סיפור בדוי הזוי או אמיתי

עינבלית

New member
../images/Emo20.gifעידכון מכתבתנו בשטח../images/Emo3.gif

טוב, אז המשכתי וכתבתי לאמא שלי מכתב, תחילתו בהודעה הראשונה שכתבתי והנה חלק ב' שלו: פרק ב' זכרונות שעשו היסטוריה ועושים לי רע. 1. ביום הרביעי אחרי הניתוח הקיסרי, אני בעצבים וכאבים איומים. בבית החולים. ביקשתי שאף אחד לא יבוא לבקרני, כי אין לי מצב רוח וכוחות. הבאת את סבתא שושנה- מכרמיאל ועד חיפה- כדי שתראה את הנינה שלה. למרות שביקשתי שלא תביאי אותה. פשוט הופעת, הצצת פנימה, ראית שאני שם והכנסת אותה. מאוחר יותר הסברת לי שהיית חייבת להביא אותה, כי רצית. למרות שאני לא רציתי, "זה בכלל לא העניין, מה את רוצה" אמרת לי מאוחר יותר. "רציתי שסבתא תראה את הנינה ש ל ה . הנכדה ש ל י !"= לא אכפת לך ממני. רק מעצמך. כעסתי עלייך אז ואני עדיין כועסת היום. במצבי הגרוע אז, לרגע לא עצרת וחשבת "איך אדאג שלבת שלי יהיה נעים וטוב?" רק חשבת "מה אעשה כדי שאני, *שרונה, ארגיש טוב?". 2. כשאמרתי לך שקוראים לה ל י ה שתקת. עיקמת את הפרצוף בהעוויה מגעילה. יותר מאוחר אמרת לי שזה שם אגואיסטי, שקראתי לה ליה כי היא שלי ושל אלוהים ולא של אף אחד מלבדי ומלבד גילי ושאנחנו רוצים אותה רק לעצמנו. נכון, היא בתנו הבכורה. אך ליה לא שייכת לאף אחד. היא איננה רכוש. ליה שייכת רק לעצמה. והיא בחרה בנו להיות לה הורים. ולגבי בחירת השם: לי-יה, שכל מי שאומר את שמה מיד מכניס לתוך ליבו אמונה בשם יתברך. שם מלא בקדושה. ועכשיו אני מבינה, שאת אכן מאמינה שהיא לך שייכת. ואני רק מפריעה, אבן נגף, נכון? 3. דפדפת באלבום שלה. במהירות מעליבה ופוגעת. בכלל לא הסתכלת בתמונות, חיפשת רק תמונות שלך איתה, ומשלא מצאת, הודעת לי בפרצוף נזעף שאת לא חלק מהחיים שלנו – עובדה- את לא באלבום. כמה שנעלבתי ממך. מההתייחסות הזו, אוי, שכחתי, את מרכז העולם, ואני רק עומדת בדרכך. סליחה, אני מתקפלת וחוזרת לפינה, קחי בבקשה את הנכדה שלך. נראה לך??? אני לא אפריד בינך לבין בתי. את מפרידה בהתייחסותך העולבת אליי. תתחילי בכך שתתייחסי אליי בכבוד. שתבקשי שאתן לך אותה או שתחכי בסבלנות שאתן לך אותה, ותפסיקי לתלוש אותה מזרועותיי כאילו רכוש היא ולא אדם. כנ"ל כשהיא אצל כל אדם אחר. לשאול רשות, לקבל אותה ואז, ורק אם ליה מסכימה גם, את יכולה להרים אותה. תמשיכי בכך שתקשיבי לי. לא, אל תעלבי ותיסגרי. אל תהנהני או תגידי כן ותעשי מה שאת רוצה. כשאני אומרת לך משהו, תעצרי, תקשיבי, תביני. כשאני מבקשת שתשאירי אותה עליי, אני לא אומרת כדי להעליב אותך. ממש בלי קשר. אני מקווה שתביני שיש לי קצב משלי, ושסופו של דבר אשמח אם תשחקו יחד. עכשיו, וזה הכי חשוב, אני לא מצפה שיהיה לי טוב איתך. אני לא מצפה שתביני אותי. אני גם לא מנסה להבין אותך. חבל על האנרגיות. אני לא מנסה להשלים מ"הברוגז" האינפנטילי השורר בינינו. אני נותנת לך הנחיות מדויקות איך להישאר בתמונה, להישאר בקשר שיאפשר לך ולילדתי להתראות. באם תבחרי לנהוג כך, יישאר משהו. אולי עם הזמן הפצעים יגלידו, אך כמו הצלקות על העץ- הן תמיד יוותרו. יהיו עליות ומורדות, יהיו זמנים יפים (והיו לנו זמנים יפהפיים במיוחד לפני שנסעת להודו) ויהיו זמנים מסריחים (כמו עכשיו). להזכירך, את הזקנה בתמונה הזו, את האישה שאמורה להיות האם הגדולה והמבינה, האם המכילה והחכמה. אני אם צעירה ומתלהבת, בכל רמ"ח איבריי. זהו. הכדור במגרש שלך. אני סיימתי. עינבל. נ.ב. ברור לי, שכמו שליה בחרה להיוולד לי ולגילי, כך בחרתי אני בהוריי. אינני רכוש שלך. רק של עצמי. בחרתי בך כאם לפני הרבה הרבה שנים, ולימדת אותי הרבה ואת עדיין מלמדת. הנה, למדתי לכתוב בכנות. יופי לי. התגובה שקיבלתי ממנה היום מאוד מאוד הכעיסה אותי מחד, ומאידך- הבהירה לי שהיא לא הפנימה כלום ולא קראה את המכתב, אם בכלל. וזוהי תשובתה: אין לי כוח למאבקי כוח ושליטה אם וכאשר תרצי קשר אוהב זורם טבעי חם ופשוט, תתקשרי. (ולא חתמה "אמא" אלא בשמה, מנותקת ממני, מההורות, מהכול) וההבטחה- הקשר הזה שהיא מתארת, כאילו אני זו שאחליט אם יתקיים ואם לאו- והרי זה בכלל לא תלוי בי, ומעולם לא היה. היא איננה מסוגלת לעמוד מאחורי דבריה, להפך, מיד בקריאה שניה אפשר להבין שהאחריות על כך מוטלת עליי. ואני, הפעם, לא לוקחת אחריות. שומרת על שקט נפשי ע"י התרחקות. אם היא באמת תרצה לעשות שינוי- שתעשה.

