סיפור בדוי הזוי או אמיתי

עינבלית

New member
סיפור בדוי הזוי או אמיתי../images/Emo7.gif

משתפת אתכן בפרי המיקלדת שלי: (פרי עטי המקלדתי) מוקדש לכל הבנות כאן שאמא שלהן לא יודעת איך להיות אמא, וגם לי. * * * אתחיל בהיסטוריה. יש הרבה משקעים נגד אמי. גולת הכותרת היא שפשוט לא איכפת לה מאף אחד מלבד טובתה האישית. וכשהיא עושה דברים היא לא באמת מקשיבה. ביום שלישי היא נתנה את ליה לפיליפינית מבלי לשאול את דעתי. הפיליפינית של סבתא שלי, זו שהיא משמיצה כל הזמן באזני, כמה שהיא מטומטמת וטיפשה. כמה שהיא מתגעגעת לילדיה. ישר התחלתי לפחד שהיא תחטוף לי את הילדה. אז לתת לה לטייל לי עם הבת בלי רשותי??? גם כל פעם שהיא לוקחת ממני את ליה, זה לא מלווה בבקשה או באמירה של "תני לי להחזיק את ליה" או "אפשר?" אלא- פשוט לקיחה, תלישה, חטיפה ברוטאלית והנה אני בידיים ריקות ואת מסתובבת כתרנגולת נפוחה וגאה. שתקתי. שתקתי המון המון זמן. שתקתי כל פעם שלקחת לי את בתי מבלי לבקש, כאילו זכותך היא ואני- אבן נגף בדרכך אל נכדתך. שתקתי כל פעם שאת מבקשת שאבוא בכדי לראות את ליה. כל פעם שאת מתקשרת ואינך שואלת אותי מה שלומי, אלא מה שלום ליה. כי אני כבר לא קיימת עבורך, אני בסה"כ זאתי שמפריעה לך לחבק את נכדתך ולעשות בה כשלך. ביום שישי פגשנו אותה ליד התבלינים בקסטרא. ילדתי נלקחה הישר לזרועותיך, והתחלת לטייל איתה בסביבה. עוד משהו שאני לא אוהבת. שאת מתרחקת ממני והיא בזרועותייך. מבלי לומר "אני מטיילת איתה קצת". כאילו אינך חייבת לי דבר. לפתע צצת ובידך מקל קינמון שקצהו רטוב. הבחנתי בכך. שאלת אם מותר לה למצוץ אותו ואמרתי שלא. אבל מתי שאלת? אחרי שהוא כבר היה בפה שלה??? ביום שבת לקחת אותה וטיילת הרחק ממני. נעלמת לי משדה הראיה. אח"כ רצת ודילגת עם בתי בין הסלעים. פחדתי שמא תיפלי, ועימך- בתי. גילי ביקש שתפסיקי לרוץ ככה, ולא הפסקת. את שמה פס גדול, על כל מה שאני אומרת ועליו גם. כמעט נפלת, כמעט נפלה בתי תחתייך. רק אז הפסקת. הבלגתי ושתקתי. לאחר מכן, כשרצינו לנסוע, החזקת אותה. רצית לשים אותה בכיסא באוטו. ביקשתי ממך שתניחי לי לעשות זאת. התעקשת והתחלת בעצמך, תוך הכנסת ראשה, בעדינות אמנם, במשקוף. "אמא! זעמתי עלייך, תני לי!" חטפתי אותה מידייך והנחתיה במקומה. נעלבת. ומה איתי? התרגזתי לי ככה ולא אמרתי כלום. כי הרי לא אכפת לך ממני. אכפת לך רק ממך, ואני אבן נגף בדרך. הבנתי. היום הזמנת שאבוא לים, כי סבתא רוצה לראות את ליה. אני? מי אני ? אה, נכון, זאת שמביאה את ליה לסבתא... באתי. ליה עלי, במנשא. את ניגשת אלי. בלי שלום, בלי חיבוק, בלי מה נשמע. תופסת את ליה ומנסה לקחת אותה אלייך. אני לא משחררת. ליה נשארת עליי. אני מוציאה אותה מהמנשא. את מזעיפה אליי פנים, ניגשת שוב, שולחת ידיים ומנסה לקחת אותה. אני אוחזת, לא מוותרת. את מתעקשת ואני גם. ללא מילים. עד שנמאס לי ואני מרפה ואומרת "אמא אל תקחי אותה ממני"!. את מופתעת, נפגעת, מתרחקת לעבר הים. סבתא שושנה אומרת "אני מעולם לא לקחתי אותך מאמא שלך, לא תלשתי אותך בלי רשות, זה לא יפה מה שאמא שלך עושה!" את חוזרת, ליה מבחינה במבטייך המאיימים לאכל אותי באש. אני מסיטה ראשי ומבטי. ליה משוחררת על השמיכה, על החול. היא מחפשת אל מי לזחול. בוהה בך, בוהה בסבתא שושנה וזוחלת אליה. אחרי כמה דקות ליה מושיטה אלי זרועות ומתפתלת, מנסה לרדת אליי. סבתא שושנה מניחה אותה על החול, אני מושיטה ידיים לתפוס את ליה ומהצד את מגיעה נותנת לליה אצבעות ולוקחת אותה, שוב, לא אומרת לי מילה. אני לא פרמטר בסיפור, מבחינתך. אני אומרת לך "אמא! תני לי!" ולוקחת את ליה אלי. ליה מחייכת, מרוצה. את זורה בי מבט מלא חימה. אין חילופי דברים בינך לביני. בסוף אני מנסה להסביר לך ואת יורה עלי צרורות של כעס, שנאה, קנאה ועלבון. את אומרת לי שאני לא נותנת לאף אחד להחזיק את בתי וזהו שקר. אני לא נותנת לך לקחת אותה מבלי לבקש. את אומרת שאני פוגעת בכל אלו שסביבי וזהו שקר. את פוגעת בי ופגעת בי בלי הרף. אבל אני מבליגה. הבלגתי. אבל לא עוד. נמאס לי להיות הבוגרת בכל הסיפור, להתרפס בכדי שתחייכי. יאללה, תתחילי להיות אמא שלי,תתחילי להיות בוגרת ולחשוב, תתחילי להיות אחראית ולתת לי דין וחשבון כשאת לוקחת את ליה. כי ליה אולי הנכדה שלך אבל קודם כל הבת שלי.

