סיפור אמיתי מהיום על קפיטליזם חזירי

RonspotNL

New member
אני כבר הצעתי כמה וכמה דרכים לטיפול בבעיות

למשל ביוקר המחייה הייתי פותח את השוק ונותן לרשתות כמו ללידל ואלדי להכנס לישראל הייתי משנה את שוק הדיור ומקים ארגוני דיור ומורה להם לבנות במחירים שפויים וזולים לשכירה ומכירה ואוסר על בעלי הדירות שהיום מנסים באופן חזירי להרוויח באופן לא הוגן להשכיר את הדירות או הבתים במחירים אסטרונומיים או לתקופות ארוכות מדיי

הייתי מפריד את הדת מהמדינה מהר ככל האפשר שהחולנים הדתיים והחרדים יוכלו לחיות את חייהם מבלי לכפות את החולי שלהם על אחרים ונותן גם לחילונים וחסרי הדת זכויות שאין להם היום בגלל החולניים הדתיים והחרדים כמו למשל האפשרות להתחתן באופן אזרחי בעירייה כמו בכל מדינה מתוקנת

יש הרבה דברים שאפשר וחובה לעשות במצב של היום

תתחיל משוק הדיור

מקים ארגוני דיור? על חשבון תקציב של השלטון? זה מתכון לעוד שחיתות ועוד יוקר מחיה

אוסר על בעלי דירות להרוויח כסף = לא ישכירו דירות ויותר אנשים יהיו ברחוב בזמן שדירות יהיו נעולות כי לא שווה להשכיר אותן.

למה לפתוח לרשתות שרשמת? למה לא לפתוח לכל מי שרוצה לבוא ולפתוח פה עסק?

בקיצור, ההצעות שלך נובעות מבורות כלכלית.

RonspotNL

New member
אז ככה

כן מקים ארגוני דיור וכן על חשבון התקציב של השלטון ולמה זה מתכון ליוקר מחיה? הרי המטרה היא לשפר את מצב יוקר המחייה לא להחמיר את המצב ואגב אם יהיה פיקוח כמו שיש כאן לא יוכלו להיווצר בקלות שחיתויות למרות שאלה מדיי פעם קורות ויוצאות החוצה שוב בעיקר בגלל הפיקוח

ולמה אנשים יהיו ברחוב? אם יהיו ארגוני השכרה ויבנו יותר ויותר פחות אנשים יצטרכו בסופו של דבר להשכיר מהחזירים האלה
כאן למשל בעלי דירות יכולים להשכיר לפרק זמן קצר לתיירים או אנשים שבאים למשל לעיר לסוף שבוע
אנשים רגילים לא משכירים לרוב באופן פרטי לתקופות ארוכות

צריך לפתוח את השוק לגמרי אבל בהדרגה לכן אני רוצה להתחיל עם שתי רשתות ידועות כמו אלדי ולידל ולהרחיב את זה לכל אחד שירצה לפתוח עסק בישראל

פיקוח = שחיתות

ארגונים שיקומו על ידי המדינה לא יבנו יותר, לא פלא שחברות כמו סולל בונה או שיכון ובינוי נמכרו - המדינה בזבזה עליהן יותר מידי כסף.

ארגוני השכרה לא יבנו יותר ויותר אם זה לא רווחי. אתה מצפה לבנות דירות, על ידי תקציב של המדינה גם כשזה הפסד של כסף? זה דבילי לגמרי!!!
נא לקרוא ולראות איך פיקוח על שכר דירה השפיעה על ניו יורק, סן פרנסיסקו, שבדיה ומדינות מתקדמות אחרות לפני שאתה מציע את ההרס הזה לישראל.

לא רוצה שאלדי ולידל יבואו ויעשקו את המקומיים, אין דבר כזה לפתוח את השוק בהדרגה. צריך לפתוח לגמרי ולהפסיק להתערב.

אתה יודע משהו בכלכלה בכלל? כל מה שרשמת זה שטויות!

זה לא קפיטליזם חזירי

זה התערבות של השלטון ביחסי מעסיק-עובד שגרמה לתופעה הבזויה הזאת של עובדי קבלן. דחפו אינסוף "זכויות" למעסיקים כך שיותר כדאי להם לשלם למישהו אחר שיביא להם עובדים כך שיוכלו גם לפטר אותם בשעת הצורך. ככה פוגעים בעובדים הכי חלשים במדינה על ידי מס שפתיים של "פעילות חברתית".

הקבלן הערבי הוא עבריין לכל דבר וכל קשר בינו לבין קפיטליזם אינו קיים.

לצערי אתה כנראה

לא הכי בקיא בקונספט של הקפיטליזם.
כאשר גונבים כסף מאדם - זה לא קפיטליזם אלא גניבה. אין לזה מקום בקפיטליזם.

אני אכן לא בקי וגם לא יודע איך

התופעה ו/או התועפות המתעופפות האלה נקראות/מכונות בדיוק בתורת הקפיטליזם...

http://cafe.themarker.com/topic/2685164/

אם אני לא טועה אז הן נקראות " תיספורות " ...
אבל בעברית פשוטה הן נקראות גנבות ו/או גזלות ו/או שוד וכדומה...

וכידוע הרי שהדג מסריח מהראש...

ALLEGRO10

New member
אין בסיפור שלך שום קפיטליזם

אם הסיפור נכון אז יש שם גנב ויש שם גנוב.

ALLEGRO10

New member
כי מסתובבות פה בדיחות מהלכות על שתיים

שעשות לי שמח.
כנראה שבכל זאת אלוהים ייעד את השמאלנים למשהו טוב.

למעלה