה נמצאת" "תודה לך" אמרתי ובן רגע העיר, הרופא והמלך נעלמו. והייתי שוב בדרך המרוצפת. כעבור זמן קצר הגעתי לקרחת היער. שם הדרך נגמרה, אבל ממלכה שונה נגלתה לעיני. אלפים לא היו שם, אבל יצורי האגדות היו כאן. בכל מקום עופפו פיות ושדונים וגמדים וטרולים מילאו את קרחת היער. הם נראו כאילו הם רוקדים לצלילי השקט בלבד. והנה,שם, באמצע קרחת היער היא ניצבה, בתוך מעגל העצים, הסאונה, מעלה עשן שהיתמר אל על, ללילה השחור. עברתי בין יצורי האגדות, מפלס דרכי למעגל העצים, לסאונה. פתחתי את הדלת, ושם היא ניצבה. היופי שלעולם אזכור, החיוך שימלא את ליבי, העיניים שייגרמו לי לחלום בהקיץ. "הגעת ליעדך" אמרה מכשפת הירח. מה זה הקול הזה? אני ממצמץ בעיניים עטופות קורי שינה, חוזר לחיי הרגילים. שירת האלפים הוחלפה בזמזומו של השעון שהחליט בתוקף תפקידו כשעון להכריז על תחילת יום נוסף בעיר מחניקה ועמוסה באנשים. ארץ האגדות נעלמה לה, כבעבר. האם אשוב לראותה?