משוש30

New member
מתוקה!! ../images/Emo24.gif

את חייבת חייבת לדבר איתה... משהו קורה לאמהות שלנו כשהן הופכות להיות סבתות! גם אמא שלי התחילה לחטוף את מתן במין תאווה כזאת כאילו הוא אוצר שמישהו תכף יגנוב אם היא לא תאמץ אותו בקמצנות לליבה...לפני שבוע שאלתי אותה "תגידי גם את אהבת אותי כמו שאני אוהבת את מתן?" והיא אמרה "בטח אבל עכשיו אני אוהבת את מתן הרבה יותר ממך"
אמרתי "סליחה????" והיא אמרה "כמובן אני אוהבת את שניכם אבל הוא כזה קטן וחסר אונים..." טוב נו נבליג...אבא שלי אומר שאמא שלי נולדה סבתא... אבל אני ניהלתי איתה כמה שיחות נינוחות ולא עצבניות שגרמו לה להבין שהיא צריכה לצלצל לפני שהיא באה ויש דברים שני לא מרשה לעשות עם מתן...מצד שני אני גם דואגת לחבק ולנשק אותה ולהגיד לה שאני אוהבת אותה. ברור לי שהיא מנקה ומבשלת בשבילי אבל בעצם בשביל מתן...גם אני מרגישה מקום שני אבל את יודעת מה? זה בסדר...שיהיה... מצד שני המקרה שלך נראה לי יותר קיצוני ונראה לי שיש ביניכן הרבה משקעים מעבר לליה. בכל זאת אני מציעה שיחה אמיתית ורצינית אם אפשר בלי עצבים. בסך הכל את יכולה להגיד לה בדיוק את מה שכתבת פה ומה פוגע בך ומה מעליב אותך...אני בטוחה שתוכלו למצא דרך אמצע

nubi

New member
../images/Emo24.gifחמודה!