../images/Emo24.gif

מנקודת מבטה, כל דבר מסתכם בשליטה. היא צריכה לשלוט בכל - אם זה בא בקלות או אם במאבק. מי שלא מציית לכללים שלה - מחוק בעיניה (*ברוגז*). הקשר לא תלוי רק בך (קשר מטבעו נמצא בין שני אלמנטים). *קשר אוהב, זורם, טבעי, חם ופשוט* - מונע מכוח עצמו, ואנשים לא צריכים להתקשר ע"מ שהוא יקרה. או במילים אחרות: מהטלפון הקשר לא יתחמם וכו'. מי שלא יודע להקשיב ולראות (או לנסות לראות) גם את הצד השני... לא קל איתו. כתבתי באופן ספונטני מס' רעיונות שעלו לי בראש, בעקבות הזדהות עמוקה עם הבעיה שלך - אני הייתי צריכה לומר לאמא שלי דברים אלו ולא עשיתי זאת מעולם...

אפרת12

New member
אני לא בטוחה שהיא לא קראה

זה פשוט הפירוש שלה למה שהיא קראה אין לי הרבה הרבה מילים להגיד. אתן בנתק כרגע? אולי זו הדרך לתת לך להירגע. קשה להינתק מאמא, וזה לא משנה כמה שאת כועסת ופגועה. את תמיד תחפשי את האישור והחיבוק והפיוס. טוב שאת מבינה שהאחריות היא לא עליך, למרות שאימך מנסה להציג את הדברים בצורה כזו. למען האמת - אני לא רואה פה אחריות של אף אחת מכן. ואם להשתמש בדבריה - אם יתחיל מתישהו משהו שעשוי להיות פשוט וזורם, אז זה פשוט יהיה. כך אני מאמינה. תהיי אמא לליה, תבטיחי שתלמדי מטעויות ותקיימי. תוציאי את הטוב מהסיטואציה, עם על הכאב שאני בטוחה שקיים שם.