אין לי מה לומר. גם לי יש חשבון נורא ארוך עם אמא שלי. גם אצלי יש מצבים שדומים למה שאת מתארת. הרבה
ים. אגב, בא לך להפגש יום שלישי?

עינבלית

New member
מאוד מאוד מתאים לי להפגש ביום שלישי

והלוואי ויהיה בי הכוח לדבר עם אמי כמו ש משוש מציעה...

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כ"כ כואב לקרוא את מה שאת כותבת. קשה לי בכלל לקלוט שיש כאלה אמהות. משהו מאד פגום בקשר ביניכן, זה ברור וכ"כ חבל שכך. הלוואי והיו לי עצות בשבילך, אבל אני גם חושבת שאת חייבת לקחת אותה לשיחה, אפילו שזה יהיה מאד קשה. ואפילו אם זה לא ממש יעזור, לפחות תרגישי שניסית.

אפרת12

New member
ענבלי ../images/Emo24.gif

זה נורא כואב מה שאת מספרת. הלואי ותמצאי את הכח לשוחח איתה כפי שמשוש הציעה. אולי בשיחה רגועה היא תבין. (היה לי איזשהו קטע עם אחותי שהיא הודיעה לי שהיא לא שואלת אותי. לגבי סיון, הכוונה. בלעתי את הכעס ואחרי כמה ימים אמרתי לה שכעסתי. לקח לה זמן לקלוט שלא הנקודה הספציפית היא זו שמפריעה לי, אלא שהיא צריכה להבין שאני אמא שלו ואני מחליטה. עכשיו היא שמה הרהב יותר לב, ושואלת אותי על כל דבר. שמחתי שלא התפרצתי באותו הרגע)

ילדונט

New member
נשמע לא טוב בכלל ../images/Emo10.gif

אני חושבת שהאימהות של כולנו מפגינות התלהבות גדולה מהתינוקות שלנו, אבל יש לי חשד שאצלכן המצב לא היה משהו גם לפני ליה, ושגם סבתא שלך מודעת לעניין. גם אני חושבת שכדאי להעלות את זה על פני השטח. אוללי תתחילי בלתת לה לקרוא מה שכתבת כאןף, בנוכחותך?

קרניר

New member
שולחת ../images/Emo24.gif לעידוד

לא יודעת מה להגיד, מקווה שחיבוקים יעזרו.... כמו כל השאר נראה לי שהפתרון הטוב ביותר הוא לדבר, התןצאה תהיה לפה או לפה.... אבל בכל מקרה אסור להשאיר דברים כאלה בפנים. ואגב- את כותבת מקסים קרן

גלשני

New member
מרגיש לי שהיא מחפשת לריב איתך

אני טועה? זאת התנהגות של אדם שממש רוצה להתפוצץ ומנסה להרגיז בכוח. היא ממש משתדלת לעצבן אותך ולראות אותך מאבדת עשתונות, כועסת, בוכה. את יודעת חמודה, כשהיינו בים יחד ואמא שלך באה שמתי לב להתנהגות הזאת שלה, חטפה את ליה והלכה לכיוון הים, הרגשתי שלא טוב לך עם זה ושאת ממש משתדלת לשלוט על הכאב. נשמע שהרבה דברים ביניכן אינם פתורים, ואני מאמינה שיש מקום לפתוח אותם. יחד עם זאת אני מאמינה שלפני שאת פותחת אותם את צריכה ללבן אותם עם עצמך, ואת זה אני מאמינה שמאוד כדאי לעשות בטיפול, איש מקצוע טוב (אם עוד לא פנית לאחד כזה) יוכל בוודאי לעזור לך למקד את עצמך סביב הקשיים עם אמא ולהפוך את המצב למעט מובן ומפושט יותר. אני יודעת על עצמי שהרבה דברים הן באמהות שלי והן בנשיות שלי ברורים לי יותר היום, ועם ההבנה מגיעה היכולת לסלוח, לקבל, אולי קצת לרחם. שולחת חיבוק גדול ומקווה שתמצאי את הכוח להתמודדות הזאת.

גלשני

New member
ועוד מחשבה/עצה קטנה

ברגעים כאלו אני תמיד מנסה לחשוב מה הצורך של האדם השני שגורם לו להתנהג ככה. אם תצליחי להבין מה המקור של ההתנהגות שלה ואת מה ההתנהגות הזאת משמרת/משרתת יהיה קל יותר להתמודד איתה. במקרה של אמא שלך אני מרגישה שזה נסיון לפצות על כך שהיא לא הייתה נוכחת הרבה או משמעותית מספיק בגידול שלך כשהיית קטנה ומנסה "לתקן" זאת דרך ליה, משהו בהתנהגות שלה מרגיש לי ככה. אם יש בדברים משהו אני חושבת שאפשר קצת לרחם עלייה, לא?

עינבלית

New member
חשבתי על זה...את מדהימה שני.

יש לך נפש של מטפלת! חשבתי לכתוב כאילו את הצד שלה בסיפור, ונכנסתי כמו עם איזמל מנתחים עמוק לתוך הפצעים הכי סגורים והכי עמוקים שלי. אמי רצתה להיות סבתא שמטפלת בנכדה, כמו שאמה היתה עבורה. היא החמיצה את האמהות עימי, החל מהנקה - שלא התרחשה כלל וכלה בכך שעם הבעיות הכי גדולות רצתי לסבתא שלי ולא אל חיקה שלה. אבל אני לא אתן לזה לחזור, ואני חושבת שהיא צריכה לאחל לי גם- שהבת שלי תרוץ אליי ולא אל אמא שלי. את נורא צודקת. וגם לגבי המפגש בים- שהתאפקתי כשהיא הלכה עם ליה ולא הוצאתי את זה החוצה, למרות שנלחצתי. וגם לגבי הריב. מאז ומעולם, אמי תמיד מביאה אותי אל סף פיצוץ ותמיד יוצא שאני אשמה, ושהיא צריכה לסלוח לי. כיום אני מוצאת רבדים של אלימות בהתנהגות הזו, ולא אוהבת את התפקיד שלי, המזכיר לי במשהו את הכניעה וההתרפסות של אשה מוכה. בסופושל דבר, זוהי מריבה עם שורשים עמוקים, הנעוצים בילדות שלי, בהתבגרות, במה לא. הכעסים שלי עמוקים וגם הכעסים שלה. והקטע- שאני כל הזמן צריכה להיות הבוגרת בכל הסיפור, עוד כשהייתי בת 6 וחצי כבר נדרשתי להיות האדם שמשיב את הסדר על כנו, הבוגר והאחראי היחיד בבית. חבל. ובטח בגלל שתמיד נאלצתי לשאת בעול הבוגרת, ולא הזדמן לי להיות ילדה, אני לא מאפשרת לעצמי לרחם עליה- כל חיי ריחמתי עליה, ומה יצא לי מזה?

כמה נורא....

התאור שלך נגע ללבי... אין לי מה להוסיף על כל מה שנכתב לך חוץ מאשר לאחל לך שהקשר שלך ושל ליה יהיה הפוך ממה שתארת ותשכילי להיות האמא התומכת והמתחשבת שילדה צריכה- בשביל ליה

עינבלית

New member
../images/Emo51.gif הברכה שלך- שהקשר שלי

ושל בתי יהיה הפוך- הלוואי הלוואי הלוואי!!!