משוש30

New member
../images/Emo10.gif יקירתי ../images/Emo24.gif

לדעתי זה הזמן להתרחק קצת. אם היא רוצה קשר עם ליה ואיתך שהיא תגיע וכשהיא תבוא תבהירי לה שהדברים צריכים להשתנות מהקצה אל הקצה ועד שהיא לא תהיה מוכנה להקשיב לך ולהבין איפה הקצר ואיפה הפגיעה את מעדיפה לשמור מרחק. למה האנשים שהכי קרובים אלינו פוגעים בנו הכי הרבה? ומצד שני מחשבה קטנה...אני הרבה זמן התייחסתי לאמא שלי בחוסר כבוד (כשהייתי צעירה) ועכשיו כשישבתי וניתחתי את זה ראיתי שהלגיטימציה לזה הגיעה מאבא שלי שכל הזמן צעק על אמא שלו (סבתא שלי שגרה עם ההורים שלי בבית) והתייחס אליה בחוסר כבוד אז הבנתי מזה שזה בסדר להתייחס ככה לאמא...ואני מקווה מאד שבסופו של דבר תלמדו ביחד ליצור ולחזור לקשר של כבוד הדדי (כי כן יש שם המון אהבה וצורך לפחות מצידך למרות שהם מסתתרים מאחורי העלבון. נראה לי גם שאולי חלק מהעלבון זה שאת מרגישה שמבחינתה את כבר לא חלק מהתמונה ולא זוכה לאותו יחס רגשי ואותה אהבה כמו קודם). החזהר הזאת גם חשובה לדעתי ליצירה של קשר בריא בינך ובין ליה. אבל כמובן תקחי את כל מה שאני אומרת בערבון מוגבל הרי כל מה שאני יודעת עליכן זה מה שסיפרת פה ואני ממש רחוקה מלהיות מומחה. תקחי אוויר ואל תוותרי

nubi

New member
היא קראה. ועוד איך.

בגלל זה התגובה שלה. מאוד כאב לה, תאמיני לי. עם כל הכאב-תניחי לה. תני לה ליזום קשר. אם היא ממילא לא עוזרת לך-אז מה זה משנה אם אתן מדברות או לא? מנסיון, כל כך יכאב לה שהיא תחזור אליך. את תראי.

זה בסדר, היא קראה , הפנימה והדחיקה

מייד חזרה. תזכרי, היא (כמו כולנו) בוחרת ממה להעלב. ואני רק יכולה לעודד, שאצלנו אף פעם אין פיוס רישמי - אלה חזרה מהוססת למין שיגרה, ושוב אנחנו חוזרות לדבר.

מעיןבר

New member
הי ענבל ../images/Emo24.gif

קראתי את מכתבך המקורי ולא ממש ידעתי איך להגיב. אצלינו אנחנו דווקא מעודדים את אמא שלי לקחת את אדוה כי אם היא לא תעשה את זה היא לא תהנה ממנה, הילדה שלי עוברת מיד ליד ונמצאת אצלינו המון, אמא שלי שחוששת מדי לפלוש לתחומינו נעשית זהירה מדי. ברור שאנחנו לא נכנסים למאבקים, וברור שהמקום שאנחנו באים ממנו שונה מאוד משלך. המשכתי לעקוב וראיתי את ההמשך שפירסמת אתמול בערב. כמה לפני התייחסו לעניין "קשר אוהב זורם טבעי חם ופשוט" שברור שפשוט אין אצליכן ונראה לי שאמא שלך לא ממש הבינה את זה. אני רוצה להתייחס דווקא למשפט "אין לי כוח למאבקי כוח ושליטה". נראה לי שאמא שלך לא הפנימה את העניין שלא יכולים להיות פה מאבקי כח ושליטה. מכל מה שאת כותבת ברור לי שהיא מרגישה שהיא מגיעה ביחס לליה ממקום שווה אלייך, כי רק בין אנשים השווים פחות או יותר בכוחם יכולים להיות מאבקי כח ושליטה ולא זה המצב. האנשים שיש להם הכי הרבה כח בחיי ליה זה אתם, ההורים. כמו שברור שליה לא יכולה להיכנס איתכם למאבקי כח, כך גם הסבים והסבתות לא יכולים להיכנס למאבקי כח בנוגע לליה, כי אין להם כח. אני חושבת שחשוב מאוד שגם אתם תבינו את זה ותקרינו את זה. ברגע שתבהירי בצורה חד משמעית שאת האדם החזק בחיי ליה, את זו שוקבעת איך הם יתנהלו בשנים הקרובות <עד הגעתה לעצמאות> ומה את מוכנה או לא מוכנה שיקרה לה, יגמרו מאבקי הכח. לעניין היעדר היחס של אימך אלייך, איןלי אלא להציע
ולקוות שעם שינוי מערכת היחסים הקשורה בליה אמך תגיע לתובנות חדשות לגביך, לגבי איזו מן סבתא היא רוצה להיות לליה ואיזו מין אמא היא תהיה עבורך.

למעלה