POOH*

New member
../images/Emo7.gif

אני יושבת פה ודמעות בעיני... מזדהה חלקית עם מה שכתבת.... אבל אצלנו המצב השתפר כשפשוט אמרתי לאמא שלי את הדברים. אמצרתי לה שאני לא מוכנה שתיקח את גיא ותתרחק ממני בלי להגיד לי או לבקש את רשותי... ואמא שלי נעלבה פעם, פעמים אבל בסוף הבינה... אז אני לא יכולה לומר שהיום אני מרוצה מכל מה שהיא עושה עם גיא אבל המצב בהחלט יותר טוב... ואולי תנסי לדבר איתה ברגע טוב.. לא אחרי שכבר עשתה מעשה אלא רגע לפני כששתיכן רגועות... או שפשוט תתני לה לקרוא את המכתב שתבין כמה את פגועה...
POOH

קייס

New member
../images/Emo24.gif

אני לא בטוחה ששיחה תעזור שכן נראה לי שהבעיות עמוקות מדי אבל אולי כדאי לדבר עם איש מקצוע שיציע גישה שונה ממה שנוסתה עד כה? וחוץ מזה המון סימפטיה.

אתן חייבות לדבר,כי

אם אמא שלך לא תשכיל להבין לאן היא מובילה את הקשר בינכן,ליה בסוף לא תהיה בקשר עם סבתא שלה...לאמא שלך יש כפול להפסיד בסיפור הזה (כמובן שגם לך) ולכן חשוב להבהיר עמדות,איפה הגבולות שלך... היה קטע קצר כזה עם חמתי,ועכשיו היא משתדלת לזכור להתייחס גם אלי כשהיא מתקשרת או מגיעה. חמי לעומת זאת,ניתק קשר כבר מזמן כי הוא "לא יכול שאומרים לו מה לעשות" וזאת אחרי שהוא סיכן את איתן באחיזה לא זהירה והתעקשתי שיחזיק אותו היטב או שאני אקח אותו ממנו...(ממש ניתוק יחסים,לאיתן וללהב יש רק סבא אחד מבחינתי,וזה אבא שלי!)

../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

קודם כל שולחת לך
וירטואלי ע נ ק. מדהים איך האמהות שלנו מסוגלות להוריד אותנו מהפסים ולהוציא אותנו מהכלים. מדהים איך הדברים שאמרנו שלא יפריעו לנו, ולא ניתן להם לעצור אותנו, משיגים אותנו כל פעם מחדש ופוגעים בנו שוב ושוב. גם לי יש מערכת יחסים לא פתורה עם אמא שלי ונכון להיום אנחנו פשוט לא נכנסות לזה - אבל למזלי הטוב בכל מה שקשור לילדי אני סומכת עליה, ואני יודעת שאם אני משאירה את ילדי איתה אז יכול להיות שהיא תעשה דברים שלא מוצאים חן בעיני - ואני לוקחת את זה בחשבון שהם איתה. מקווה שעכשיו את כבר מרגישה יותר טוב - ואת פחות פגועה. ודרך אגב אני לא בטוחה שמה שישפר את המצב הוא לדבר איתה - סך הכל היא כבר לא צעירה ולשנות אותה זה מאוד קשה.......

yaelia

New member
לצערי אני מסכימה איתך

אני חושבת שאנשים ככל שהם מתבגרים הם מתבצרים בעמדות עקשניות ולא יודו בטעות שלהם. חבל על האנרגיה שאת משקיעה בלראות את הצד השני, גם אם זאת אמא שלך והיא יקרה לך ואת רוצה להצדיק את ההתנהגות שלה. אני לא רוצה להישמע מגעילה, ואני מקווה שאני לא פוגעת (מראש אני מתנצלת אם כן), אבל אם אמא שלך מתנהגת דפוק זה לא התיק שלך ולא האחריות שלך. לא תפקידך לרצות אותה על חשבונך. תפקידך להיות אמא אוהבת לליה, ומישהי עם ערך עצמי ואהבה עצמית כדי שליה תגדל במקום בטוח ואוהב. את הבעיות של אמא שלך תלמדי לנתק. גם אם בכוח. שהיא תתמודד עם התוצאות של ההתנהגות שלה. לא את.

למעלה